Duyuru

Daraltma
Henüz duyuru yok.

Yaşayan Efsane: Karadeniz

Daraltma
X
  •  
  • Filtre
  • Zaman
  • Göster
Hepsini Temizle
yeni gönderiler

İlk olarak EmrahYalçınalp tarafından gönderildi Gönderiyi görüntüle
    Bayramın birinci günü, yani dün. Hep beraber teyzemlere gittik. Babam çok uzun zamandır ilk kez gidiyor. Ben arabayı çekmeye çalışırken millet yavaş yavaş yollanıyor... En son ben giriyorum eve, babam yok. Ev denize sıfır, deniz kıyısındadır diye düşünüyoruz. 20 dakika sonra babam geliyor, sonradan anlıyoruz... Babam alt kata giriyor, adamlarla bayramlaşıp oturuyor, tatlı yiyip çay içiyor, laflıyorlar. Sonra bizi ve teyzemleri sorunca "abi sen yanlış geldin herhalde" diyorlar Bir de "niye beni beklemediniz" diye fırça atıyor bize
    abi harbiden süper yaa..
    karadenizli olmaktan gurur duyuyorum. çok neşeli insanlarız çoookk
    Hadi eyvallah..

Yorum

İlk olarak Berk Akçay tarafından gönderildi Gönderiyi görüntüle
      @ emrah sen bunu bilerek bize anlatmadın dimi bugun yoksa biz daha gülmekten sanırım organizasyonu unuturduk sanırım çok güldüm ya gerçketen bende
      Anlatsam organizasyon iptaldi diye korktum

Bi tane daha geldi aklıma...
      60'lar falan, yokluk zamanları. Dedem ve babası, büyük dedem diyelim, bayram namazına gidiyorlar. Malum bayram, iyi giyinmek lazım. Bunlar da yeni lastiklerini giyiyorlar camiye giderken. Tabi lastik o zamanların Abercrombie'si... Neyse, bunlar namazı kılıyorlar, önce büyük dedem çıkıyor camiden. Bir bakıyor lastikler yok yerinde. Tabi başlıyor "hau lastikleri alanın ben taa...." Sonra dedem çıkıyor dışarı. Ne olduğunu soruyor. Lastiklerin çalındığını öğrenince bu da tabi başlıyor, "o lastikleri çalanın...." O sırada büyük dedem bağırıyor "tamam ula, ben sövdüm sen bi daha sövme!"
      En son EmrahYalçınalp tarafından düzenlendi; 25.10.2006, 11:25.

Yorum

hem çalana merhamet hem de ben günah aldım siz almayın hahaha süper yaa
        0II0II0I I00I0I0I 0III00II0 00II0I0I II0I0II0

Yorum

@emrah sende abi süper cevherler varda sanırım saklıyorsun patlat birkaçtane daha
          En son Berk Akçay tarafından düzenlendi; 26.10.2006, 11:50.
          "Çalışmadan, öğrenmeden, yorulmadan rahat yaşamanın yollarını aramayı alışkanlık haline getirmiş milletler, evvela haysiyetlerini, sonra hürriyetlerini ve daha sonra da istikballerini kaybetmeye mahkumdurlar."

Mustafa Kemal ATATÜRK

Yorum

abi yazmazsam çatlarım.napim.Şükrü de kızmaz inşallah affına sığınıyorum.
            çocuk yuvasını ziyaret ediyoruz.çocuklara oyuncak dağıtılacak.ve oyuncak dağıtılması için yer olarak çocukların oyun oynadığı halıfleks kaplı bir odaya giriyoruz ve ayaklarımıza galoş takıcaz.galoş poşetinin tam yanında olduğu için Şükrüden galoş istiyorum.dialog şu:

-Şükrü banada versene şurdan baba.sen yakınsın
            -KAÇ TANE

Şükrü kızma yaaaaaa
            En son Mehdi tarafından düzenlendi; 26.10.2006, 11:51.
            T R A B Z O N S P O R

Yorum

belki tek ayak üzerine sekerek giyeceğini düşünmüştür dimi şüko baba
              2010 - 2011 Şampiyonu Trabzonspor'dur
              Gerçek budur. ☆

Yorum

@MEHDİ olaya ben el atmak zorundayım şimdi kapının önündeyiz atakan sanırım kardeşim 3 tane almış bende elindekini bir tanesini aldım mı kaldı bana bir tane lazım o arada şükrü kardeşimde galoşların yanında şükrü dedim banda veririmisin ama 1 tane diyince sonradan tabi yanı şeyi mehdi isteyince şükrüde kaç tane sorusunu sormak zorunda kaldı
                "Çalışmadan, öğrenmeden, yorulmadan rahat yaşamanın yollarını aramayı alışkanlık haline getirmiş milletler, evvela haysiyetlerini, sonra hürriyetlerini ve daha sonra da istikballerini kaybetmeye mahkumdurlar."

