Duyuru

Daraltma
Henüz duyuru yok.

En Son Okuduğunuz Kitaplar Hakkında Yorumlar!..

Daraltma
Bu sabit bir konudur.
X
X

• Zaman
  • Göster
Hepsini Temizle
yeni gönderiler

• İlk olarak ihsan candas tarafından gönderildi Gönderiyi görüntüle
    Ben okuduğum kitapların aynısını satın alıp hediye etmeye çalışıyorum. Okuduğum eserler ile aramda bir nevi ünsiyet oluyor.
    Kitap alma imkanım yokken bende böyle düşünüyordum. Birisi bana kitap hediye edince dünyanın en mutlu insanı oluyordum.....

Sonra köye Gezici Kütüphane gelirdi defalarca okunmuş yırtılmak üzere olan ama ilgi duyduğum konulardaki kitapları zevkle alır okurdum....

Ortaokulda Edebiyat Öğretmenimiz Reşat Nuri Güntekin serisi almıştı onlarıda yeni olduğu için koklaya koklaya okurdum.....

Yani sözün özü kitabın yeniden parçalanmışa kitabın her aşamasını bilirim severim , okurum....

Her okuduğum kitap ile aramda duygusal bir bağ oluşur az yada çok... Onun için vermek zordur ama kitap vermenin fedakarlığı yanında bana kitabın benden gitmesini tercih ediyorum diyelim....
    Ne mutlu Türk olana değil , Ne mutlu Türk'üm diyene !

"Cahilin karşısında kitap gibi sessiz ol." Mevlana

Yorum

• Kesinlikle PTT kargo...

Neredeyse bedava gönderecek adamlar kitapları...

Ben varım...

Muhittin de kabul ederse katkıda bulunmak isteyenler Muhittin'in [MENTION=37246]Bayraktaroğlu[/MENTION] hesabına para göndersin, bu şekilde tek elden çözelim bu olayı...

Ama bu muhabeti, [MENTION=47610]Adem Akyüz'[/MENTION] ün açtığı başlıktan yürütelim arkadaşlar, buradan değil...

Forum üyelerinin kültür, sanat ve eğlence dünyasına ilişkin paylaşımlarda bulunduğu ve keyifli sohbetler gerçekleştirdiği forum bölümüdür...
      Arafilboylu

Ve mikrofonlarımız Avni Aker'de...

Yorum

• İlk olarak İlker Yazıcıoğlu tarafından gönderildi Gönderiyi görüntüle
        Kesinlikle PTT kargo...

Neredeyse bedava gönderecek adamlar kitapları...

Ben varım...

Muhittin de kabul ederse katkıda bulunmak isteyenler Muhittin'in [MENTION=37246]Bayraktaroğlu[/MENTION] hesabına para göndersin, bu şekilde tek elden çözelim bu olayı...

Ama bu muhabeti, [MENTION=47610]Adem Akyüz'[/MENTION] ün açtığı başlıktan yürütelim arkadaşlar, buradan değil...

https://forum.bordomavi.net/showthre...B0ster-Misiniz
        Konuyu biraz Genelemi taşısak önemine binaen......

Yorum

• İlk olarak Faik Yılmaz tarafından gönderildi Gönderiyi görüntüle
          Konuyu biraz Genelemi taşısak önemine binaen......
          Faik hocam,

BMN olarak üyelerimizin desteğine ihtiyaç duyacağımız başka bir projemiz daha var. Yakında başlığı açılacak.
          Aynı anda genel üyelerden 2 farklı proje için maddi destek beklemek pek uygun olmaz diye düşünüyorum...

Zaten İş bankası yayınlarından kitap başına 2-3 lira para gidecek, gayet uygun bir fiyat...

Bu başlığa ilgi gösteren arkadaşlarla bile 100'den fazla kitap alınabilir ki yeterlidir diye düşünüyorum...

O yüzden, diğer projeyi aksatmamak adına, bu kampanyayı buradan yürütelim derim ben kusura bakmazsan...
          Arafilboylu

Ve mikrofonlarımız Avni Aker'de...

