Duyuru

Daraltma
Henüz duyuru yok.

Akıl Oyunları

Daraltma
X
  •  
  • Filtre
  • Zaman
  • Göster
Hepsini Temizle
yeni gönderiler

• İlk olarak lazkızı6161 tarafından gönderildi Gönderiyi görüntüle
    bir tanede benden 2. dünya savaşında hitler 3 tane bilim adamı yakatmış bunlar hitlerin karşısına çıktığında hitlere "biz bilim adamıyız bir bilim adamı kolay yetişmez bizi öldürmeyin biz sizin için çalışalım "demiş hitlerde bir şartla kabul etmiş size bir test aypıcam geçerseniz sizi öldürmem demiş teste şu,bu üç bilim adamının birine 10 birine 30 birine 50 tane yumurta vermiş ve bunlara bu yumurtaları aynı fiyata satıp sattıktan sonrada aynı parayı kazanmalarını istemiş ertesi gün bilim adamları yumurtaları aynı fiyattan satıp aynı paraya kazanmışlar ve ölümden kurtulmuşlar adamlar yumurtaları ne kadara nasıl stmış

not =yumurtalrın içinden civciv falan çıkmıyo soru işlemle çözülüyor ayrıca biri ne yaparsa diğerleride aynısını yapıcak yani biri yumartaların 2 tanesini 1liraya satıyorsa diğerleride öyle yapıcak

Hayatımda gördüğüm en manyak sorulardan biri...

İlk etapta 10x=30x=50x ==> x=0 ,yani yumurtaları bedavaya verirler diyesi geliyor adamın,ama tabi ki doğru cevap bu olamaz,zeka sorusu olmaz o zaman...

Birbirlerine satabilirler diye düşündüm ama bu hem soruya ters gibi,hem de çözümü kesinlikle kolaylaştırmıyor.

Aklıma gelen tek bir seçenek kalıyor,o da fiyatın sabit olmaması,yani yumurtaların parti parti satılması.

Önce yumurtalar 7 tanesi 1 Ytl den satılırsa,

1. Bilim adamı 49 taneyi satarak 7 Ytl kazanır,
    2. Bilim adamı 28 taneyi satarak 4 Ytl kazanır
    3. Bilim adamı 7 taneyi satarak 1 Ytl kazanır.

Geri kalan yumurtalar tanesi 3 Ytl'den satılırsa,

1.Bilim adamı geri kalan 1 yumurtayı satarak 3 Ytl kazanır
    2.Bilim adamı geri kalan 2 yumurtayı satarak 6 Ytl kazanır
    3.Bilim adamı geri kalan 3 yumurtayı satarak 9 Ytl kazanır.

Toplam kazançlar 7+3 = 4+6 = 1+9 = 10 YTL

Çözene kadar beynim uyuştu be,3 gün kendime gelemem herhalde...
    Yelkenimizdeki rüzgarı çaldılar, yılmadık...

Yorum

• Müthişsiniz..neredeyse uyuyamıyordum dün gece.Artık rahat rahat uyurum.
      Elbette mümkün değil ama, herşey gönlünüzce olsun.

Yorum

• yahu bu soruyla bende çok uğraştım bir sürü çözüm metodu geliştirdim ama bi türlü bulamadım.önemli olan 50 yumartası olanda en az yumurtayı bırakmaktı bunu düşünemedim.tebrikler TheCrow

Yorum

• valla helal abi ne diyeyim

Yorum

• Sağolun arkadaşlar...Ama çok kazık sormayın yahu

Yorum

• tebrikler doğru çözüm bize bu soruyu ingilizce hocamız sormuştu sorunun cevabını ikinci ders vermiştim sınıfta alkışlanmıştım şimdide ben seni alkışlıyorum
              (Başarı Trabzonspora Layıktır)=BTL

PRANHA KOVALAYAN ÇILGIN HAMSİİİ

Yorum

• Bir futbol maçı izleyen iki arkadaştan biri diğerine "İddiaya girerim,bence sahadaki futbolcuların en az iki tanesinin doğum günleri aynı" diyor.Diğeri ise "yok daha neler,neyine istiyorsan iddiaya girmeye hazırım" diyor...

İddiayı hangi arkadaşın kazanma olasılığı daha yüksektir?..Neden?..

Not: Artık yılları hesaba katmayabilirsiniz.

Yorum

• 20 tane ülke ismi gizli??