Mustafa Kemal ATATÜRK

Yorum

Yıl 2002 yada 2003 olsa gerek... Ünye İİBf de ögrencilik hayatımıza son sürat devam ettiğimiz zamanlardı. O zamanlar pazartesi akşamları Deli Yürek adlı diziyi izliyoruz gaza geliyoruz sonuç olarak... Yine dizinin en heyecanlı sahnelerinden birisi, Kavaklı diye bi arkadaşımız vardı. Aslen Sinopluydu da soyadı Kavaklı olduğu için herkes Gavaklı derdi. Neyse diziyi izliyoruz, dizi devam ederken; hni şu reklam tipleri vardır ya ekranı sağdan ve alttan daraltıp reklamı oraya girerler.
                  Ve bizim Gavaklı bombayı patlatır... Hay anasını ya sanki şu reklamı 37ekran televizyonlara vermeseler olmuyor

Yorum

İlk olarak Berk Akçay tarafından gönderildi Gönderiyi görüntüle
                    @MEHDİ olaya ben el atmak zorundayım şimdi kapının önündeyiz atakan sanırım kardeşim 3 tane almış bende elindekini bir tanesini aldım mı kaldı bana bir tane lazım o arada şükrü kardeşimde galoşların yanında şükrü dedim banda veririmisin ama 1 tane diyince sonradan tabi yanı şeyi mehdi isteyince şükrüde kaç tane sorusunu sormak zorunda kaldı
                    olammaazz olay ben de patladı olayın başlangıcı şu galoşları almaya ilk ben yöneldim elimi torbaya yaklaştırırken bize de alsana diye bir ses duydum sanırım bu berk oluyo bende oha lan denmesin diye kibar bir şekilde uzandım galoşlara 3 tane gelmiş birini berk aldı ve sonrası yukarıda yazıyo ama eklemek istediğim bir şey var tabi, fotoğrafları çekeceğim sırada çekiiyyoooruummm ççekk tim deyip aha bunda rec. yazıyo... çekmemişim kaydediyo dediğimi 3 kere hatırlıyorum
                    0II0II0I I00I0I0I 0III00II0 00II0I0I II0I0II0

Yorum

bu olayın karadenizlilerle ilgisi yok sadece paylaşmak istedim.günahımızı almiym durduk yereama belkide karadenizli de olabilir.
                      askerlik görevimi santralci olarak yaptım ve jandarmaydım.haliyle bütün olaylardan önce benim haberim oluyordu.size telefonda geçen bir diyaloğumu yazıyorum.belliki arayan kişi sarhoş.
                      -alooo.kardeş ben kaza yaptım.arabanın yanındayım.
                      haliyle ben mevkisini soruyorum.ve öğreniyorum.bana kaza yaptığı yeri söylüyor ve anlıyorumki orası 155 bölgesi.yani jandarmamanın değil.ama gelde bunu sarhoşa anlat şimdi.
                      -abi orası 155 bölgesi orayla biz ilgilenmiyoruz.sizin 155 i aramanız lazım diyorum.
                      adamın cevabı:
                      -sağol kardeş.bana 155 in telefonunu versene.
                      benim cevabım daha vahim
                      -abi 118 e sorup öğrenebilirsin.
                      En son Mehdi tarafından düzenlendi; 27.10.2006, 16:07.
                      T R A B Z O N S P O R

Yorum

şükrü hemşom sizden iyi olmasın, bir tanedir... çekiştirmeyin bakayım çocuğu, sizi gidi sizi...
                        "7 tepeli şehir... bekle... son tepene de dikeceğiz bayrağımızı..."

