Duyuru
Daraltma
Henüz duyuru yok.
En Son Okuduğunuz Kitaplar Hakkında Yorumlar!..
Daraltma
Bu sabit bir konudur.
X
X
-
Kütüphane'deki kitap sayısı 1.000'e yaklaşınca mecburen yarısını bizim halk kütüphanesine verdik. Bir 50 kadarınıda ücretsiz ülkenin dört bir yanına dağıttım. Bir o kadar daha kitap var dağıtmayı düşündüğüm. İsteyen olursa, birine faydası olacaksa benimle irtibata geçebilir.
Yorum
-
Yirmi beş yıllık dostumdan yeni yıl armağanı geldi dün: "Beyaz Zambaklar Ülkesinde - Grigory PETROV"
Enver'e ara verip bir solukta okudum bu kitabı. Eğitimcilere, devlet idaresinde görev yapanlara ve özellikle gençlere tavsiye ederim. Zamanında Gazi Mustafa Kemal ATATÜRK de bu eserin müfredata konulmasını istemiş.
Elimdeki baskısı Yakamoz'dan (Kasım, 2015). Birçok yayınevi basmış, tercümeleri sıkıntılı olabilir.Akıl, öfkeyi ve onunla kolayca birleşen bilgisizliği yener. Aklı kullanmak biraz zahmet, çaba gerektirir.
Yorum
-
Bin Muhteşem Güneş
Hosseini nin klasik Afganistanı anlatan kitaplarından.Duygusal bir insan değilim ama kitabın bazı noktaları öyle dokunaklı ve oradaki 70-80-90lı yılları o kadar güzel anlatıyor ki yaşananları biraz hissedince ağlayasın bile geldi.Sonu zaten usta bir yazara yakışır şekilde bağlanmış.
Tek kusuru Afganistanı gereğinden fazla güzel bir yermiş gibi lanse etmiş.TRABZONSPOR
@yvzbkts61
Yorum
-
Şöyle bir kütüphaneme başımı çevirdiğimde gördüğüm onca kitabın arasında gözlerim büyük iştiyakla heyecan verecek bir eser arayıp duruyor ama nafile. Yeni alınan okunmaya başlanmış iki kitap dışında tat verecek eser yok. Günümüz yazınları paçavra. Söz sanatları hak getire, anlam, his, duygu naylon poşet.
2 sene önce büyük bir zevkle okuyup, tüm kitaplarını hatim ettiğim Tanpınar, Oğuz Atay, Cahit Zarifoğlu, Peyami Safa, Sabahattin Ali, Necip Fazıl gibi usta kalemlerin yanına yaklaşabilecek bir kalem daha yok.
Sevilen yazarların ölü olması, insanı farklı bir biçimde öksüz bırakıyor.
En Son Okuduğum Kitap : Gai Eaton - Tanrıyı Hatırlamak
Yorum
-
Okumaz olur muyum, okudum yalnız şiir dışındaki eserleri sakat geliyor bana. İsmet Özel'le kıyas yapıyorum, Özel daha ağır basıyor. Bu arada önerilerede açığız tabiiİlk olarak slmn tarafından gönderildi Gönderiyi görüntüle@Trapezunt Sezai Karakoç yaşıyor hocam, tabi okumamış ya da okumuş beğenmemiş olabilirsiniz o zaman bir şey diyemem tabi

[MENTION=27844]ilker[/MENTION] 'in tavsiyesi üzerine Herman Hesse - Rosshalde'yi okuyorum şu sıralar. Ortalarındayız bakalım tadı damağımızda kalacak mı.En son Trapezunt tarafından düzenlendi; 08.01.2016, 08:55.
Yorum
-
Daha önce bahsettiğim Bardakçı'nın "Enver"ini geç de olsa nihayet bitirdim. Kesinlikle tavsiye ederim. Kitaplığınızda bulunmalı. İleride epey konuşulacağını düşünüyorum.
