Duyuru

Daraltma
Henüz duyuru yok.

Onu Bir Gün Terkedeceğim... BMN Sigarayı Bırakma Kampanyası

Daraltma
Bu sabit bir konudur.
X
X
  •  
  • Filtre
  • Zaman
  • Göster
Hepsini Temizle
yeni gönderiler

• Kendisiylen artık düşman bile değiliz

Yorum

• TEKRAR.

Utanç Ağı karlandı...!

Gelecek târihlerde, şu açık alanda sigara içme yasağı fıkrâ diye anlatılıp- kahkahayla gülünecek(Stad, üstü açık kuzey kalearkası)...

Fotoğraf: kadiryeter Kadir Yeter. 08.01.2015 TRABZON.

tp://forum.bordomavi.net/
      En son Kadir Yeter tarafından düzenlendi; 08.01.2015, 14:20.

Yorum

• Yok mu bırakan?
        BordoMavi.Net Forum Kurallarına aykırı bir mesaj veya kullanıcı gördüğünüzde, Kullanıcı Panelinde bulunan sekmesine tıklayarak ilgili mesajı raporlamanızı sizlerden rica ederiz.

Yorum

• Sigaraya 14 yaşında başladım ve başladığım gün bıraktım.

Mahallede bir bakkalımız vardı. Babama yardım etmek için bakkalda takılırdım. O zamanlarda sigara içmek delikanlılık göstergesi olarak görülüyordu. Madem öyle ben de deneyim dedim şunu ki zaten bakkalda da olduğum için parasal olarak da sıktıntı yok sigaralar elimin altındaydı. Aldım bir paket ve uygun bir yere geçerek arkadaşlarla yaktık sigaraları. İlk kez içiyordum üst üste 3 tane içtim. Biraz başım döndü ama hoşuma gitmişti. O gün yaklaşık 7-8 saat içerisinde bir paket sigarayı nerdeyse bitirmiştim. Sakız vs. şeylerle ağız kokusunu giderdikten sonra akşam oldu ve eve gittim. Başım dönüyor , ağırıyor, midem bulanıyor, kendimi hayli rahatsız hissediyordum. Annem, babam hasta mısın, doktora gidelim diyor ama ben tabi nedenini bildiğimden bir şey yok diyorum, onlara çaktırmıyorum. 3-4 saat sonra normale dönmeye başladım. Sonra döndüm sigara paketine içinde birkaç tane kalmıştı. Bizim yörede "kuzine" derler soba tarzı bir şey. Kalan sigaraları orda çatır çatır yaktım.

Sigaradan tiksinmiştim. O gün bugündür sigaranın yanından bile geçmiyorum. Kokusu bile beni rahatsız ediyor. Muhtemelen üst üste yakmasaydım bugun içiyor olabilirdim. Her işte bir hayır var derler
          Seni ölüme de götürse doğruluktan sakın ayrılma.
          Hz. Ömer.

Yorum

• İlk olarak signal tarafından gönderildi Gönderiyi görüntüle
            Sigaraya 14 yaşında başladım ve başladığım gün bıraktım.

Mahallede bir bakkalımız vardı. Babama yardım etmek için bakkalda takılırdım. O zamanlarda sigara içmek delikanlılık göstergesi olarak görülüyordu. Madem öyle ben de deneyim dedim şunu ki zaten bakkalda da olduğum için parasal olarak da sıktıntı yok sigaralar elimin altındaydı. Aldım bir paket ve uygun bir yere geçerek arkadaşlarla yaktık sigaraları. İlk kez içiyordum üst üste 3 tane içtim. Biraz başım döndü ama hoşuma gitmişti. O gün yaklaşık 7-8 saat içerisinde bir paket sigarayı nerdeyse bitirmiştim. Sakız vs. şeylerle ağız kokusunu giderdikten sonra akşam oldu ve eve gittim. Başım dönüyor , ağırıyor, midem bulanıyor, kendimi hayli rahatsız hissediyordum. Annem, babam hasta mısın, doktora gidelim diyor ama ben tabi nedenini bildiğimden bir şey yok diyorum, onlara çaktırmıyorum. 3-4 saat sonra normale dönmeye başladım. Sonra döndüm sigara paketine içinde birkaç tane kalmıştı. Bizim yörede "kuzine" derler soba tarzı bir şey. Kalan sigaraları orda çatır çatır yaktım.

Sigaradan tiksinmiştim. O gün bugündür sigaranın yanından bile geçmiyorum. Kokusu bile beni rahatsız ediyor. Muhtemelen üst üste yakmasaydım bugun içiyor olabilirdim. Her işte bir hayır var derler
            İsabet olmuş
            BordoMavi.Net Forum Kurallarına aykırı bir mesaj veya kullanıcı gördüğünüzde, Kullanıcı Panelinde bulunan sekmesine tıklayarak ilgili mesajı raporlamanızı sizlerden rica ederiz.

