Duyuru

Daraltma
Henüz duyuru yok.

Akıl Oyunları

Daraltma
X
  •  
  • Filtre
  • Zaman
  • Göster
Hepsini Temizle
yeni gönderiler

• İlk olarak zafer6161 tarafından gönderildi Gönderiyi görüntüle
    yaw enştenn 1 günde çözmüş bu soruyu,ççç
    Ben ne kadar zamandır uğraşıyorum sen biliyomusun Zafer bi aralar rüyalarıma giriyodu bu soru
    19*20

Yorum

• bilmiyorum valla,mantıklı bakarsan çözümü yok gibi
      Ne Olmuş Şampiyon Olamadıysak,,,
      Hayallerimizi Satmadık'ya,,,

Yorum

bilmiyorum valla,mantıklı bakarsan çözümü yok gibi
        Dediğin doğru mantıklı bakarsan yok Çözüm olarak kabul edilen cevap ta bazılarına göre kabul edilebilir bazılarına göre de mantıksız
        19*20

Yorum

• Ben şekli göremiyorum...Tarif edilebilir cinsten mi?..
          Yelkenimizdeki rüzgarı çaldılar, yılmadık...

Yorum

• Eğer A x B sayılı kareler ve bu karelerin bir köşede olanında bir top varsa,A X B toplamı,yani toplam kare sayısı tek ise,aynı kareye geri dönemezsiniz.Buna benzer bir satranç tahtası sorusu sormuştum bu başlıkta daha önce.Yani, 3x3,5x5,7x7,3x5,9x11 ,vs gibi tek sayıda kare varsa normal şartlarda çözüm yoktur.Çift sayıda ise zaten çözüm aşırı basittir.Eğer tek sayıda olduğu halde çözüm olduğu söyleniyorsa,o zaman işin içinde başka bir numara vardır,şeklin dışına çıkmak veya kağıdı katlamak gibi.

Tabi bütün bu yorumları şekli görmeden yazdım,tahmin ederek.Eğer şekil karelerden oluşan bir dikdörtgen değilse yazdıklarımı dikkate almayınız

Yorum

• Resim bu
              Türkçe, Turkche olmasın! Dilimizi koruyalım! Türkçeye 29 harf yeter!

“Ben basit bir '
              iyi futbol dilencisiyim'. Elimde şapkam, dünyanın dört bir yanını geziyor ve stadyumlarda yalvarıyorum:
              “Tanrı rızası için, güzel bir maç lütfen!”
              Eduardo Galeano

"İhaneti severim, ama hainlerden nefret ederim." Cesar

Yorum

• Sağolasın İlhan,resmi görmeden soruyu çözmek zor oluyor

Bakalım neymiş...

Yorum

• Baktık...Hayır efendim aynı yere gelemezsiniz...Kağıdı katlarım,şekil dışına çıkarım diyorsanız ayrı konu.O zaman dedem de çözer derim size.

Yorum

• Önce kareleri satranç tahtası gibi düşünelim.Bir siyah,bir beyaz...25 tane kare var,bu durumda,topun aynı kareye geri gelmesi için,24. hamlede kendine komşu karelerden birine gelmelidir.Kendine komşu olan kareler başlangıç karesinden farklı bir renkte olacağından,ve de çift hamle sonunda mutlaka başlangıç karesi ile aynı renkte bir karye gelmesi gerktiğinden,tüm karelerden bir kez geçerek aynı yere gelmesi mümkün değildir.(Dalavera yapmadan)

Yorum

• İlk olarak TheCrow tarafından gönderildi Gönderiyi görüntüle
                      Önce kareleri satranç tahtası gibi düşünelim.Bir siyah,bir beyaz...25 tane kare var,bu durumda,topun aynı kareye geri gelmesi için,24. hamlede kendine komşu karelerden birine gelmelidir.Kendine komşu olan kareler başlangıç karesinden farklı bir renkte olacağından,ve de çift hamle sonunda mutlaka başlangıç karesi ile aynı renkte bir karye gelmesi gerktiğinden,tüm karelerden bir kez geçerek aynı yere gelmesi mümkün değildir.(Dalavera yapmadan)
                      Bu soru bilmem kaç yıl evvel bilim teknik dergisinde sorulmuş ve dediğin gibi normal şartlarda cevabı yok sadece kağıdı silindir seklinde katlarsak aslında komşu olmayan kareler birleşiyor ve aynı yere dönülüyor...
                      19*20

Yorum

Baktık...Hayır efendim aynı yere gelemezsiniz...Kağıdı katlarım,şekil dışına çıkarım diyorsanız ayrı konu.O zaman dedem de çözer derim size.
                        ama enştenn gelmiş

Yorum

• Katlarsak,silindir yapmamıza da gerek kalmaz,istediğimiz zaman kağıdı bir kare boyutunda katlayıp bir karenin üzerinden atlayabiliriz,kağıdı silindir yapmak,bir yerde şekil dışına çıkmak gibi oluyor ama aslınsa şekil dışına çıkılmıyor,enteresan bir cevap yani.Bir de şöyle bir şey söylenebilir,soldaki ilk kareye gidip kare dışına çıkmadan tekrar başlangıç karesine dönmek ve sağa doğru devam etmek...Bu durumda başladığımız kareden bir defa mı geçmiş oluruz yoksa iki defa mı,tartışılır...

Yorum

ama enştenn gelmiş
                            Einstein bu soruyu görmemiştir bile bence.Görse de 24 saat uğraşmaz bununla...Yalnız Zafer,farkettiysen şekli görmeden çözdüm ben soruyu...Gördükten sonra herkes çözer

Yorum

Katlarsak,silindir yapmamıza da gerek kalmaz,istediğimiz zaman kağıdı bir kare boyutunda katlayıp bir karenin üzerinden atlayabiliriz,kağıdı silindir yapmak,bir yerde şekil dışına çıkmak gibi oluyor ama aslınsa şekil dışına çıkılmıyor,enteresan bir cevap yani.Bir de şöyle bir şey söylenebilir,soldaki ilk kareye gidip kare dışına çıkmadan tekrar başlangıç karesine dönmek ve sağa doğru devam etmek...Bu durumda başladığımız kareden bir defa mı geçmiş oluruz yoksa iki defa mı,tartışılır...
                              Bu durumda aynı kareden iki defa geçmiş oluruz sanırım
                              19*20

Yorum

• ama sorunu cevabı bende var

Yorum

Üzgünüz, bu sayfayı görüntüleme yetkiniz yok
                                Çalışıyor...
                                X