Yine paltosuz gelmiş, bir de peruk takmış.
                  Gelirken yanında bilgisayarını da getirmiş. Pis ve çapaçul bir durumda. Safran sarısı bir yüzü var. Kafasının içinde kim bilir ne tilkiler dolaşıyor. Vaktinde üç roman yazan adam bu mu? Zaman dünkü başarılı adamdan geriye kişiliksiz bir virane bırakmış. Şimdi bir sanal manyak, tam bir manyak. Saçma sapan amaçlar peşinde koşuyor.Ben insanları severim ama insanlar ayağını yorgana göre uzatmalı. Davul bile dengi dengine çalar. Kim bilir kaç adam böyle sudan sebeplerle ziyan oldu.

arkadaslar bu yazida tam 20 tane ulke ismi gizli eglenebileceginiz hos birsey kolay gelsin.
                  Gitme demek cok da Zor olmamali

Yorum

• Yine paltosuz gelmiş, bir de peruk takmış.
                    Gelirken yanında bilgisayarını da getirmiş. Pis ve çapaçul bir durumda. Safran sarısı bir yüzü var. Kafasının içinde kim bilir ne tilkiler dolaşıyor. Vaktinde üç roman yazan adam bu mu? Zaman dünkü başarılı adamdan geriye kişiliksiz bir virane bırakmış. Şimdi bir sanal manyak, tam bir manyak. Saçma sapan amaçlar peşinde koşuyor.Ben insanları severim ama insanlar ayağını yorgana göre uzatmalı. Davul bile dengi dengine çalar. Kim bilir kaç adam böyle sudan sebeplerle ziyan oldu.

arkadaslar bu yazida tam 20 tane ulke ismi gizli eglenebileceginiz hos birsey kolay gelsin.

ilk denemede bukadar
                    Saldırın Seferoğulları
                    Bordo Mavi . Net

Yorum

• İlk olarak karakuzu61 tarafından gönderildi Gönderiyi görüntüle
                      Gelirken yanında bilgisayarını da getirmiş. Pis ve çapaçul bir durumda. Safran sarısı bir yüzü var. Kafasının içinde kim bilir ne tilkiler dolaşıyor. Vaktinde üç roman yazan adam bu mu? Zaman dünKÜ BAşarılı adamdan geriye kişiliksiz bir virane bırakmış. Şimdi bir sanal manyak, tam bir manyak. Saçma sapan amaçlar peşinde koşuyor.Ben insanları severim ama insanlar ayağını yorgana göre uzatmalı. Davul bile dengi dengine çalar. Kim bilir kaç adam böyle sudan sebeplerle ziyan oldu.
                      Valla bir " dünKÜ BAşarılı " buldum
                      Türkçe, Turkche olmasın! Dilimizi koruyalım! Türkçeye 29 harf yeter!

“Ben basit bir '
                      iyi futbol dilencisiyim'. Elimde şapkam, dünyanın dört bir yanını geziyor ve stadyumlarda yalvarıyorum:
                      “Tanrı rızası için, güzel bir maç lütfen!”
                      Eduardo Galeano

"İhaneti severim, ama hainlerden nefret ederim." Cesar

Yorum

• iyi gidoyonuz
                        Gitme demek cok da Zor olmamali

Yorum

• "Pis ve çapaçul"da da var.

Yorum

• İlk olarak muchtar61 tarafından gönderildi Gönderiyi görüntüle

1 tane kaldı..sonuncuyu bulamadım..(ziyan oldu ah ziya ahh kurtulamadık senden)

Yorum

• Yine paltosuz gelmiş, bir de peruk takmış.

"bırakmış"
                              En son m@rdi tarafından düzenlendi; 14.11.2007, 23:26.
                              TSira- Şükran
                              "Ne mutlu "insanım" diyene. Ne mutlu "Türk'üm" diyene. Ne mutlu "bordooo" sesine "maviiii" diyerek karşılık verene."

Yorum

• İlk olarak TheCrow tarafından gönderildi Gönderiyi görüntüle
                                Bir futbol maçı izleyen iki arkadaştan biri diğerine "İddiaya girerim,bence sahadaki futbolcuların en az iki tanesinin doğum günleri aynı" diyor.Diğeri ise "yok daha neler,neyine istiyorsan iddiaya girmeye hazırım" diyor...

İddiayı hangi arkadaşın kazanma olasılığı daha yüksektir?..Neden?..

Not: Artık yılları hesaba katmayabilirsiniz.
                                sahada oynanan Trabzon-sivas maçında ceyhunun doğum gününün yattaradan farklı olma olasılığı "364/365" dir.. gökdenizin d.gününün ceyhun ve yattaradan farklı olma olsılığı "364/365*363/365" olacaktır, aynı şekilde bunu sahadaki 22 oyuncu için devam ettirirsek, bu 22 oyuncunun doğum günlerinin farklı olma olasılığı "364/365*363/365*362/365*...*344/365 = %52" olup 'yok daha neler neyine istiyorsan iddaaya girmeye hazırım' diyen çocuğun azda olsa iddaayı kazanma oranı yüksek

fakat iddayı ortaya atan çocuk hakemide işin içine katmış olsaydı yani kişi sayısını 23 olarak belirleseydi kazanma ihtimali çok azda olsa diğer çocuğa göre fazla olacaktı
                                yok bir sitemim hayatta hersey kısmet...

Yorum

Üzgünüz, bu sayfayı görüntüleme yetkiniz yok
                                Yükleniyor...
                                X