Yorum

• İlk olarak Aydın Danış tarafından gönderildi Gönderiyi görüntüle
              abi şu parliamentler duruyorsa yolla ya
              babam onlari kapti
              ben aslinda sakliyacakdim

5 ayi gecdik, düsündügümden cok daha basit oldu
              ay sonda cepim cok daha rahat, bukadar tasarufun hisedilecegini düsünmezdim

sükürler olsun
              "Şairin dediği gibi, ben artık şarkı dinlemek değil, şarkı söylemek istiyorum."

Ünal Karaman

ONUR KALACAK ONURSUZLAR GIDECEK

Yorum

• Babammm sigarayııı bıraktıııııı!
                Bir bordon var bir de mavin
                Sevgin ömrünü yedi senelerin...

Yorum

• sigara 0
                  alkol 0
                  nargile bile 0

Hiç te skinti degil, gayet memnunum

Nargilenin sigaradan daha zararli oldugu söylenir, peki bu dogru mudur ? Aslinda önemli bir konu, çünkü bir çok genç nargileye bayiliyor, sigara içmeyince saglikli oldugunu sanip nargile içenler çok, acaba nargile sigara kadar zararli degil diye mi böyle bir düsünceye sahipler, yoksa bu aslinda bir yanilgi mi ?
                  Trabzon futbolunun kralı, Ahmet Suat Özyazıcı

Yorum

• İlk olarak Sefer Asan tarafından gönderildi Gönderiyi görüntüle
                    sigara 0
                    alkol 0
                    nargile bile 0

Hiç te skinti degil, gayet memnunum

Nargilenin sigaradan daha zararli oldugu söylenir, peki bu dogru mudur ? Aslinda önemli bir konu, çünkü bir çok genç nargileye bayiliyor, sigara içmeyince saglikli oldugunu sanip nargile içenler çok, acaba nargile sigara kadar zararli degil diye mi böyle bir düsünceye sahipler, yoksa bu aslinda bir yanilgi mi ?
                    Hocam bu konunun nedeni su taneciklerine yapışan zehirin vücuttan atılmasının daha zor olmasıyla alakalı. Yani Nargilenin zararlı olması oradan geliyor.

Misal sigara içenler sabah kalktıklarında Kahvaltıdan önce sigara içmek istemezler ve sigara için önce bir şeyler atıştırırlar bunun bilimsel bir nedeni var.

Vücut belirli süre bir şey tüketmediğinde Solunum yolu ve yemek borusu yolu yağlanıyor. Yani uykudan uyandığında ağzında kötü bir şey olması ve çay içmeden geçmeme nedeni odur. Sıcak bir şeyler içmek ve yemek oradaki yağı temizliyor. Eğer oradaki yağ temizlenmeden sigara içilirse sigaradaki zehirli maddeler yağa yapışıyor. Buda kişiyi hem rahatsız ediyor hemde kanser riskini 2 kat daha arttırıyor.

Sigara içenler bilsin bunu
                    Dozer Cemil sezonunda bize düşen başka takım kaptanlarının kupa kaldırmamasıdır.
                    Dozer Cemil'e sevgilerle.

Yorum

• İlk olarak Sercan Keleş tarafından gönderildi Gönderiyi görüntüle
                      Hocam bu konunun nedeni su taneciklerine yapışan zehirin vücuttan atılmasının daha zor olmasıyla alakalı. Yani Nargilenin zararlı olması oradan geliyor.

Misal sigara içenler sabah kalktıklarında Kahvaltıdan önce sigara içmek istemezler ve sigara için önce bir şeyler atıştırırlar bunun bilimsel bir nedeni var.

Vücut belirli süre bir şey tüketmediğinde Solunum yolu ve yemek borusu yolu yağlanıyor. Yani uykudan uyandığında ağzında kötü bir şey olması ve çay içmeden geçmeme nedeni odur. Sıcak bir şeyler içmek ve yemek oradaki yağı temizliyor. Eğer oradaki yağ temizlenmeden sigara içilirse sigaradaki zehirli maddeler yağa yapışıyor. Buda kişiyi hem rahatsız ediyor hemde kanser riskini 2 kat daha arttırıyor.

Sigara içenler bilsin bunu
                      Tamam da simdi o zaman nargile mi daha zararli sigara mi, onu anlayamadim ya da "ikisinin zararlari ayri, böyle bir kiyas yapilmaz" mi demeliyiz ?

Yorum

• İlk olarak Sefer Asan tarafından gönderildi Gönderiyi görüntüle
                        Tamam da simdi o zaman nargile mi daha zararli sigara mi, onu anlayamadim ya da "ikisinin zararlari ayri, böyle bir kiyas yapilmaz" mi demeliyiz ?

Konuya nasıl baktığına bağlı. Nargile'de Zararlı maddeler su taneciklerine yoğunlaştığından vücuttan atılması zaman alıyor. Nargile tabiki daha zararlı ama Şöyle bakmak gerekir olaya.

Hangisinin daha zararlı olduğu konusuna şöyle bakılıyor. Eşit miktarlarda bakıldığında Nargile sigaradan çok daha fazla zararlı.

