Duyuru

Daraltma
Henüz duyuru yok.

İzlediğiniz Sinema Filmleri Hakkındaki Yorumlarınız

Daraltma
X

• Zaman
  • Göster
Hepsini Temizle
yeni gönderiler

• Ben de bu akşam Issız adama gittim."Abi kesin git ağlarsın" filan yapıyordu herkes.Filmin ilk bölümü bitti resmen komedi ne ağlanacak bir sahne var ne de duygusala bağlayacak.Emirhan'ın da dediği gibi sürekli +18 sahneleri.Ama 2. bölüm için aynı şeyler geçerli değil, sonu hüsranla bitse de son yıllarda izlediğim en güzel Türk filmlerinden bir tanesi.Ben yine ağlamadım orası ayrıÇağan Irmak yine 12'den vurmuş.Fazla anlatmayalım gidin görün derim

Yorum

• İlk olarak TheCrow tarafından gönderildi Gönderiyi görüntüle

Not:"Ben bu filmi izledim ve tam anlamıyla bütün olayları çözdüm arkadaş" diyebilirim,aklına takılan yerler neresiyse yardımcı olmaya çalışırım...
      Tesla-Edison savaşlarında ben de teslacıyım orası ayrı .

Peki o zaman sana şu kritik soruyu sorayım.

Sihirbazımız ikiz mi klon mu? Bunun yorumu seyirciye mi bırakılmış yoksa net olarak anlatılmış mı?
      Delikanlı kız arkadaşına "Sana olan aşkım 4 kardeşiminki gibi olacak.Bedenen ölse de onu ruhen hep yaşatacaklar" diyordu.

Yorum

• İlk olarak Anıl Caner tarafından gönderildi Gönderiyi görüntüle

Sihirbazımız ikiz mi klon mu? Bunun yorumu seyirciye mi bırakılmış yoksa net olarak anlatılmış mı?
        Klon değiller,orası kesin...Çünkü rakibinin klonunu görünce çok şaşırıyor ve anlam veremiyor.Tesla klonlama işini farkında olmadan yapıyor,aslında teleportasyon yapmaya çalışıyor ama nesne yerinde durduğundan aslında klonlam yaptığını bilmiyor ve bunu diğer sihirbaz tesadüfen buluyor,bundan önce ikiz olan sihirbazımız ünlü kapıdan çıkma numarasını yapıyor zaten.Aslında filmi tekrar izlersen anlayacaksın klon olmadıklarını.İpucu: Düğüm

Peki ikiz miydiler?..Son sahneye kadar evet ikizdiler diyebilirdim,ama son sahnede Sarah'ın dediklerine bakalım : “Olivia’ya söyleyeceğim,bunu ona söyleyeceğim.Daha fazla taşıyamam, senin gerçekte ne olduğunu biliyorum,Alfred,!Senin ne olduğunu biliyorum, bununla yaşayamam!”

İşte burası seyirciye bırakılmış,eğer ikizseler Sarah neden bu kadar tırlattı,bunda o kadar kötü olan ne?..
        En son TheCrow tarafından düzenlendi; 27.11.2008, 01:15.
        Yelkenimizdeki rüzgarı çaldılar, yılmadık...

Yorum

• sözlükten bir spoiler vereyim.

