Duyuru

Daraltma
Henüz duyuru yok.

İzlediğiniz Sinema Filmleri Hakkındaki Yorumlarınız

Daraltma
X

• Zaman
  • Göster
Hepsini Temizle
yeni gönderiler

• İlk olarak Tunç Tosun tarafından gönderildi Gönderiyi görüntüle
    Abi 3. cümlenden sonra spoiler falan yaz başına sonuna

...fazlada ipucu verdiğimi sanmıyordum yazarken, ancak dikkatli film severler (sizin gibi) filmin püf noktasına ilişkin bilginin nerede olduğunu çözebilir...
    ''Küçük insanlar kişileri, normal insanlar olayları, büyük insanlar fikirleri tartışır''Hyman G. Ricover

Yorum

• film yorum, tavsiyeleri dışında birşey söylemek istiyorum...

TRT'nin tekel olduğu zamanlarda TRT kökenli dublaj karakterleri/sanatçıları vardı bir zamanlar. Filmdeki karakterlere karakter katan adeta "işte bu. bu adamdan ancak bu ses ve yorum çıkar" (Rocky Balboa karakterindeki Sezai Aydın en bariz örnek) diyebileceğimiz ses dublaj sanatçıları vardı. Birçoğu vefat etti muhtemelen. Ancak o sesleri eski klasik Amerikan (daha çok kovboy) filmlerini tekrar izlediğimde/duyduğumda zamane ses dublaj sanatçıları ile aradaki kalite farkını görebiliyorum.

Ondan alt yazı mahkumu oldum zaten...ki aslında seviyorum da altyazılı orjinal izlemeyi.
      ''Küçük insanlar kişileri, normal insanlar olayları, büyük insanlar fikirleri tartışır''Hyman G. Ricover

Yorum

• İlk olarak SixtyOne_61 tarafından gönderildi Gönderiyi görüntüle
        TAVSİYE FİLM LİSTESİ

1. I Am Legend - Ben Efsaneyim
        2. Edward Scissorhands - Makas Eller
        3. American History X - Geçmişin Gölgesinde
        4. Dead Poets Society - Ölü Ozanlar Derneği
        5. Malcolm X
        6. Moneyball - Kazanma Sanatı
        7. The Fighter - Dövüşçü
        8. The Wolf Of Wall Street - Para Avcısı
        9. Fight Club - Dövüş Kulübü
        10. The Shawshank Redemption - Esaretin Bedeli
        11. Inception - Başlangıç
        12. The Good, The Bad And The Ugly - İyi, Kötü Ve Çirkin (Il Buono, İl Brutto, İl Cattivo)
        13. Pulp Fiction - Ucuz Roman
        14. Schindler's List - Schindler’in Listesi
        15. 12 Angry Men - 12 Kızgın Adam
        16. One Flew Over The Cuckoo's Nest - Guguk Kuşu
        17. Star Wars: Episode V - Yıldız Savaşları: Bölüm V - İmparator
        18. The Godfather - Baba
        19. The Lord Of The Rings: The Return Of The King - Yüzüklerin Efendisi: Kralın Dönüşü
        20. The Dark Knight - Kara Şövalye
        21. Forrest Gump
        22. The Green Mile - Yeşil Yol
        23. The Prestige - Prestij
        24. Gladiator - Gladyatör
        25. Braveheart - Cesur Yürek
        26. 3 Idiots - 3 Aptal
        27. The Matrix
        28. Saving Private - Ryan Er Ryan'ı Kurtarmak
        29. The Usual Suspects - Olağan Şüpheliler
        30. The Pianist - Piyanist
        31. Million Dollar Baby - Milyon Dolarlık Bebek
        32. V For Vendetta
        33. Akıl Oyunları - A Beautiful Mind
        34. Scarface - Yaralı Yüz
        35. The Truman Show
        36. Amelie – Amélie Poulain'in Masalsı Kaderi (Le Fabuleux Destin D'amélie Poulain)
        37. Life Of Pi - Pi'nin Yasami
        38. Slumdog Millionaire - Milyoner
        39. The Curious Case Of Benjamin Button - Benjamin Button'ın Tuhaf Hikâyesi
        40. Good Morning, Vietnam - Günaydın Vietnam
        41. The Man From Earth - Dünyalı
        42. My Name İs Khan - Benim Adım Khan
        43. Interstellar - Yıldızlararası
        44. Who Am I - Ben Kimim?
        45. Southpaw - Son Şans
        46. Whiplash
        47. 3 Idiots - 3 Aptal
        48. Ghajini
        49. Mr. Nobody - Bay Hiçkimse
        50. The Pursuit of Happyness - Umudunu Kaybetme
        51. Memento - Akıl Defteri
        52. The Departed – Köstebek
        53. Stand by Me - Benimle Kal
        54. Ben-Hur
        55. The Martian – Marslı
        56. Groundhog Day - Bugün Aslında Dündü
        57. Catch Me If You Can - Sıkıysa Yakala
        58. Underground – Yeraltı
        59. Tropa de Elite - Özel Tim
        60. Django Unchained – Zincirsiz
        61. Inglourious Basterds - Soysuzlar Çetesi

Şimdilik aklıma gelenler bunlar, izlemediğiniz film varsa bu listeden, en kısa zamanda seyretmenizi öneriyorum.

