Duyuru

Daraltma
Henüz duyuru yok.

En Son Okuduğunuz Kitaplar Hakkında Yorumlar!..

Daraltma
Bu sabit bir konudur.
X
X

• Zaman
  • Göster
Hepsini Temizle
yeni gönderiler

• 2019-54. Kitap.....

Şeytanın Günlüğü -Leonid Andreyev

Yorum : Rus Edebiyatı'nın çeşitli nedenlerle pek bilinmeyen yazarlarından birisidir Andreyev. Kitabın konusu Amerikalı milyarder zengin Henry Wardengood'u öldürüp bedenini ele geçiren şeytan dünyamıza gelir ve başına gelmeyen olay kalmaz. Şeytana Pabucunu ters giydiren insanlarla karşılaşıp serveti elinden alınan şeytan her türlü aşağılamaya maruz bırakılır.

Kitabı alırken bayağı umutlanmıştım. Kitapta şeytanın insanlarla kurduğu kirli ortaklığı anlatacağını , şeytanlaşmış insanların ruhsuzluğunu göstereceğini ummuştum. Ancak kitap çıka çıka materyalist felsefeyi empoze etmeye çalışan bir propaganda kitabı çıktı. Şeytan'ın insanlara hiç bir etkisi olmayan masum bir varlık halinde gösterip ince bir alay ile dini düşünceleri yermeye çalışmış Andreyev. Romanın geçtiği yer Roma ve ana karakterlerden birisi de bir Kardinal. Tabi romanın konusuna uygun olarak menfaatperest bir adam bu. Defalarca intihar teşebbüsünde bulunan ve romanını da Rusya'nın en çalkantılı dönemlerinde veren yazarın eserinde bu kaotik izlere de sık sık rastlamak mümkün.

Dini duyguları , din adamlarını yererken , eleştirirken hatta alay ederken aslında insanların manevi duygular olmadan ne kadar boş ne kadar anlamsız olduklarını ispatlıyor bizlere. Skolastik düşüncenin sarıp sarmaladığı din olgusu ile insanlara iyiyi, güzeli , doğruyu anlatan , insani değerleri yücelten din olgusunun farkını bilmediğini ya da kasıtlı olarak bilmiyormuş gibi davrandığını düşündüğüm bu yazarın kitabında olağanüstü söz sanatlarına da rastladığımı maalesef söyleyemeyeceğim.

Yinede Rus Edebiyatı ile ilgilenen ve değişik tadlar arayan kitap dostları okuyabilir.
    Ne mutlu Türk olana değil , Ne mutlu Türk'üm diyene !

"Cahilin karşısında kitap gibi sessiz ol." Mevlana

Yorum

• * Sinekli Bakkal...
      Halide Edip Adıvar,,,
      Can Yayınları...

Hakan Kurt kardeşimin gönderdiği tam metin romandı. Ortaokuldayken okumuştum ama kısa metindi. Tam metni okumak çok keyif verdi. Meşrutiyet dönemi halkını çok iyi anlatıyor. Hatta, kitabı bitirdikten sonra, yıllar önce izlemiş olduğum, Türkan Şoray ve Ediz Hun'un oynamış olduğu Sinekli Bakkal filmini de tekrar izledim...

* Kendini Devrimci Yetiştirmek...
      Ali Şeriati...
      Fecr Yayınevi

Ali Şeriati, çok sevdiğim, taktir ettiğim bir sosyolog. İslam dinine insan kaynaklı bakışı, insanların geçmişten günümüze İslam dinini, nasıl yozlaştırdığını, içini boşalttığını verdiği derslerde, sohbetlerinde çok derin ve uzun bir şekilde anlatışı, yıllar sonra kitap haline dönüştürüldü. Fecr YAayınevi, Ali Şeriati'nin vermiş olduğu dersleri ve yaptığı sohbetleri kitaplaştırarak 38 kitaptan oluşan bir Külliyat meydana getirmiş... Serinin, okuduğum ikinci kitabıydı. Tavsiye ederim...

*Anlatmak İçin Yaşamak...
      Gabriel Garcia Marquez...
      Can Yayınları...

Çok sevdiğim bir yazardır Marquez. Bütün roman ve öykülerini okumuştum ama kendi hayatını anlattığı kitabını bir köşede bekletiyordum. Okumak keyif verdi. İş Bankası Kültür Yayınlarından çıkan biyografisini okumuştum ama kendini anlattığı eserin tadı daha bir başkaydı. Çocukluk yıllardından, gazetecilik yaptığı dönemlere kadar ve olgunluk dönemine kadar, başından geçen olayları ve kendi fikiresel gelişimini kendine has samimi tarzıyla çok güzel anlatıyor...

* Yüzen Şehir...
      Jules Verne...
      İthai Yayınları...

Jues Verne serisine tamamen sahibim. Tüm kitapları henüz okumadım ama bazen, arada çerez gibi gidiyor tek tek. Tavsiye ederim...
      En son İlker Yazıcıoğlu tarafından düzenlendi; 13.12.2018, 10:17.
      Arafilboylu

Ve mikrofonlarımız Avni Aker'de...