filmdeki kavram karmaşaları hakkında .
          --- spoiler ---

bunların başında, borden in ikizi mi yoksa klonu mu oldugu mevzusu var. filmi sadece bu konuyu anlayabilecegim ipucu yakalamak için özellikle tekrar izledim ama bulamadım. kimi yerde evet ikizi oldugu kesin diyorsun kimi yerde bak klonuymuş demek ki ikizi olamaz diyorsun. bu artık izleyicinin kendi tahmini olmaktan öteye geçemiyor ama benim görüşüm klonu olduğu yönünde. borden in, angier i teslaya yollaması bir yanıltma gibi gorunuyor ve borden da filmin sonlarında senin nasıl paranı ve zamanını çaldım gördün mü diyor. ancak ikinci bir olasılık da mevcut. borden, günlügünün şifresi yapacak kadar tesla ya hayranlık duymasının bir sebebi olmalı. bu da aklıma klonlandığını getiriyor. borden cani degildi. sadece angier in yaptıklarına cevap verdi. bundan yola cıkarsak, teslanın makinesi ile klonlandıgında klonunu öldürecek biri degildi o. bu yuzden makineyi sürekli kullanmaktansa bir kez kullanıp klonuyla yaşama yolunu seçmişti. belki de tesla da buna izin vermemişti. cunku makineyi borden a hiç vermedi ya da satmadı.
          filmin en güzel yanı ikinci kez izlemede, hangi borden ın hangi sahnede oldugunu gormek oluyor. aa bu konuşan aslında öbür bordenmış demek çok lezzetli.
          michael caine e mutlaka değinmek lazım. oyunculugu ve özellikle o muhteşem sesi ile filme kattığı hava tartışılmaz kanımca. filmin girişinde, vaad, dönemeç ve prestiji anlatırken sesi ile filme harika ısındırıyor.

--- spoiler ---
          Delikanlı kız arkadaşına "Sana olan aşkım 4 kardeşiminki gibi olacak.Bedenen ölse de onu ruhen hep yaşatacaklar" diyordu.

Yorum

• Anıl,düğüm olayında klonu olmadığı kesinlikle belli oluyor,çünkü bir tanesi düğüm atmayı diğeri kadar iyi bilmiyor,kadın o yüzden ölüyor zaten.Borden'in Algier'i Tesla'ya yönlendirmesinin asıl amacı onu uzaklaştırarak hem numarasını öğrenmesini engellemek hem de zaman kazanmak..."Sana sırrımı kolay kolay verir miyim sandın,sana Amerika'da başarılar dilerim"...Ama bu oyun ters tepiyor,çünkü Tesla gerçekten de bu numarayı mümkün kılan bir alet geliştirmiş...Tesla,zaten Borden'in desteğiyle bu cihazı yapamazdı,ancak ve ancak zengin olan Algier'in desteğiyle yapabilirdi,nitekim öyle oldu...

Sözlükte her yazana riayet etmeyin bu arada

Yorum

• Prestige çok güzel film.Çok iyi ters köşe yapıyorlar.
              Özkan SÜMER