Tabii ki " 61 " adet.

İyi forumlar...
        HEAT - robert deniro - al pacino ..

olmaması ilginç, ahhh be al pacino'nun toplantısını kaçırmıştım londra'da , hatta katılan herkesle resim çektirmiş, yanarım da ona yanarım..
        County of Essex

Yorum

• yalnız para avcısı filmi de bir efsane, 3 defa seyretmişdir herhalde.......
          County of Essex

Yorum

• kapıdaki düşman 'da yok listede..........offf offf unutulmaz bir o
            County of Essex

Yorum

• Çok iyi filmdi. Tam olarak anlamak için son bir saati tekrar izlemek zorunda kaldım.

8/10

@CEMEFKER
              FxY

Yorum

• İlk olarak CEMEFKER tarafından gönderildi Gönderiyi görüntüle
                film yorum, tavsiyeleri dışında birşey söylemek istiyorum...

TRT'nin tekel olduğu zamanlarda TRT kökenli dublaj karakterleri/sanatçıları vardı bir zamanlar. Filmdeki karakterlere karakter katan adeta "işte bu. bu adamdan ancak bu ses ve yorum çıkar" (Rocky Balboa karakterindeki Sezai Aydın en bariz örnek) diyebileceğimiz ses dublaj sanatçıları vardı. Birçoğu vefat etti muhtemelen. Ancak o sesleri eski klasik Amerikan (daha çok kovboy) filmlerini tekrar izlediğimde/duyduğumda zamane ses dublaj sanatçıları ile aradaki kalite farkını görebiliyorum.

Ondan alt yazı mahkumu oldum zaten...ki aslında seviyorum da altyazılı orjinal izlemeyi.
                cok iyi anliyorum

almanyada dublajlarda bir nevi starlar
                bruce willis in diyelim almanca duplörünün hayrani oldugunu cok kez söylemisdi...

filmler var almanca dublajlari orjinalden keyifli oluyor
                ben almanlarin cikarttigi ise hayranim
                "Şairin dediği gibi, ben artık şarkı dinlemek değil, şarkı söylemek istiyorum."

Ünal Karaman

ONUR KALACAK ONURSUZLAR GIDECEK

Yorum

• İlk olarak Jedi tarafından gönderildi Gönderiyi görüntüle
                  kapıdaki düşman 'da yok listede..........offf offf unutulmaz bir o
                  Ben 61 de bıraktım bilerek, elbette bu listede olmayan daha birçok iyi film var [emoji2]
                  Bize Her Yer TRABZON!

Trabzon Bir Sevda
                  Trabzonspor Bir Destan ...

Yorum

• İlk olarak selcuk tarafından gönderildi Gönderiyi görüntüle
                    cok iyi anliyorum

almanyada dublajlarda bir nevi starlar
                    bruce willis in diyelim almanca duplörünün hayrani oldugunu cok kez söylemisdi...

filmler var almanca dublajlari orjinalden keyifli oluyor
                    ben almanlarin cikarttigi ise hayranim

Sanırım bu iş göreceli bir kavram olmasa gerek...Ancak.....Yani ben de Alman'ya (-ya yı neden ayırdım hayret..silmek istemedim kalsın) doğumluyum.Almanların kaba, sert yapılarının Amerikan veya başka bir ülke filmine uyacağını sanmıyorum ki ben Türkiye'ye döneli epey zaman oldu, ancak orada kalan akrabalarımdan da "Türkler bu seslendirme işini çok iyi yapıyor. Almanlar öküz..." tabirini çokça duymuşumdur...

İlginç...

Yorum

Sanırım bu iş göreceli bir kavram olmasa gerek...Ancak.....Yani ben de Alman'ya (-ya yı neden ayırdım hayret..silmek istemedim kalsın) doğumluyum.Almanların kaba, sert yapılarının Amerikan veya başka bir ülke filmine uyacağını sanmıyorum ki ben Türkiye'ye döneli epey zaman oldu, ancak orada kalan akrabalarımdan da "Türkler bu seslendirme işini çok iyi yapıyor. Almanlar öküz..." tabirini çokça duymuşumdur...

İlginç...
                      gercekden ilginc
                      orjinalinden anliyorlarmi yoksa sadece türkce/ almanca kiyasmi

Ünal Karaman

Yorum

• Hiç Polonya lıların dublaj ına denk geldiniz mi
                        Kusur değil, çare bulun.

Henry Ford

Yorum

Hiç Polonya lıların dublaj ına denk geldiniz mi
                          İlk izlediğim zaman aklımı yitiriyordum Dublaj konusunda en kötü ülke Polonya olabilir araştırmak lazım.

