Duyuru

Daraltma
Henüz duyuru yok.

İzlediğiniz Sinema Filmleri Hakkındaki Yorumlarınız

Daraltma
X

• Zaman
  • Göster
Hepsini Temizle
yeni gönderiler

• İlk olarak Oğuz ZEYTİN tarafından gönderildi Gönderiyi görüntüle
    Hücre 7 Mucizesi - https://www.imdb.com/title/tt2659414/

Bizdeki filmin orijinali buymuş sanırım. Dram ama öyle söylendiği kadar hüngür hüngür ağlatmıyor. Bir çeşit "Pardon" filmi.
    Dram filmlerini hiç sevmem ama yoğun istek üzerine ailece oturduk izledik, Kore versiyonu tam not aldı Türk versiyonu hiç beğenilmedi.

Türk olanına sosyal medyada falan herkes salya sümük ağladık diyor ama film bana o duygusallığı aktaramadı, filmde baştan sona kadar askerlere sövme sayma durumu var. Kore versiyonunda tam olarak baba ve kızına odaklanmışlar, babayla kızının çoğu sahnesinde tam kıvamında duygusallık var. Türk olanda o hissi hiç alamadım.

SPOİLER Zaten Türk versiyonunun sonu mutlu bitiyor diyebiliriz, milleti salya sümük ağlatan sahneler var diyorlardı, hiçbir sahnesinde duygulanmadım.

Kore olanında babayla kızının son görüşmesi ve babanın en sonunda ''hata yaptım'' diye ağlaması, etrafından yardım istemesi ama sonucun belli olması, kısaca o sahnelerin aktarılışı çok etkileyiciydi. Filmin son kısmı da gayet güzeldi, kızı yıllar sonra avukat oluyor ve babasının iade i itibarı için mahkeme tekrar kuruluyor, cezaevindeki arkadaşları da orada oluyor... Güzel sahneydi. SPOİLER

Kore versiyonunu izlemeyen varsa tavsiye ederim, Türk olanından kat kat daha iyiydi. Yeşil Yol filmine de benzettim.
    "Dağlardan yağmur gibi geçtiler, çayırlardan yel gibi estiler. Günler batıdan battı bile, tepelerin ardından gölgeler içine. Nasıl bu hale geldik?"

Yorum

• Citizenfour

Belgesel / Macera tarzında bir yapım... Ulsal Güvenlik Ajansı'nda çalışan Edward Snowden'ın içeride olan biteni dünyaya nasıl duyurduğunu anlatıyor.

*

Ich und Kaminski

Genç biyografi yazarı Zollner'in, ressam Manoel Kaminski'nin hayatını yazma yolculuğu anlatılıyor. Takibi zor bir film. Bir iki defa geri sardım. Detaylara, özellikle tablolara dikkat etmenizi öneririm.
      Akıl, öfkeyi ve onunla kolayca birleşen bilgisizliği yener. Aklı kullanmak biraz zahmet, çaba gerektirir.

Yorum

• Tyler Rake: Extraction (2020)

Filmi acikcasi begendim. Chris'i Thor'dan sonra baska filmlerde pek fazla izlememistim. Aklimda kalan sadece Hayalet Avcilari, Blackhat, Red Dawn ve The Cabin in the Woods. Saydigim filmlerin icinde sadece The Cabin in the Woods filminde rolünü begenmistim. Extraction filminde Hindistan'da uyusturucu baronunun kacirilan oglunu kurtarmaya calisan parali bir askeri oynuyor. Aksiyon sahneleri bastan sona kadar iyiydi. Tam not verdigim kameranin olaylarin bizi icine cekmesi idi. Kirdigim puanlar daha cok filmin kurgusu ile ilgili. Insan yeni birsey bekliyor ama her hangi bir süpriz yok maalesef. Ego-Shooter oyunu oynuyor gibi hissettirdi. 2. bir filmi cikar mi bilmiyorum. IMDB'de 'announced' yaziyor ama belli olmaz. Aksiyon film arayanlara tavsiye edebilirim.

6/10
        Bir FIRTINA tuttu bizi...!

STSL | 2010-2011 | 7. Şampiyonluk

Yorum

• Flight

Denzel Washington'ın tek kişilik gösterisi gibi... Havacılık tekniği bakımından Sully'nin gölgesinde kalır. Ama zaten ana tema havacılık değil alkolle mücadele.
          Akıl, öfkeyi ve onunla kolayca birleşen bilgisizliği yener. Aklı kullanmak biraz zahmet, çaba gerektirir.

Yorum

• İki Elisabeth Moss filmi... İlki The Square:

Eşimin ısrarıyla seyrettik. İkimiz de yer yer sıkıldık. Aslında vermek istediği mesajlar fena değil fakat netlik yok. Moss'u çok fazla görmedik.

Goril Adam sahnesi muazzamdı.

İkinci film The One I Love:

İlginç bir kurgu... İlk on dakikada beş altı alternatif senaryo tahmininde bulundum. İnsanların olduğu hal ile eşlerinin onları nasıl algıladığı (Algılamak istediği) arasındaki yüzleşmeyi seyrediyoruz. Sonu güzeldi.

