Muhammet aç The Kite Runner'ı izle.
Duyuru
Daraltma
Henüz duyuru yok.
İzlediğiniz Sinema Filmleri Hakkındaki Yorumlarınız
Daraltma
X
-
İlk olarak ÖmerFarukYılmaz tarafından gönderildi Gönderiyi görüntüleTropik FırtınaGitme demek cok da Zor olmamali
- Alıntı
Yorum
-
İlk olarak Muhammed tarafından gönderildi Gönderiyi görüntüleErkan Into the Wild'i izlemeye başlıyorum şimdi. Eğer istediğim gibi çıkmazsa yarın özel mesaj kutunu bi kontrol et. Küfür felan görebilirsin
EĞİTİM ŞART!!!
- Alıntı
Yorum
-
KUTADGU
İlk olarak Great White tarafından gönderildi Gönderiyi görüntüleŞu Nefes filmiyle ilgili yorumumu da yazayım bari..
Bir kere filmin sonuna kadar birbirinden ağdalı, insanın hafiften içini burkmaya yönelik "Yaa işte vatan borcu böyle bişey" dedirtecek türden replikler ile geçip gidiyor. Başkaca bir halt yok. Yani ne bir ana konu, ne içerikten ayrı bir alt konu, ne de herhangi bir entrika, ihanet, aşk ya da şiddet öğeleri barındıran bir mevzuu. Hiçbir şey yok..
Sabah ışığından bolca faydalanılmış dağ tepe çekimleri ve 10 metrekarelik bir karakolda asker geyikleri ile geçen 3 kuruşa mal edilmiş ama milyon dolarlık reklamı yapılarak abartıldıkça abartılmış bir film var ortada..
Ayrıca ben çekimleri hiç ama hiç beğenmedim. Yani yönetmen kendi çapında bir farkındalık yaratmak için mi böyle yaptı bilemiyorum ama ışığın kullanımı o derece amatör ve yetersizdi ki filmi izlerken, TRT' nin doğudaki bir silahlı kuvvetler operasyonunu gösterdiği hissine kapılıyorsunuz. Doğallık olarak değil tabii, hamlık ve acemilik olarak..
Filmin finalindeki çatışma sahnesi ise tam bir curcuna hani. Ulan daha önce hiç mi savaş filmi izlemediniz? İnsan 30 yıl evvel çekilmiş savaş klasiklerine bir göz atar bari. O nasıl saçmasapan patlama ve çatışma sahneleridir öyle?
Koskoca Türk askeri o durumda mı savaşır? Yani çatışmayı gören de sanar ki TSK bir grup teröristi mağarada kıstırdı ve elindeki bütün savunma sanayiini kafalarına boca ediyor. Hangi taraf ordu, hangi taraf terörist belli değil..
Bizim askerler o karanlıkta sütteki sinek gibi orta yerde dururken sağa sola salla parti ateş ederek o kadar teröristi nasıl oldu da ayıkladı ben anlayamadım. Bir kere gözün gözü görmediği gecenin o vaktindeki çatışmada herhangi bir teröristin (dünyanın en bahtsız herifi değilse) ölme şansı neredeyse sıfır. Finaldeki büst ajitasyonuna ve "Gene yiğitlik bende kalsın" muhabbetine değinmeyeceğim bile..
Kısacası, onca abartı dikkate alındığında tam bir fiyaskodur bana göre. Bu derece abartılmamış olsaydı ben de bu kadar acımasız olmazdım yani
Filmin çıkışı "Uyursan Ölürsün" üzerine.
Doğuda her askeri tuvaletin helasında yazar bu söz.
O yüzden ben filmi başarılı buluyorum..