Polonya halkı durumu kabullenmiş gibi. Kimse de demiyor ki aga bu nedir?
                          DRaZeN PeTRoViÇ....(3)
                          ANDRea MeNeGHiN....(11)

Yorum

http://www.imdb.com/title/tt0353969/

Bir de bu filmi izlesene sıcağı sıcağına.
                            Abi öyle bir film tavsiye ettin ki, nette alt yazılı versiyondan başka versiyonunu bulamadım. Almanca aradım yine aynı şekilde. Yalan yok yarım saat 45 dakika aradım. Meşhur kinox.to sayfasında on linkten sadece biri Almanca dublajlıydı. Uzun uğraşlar sonucu bulabildim sonunda. Ama aramama taramama değdi gerçekten.

Dün kız kardeşimin ısrarları ile Özcan Denizin "Herşey Aşktan" filmine gittik. O eziyetten sonra iyi geldi valla.

İlk olarak selcuk tarafından gönderildi Gönderiyi görüntüle
                            gercekden ilginc
                            Dün akşam Hangover 2 vardı Euro D'de. Filmin ismine bakınca dedim ki ulan helal olsun cuk oturdu filmin ismi. Ben de olsam "Felekten bir gece" derdim o filme. Tam helal olsun dedim birden başladılar konuşmaya bütün hevesim kaçtı. Bi maymunun sesiyle o Çinlinin sesini tutturdular. Hissiz, duygusuz, uyuz uyuz konuşuyorlar bizimkiler. Görüntüde adamlar zıplıyorlar, yüzlerinde bağırma ifadeleri ama çıkan ses fıs.

Gesendet von meinem LG-D855 mit Tapatalk
                            En son ibrahim tarafından düzenlendi; 09.02.2016, 08:05.
                            Milli Takımım TRABZONSPOR
                            Al aşaa, vur yukari, Dik Oyna!!!
                            Helalin adı kaldı, onu gören yok.
                            Haram kapışıldı, hâlâ doyan yok. Yusuf Has Hacip

Yorum

• İlk olarak ibrahim tarafından gönderildi Gönderiyi görüntüle
                              Abi öyle bir film tavsiye ettin ki, nette alt yazılı versiyondan başka versiyonunu bulamadım. Almanca aradım yine aynı şekilde. Yalan yok yarım saat 45 dakika aradım. Meşhur kinox.to sayfasında on linkten sadece biri Almanca dublajlıydı. Uzun uğraşlar sonucu bulabildim sonunda. Ama aramama taramama değdi gerçekten.

Dün kız kardeşimin ısrarları ile Özcan Denizin "Herşey Aşktan" filmine gittik. O eziyetten sonra iyi geldi valla.

Dün akşam Hangover 2 vardı Euro D'de. Filmin ismine bakınca dedim ki ulan helal olsun cuk oturdu filmin ismi. Ben de olsam "Felekten bir gece" derdim o filme. Tam helal olsun dedim birden başladılar konuşmaya bütün hevesim kaçtı. Bi maymunun sesiyle o Çinlinin sesini tutturdular. Hissiz, duygusuz, uyuz uyuz konuşuyorlar bizimkiler. Görüntüde adamlar zıplıyorlar, yüzlerinde bağırma ifadeleri ama çıkan ses fıs.

Gesendet von meinem LG-D855 mit Tapatalk
                              birde herkesin
                              hey dostum ... demesi var ya

hep ayni dialoglar, küfürleri nalet olsun/olasinlan gecistirmeler...

almanca dublaj gibisi yok, adamlar hint,kore , amerika demeden ceviriyorlar
                              kültürlerinde anlamsizliklari degistiriyorlar, kötü kisi almansa onu rus yada protestan ingiliz yapiyorlar...
                              gercekden filmi izleyenlere anlanacak sekilde servis ediyorlar

ayrica kinox u unut virus yuvasi oldu allu.cee dene

Ünal Karaman

Yorum

İlginç...
                                İlk olarak selcuk tarafından gönderildi Gönderiyi görüntüle
                                gercekden ilginc

Sanırım Almanların kaba hallerini anlatmak istemişti ...Almanların Türk filmlerine değil Amerikan veya başka filmlere dublajlarına tepkiydi .türkçe/alnaca kıyası değil. ayrıntılı konuşmadım sadece Türkler bu işi Almanlar'dan daha iyi yapıyorlar demesiydi...

Bana göre de biz bu konuda son yıllarda iyi değiliz. Bir başkasına göre iyi olabiliyoruz...

Kimbilir belki de vatanlarını özlemiş de olabilir akrabalar (açken yediğiniz her yemeğin "müthiş bir yemekti. Unutamıyorum" tadında birşey)

Yorum

En Aktif Kullanıcılar

Daraltma

En aktif kullanıcı yok.
                                Yükleniyor...
                                X
                                WhatsApp Resmi İletişim