boy hood iyiydi beğendim.sevdiğim tür.sosyal konular. film 13 senede çekilmiş. bir çocuğun büyürken yaşadıklarına tanık oluyoruz filmde. oyuncular gerçek zamanlı olarak yaş aldığında etkisi farklı oluyor tabi. 6 yaşında bir çocuğun 18 yaşına gelmesine şahit oluyorsun. türüne belgesel dram diyebilirz. türkiyede yapılamayacak projeye örnek.kimse seni 13 sene beklemez.
Gecen hafta Interstellar filmini izledim. Uzay ve bilime ilgisi olan herkesin izlemesi gereken bir film. Daha önce kara delik, solucan deligi gibi kavramlar sinemada hic tasvir edilmedi zannedersem. Oldukca gercekci ve bilimsel gerceklerle örtüsen bir film olmus. Kacirmayin.
"Hoy, mañana y siempre con elBarçaen el corazon"
"Bütün kış işedikleri denizlere/Yazın yüzmeye gidenlere yuh...
En iyi film oscarı alan filmleri IMDB puanına göre sıralayıp, ekşisözlükten film hakkında özetler ekledim. (film açıklaması direkt ekşisözlükteki formatında ...
Sürpriz Finaliyle Adeta Tokat Yemiş Etkisi Yaratan 42 Şok Edici Film
Aynı şekilde ben de ne yerli film ne de yerli dizi hiçbirisini sevemiyorum.
Olmuyor beceremiyoruz biz film yapmayı.
"Türk filmi izlemiyorum"a diyecek lafım olmaz, tercihtir der geçerim.
Tür bakımından da bazı türlerde çok eksik olduğumuzu da kabul ederim. Mesela iyi bir biyografik film çekemedik (Yönetmen veya yapımcı olsam herkesten para dilenir, Vecihi Hürkuş'un hayat hikayesini filme alırdım). Tarihimiz çok ilginç zafer ve yenilgilerle dolu ama iyi bir savaş filmimiz de yok. ("Nefes-Vatan sağolsun" fena değildi, ancak çoğu rezalet) Bilimkurgu ve korku/gerilim desen yerlerde sürünüyoruz.
Ancak bu ülkenin çok kaliteli yönetmenleri, senaristleri, oyuncuları var. Çok güzel filmler çekilmiştir ve hala çekiliyor. İyi kötü bir sinema sektörümüz de mevcut. Komedi, siyasi içerikli "dönem filmleri", dram, aşk hikayesi vb. tür filmlerde çok kaliteli onlarca, hatta yüzlerce örnek verilebilir. Sinema okullarımız, film festivallerimiz, birikim sahibi sinema yazar ve araştırmacılarımız, kısa filmcilerimiz -ve tabi- oyuncularımızla bence azımsanmayacak bir sinema kültürü oluşturduğumuzu düşünüyorum. Zaman zaman uluslararası ödüllerle de iyi filmlerimiz tasdikleniyor. Daha dün gece bende cd'si de olan, Önder Kızıltan'ın yönettiği, Erkan Can'ın döktürdüğü "Takva" filmini televizyonda izledim, hayran kaldım yine..
Ha "bizden daha az paraları var ama bir İran Sineması olamadık" derseniz o da ayrı mesele,
"Türk filmi izlemiyorum"a diyecek lafım olmaz, tercihtir der geçerim.
Tür bakımından da bazı türlerde çok eksik olduğumuzu da kabul ederim. Mesela iyi bir biyografik film çekemedik (Yönetmen veya yapımcı olsam herkesten para dilenir, Vecihi Hürkuş'un hayat hikayesini filme alırdım). Tarihimiz çok ilginç zafer ve yenilgilerle dolu ama iyi bir savaş filmimiz de yok. ("Nefes-Vatan sağolsun" fena değildi, ancak çoğu rezalet) Bilimkurgu ve korku/gerilim desen yerlerde sürünüyoruz.