Yorum

• 2000-2008 arası imdb de en çok oy alan filmler
                ben listenin hepsini izlemeyi düşünüyorum
                gerçi filmlerin yarısını izledim
                Rating Title Votes
                1. 9.0 The Dark Knight (2008) 303,805
                2. 8.8 The Lord of the Rings: The Return of the King (2003) 284,274
                3. 8.7 Cidade de Deus (2002) 117,611
                4. 8.7 The Lord of the Rings: The Fellowship of the Ring (2001) 313,295
                5. 8.6 Memento (2000) 208,820
                6. 8.6 WALL·E (2008) 92,163
                7. 8.6 The Lord of the Rings: The Two Towers (2002) 260,787
                8. 8.5 Fabuleux destin d'Amélie Poulain, Le (2001) 139,493
                9. 8.5 Leben der Anderen, Das (2006) 47,291
                10. 8.5 The Departed (2006) 192,369
                11. 8.5 The Pianist (2002) 95,530
                12. 8.4 Sen to Chihiro no kamikakushi (2001) 74,129
                13. 8.4 Eternal Sunshine of the Spotless Mind (2004) 165,011
                14. 8.4 Laberinto del fauno, El (2006) 110,837
                15. 8.4 Requiem for a Dream (2000) 137,397
                16. 8.4 Untergang, Der (2004) 58,064
                17. 8.3 The Prestige (2006) 140,536
                18. 8.3 Hotel Rwanda (2004) 67,534
                19. 8.3 No Country for Old Men (2007) 139,192
                20. 8.3 Sin City (2005) 194,670
                21. 8.3 Batman Begins (2005) 209,175
                22. 8.3 There Will Be Blood (2007) 88,990
                23. 8.2 Oldboy (2003) 66,233
                24. 8.2 Gladiator (2000) 214,687
                25. 8.2 Donnie Darko (2001) 160,380
                26. 8.2 Into the Wild (2007) 53,462
                27. 8.2 Kill Bill: Vol. 1 (2003) 178,451
                28. 8.2 The Bourne Ultimatum (2007) 103,900
                29. 8.2 Million Dollar Baby (2004) 102,554
                30. 8.2 Tasogare Seibei (2002) 6,477
                31. 8.2 Ratatouille (2007) 90,948
                32. 8.2 Amores perros (2000) 45,851
                33. 8.1 Finding Nemo (2003) 122,666
                34. 8.1 Scaphandre et le papillon, Le (2007) 16,603
                35. 8.1 Dare mo shiranai (2004) 5,749
                36. 8.1 Snatch. (2000) 126,213
                37. 8.1 V for Vendetta (2005) 163,963
                38. 8.1 The Incredibles (2004) 119,516
                39. 8.1 Vozvrashcheniye (2003) 8,546
                40. 8.1 Letters from Iwo Jima (2006) 38,204
                41. 8.1 Children of Men (2006) 115,448
                42. 8.1 Taegukgi hwinalrimyeo (2004) 12,210
                43. 8.1 Salinui chueok (2003) 6,645
                44. 8.0 Bom yeoreum gaeul gyeoul geurigo bom (2003) 13,239
                45. 8.0 Crash (2004/I) 133,377
                46. 8.0 Kill Bill: Vol. 2 (2004) 138,643
                47. 8.0 Wo hu cang long (2000) 90,980
                48. 8.0 Fa yeung nin wa (2000) 19,097
                49. 8.0 Mar adentro (2004/I) 18,393
                50. 8.0 Little Miss Sunshine (2006) 110,580
                En son ARAF tarafından düzenlendi; 27.11.2008, 15:27.
                BANA HER YER TRABZON
                ALPER DALKIRAN

Yorum

• İlk olarak TheCrow tarafından gönderildi Gönderiyi görüntüle
                  Anıl,düğüm olayında klonu olmadığı kesinlikle belli oluyor,çünkü bir tanesi düğüm atmayı diğeri kadar iyi bilmiyor,kadın o yüzden ölüyor zaten.Borden'in Algier'i Tesla'ya yönlendirmesinin asıl amacı onu uzaklaştırarak hem numarasını öğrenmesini engellemek hem de zaman kazanmak..."Sana sırrımı kolay kolay verir miyim sandın,sana Amerika'da başarılar dilerim"...Ama bu oyun ters tepiyor,çünkü Tesla gerçekten de bu numarayı mümkün kılan bir alet geliştirmiş...Tesla,zaten Borden'in desteğiyle bu cihazı yapamazdı,ancak ve ancak zengin olan Algier'in desteğiyle yapabilirdi,nitekim öyle oldu...

Sözlükte her yazana riayet etmeyin bu arada
                  Sözlükte yazana raiyet etmekle alakası yok.Sadece okuduğum zaman mantıklı geldi.Çelişkiye düşürdü.Senin açıklamaların da mantıklı.

Ama film diyor ya "siz sırrı bilmek değil, kandırılmak istiyorsunuz" aynen o moddayım .

Yorum

• Burdaki muhabbetlerden etkilenip, bir daha izledim The Prestige filmini.

Hakikaten iyi filmmiş, tekrar tebrik ettin Nolan abimizi.
                    A Revolution without dancing is a Revolution not worth having.

Yorum

• Goodbye Bafana.
                      Bu film hakkında söyleyecek bişeyi olan var mı?