Yorum

Yiri kafa Ercan diye bir arkadaşım var benim. 18 yaşlarındayız bir moda peydah oldu menekşe'de sandal'a biniyoruz. Ercan benden büyük abimlerle yaşıt. Bu arkadaşımın bir özelliği bir şey en ufak şekilde hareket etsin binemez. Bunlar mahalleden ayrılıyor gidiyorlar, bizde 3 arkadaş onlardan yarım saat sonra peşlerine takılıyoruz.
                          sirkeci tren istasyonuna geliyoruz bi bakıyoruz Ercan orda
                          - Ercan ne oldu
                          - Binemedum
                          biz anlıyoruz tabi mevzuyu abimler makara yapmışlar. bu vagon, yok bu vagon, yok yok bu vagon, derken hareket eden trene atlıyorlar ve Ercan ayazda kalıyor. Neyse uzatayalım biniyoruz trene hava sıcak trenin kapıları da açık. Menekşe istasyonunu bilenler bilir ordan deniz rahat bi şekilde gözükür. O hareket eden hiçbir şeye binemeyen Ercan amcasının oğlu Erkan'ı sandalın üstünde görüp "Erkaaan" der ve istasyona yeni giren trenden atlar. Trenle beraber aynı hızda giderler tabi tren rayda Ercan ise yuvarlanarak gider.

Bunun kolu bacağı kafası her tarafı yarılır. Denize menize sokarız ama ne fayda. Ercan bir özelliği de babasından çok korkamasıdır. Akşam olur, sargılar yara bere içinde eve gelir Ercan, ve evde geçen diyalog,
                          kafasını Ercan'a çevirmeden bakmadan konuşan Nihat amca ( Ercan'ın Babası) der ki;

- La ne oldu sağa
                          - Sandaldan duştum.
                          - B.k yiyenun uşağı benum bildiğum sandaldan duşen denize duşer, sen haole nereye duştun !

Aradan bir kaç gün geçer Kardeşi de bir soru sorar "abi dooru söyle Denize ne var idi."
                          En son Külünkoğlu tarafından düzenlendi; 27.10.2006, 17:19.
                          Trabzonspor √
                          Hüseyin Avni Aker|Hayri Gür|Halit Ziya Kurbetçi|Şamil Ekinci|Dozer Cemil|Şenol Güneş|
                          İki Renk ve Asalet √
                          BordoMavi.Net √

Yorum

Gerçek anlaşıldığına göre bana diyecek söz kalmadı (:

Yorum

Aklıma geldikçe gülerim...

2000 ya da 2001, öyle bir şey. Okayama'da yaşıyorum o dönem. Japonya'daki Türklerin çok büyük bir kısmı Fatsa'lı. Ben de onlardan biriyle Tokyo'da bir sokak dönercisinde tanışıp muhabbet kurmuştum. Adam oturma iznini alır almaz anne-babasını Japonya'ya getirtmek istemiş. Demek program daha uygun gelmiş ki bileti bana daha yakın olan Kansai havaalanına almışlar. Aradı, kendisinin Tokyo'da olduğunu ve iş nedeniyle oradan ayrılamayacağını söyledi, benden anne-babasını karşılamamı rica etti. Gittim, karşıladım. Bir gün misafir edeceğimi, oğullarının ertesi gün geleceğini söyledim. Adam asker emeklisi, baya bilmiş bir tip. Shinkansende gelirken etrafa bakıp bana Japonya'yı anlatmaya başladı O gün biraz dolaşıp yattıktan sonra ertesi gün erkenden ben bunları biraz gezdireyim dedim. Amca yine beni aydınlatıyor tabi Sonra eve geldik, klimayı açtık. Amca tutturdu bu klima hasta eder, çok celalli çalışıyor diye. Yok tabi öyle bişe, normal çalışıyo işte... Sen bir hafta önce klimanın çatlayan hortumu için çağırdığım servis elemanı tam o sırada gel! Amca başladı, "oğlum söyle ona yapsın, bu çok celalli çalışıyor, hasta olacağız..." Bir, iki, üç... Ben bunaldım tabi. Amca ben celalin Japoncasını nerden bileyim dedim. Amca cevap verdi :"Celal özel isim, değişmez ki"

Yorum

öncelikle bu konu için cizyo abimize teşekküğr ediyorum harika olmuş bu konu bizi anlatıyor çünkü
                                bende bişeyler ekliyeyim ramazan sonunda trabzona erken gittim meydan çay bahçesinde oturuyorum ne yapsam diye düşünürken birden bises
                                bi baktım bir teker yuvarlanıyor(bel otobüslerinin kalktığı yerde )bi adam tekerin peşinden koşuyor neyse adam tekeri yakalıyor duvarın dibinde
                                geliyor hiç bişey olmamış gibi tekeri gene yerine takıyor
                                biraz önce ölümden dönen adam gülüyor bu konuda şaka yapabiliyor
                                tekeri bir vida ile tuutturup arabaya binip yola devam ediyor bide eve kadar idareetsin diyor .............
                                medicina humaniem veterineria humatitem

Yorum

Üzgünüz, bu sayfayı görüntüleme yetkiniz yok
                                Yükleniyor...
                                X