- Düzenle
- Alıntı
Yorum
-
Soner abi, biraz acımasız eleştirmişssin ama katıldığım çok yer de olduKamera, ışıktan anlamam. Dikkatimi de çekmemişti zaten. Özellikle şuraya katıldım, "... ne bir ana konu, ne içerikten ayrı bir alt konu, ne de herhangi bir entrika, ihanet, aşk ya da şiddet öğeleri barındıran bir mevzuu. Hiçbir şey yok..". Mesela o doktorun hikayesinde bir kelime bahsedildi. Niye dağa çıktı? Biraz bahsedilmeliydi. Çatışma sahnesi ben beğenmiştim. Sonra konuşmaların anlaşılmaması bir ara eksi puan olarak kaldı kafamda. Daha sonra düşündüm de gerçekçilik için seslerin anlaşılmaması sağlanmış olabilir. Yani, o çatışma içinde askerlerin birbirlerine karizmatik replikler söyleyecek durumda olmadığı durumu...
Forum Kurallarına aykırı gördüğünüz mesajları ve üyeleri kullanıcı panelinde bulunan http://forum.bordomavi.net/images/buttons/report.gif (ikaz tuşu) tıklayarak raporlamanızı rica ediyoruz..
- Alıntı
Yorum
-
Arkadaşlar NEFES konusunda biraz sert bir eleştiri yazmış olabilirim belki ama eleştirimin sonundaki paragrafta açıklamaya çalıştım aslında sebebini..
Yani ne bileyim, film çok fazla abartılmış ve aşırı bir övgü almıştı. Her köşede filmin Türk sinemasında bir çığır açtığı, tam bir yönetmenlik harikası olduğu dahi yazılıp çizilmişti. İzleyenlerden de şimdiye dek bırakın beğenmemeyi, aşırı olumlu tepkiler duymuştum..
Eh hal böyle olunca filmi de ister istemez fazla beklentiye girerek izledim ben de. Tabii ki öyle son derece kötü bir film olduğunu asla iddia etmiyorum ancak dediğim gibi abartı derecede övgüler olunca eleştiri de biraz acımasız kaçtı doğal olarak
Beğenen arkadaşlara lafımız yok. Sonuçta neyin beklendiği önemli.."söylediklerin kimseyi rahatsız etmiyorsa hiçbi' şey anlatmıyorsun demektir"
GW
- Alıntı
Yorum
-
Bendede Nefes şimdi bitti. Filmde senaryo, kurgu vs hiçbirşey yok. Ancak oyunculuklar iyi. Son günlerde izlediğim filmler Leon, Pulp Fiction, Crow, Pursuit of Happiness vs idi. O nedenle ben çok büyük hayal kırıklığına uğradım. Bugün bir film izleyecek zamanım vardı o da Nefes ile heba oldu. Halbuki arşivde ne filmler vardı.
- Alıntı
Yorum
-
İlk olarak KUTADGU tarafından gönderildi Gönderiyi görüntüle
Muhteşem bir son.
Hüzünlenmedim desem yalan olmaz.
Çok başarılı bir film.
Hakkaten etkileyici bir film.. Bir solukta izlenebiliyor..BordoMavi.Net Forum Kurallarına aykırı bir mesaj veya kullanıcı gördüğünüzde, Kullanıcı Panelinde bulunansekmesine tıklayarak ilgili mesajı raporlamanızı sizlerden rica ederiz.
- Alıntı
Yorum
-
Son olarak The Evil Dead ve Evil Dead 2'yi izledim.Bu filmleri izlemeden önce Sam Raimi'nin başka bir filmi olan Drag Me To Hell'i izlemiştim.Bu üç filmde de komedi unsurları yadsınamayacak kadar fazla.Sam Raimi'nin taktığı bir olay var belli ki kan olayını inanılmaz seviyor.Gerçekten de birçok filme ilham kaynağı olmuş bir film The Evil Dead.Filmin sonuncusu olan Army of Darkness'ı da en kısa zamanda izleyeceğim.Bu arada Sam Raimi The Evil Dead IV de duyuralı epey bir zaman oldu.2011 yılında vizyona girmesi planlanıyormuş.
Son olarak da Sam Raimi artık Spiderman'in yönetmen koltuğunda olmayacak.
- Alıntı
Yorum
Yorum