Yorum

• Groundhog Day filmini tavsiye ederim şiddetle. https://www.imdb.com/title/tt0107048/

Yorum

• Spanglish

Cast'ta Adam Sandler'ı görünce dakikalarca kahkaha atacağımı sanmıştım. Aksine epey ağır bir konusu var. Meksikalı dul anne ile kızının kuzeye göç etmesi, ABD'de karşılaştıkları kültürel zorluklar, kızın öğrenim icin karşısına çıkan fırsatları ile annenin kızını koruma güdüsünün çatışması... Ayrıca büyükannenin tavsiyeleri not edilecek cinsten. Bu arada, filmin bir bölümü Malibu'da geçiyor. İnsan "Şu anda orada olmak vardı" diyor.

Seyretmeye değer.

*

Irrational Man

Woody Allen filmi... Joaquin Phoenix, Joker için antrenman yapmış resmen. Emma Stone kızımız bir üniversite öğrencisini, Phoenix ise sorunlu fakat karizmatik Felsefe hocasını oynuyor. Sonu sürprizli oldu.

Film hayalî Braylon Kolej (Gerçekte Salve Regina Üniversitesi) geçiyor.

Yorum

• İlk olarak Cenk Ocak tarafından gönderildi Gönderiyi görüntüle
                  Groundhog Day filmini tavsiye ederim şiddetle. https://www.imdb.com/title/tt0107048/
                  Geçtiğimiz günlerde TRT 2'de izlemiştim, keyifli film
                  BordoMavi.Net - Erzurum - Ankara - Çanakkale - Trabzon

Yorum

• İlk olarak Faruk BERBER tarafından gönderildi Gönderiyi görüntüle
                    Geçtiğimiz günlerde TRT 2'de izlemiştim, keyifli film
                    TRT2 son yılların en iyi kanalı oldu, ben de iyi filmlere TRT2'de denk geliyorum.

Yorum

• Evde kaldığımız şu günlerde eski filmleri izliyorum
                      Türk ve yabancı
                      Tuncelli TRABZONSPOR'LU

Yorum

• The Company Men

Ben Affleck, Craig Nelson, Chris Cooper, Tommy Lee Jones ve Kevin Costner'ın oynadığı iyi bir kriz filmi. Küçülen şirketler, işsizlik, satışa çıkarılan arabalar ve evler, mutsuz aileler...

Jane Austen Kitap Kulübü'nden hatırladığım iyi niyetli Maria Bello bu sefer tam bir baş belası.

*

Drive

Harika! Çekim tekniği, ışık ve görüntüyle bütünleşen şarkılar...

Ryan Gosling iyi iş çıkarmış.
                        En son Oğuz ZEYTİN tarafından düzenlendi; 24.05.2020, 13:18.

Yorum

• Ailece seyredilebilecek iki kara komedi önerisi:

1) The Darjeeling Limited

Andrien Brody müthiş oynamış. Kısa da olsa Natalie Portman'i gördük. Güzel bir kardeşlik ve yol hikâyesi...

2) The Ladykillers

Başrollerde Tom Hanks ve Whiplash'in efsane hocasi JK Simmons var. Oceans serisinin mini ve komik versiyonu diyebiliriz.

İyi bayramlar...
                          En son Oğuz ZEYTİN tarafından düzenlendi; 24.05.2020, 13:19.

Yorum

• İlk olarak Oğuz ZEYTİN tarafından gönderildi Gönderiyi görüntüle
                            The Company Men

Ben Afgleck, Craig Nelson, Chris Cooper, Tommy Lee Jones ve Kecin Costner'ın oynadığı iyi bir kriz filmi. Küçülen şirketler, işsizlik, satışa çıkarılan arabalar ve evler, mutsuz aileler...

Jane Austen Kitap Kulübü'nden hatırladığım iyi niyetli Maria Bello bu sefer tam bir baş belası.

*
                            Güzeldi. Yakın zamanda benzer konulu bir film daha izlemiştim; Wall Street Money Never Sleeps

Yorum

• The End of the Tour

ABD'li genç ve başarılı yazar David Foster Wallace'la yapılan Rolling Stone röportajının arka planını anlatıyor film. Yalın bir başarı tanımı var Wallace'ın. Sadece yazdıklarının karşılığını görmek istiyor. Zuckerberg'i oynayan çocuk da var. İyi bir film...

*

The Walk

Fransız ipte yürüme sanatçısı Philippe Petit'nin, WTC Kuleleri arasındaki tarihi yürüyüşünü anlatan bir film. Philippe'i Joseph Gordon-Levitt canlandırıyor. O yürüme sahnesinde bütün kaslarım katılaştı.

*

Kış Uykusu

Nuri Bilge Ceylan'a Altın Palmiye getiren film... Aydın ile kardeşi Necla'nın tartıştığı sahnenin derinliğinden olsa gerek epey güldüm.

Yorum

• Temposu yüksek iki film önereyim.

İlki bir klasik, Full Metal Jacket...

Diğeri Kore yapımı polisiye Beterang.

Beterang (2015) - Cast and crew credits, including actors, actresses, directors, writers and more.

Yorum

En Aktif Kullanıcılar

Daraltma

En aktif kullanıcı yok.
                                Yükleniyor...
                                X
                                WhatsApp Resmi İletişim