Duyuru

Daraltma
Henüz duyuru yok.

Akıl Oyunları

Daraltma
X
  •  
  • Filtre
  • Zaman
  • Göster
Hepsini Temizle
yeni gönderiler

• Süleyman Bey,yaşınızı pek belli ettiniz,bari profilden 20'yi silin
    Yelkenimizdeki rüzgarı çaldılar, yılmadık...

Yorum

• İlk olarak TheCrow tarafından gönderildi Gönderiyi görüntüle
      Süleyman Bey,yaşınızı pek belli ettiniz,bari profilden 20'yi silin
      Hakikaten 20,hatta bu Perşembe 21 olacak.

Tanıyan arkadaşlara sorabilirsiniz.

Yorum

• benim abarttığıma bakmayın tabi siz, benimkisi eğitim fakültesi üstüne birde matematiğin ilköğretim olanından yinede ders bırakmayı başarabildim yani.. söylemek utanç verici ama çan eğrisi ve bütte olmasına rağmen ünide
        yok bir sitemim hayatta hersey kısmet...

Yorum

• Tamam,benim hatam,"biz yaş-havuz problemleriyle kurtardık" deyince,ben de sanki herkes benim gibi üniversitede 3 katlı integral içinde kompleks sayılarla,bilmemkaçıncı dereceden diferansiyel denklemlerle uğraşmış gibi düşündüm bir anda...

Yorum

• Herkese iyi geceler,yarına güzel sorular bulun ha

Yorum

• edit...........
              En son yunus__emre tarafından düzenlendi; 12.11.2007, 19:20.

Yorum

• soruldu bu soru.

Yorum

• Yeni soru yok mu arkadaşlar?

Yorum

• Ben bir tane sorayım:

Bir ülkenin sarayının mahzeninde 1'den 100'e kadar numaralandırılmış 100 hücre ve her hücrede bir mahkum bulunmaktadır. Bu 100 mahzenin hepsinin kildi aynı anahtarla açılmaktadır ve anahtar sadece aynı yöne (saat yönünde diyelim) dönmektedir. Yani anahtarı saat yönünde döndürünce eğer kapı kilitliyse açılıyor, açıksa kilitleniyor.

Ülkenin kralı, doğum gününü kutlama şenlikleri esnasında, hücrelerin anahtarını askerlerinden birine vererek, o anda bütün hepsinin kiltli olduğu bilinen hücreler için;

-"Git bütün hücrelerin kapısını birer kere çevir. Ama benim müsaadem olmadan hiç bir mahkum dışarı çıkmayacak; yoksa boyunlarını vurdururum."

der. Asker gider bütün kapıları birer kere çevirir. Böylece bütün mahkumların kapısı açılır ama, kralın emri olduğundan, beklemektedirler.

Kral daha sonra anahtarı ikinci bir askere verir ve

-"Git, numarası 2'ye bölünebilen hücrelerin kilitlerini birer kere çevir."

der. Böylece, 100 askerine sırasıyla, 3'e bölünebilen, 4'e bölünebilen.... 100'e bölünebilen hücrelerin kapılarını birer kere çevirttikten sonra;

-"Şimdi bütün mahkumlar kapılarını kontrol edebilir. Kapısı açık olanlar serbesttir."

der.

Hangi mahkumlar serbest kalmıştır ve neden?
                    -"Bana göre Aykut Kocaman ve öğrencileri şike yapmadı."
                    -"Burada klima yok mu?"
                    -"Renklerin en güzeli siyah-beyaz."

Kadem bastın gönül tahtıma a sultânım, safa geldin.

(Gel 7 Eylül 2026 gel)

Yorum

• Bütün asal sayı olanların kapıları kapalıdır.Çünkü bu sayılar sadece 1'e ve kendilerine bölünebiliyor,dolayısıyla 1.asker kapıyı açıyor,x.asker kapıyı kilitliyor...

Gelelim serbest kalanlara...Bu konuda biraz daha düşünmem gerekiyor galiba.

Bölenlerinin sayısı tek olan sayıları bulmalıyız...
                      En son antagonist tarafından düzenlendi; 10.11.2007, 23:01.

Yorum

• Cevap şu olabilir mi? 1,4,9,16,25,36,49,64,81,100.

Yorum

• İlk olarak Süleyman tarafından gönderildi Gönderiyi görüntüle

Cevap şu olabilir mi? 1,4,9,16,25,36,49,64,81,100.
                          Tamam, şimdi oldu. Pekiyi, sebep? (Aslında ben de bilmiyorum .)
                          -"Burada klima yok mu?"

(Gel 7 Eylül 2026 gel)

Yorum

• İlk olarak Cyzio tarafından gönderildi Gönderiyi görüntüle
                            Nasip hocam

Yorum

• İlk olarak Cyzio tarafından gönderildi Gönderiyi görüntüle
                              Aslında ben de tam mantık oturtamadım. Ama bir sayının bölenlerinin sayısı şöyle hesaplanıyordu diye hatırlıyorum.Ör;x=a üssü b*c üssü d ise x'in bölenlerinin sayısı (b+1)*(d+1)...Bu mantığa dayanarak hesapladım ama tesadüfen buldum da biyebilirim.

Şimdi buna göre;b veya d nin ya ikisi de çift sayı olacak,ya da y=z*z olacak ki bölenlerin sayısı tek olacak.Eğer 3 sayıya bölünebiliyorsa...Burdan anlatması çok zor. Yanımda olsanız anlatabilirim gibime geliyor.
                              En son antagonist tarafından düzenlendi; 10.11.2007, 23:32.

Yorum

• İlk olarak GaMZe61 tarafından gönderildi Gönderiyi görüntüle

Nasip hocam
                                Elbet bir açıklayan çıkar.
                                -"Burada klima yok mu?"

(Gel 7 Eylül 2026 gel)

Yorum

Üzgünüz, bu sayfayı görüntüleme yetkiniz yok
                                Yükleniyor...
                                X