Yorum

• İlk olarak Faik Yılmaz tarafından gönderildi Gönderiyi görüntüle
        Vladimir Bartol'un eserini okuyorsunuz sanırım.....

Askerde iken okumuştum.....

Marco Polo'nun gezi kitaplarından esinlenerek yazılmış daha çok destansı bir anlatımı olan dediğiniz gibi akıcı bir eser......

İyi okumalar dilerim.
        Aynen, o kitap.
        Trabzonspor'un yaptığı transferlerin kampa yetiştiği, tarihte ilk defa görüldü.

Yorum

• Daha büyük sürüm için resme tıklayın 

İsim: image.jpg 
Görüntülenme: 1 
Boyut: 21.2 KB 
Kimlik: 11213082
          If you put the federal government in charge of the Sahara Desert, in 5 years there'd be a shortage of sand.
          Milton Friedman

Yorum

• * Doppler
            Erlend Loe
            Yapı Kredi Yayınları

Norveç'te varlıklı ve başarılı bir adam, dünyadan elini eteğini çekip bir ormanda yaşamaya başlıyor. Çok acıktığı ve erzağının bittiği bir anda avladığı geyiğin yavrusu, ona arkadaşlık etmeye başlıyor ve birlikte yaşamaya başlıyorlar ormanda...
            Dünya ekonomik düzenine, kapitalist sisteme, para-mal durumuna eleştiriler var ve takas sistemini savunarak, avladığı geyiğin etini diğer insanlara başka ürünler karşılığında vererek hayatını ormanda geçirmeye başlıyor.
            Yazarın amacını anlamakla birlikte, kitap çok sönük kalmış, tam amaca ulaşmamış...

Norveç edebiyatında komik kitap olarak yorumlansa da bana pek ketif vermedi...

Ama farklı bir kitaptı..
            Arafilboylu

Yorum

• 2018-55.Kitap

Kitabın Adı : Hazreti Peygamber'den İktibaslar 4 ( 500 Hadis )

Yazarı : Derleme

Yorum : Kütübi Sitte'den ve diğer sağlam kaynaklardan derlenen 500 Hadisi Şerif cep kitabı formunda sunulmuş. Cep kitabı diyor ama içeriği zenfgin bir kaç elbise filan doldurabilir yani.....

Hadis bildiğiniz üzere Peygamber Efendimiz'in sözleri , davranışlarını içeren çok geniş bir alan. Uydurma hadisler nedeni ile çarpıtılan , dejenere edilen ve hala edilmeye çalışılan dinimizi sağlam kaynaklardan öğrenmeliyiz. Buda küçük , şirin ve çok bilgiler veren bir kitaptı. Kısa zamanda bitti doğrusu

Konunun ilgilisi arkadaşlara tavsiye ederim doğrusu

Yorum

İsim: 0000000262020-1.jpg 
Boyut: 34.2 KB 
Kimlik: 11213088
                Sevdiğim bir kimseyi başka bir sevdiğimden dinlemek. Kırkikindi altında ıslanmak misüllü
                If you put the federal government in charge of the Sahara Desert, in 5 years there'd be a shortage of sand.
                Milton Friedman

Yorum

• 2018-56.Kitap

Bir Kalbin Çöküşü- Stefan Zweig

Yorum : Türkiye İş Bankası Kültür Yayınları'ndan çıkan Karmaşık Duygular isimli hikaye kitabında bu hikaye vardı aslında. Ben diğer Yayınevlerinin çevirilerini merak ettiğimde sadece bu öyküyü içeren kitabı aldım. Kitap Can Yayınları tarafından basılmış. Ve itiraf etmeliyimki İş Bankası çevirileri çok daha profesyonel ve çok daha edebi bir dille yapılıyor. Zorunlu olmadıkça yani eğer kitapları orada varsa başka yerden almam bir daha.....

Kitap 60 lı yaşlarının ortalarındaki roman kahramanının geçirdiği ruhi bunalım sonucu dış dünyaya kendini kapatmasını ve yaşadığı travmatik durumları anlatıyor. En son dönemini daha doğrusu. Stefan Zweig bilindiği üzere psikolojik türkonusunda gayet uzman ve yoğun anlatımını ile bunu birleştirince ortaya enfes eserler çıkmış. Bir solukta okuyabileceğiniz bu eseri tüm kitap dostlarına şiddetle tavsiye ederim

Yorum

• * Kral Oidipus
                    Sophokles
                    İş Bankası Kültür Yayınları

Yazılan en hüzünlü tragedya. Sophokles'in meşhur 7 tragedyasından en önemlisi, en bilineni...

Ülkenin birinde bir kral ve kraliçenin erkek çocuğu olur. Çocuk doğduğunda, kahinin biri, bu çocuğun büyüyünce öz babasını öldüreceğini ve öz annesiyle evleneceğini söyler. Bunun üzerine, kral ve kraliçe, çocuğu bir çobana emanet eder ve çocuğu öldürmelerini söyler. Küçük bebeği öldürmeye kıyamayan çoban, bebeği, başka bir ülkenin çobanına verir. Diğer ülkenin çobanı, bebeği, kendi ülkesinin, çocukları bir türlü olmayan kral ve kraliçesine verir...