Yorum

• İlk olarak Anıl Caner tarafından gönderildi Gönderiyi görüntüle

Prestige 'i iki kere adam akıllı seyrettim ve ikisinde de hiç sıkılmadım.Yavaş bir temposu olmasına rağmen sarıyor insanı.Geçen hafta sınavımın bitişinde tekrar seyrettim.Soruna gelirsek ;sihirbaz ikiz.Sonunu hiç izlememiş olsak bile belli edilmiş birçok defa.
                        Mesela Borden klon olayında makinenin çalıştığından haberdar olsa neden Angier'ın her gösterisine gelsin ki.Hatta rakibinin sondan bir önceki şovunda bu mesafeyi bu kadar kısa sürede nasıl alıyor gibisinden bir replikte geçiyor.Olivia mıdır her ne karın ağrısı ise Angier tarafından Borden'ın yanına gönderildiği sırada dublör olayını Angier'e söylüyor ama Angier inanmıyordu.Hatta eldivenle ilgili bir konuşma geçmişti aralarında.Yani sözün özü Borden Tesla'nın makinesinin çalıştığını anlayamıyor.Aslında makinenin çalıştığını kimse bilmiyordu.Taki kedi işin içine girene kadar
                        Filmde mantık hatası aranmak istenirse bulunabilir.Mesela Borden ikiziyle o zamana kadar nasıl oluyorda kimseye çaktırmadan yaşayabiliyorlar.Olivia ve Sarah mevzusunda film bir anda Dallas'a dönüyor zaten Kimin kimle ne yaptığı belli olmuyor

Bence film daha güzel bitebilirdi , nasıl ; yukarıda da saydığım gibi bir çok ipucuyla karakterin ikiz olduğu tahmin edilebilirken sonunda yönetmenin seyirciye açıklama gereği duyması filmin sonuna gitmemiş , sonu açık bırakılabilirdi .
                        Ama düşünmeyi zorlayan , Memento'daki gibi geri sarmalar , ileri almalarla "noluyoruz yahu" dedirten ve bunu sık kullanan bir film.Ne de olsa yönetmenler aynı
                        En son Erdem Keser tarafından düzenlendi; 27.11.2008, 21:17.

Yorum

• İlk olarak chovy tarafından gönderildi Gönderiyi görüntüle
                          Prestige 'i iki kere adam akıllı seyrettim ve ikisinde de hiç sıkılmadım.Yavaş bir temposu olmasına rağmen sarıyor insanı.Geçen hafta sınavımın bitişinde tekrar seyrettim.Soruna gelirsek ;sihirbaz ikiz.Sonunu hiç izlememiş olsak bile belli edilmiş birçok defa.
                          Mesela Borden klon olayında makinenin çalıştığından haberdar olsa neden Angier'ın her gösterisine gelsin ki.Hatta rakibinin sondan bir önceki şovunda bu mesafeyi bu kadar kısa sürede nasıl alıyor gibisinden bir replikte geçiyor.Olivia mıdır her ne karın ağrısı ise Angier tarafından Borden'ın yanına gönderildiği sırada dublör olayını Angier'e söylüyor ama Angier inanmıyordu.Hatta eldivenle ilgili bir konuşma geçmişti aralarında.Yani sözün özü Borden Tesla'nın makinesinin çalıştığını anlayamıyor.Aslında makinenin çalıştığını kimse bilmiyordu.Taki kedi işin içine girene kadar
                          Filmde mantık hatası aranmak istenirse bulunabilir.Mesela Borden ikiziyle o zamana kadar nasıl oluyorda kimseye çaktırmadan yaşayabiliyorlar.Olivia ve Sarah mevzusunda film bir anda Dallas'a dönüyor zaten Kimin kimle ne yaptığı belli olmuyor

Bence film daha güzel bitebilirdi , nasıl ; yukarıda da saydığım gibi bir çok ipucuyla karakterin ikiz olduğu tahmin edilebilirken sonunda yönetmenin seyirciye açıklama gereği duyması filmin sonuna gitmemiş , sonu açık bırakılabilirdi .
                          Ama düşünmeyi zorlayan , Memento'daki gibi geri sarmalar , ileri almalarla "noluyoruz yahu" dedirten ve bunu sık kullanan bir film.Ne de olsa yönetmenler aynı