Örneği sana şöyle vereyim. Bir balon düşün şişirilmiş. Birinin içinde Nargile dumanı birinin içinde sigara dumanı var. Nargile dumanı olan daha fazla zarar verir ama. Nargile devamlı içilen bir şey değil.

2 Günde kişi bir nargile içiyor ama Başka bir kişi iki günde ortalama 40 dal sigara içiyor. Umarım anlatabilmişimdir.

35 - 40 yaşına kadar kişinin vücudu kendini devamlı olarak yeniler. Çünkü sinirler buna elverişlidir. 40 Yaşından sonra Vücut kendisinin yenilemeyi bırakır. O yüzden Gençlere tavsiyem sigarayı erken yaşta bırakın. Vücuttan sinirler çekilmeden. Yani 25 Yaşında bir kişinin sigarayı bırakmasından sonraki 2 - 3 senede vücut temizlenirken , 40+ yaşlarda sigarayı bıraktıktan sonra vücudun kendini temizlemesi 10 yıl sürüyor. Tabi bu etkilerin tamamı , tiryakilik olarak algılamayın.
                        Dozer Cemil sezonunda bize düşen başka takım kaptanlarının kupa kaldırmamasıdır.
                        Dozer Cemil'e sevgilerle.

Yorum

• İlk olarak Sercan Keleş tarafından gönderildi Gönderiyi görüntüle
                          Konuya nasıl baktığına bağlı. Nargile'de Zararlı maddeler su taneciklerine yoğunlaştığından vücuttan atılması zaman alıyor. Nargile tabiki daha zararlı ama Şöyle bakmak gerekir olaya.

Hangisinin daha zararlı olduğu konusuna şöyle bakılıyor. Eşit miktarlarda bakıldığında Nargile sigaradan çok daha fazla zararlı.

Örneği sana şöyle vereyim. Bir balon düşün şişirilmiş. Birinin içinde Nargile dumanı birinin içinde sigara dumanı var. Nargile dumanı olan daha fazla zarar verir ama. Nargile devamlı içilen bir şey değil.

2 Günde kişi bir nargile içiyor ama Başka bir kişi iki günde ortalama 40 dal sigara içiyor. Umarım anlatabilmişimdir.

35 - 40 yaşına kadar kişinin vücudu kendini devamlı olarak yeniler. Çünkü sinirler buna elverişlidir. 40 Yaşından sonra Vücut kendisinin yenilemeyi bırakır. O yüzden Gençlere tavsiyem sigarayı erken yaşta bırakın. Vücuttan sinirler çekilmeden. Yani 25 Yaşında bir kişinin sigarayı bırakmasından sonraki 2 - 3 senede vücut temizlenirken , 40+ yaşlarda sigarayı bıraktıktan sonra vücudun kendini temizlemesi 10 yıl sürüyor. Tabi bu etkilerin tamamı , tiryakilik olarak algılamayın.
                          Cok tesekkür ediyorum Aydinlatici oldu
                          Ikisini de tüketmemek lazim açikçasi

Yorum

• Ramazan ayının başlangıcıyla birlikte tamamen veda edeceğim. Kendimi artık iyiden iyiye şartladım zira çok fazla rahatsız etmeye başladı İstanbul'un trafik ve yoğun iş/okul temposunda artık nikotin bağımlılığından ziyade el alışkanlığı yaptı. Çok fazla kahve içen birisi olarak elimden düşmez oldu 2 paketi devirdiğim günler oluyor maddi ve manevi zararlarını okuyarak kendimi hazırlıyorum umarım mübarek Ramazan ayıyla birlikte tamamen hayatımdan çıkaracağım. Daha önce 1 kez deneyip 2 ay bıraktım fakat sınavların başlamasıyla (hukuk fakültesi hengamesi) dayanamayıp ders çalışırken yakmıştım 8 yıldır içiyorum artık vedalaşma vakti geldi.

Tavsiyelerinizi bekliyorum...
                            "When you start supporting a football club, you don't support it because of the trophies, or a player, or history, you support it because you found yourself somewhere there; found a place where you belong.”

Yorum

• Ama uğur iftarı bir çorba ile yaptıktan sonra şöyle iki dakika turlayıp oturup bir tane patlatmak var ya offffffffff

Ama yinede bırakmak lazım.
                              Trabzonspor, Ona Hayat Verenlerin Hayatıdır.

Yorum

• İlk olarak Emirhan Makul tarafından gönderildi Gönderiyi görüntüle
                                Ama uğur iftarı bir çorba ile yaptıktan sonra şöyle iki dakika turlayıp oturup bir tane patlatmak var ya offffffffff

Ama yinede bırakmak lazım.
                                Böyle devam edersem 2-3 yıla cenazemde yakacaksın kardeşim
                                "When you start supporting a football club, you don't support it because of the trophies, or a player, or history, you support it because you found yourself somewhere there; found a place where you belong.”

Yorum

Üzgünüz, bu sayfayı görüntüleme yetkiniz yok
                                Yükleniyor...
                                X