Yorum

• İlk olarak İlker Yazıcıoğlu tarafından gönderildi Gönderiyi görüntüle
            Faik hocam,

BMN olarak üyelerimizin desteğine ihtiyaç duyacağımız başka bir projemiz daha var. Yakında başlığı açılacak.
            Aynı anda genel üyelerden 2 farklı proje için maddi destek beklemek pek uygun olmaz diye düşünüyorum...

Zaten İş bankası yayınlarından kitap başına 2-3 lira para gidecek, gayet uygun bir fiyat...

Bu başlığa ilgi gösteren arkadaşlarla bile 100'den fazla kitap alınabilir ki yeterlidir diye düşünüyorum...

O yüzden, diğer projeyi aksatmamak adına, bu kampanyayı buradan yürütelim derim ben kusura bakmazsan...
            Benimki sadece bir fikir......

Sıkıntı yok.....

Yeni kampanya da inşallah kitap ile ilgilidir.

Yorum

• İlk olarak munzevil tarafından gönderildi Gönderiyi görüntüle
              adem kardeşe hediye kitabını kargo ilemi gönderecem
              Abi özel mesaj kutun dolu sanırım. Bi düzenler misin
              www.x.com/zykmda

Yorum

• Uzun zamandır okumak istediğim bir kitap var. Nar Ağacı kitabında da adı bolca geçen Veysel Usta'nın Balkan Harbinde 87. Alay eseri. Bunu sadece ikinci el olarak nadirkitapta bulabildim. Trabzon da bulunur mu bilmiyorum. Bulurum inş. Sizde varsa talibim

Yorum

• Bu grubun bir buluşma yapması lazım
                  If you put the federal government in charge of the Sahara Desert, in 5 years there'd be a shortage of sand.
                  Milton Friedman

Yorum

• İlk olarak Adem Akyüz' tarafından gönderildi Gönderiyi görüntüle
                    Abi özel mesaj kutun dolu sanırım. Bi düzenler misin
                    Sildim adem kardes
                    “Yenmez taamı ümeranın, fuzelanınÇünkü hakkıdır, yetimin fukaranın “

Yorum

• Kalede 1 Başına- Sunay Akın

Trabzonlu ve trabzonsporlu yazarımızın son kitabını okudum
                      İsminden de anlaşılacağı gibi kalecilik mesleğiyle alakalı bir kitap. Sunay akın yine şaşırtmadı beni içindeki hikayeler öyle güzel harmanlanmış ki yok canım bunun gerçek olması mümkün değil diyorsunuz lakin araştırınca söylediklerinin doğru olduğunu görüyorsunuz. Kalecilik dedik ama kitapta kimler yok ki cüneyt arkın,yılmaz vural,yılmaz güney,şenol güneş,nazım hikmet,cemal süreya,can yücel... bunların kalecilikle ne alakası var diyeceksiniz evet bende dedim ama okuyunca her şey ortaya çıkıyor.
                      Ben 4-5 saatte kitabı bitirdim kolay okunan bir kitap.

Bu arada yazar Trabzonsporumuzun amblemindeki S harfinin kuğuya benzetilmesini istiyor neden acaba? [emoji4]
                      En son Bayraktaroğlu tarafından düzenlendi; 09.12.2018, 12:08.
                      TRABZONSPOR
                      iyi ki varsın Eren Bülbül...
                      İyi ki varsın Arslan Kulaksız...

Yorum

• Hayvanlardan Tanrılara - Sapiens

Yuval Noah Harari

--

Kitapta evrim teorisine kesin gibi yaklaşılıp o eksende bir yorum yapılmış ama bu konu sizin için tabu değilse ilk çağlardan günümüze yaşanan değişim açısından gerçekten aydınlanma yaşatıyor.

Beğendim.
                        BordoMavi.Net Forum Kurallarına aykırı bir mesaj veya kullanıcı gördüğünüzde, Kullanıcı Panelinde bulunan sekmesine tıklayarak ilgili mesajı raporlamanızı sizlerden rica ederiz.