Evet Erdem,elemanların ikiz oldukları,en azından klon olmadıkları kesin.Bu bir çok yerde belli ediliyor.Ama filmin sonunda Sarah'ın "Senin ne olduğunu biliyorum,bununla yaşayamam" demesi biraz ucu senin istediğin gibi açık bırakıyor,ikiz olduğunu kastetmiş olsa,o zaman sevinmesi lazım çünkü aslında kocası onu aldatmamış,bilakis hep sadık kalmış...
                          Filmin en enteresan taraflarından birisi film boyunca,özellikle de sonlara doğru "demek ki..." kelimesini çok kullanmamız,"bak demek ki bu yüzden öyle demiş..." gibi,mesela "Sarah mı,ben onu hiç bir zaman sevmedim..." Bunu duyunca şaşırıyoruz ve Olivia gibi elemana kızıyoruz,kalpsiz adam diyoruz,ama bir zaman sonra "demek ki..." diyoruz.

İkinci,üçüncü ve hatta onuncu izleyişimizde daha önce farketmediğimiz pek çok ayrıntıyı da göreceğimizi zannediyorum,inanılmaz bir film...

Yorum

• Ne kadar yapılacak yorumvarmış filmle ilgili

vallahi bir kez daha izleteceksiniz bana.
                            Sâhipsiz olan memleketin batması haktır;
                            Sen sâhip olursan bu vatan batmayacaktır!
                            - Eomer -

Yorum

• @The Crow

Hocam sonuna kadar olaylar zincir şeklinde ve dediğiniz gibi parçalar tamamlanarak devam etti.Yanlız sona doğru bir yanda Borden diğer yanda ikizinin yaptıklarını , parmak kesmeleri v.s bir çok olayı aynı kare içerisinde gözümüze sokması , o saate kadar filmi anlamayanın kafasında da dank ettiriyor zatenHiç bir sahneden çakmasak bile sırf Sarah ile Borden arasında en az 50 kere geçen seviyorsun-sevmiyorsun muhabbeti bile kafada şüphe uyandırmaya yetiyor.
                              Ben olsam yine de o sahneyi koymazdım.Ama bu sefer de milletin kafası daha fena allak bullak olacaktı , belkide Nolan onu düşünmüştür.

Sizin söylediğinize bir ekleme de ben yapayım hocam ; filmi adam akıllı 2 kere izledim 1 kerede geçen hafta seyrettim.Toplam 3 kere yani. Ama bundan sonraki her izlememde bir önceki izleyişlerimden farklı onlarca değişik detay ve zonklarla "vay be " diyeceğimden eminim.Detaylar küçük ve çok fazla.
                              En son Erdem Keser tarafından düzenlendi; 28.11.2008, 00:01.

Yorum

• Rus yapımı olan Osman Paşa'nın Plevne savunmasını ve Abdulhamit'in talimati ile Rus hatlarına sızarak ajanlık yapan Enver Bey'i anlatan satrançta bir hamle olan Türk Gambit'i (Turkish Gambit) filmini sonunda izledim. Gerçekten harika bir filmdi. Filmi ruslar yapmasına rağmen Türk askerlerinin Türkçe konuşması, kıyafetleri savaş taktikleri gibi konularda baya objektif davranmışlar. Plevne'nin düşmesi ve daha sonra Ruslar'ın İstanbul kapılarına dayanması insan yaralıyor, ancak adamları tebrik etmek lazım. Güzel film yapmışlar. Tarihimiz malzeme dolu bir türlü değerlendirip kaliteli filmler yapamıyoruz.
                                Bu filmi izlemenizi tavsiye ediyorum.
                                Bazen Sevinç Bazen Keder, Trazonsporlu Olmak Yeter!
                                (Hepimiz TÜRKÜZ Ulan!)

Yorum

En Aktif Kullanıcılar

Daraltma

En aktif kullanıcı yok.
                                Yükleniyor...
                                X
                                WhatsApp Resmi İletişim