Duyuru

Daraltma
Henüz duyuru yok.

Sümela'nın Şifresi: Temel

Daraltma
X
  •  
  • Filtre
  • Zaman
  • Göster
Hepsini Temizle
yeni gönderiler

• Yukarıda Uğurtan'ın yazdıklarını alıntı yapacaktım fakat uzun uzun yazmış , forumun göz zevki bozulmasın istedim.

Tamam,filmde geçen küfürler argo sözler Trabzon insanını şehrini yansıtıyor deniyor.

Peki Karadenizli olmayan biri veya Karadenizli olup çocuğu hiç Karadeniz veya Trabzona gitmeyen biri acaba senle aynı şeyi düşünüyor mu ?

Olay bu kadar basit değil.

Dedemin İnsanlarını izlediniz mi ?

Orada kültürü gördünüz mü ?

Kültür o şekilde anlatılır ? Orada hiç mi küfür edilmiyor ? Peki neden bunu sinemaya uyarlanmıyor.

O film komedi değil o yüzden demeyin , Dedem'in insanlarında daha çok gülmüşümdür.
    Büyük Takım Büyük Futbolcularla Olur !..
    Real Madrid
    Manchester United
    twitter.com/TSerdarSx

Yorum

• İlk olarak Faik Yılmaz tarafından gönderildi Gönderiyi görüntüle
      1. haftanın sonunda filmi 351.575 kişi izleyip 3.078.076 tl hasılat bırakmış.....

Yalnız bu rakam hafta sonunu içermiyor...

500.000 i çoktan devirmiştir.... Yani Türkiye ortalamalrına göre gayet güzel gidiyor film.....

daha ilk haftadaki seyirci sayısıyla 2011 yılının 24. sücü oldu....
      ooo Maşşallahh : )

Bu Tarz'da Daha Eğlenceli Bir 2. Film Olur İnş..

Acele Edip Bozmasınlar.. Komik Olsun Yeter Bana
      ...Allah'm Niyet Ettik 9.Şampiyonluğa...

Onur Recep Kıvrak !
      Yer Bordo Gök Mavi Biz Çıkınca Sahaya

Yorum

• küfür konusunda çok gereksiz yere kullandıklarını düşünüyorum, bununla birlikte bu ayki Trabzonspor dergisinde yapılan röportajda filmde küfürü kullanmadan espri yaptıklarını söylemişler küfürsüz esprileri buysa küfürlüleri merak ediyorum

Yorum

• Film daha Avrupaya gelmedi Burada Bu filmi bekleyen coook insan var
          Gitme demek cok da Zor olmamali

Yorum

• Küfürle yapılan esprileri hiç sevmem....

Ayrıca film kitap gibi kültürel mecralarda bunları yücelten değilde ince bir alayla kötülüklerini gösteren bir şekilde yansıtılmalarının daha doğru olacağını düşünüyorum...

Yani hem bir mesaj vermeyen kahve ağzından daha aşağı bir argoyla insanları güldürmeye çalışan filmlerden biraz da tiksiniyorum....

Mesela yaşadığım kasabada deli diye tabir edilen zeka seviyesi düşük insanlar var..

Millet onlara küfür ettirip gülüyor.... Filmlerin bunlardan farklı olması gerektiğini düşünüyorum....
            Ne mutlu Türk olana değil , Ne mutlu Türk'üm diyene !

"Cahilin karşısında kitap gibi sessiz ol." Mevlana

Yorum

• Film 5 Ocak'ta Avrupa'da.

Hollanda, Belcika, Avusturya ve Almanya. Sehirler yukaridaki linkte.
              #BorussiaDortmund
              #8 - Mehmet Ekici !

Yorum

• "Hanau, Offenbach, Frankfurt, Aschaffenburg" bakalim piyango nereye vuracak??
                Milli Takımım TRABZONSPOR
                Al aşaa, vur yukari, Dik Oyna!!!
                Helalin adı kaldı, onu gören yok.
                Haram kapışıldı, hâlâ doyan yok. Yusuf Has Hacip

Yorum

• İlk olarak ibrahim tarafından gönderildi Gönderiyi görüntüle
                  "Hanau, Offenbach, Frankfurt, Aschaffenburg" bakalim piyango nereye vuracak??
                  Offenbach yok ya tüh. Frankfurt, hanau, aschaffenburg bakalim birtanesine gidecez

Yorum

• Bizdeki Komedi Anlayışı Ancak Küfürle Olurdu Oda Oldu
                    Bu KαLP Sєπiπ İçiπ 61 Kєгє ...

Yorum

• İlk olarak TSezgin61 tarafından gönderildi Gönderiyi görüntüle
                      Offenbach yok ya tüh. Frankfurt, hanau, aschaffenburg bakalim birtanesine gidecez
                      Offenbachtaki Cinemaxxin önümüzdeki hafta programi daha netlesmedi.