Ancak bu ülkenin çok kaliteli yönetmenleri, senaristleri, oyuncuları var. Çok güzel filmler çekilmiştir ve hala çekiliyor. İyi kötü bir sinema sektörümüz de mevcut. Komedi, siyasi içerikli "dönem filmleri", dram, aşk hikayesi vb. tür filmlerde çok kaliteli onlarca, hatta yüzlerce örnek verilebilir. Sinema okullarımız, film festivallerimiz, birikim sahibi sinema yazar ve araştırmacılarımız, kısa filmcilerimiz -ve tabi- oyuncularımızla bence azımsanmayacak bir sinema kültürü oluşturduğumuzu düşünüyorum. Zaman zaman uluslararası ödüllerle de iyi filmlerimiz tasdikleniyor. Daha dün gece bende cd'si de olan, Önder Kızıltan'ın yönettiği, Erkan Can'ın döktürdüğü "Takva" filmini televizyonda izledim, hayran kaldım yine..
Ha "bizden daha az paraları var ama bir İran Sineması olamadık" derseniz o da ayrı mesele,
Ellerine sağlık abi. Çok iyi özetlemişsin durumu. Tamamen katılıyorum.
nolan ın bütün filmleri çok iyi.belli bir tarzı var.mühendis edasında çalışıyor. seçtiği konular da hep ilgi çekici olmuştur.ayrıca senaryo zengin, ekrana aktarımı çok iyi.öv öv bitiremezsin yani.
Nolan ın Memento'su benim için en iyi filmidir.Daha sonraki birçok filmi genel sinema izleyicimizi etkileyecek cinstendi.Oyuncu performansları ve şaşırtan sonları ile beğenilmiştir.Ben Nolan dan toplumun memnuniyetini çok önemsediğini ama sinema sanatından ödün verdiğini düşünüyorum
(Belkide çok şey beklemişimdir ondan.)
Seyircinin istediği şeyleri vermesi o filmi başyapıt yapmaz.
Olması gerekeni yapmalıdır yönetmen...Film gerektiğinde izleyiciyi rahatsız etmelidir yansıttığı gerçeklerle.
Velhasıl 8 9 verilecek kadar bir etkisi olmamıştır sinemaya.
Kübrick'in 68 yapımı ' 2001: A Space Odyssey ' filmini öneririm.
Nolan ın Memento'su benim için en iyi filmidir.Daha sonraki birçok filmi genel sinema izleyicimizi etkileyecek cinstendi.Oyuncu performansları ve şaşırtan sonları ile beğenilmiştir.Ben Nolan dan toplumun memnuniyetini çok önemsediğini ama sinema sanatından ödün verdiğini düşünüyorum
(Belkide çok şey beklemişimdir ondan.)
Seyircinin istediği şeyleri vermesi o filmi başyapıt yapmaz.
Olması gerekeni yapmalıdır yönetmen...Film gerektiğinde izleyiciyi rahatsız etmelidir yansıttığı gerçeklerle.
Velhasıl 8 9 verilecek kadar bir etkisi olmamıştır sinemaya.
Kübrick'in 68 yapımı ' 2001: A Space Odyssey ' filmini öneririm.
kubrick in her filmi rahatsız edici. en beğendiğim yönetmen de kendisidir. bir kubrick kolay yetişmiyor. ama yanlış bir değerlendirme bence. yönetmen kendi beğendiği filmi yapar.nolan da bu çapta bir yönetmen. kendi zevki bu. seyirci beğensin diye yapılmıyordur. yaptığı şeyler, kendi zevkleri seyircinin beğeneceği cinstendir. öyle hazır şablonlar olsa herkes iyi film yapar. tarzı bu adamın.
kubrick in her filmi rahatsız edici. en beğendiğim yönetmen de kendisidir. bir kubrick kolay yetişmiyor. ama yanlış bir değerlendirme bence. yönetmen kendi beğendiği filmi yapar.nolan da bu çapta bir yönetmen. kendi zevki bu. seyirci beğensin diye yapılmıyordur. yaptığı şeyler, kendi zevkleri seyircinin beğeneceği cinstendir. öyle hazır şablonlar olsa herkes iyi film yapar. tarzı bu adamın.
Sanatsal kaygılarına inancım tamdı lakin bu filmde bariz mutlu son tabusunu sezdim.Sezdirdi bana.
Kübrick'in filmlerinin izleyiciyi rahatsız etmesi salt gerçekliği direkt beyne zerk etmesinden gelir benim görüşüm.
---Spoiler ---
Not: Ki en sevdiğim aktörlerin başında gelen Matthew McConaughey i yaşatma arzusu beni rahatsız etti.Oscar alan adam da ölebilir
Yorum