Devamını yazmayayım, müthiş bir tragedyadır.

Kesinlikle tavsiye ederim...
                    Arafilboylu

Yorum

• İlk olarak İlker Yazıcıoğlu tarafından gönderildi Gönderiyi görüntüle
                      * Kral Oidipus
                      Sophokles

Yazılan en hüzünlü tragedya. Sophokles'in meşhur 7 tragedyasından en önemlisi, en bilineni...

Ülkenin birinde bir kral ve kraliçenin erkek çocuğu olur. Çocuk doğduğunda, kahinin biri, bu çocuğun büyüyünce öz babasını öldüreceğini ve öz annesiyle evleneceğini söyler. Bunun üzerine, kral ve kraliçe, çocuğu bir çobana emanet eder ve çocuğu öldürmelerini söyler. Küçük bebeği öldürmeye kıyamayan çoban, bebeği, başka bir ülkenin çobanına verir. Diğer ülkenin çobanı, bebeği, kendi ülkesinin, çocukları bir türlü olmayan kral ve kraliçesine verir...

Hatta bu tragedya Psikolojide Oidpus Komleksi adını alan bir rahatsızlığa dahi adını vermiştir diye birde derkenar ekleyelim izninizle

Yorum

* Kral Oidipus
                        Sophokles

İlker hocam güzel kitaplar öneriyorsunuz Dikkatimden kaçmadı.
                        Ben Trabzonspor kaptanıyım . Başka bir kaptanın ardından sahaya cıkmam.
                        (Dozer) Cemil Usta
                        Trabzonspor amatör ruhtur... Trabzonlu değil Trabzonsporlu olabilecek topçular istiyorum..

Yorum

• İlk olarak Gökhan Uzun tarafından gönderildi Gönderiyi görüntüle
                          İlker hocam güzel kitaplar öneriyorsunuz Dikkatimden kaçmadı.
                          Daha da güzellerini size göndereceğim...

Arafilboylu

Yorum

Daha da güzellerini size göndereceğim...

Oyun ise muhtemelen okumuşumdur ama kitaba asla hayır demem
                            Ben Trabzonspor kaptanıyım . Başka bir kaptanın ardından sahaya cıkmam.
                            (Dozer) Cemil Usta
                            Trabzonspor amatör ruhtur... Trabzonlu değil Trabzonsporlu olabilecek topçular istiyorum..

Yorum

İsim: 8800989511730.jpg 
Boyut: 35.2 KB 
Kimlik: 11213106
                              Peyami Safa'nın "Yazarlar,Sanatçılar,Meşhurlar" adlı eserinin bir benzeri olan bu kitap, tıpkı zikredilen eser gibi köşeyazılarından derlenmiş. Seksenli yılların siyaseti atmosferi gözönüne alınarak bir çok taşlamayı da içerisinde barındırıyor. Medya,sahne,siyaset ve akademik sahadaki kimselerin tahlillerinin olduğu bu eser bolca "Sosyalist Romantizmi" de içermektedir. Aksi takdirde ben ketum bir liberalim
                              En son ihsan candas tarafından düzenlendi; 18.12.2018, 00:31.
                              Milton Friedman

Yorum

• İlk olarak Bayraktaroğlu tarafından gönderildi Gönderiyi görüntüle
                                Kalede 1 Başına- Sunay Akın

Trabzonlu ve trabzonsporlu yazarımızın son kitabını okudum
                                İsminden de anlaşılacağı gibi kalecilik mesleğiyle alakalı bir kitap. Sunay akın yine şaşırtmadı beni içindeki hikayeler öyle güzel harmanlanmış ki yok canım bunun gerçek olması mümkün değil diyorsunuz lakin araştırınca söylediklerinin doğru olduğunu görüyorsunuz. Kalecilik dedik ama kitapta kimler yok ki cüneyt arkın,yılmaz vural,yılmaz güney,şenol güneş,nazım hikmet,cemal süreya,can yücel... bunların kalecilikle ne alakası var diyeceksiniz evet bende dedim ama okuyunca her şey ortaya çıkıyor.
                                Ben 4-5 saatte kitabı bitirdim kolay okunan bir kitap.

Bu arada yazar Trabzonsporumuzun amblemindeki S harfinin kuğuya benzetilmesini istiyor neden acaba? [emoji4]
                                Nedenini dün akşam öğrenmiş olduk, TS Club böyle bir logo tasarlayabilir ürünler için, çok da iyi olur.

Etkileyici hikayeler var; Kiev'in Fırıncıları, Dordurmacılıktan Kaleciliğe, Özkan Hocamın kontrası aklımda kalanlar.
                                Özkan SÜMER

Yorum

En Aktif Kullanıcılar

Daraltma

En aktif kullanıcı yok.
                                Yükleniyor...
                                X
                                WhatsApp Resmi İletişim