Cogu Cinemaxxlarda oldugundan Offenbachtakinde olmayacak olmasi pek mantikli gelmiyor bana.
                      Milli Takımım TRABZONSPOR
                      Al aşaa, vur yukari, Dik Oyna!!!
                      Helalin adı kaldı, onu gören yok.
                      Haram kapışıldı, hâlâ doyan yok. Yusuf Has Hacip

Yorum

• İlk olarak ibrahim tarafından gönderildi Gönderiyi görüntüle
                        Offenbachtaki Cinemaxxin önümüzdeki hafta programi daha netlesmedi.

Cogu Cinemaxxlarda oldugundan Offenbachtakinde olmayacak olmasi pek mantikli gelmiyor bana.
                        Öyleyse orayada gelir ozaman

Yorum

• Filmde fazlaca küfür var.Espride seviye yok, Bilinen küfürle güldür parayı kaldır filmi.
                          Güldüm mü bir hayli güldüm
                          oyunculuk on numara çekim ve tekniksel mevzular b.ktandı.
                          gitmeyenlere tavsiye ederim kaçırmayın gidin.
                          En son Oğuzhan İnce tarafından düzenlendi; 30.12.2011, 18:14.
                          Hes Trabzonspor'a Kazım'a ve Trabzonspor'un ifade ettiği tüm değerlere küfürdür
                          Trabzonspor Hes yapma kendi kalene gol atma!!!

Yorum

• Sümelanın Şifresine suç duyurusu
                            30 Aralık 2011 / 11:50
                            Trabzon'da çekilen filmde oğlunun izinsiz olarak oynatıldığını ve küfür edildiğini ileri sürdü.

Trabzon’da çekilen “Sümela’nın şifresi Temel” isimli film için Ömer Usta isimli şahıs filmin bir sahnesinde oğlunun izinsiz oynatıldığını ve oğluna küfürler edildiğini ileri sürerek konuyla ilgili olarak Trabzon Cumhuriyet Savcılığı’na suç duyurusunda bulundu.
                            Baba Usta, 12 yaşındaki ilköğretim okulu öğrencisi oğlu Güven Usta’nın filmin bir sahnesinde küfürlere maruz kaldığını iddia ederek “Oğlum film çekimlerini izlemek için sete gitmek istediğini söyledi. Ben de gitmesine izin verdim. Eve geldiğinde bana küçük bir rol aldığını, sadece top oynarken kendilerini çektiklerini söyledi. Sonra film gösterime girdi. Biz de filmi izlemek için sinemaya gittik.
                            Gittiğimde adeta şok oldum. Oğluma filmde hoca karakterini canlandıran Salih Kalyon ana avrat küfür ediyor. İzleyince şok oldum. Benden izin almadan oğlumu filmde oynattılar. Birde küfür ettiler, bunu asla kabul edemem. Beni tanıyan herkes dalga geçiyor. Trabzon Cumhuriyet Savcılığı’na giderek suç duyurusunda bulundum. Firmadan ve yapımcılardan şikayetçi ve davacıyım” dedi.
                            "Vi veri veniversum vivus vici" "By the power of truth, I, while living,have conquered the universe".
                            "Artists tell lies to tell the truth, politicians tell lies to cover it up. "

Yorum

• İlk olarak Ömer Faruk61 tarafından gönderildi Gönderiyi görüntüle
                              Sümelanın Şifresine suç duyurusu
                              Trabzon'da çekilen filmde oğlunun izinsiz olarak oynatıldığını ve küfür edildiğini ileri sürdü.

Trabzon’da çekilen “Sümela’nın şifresi Temel” isimli film için Ömer Usta isimli şahıs filmin bir sahnesinde oğlunun izinsiz oynatıldığını ve oğluna küfürler edildiğini ileri sürerek konuyla ilgili olarak Trabzon Cumhuriyet Savcılığı’na suç duyurusunda bulundu.
                              Baba Usta, 12 yaşındaki ilköğretim okulu öğrencisi oğlu Güven Usta’nın filmin bir sahnesinde küfürlere maruz kaldığını iddia ederek “Oğlum film çekimlerini izlemek için sete gitmek istediğini söyledi. Ben de gitmesine izin verdim. Eve geldiğinde bana küçük bir rol aldığını, sadece top oynarken kendilerini çektiklerini söyledi. Sonra film gösterime girdi. Biz de filmi izlemek için sinemaya gittik.
                              Gittiğimde adeta şok oldum. Oğluma filmde hoca karakterini canlandıran Salih Kalyon ana avrat küfür ediyor. İzleyince şok oldum. Benden izin almadan oğlumu filmde oynattılar. Birde küfür ettiler, bunu asla kabul edemem. Beni tanıyan herkes dalga geçiyor. Trabzon Cumhuriyet Savcılığı’na giderek suç duyurusunda bulundum. Firmadan ve yapımcılardan şikayetçi ve davacıyım” dedi.
                              trajikomik bir şey ....adam sonuna kadar haklı...o sahneyi çok gereksiz buldum....

Yorum

• İlk olarak Ömer Faruk61 tarafından gönderildi Gönderiyi görüntüle
                                Sümelanın Şifresine suç duyurusu

adam hakli...

özellikle öyle sahneleri izin almadan cekersen sonuclarina böyle katlanirsin...

Yorum

Üzgünüz, bu sayfayı görüntüleme yetkiniz yok
                                Çalışıyor...
                                X