Yorum

• Foto Muhabiri Ara Güler - Nezih Tavlaş

Halen okumakta olduğum kitap adından da anlaşılacağı üzere Ara Güler'in biyografisi.

Kitapta çektiği fotoğraflara bolca yer verilmiş, kendisi ile yapılan röportajlarda oldukça içten cevapları var.
                          Etnik kimliği üstünden kendisine yüklenenlere cevapları da çok samimi ve mizahi.

İstanbul'da akıl hastanesinde yatan zamanın Ürdün kralının fotoğraflarını çekebilmek için felsefe kitapları okuyup deli takliti yaparak kendini akıl hastanesine yatırtacak kadar işine tutkuyla bağlı.
                          Ayrıca Aphrodisias antik kentini şans eseri bulan kişi.

Listelere alınması tavsiye olunur.
                          Özkan SÜMER

Yorum

• Prof. A. Baran Dural - Batı'da ve Türkiye'de Kuramsal Milliyetçilik

Baran Dural, çağdaş milliyetçi düşünürlerin arasında yer alıyor. Çeşitli dergilerdeki makalelerinden sonra Blaudel-Topçu-Türkeş ilişkisine dair bir yazısını okumuştum Milliyetçilik Soruşturması'nda (Epey farklıydı). Zorlu dili, taraflı olmayan bakış açısı ile diğerlerinden ayrışıyor.

Bu kitapta milliyetçilik kavramını, alt bileşenleriyle birlikte analiz edilmiş. Teoriyi merak edenler için faydalı olacağı düşüncesindeyim.

*

Geride bıraktığımız yaz, ramazan ayında bir kitap fuarında (Hatta BMN İftarı vardı o gün) Dural'ın eski bir çalışmasını atıyordum. Sordum; yayıncı, kitapları karıştırdı, bulamadı. "Yok, zaten bir şey kaybetmedin. O kitap boş." dedi. Boş dediği kitap, birçok ciddi araştırmacının kaynakçasını dolduruyordu. Benim de bir çalışmam için lazımdı.

Ben sormadan devam etti: "O kapakla, satmaz o kitap."

Anlamamıştım. "O kapaktaki herifin yüzünü gören kitabı almaz."

Derdini nihayet anladım. Hatta büyük bir iddia da ortaya attı yayıncı (Seçimlerle alakalı, detaya girmeyeyim). Seçim akşamı ilk bu yayıncı abiye mesaj attım. Cevap vermedi.

Üstü kapalı anlattığım bu anı, Türkiye'de entelektüel diye anılan kitlenin bir kısmı olan yazar-yayıncı tayfasının fotoğrafıdır: Şekilci, kalıpçı, ön yargılı, hisleri aklın önünde, yanılgısını kabullenmeyen, sürekli bahane üreten...
                            En son Oğuz ZEYTİN tarafından düzenlendi; 12.12.2018, 13:42.
                            Akıl, öfkeyi ve onunla kolayca birleşen bilgisizliği yener. Aklı kullanmak biraz zahmet, çaba gerektirir.

Yorum

• "Alamut: Fedailerin Kalesi" kitabına başladım, bayağı sürükleyici.
                              Trabzonspor'un yaptığı transferlerin kampa yetiştiği, tarihte ilk defa görüldü.

Yorum

• İlk olarak İ. SARAL tarafından gönderildi Gönderiyi görüntüle
                                "Alamut: Fedailerin Kalesi" kitabına başladım, bayağı sürükleyici.
                                Vladimir Bartol'un eserini okuyorsunuz sanırım.....

Askerde iken okumuştum.....

Marco Polo'nun gezi kitaplarından esinlenerek yazılmış daha çok destansı bir anlatımı olan dediğiniz gibi akıcı bir eser......

İyi okumalar dilerim.

Yorum

En Aktif Kullanıcılar

Daraltma

En aktif kullanıcı yok.
                                Yükleniyor...
                                X
                                WhatsApp Resmi İletişim