Bardakçı, Enver'i övmüyor. Topladığı belgelere sadık kalmış. Hatta şahsi düşüncesi Enver'in başarısız bir kumandan olduğu yönünde. Turancılığı'nın inançlı bir yöneliş değil duygusal bir tercih olduğunu söylüyor. Araştırmacıya saygısızlık ve haksızlık etmek istemem fakat kendisine katılmak elbette mümkün değil. Sebeplerini buraya sığdıramam. Yine de çok çok faydalandım bu kitaptan. Devamı gelecekmiş, Naciye Sultan'la ilgili...
Yağmur Bey'in Yağmur Günleri'ni daha önce paylaşmıştım. Şimdi "İmparatorluk'ta Doğan 16 Cumhuriyet Aydını * Bittiği Yerde Başlar"ı paylaşmak isterim.İlk olarak Oğuz ZEYTİN tarafından gönderildi Gönderiyi görüntüleA. Yağmur TUNALI - Kavga Günleri (1968-1980)
Yetmişli yıllarda Kayseri'de başlayan, Erzurum ve Ankara'da devam eden çileli öğrencilik hatırları... İki kampa ayrılan ülke gençliğinin fikri mücadelesi...
Yağmur Bey, Ülkücü Hareket içinde kültür sanat çalışmalarıyla bilinen bir "okumuştur" (Kendisi öyle der, aydın kelimesini sevmez). Tiyatro gösterileri, dergi çalışmaları, hikayeleri, şiirleriyle davasına hizmet eden bir gencin hayalleri, karşılaştığı engeller ve sonunda üstlerinden silindir gibi geçen darbe. Bu sürecin yalın bir dille hazırlanmış muhasebesine her kesimden okuyucular göz atmalı.
Yağmur Bey seksenlerin sonunda TRT için hazırladığı bir belgesel serisinde görüştüğü on altı aydını sayfalarına taşıyor.
Orhan Şaik Gökyay, Zeki Ömer Defne, Ömer Asım Aksoy, Nadir Nadi, Sadi Irmak, Rakım Çalapala,Tahsin Banguoğlu, Burhan Arpad, Halil Vehbi Eralp, İbrahim Yasa, Münevver Ayaşlı, İzzeddin Ökte, Reşat Kaynar, İsa Yusuf Alptekin, Cevad Memduh Altar ve Saadet Çağatay'la olan söyleşileri okuyucuyu ülkemizin yakın geçmişinde bilim, sanat ve siyasetinde gezintiye çıkarıyor.
Benim en çok ilgimi çeken rahmetli İsa Yusuf Bey'in konuk olduğu bölümdü. Ne çileli bir hayat... Ne büyük bir Türklük şuuru... Zaten iligili bölümün başlığı "Ben Türklük için Yaşarım!" idi. Ruhu şad olsun.
İsa Yusuf Bey diyor ki: "...Ben ERK diye bir gazete çıkardım. Onda sağ tarafta üç şiar, sol tarafta üç şiar vardı. Sağ taraftaki şiarlar; MİLLİYETÇİYİZ-HALKÇIYIZ-İNSANİYETÇİYİZ. Sol taraftaki şiarlar; IRKIMIZ TÜRK'TÜR, DİNİMİZ İSLAM'DIR, YURDUMUZ TÜRKİSTAN'dır."
Bir başka mesajı... "Gazetede emir verdim "Sincan" yazılmayacak, "TÜRKİSTAN" yazılacak. Doğu Türkistan Türkleri'ne Uygur Milleri, Kırgız Milleti, Kazak Milleti denilmeyecek TÜRK MİLLETİ denilecek."
Ve duası... "Allah 100 küsur milyon nüfuslu esir Türk dünyasının lideri,
Ortadoğu'nun muvazene unsuru,
Hür dünyanın yıkılmaz kalesi olan aziz Türkiyemiz'i ilelebed payidar eylesin! Gölgesini, esir Müslüman Türkler'in başından esirgemesin!" (1988 yılında yapılmış bu söyleşi)
Orhan Şaik Gökyay'la ilgili bölümde 44 olaylarına hiç değinilmemiş.
"Biraz dinleneyim ama dinlenirken keyifle öğreneyim" diyorsanız Yağmur Tunalı'nın bu çalışmasını edinin. Ben Enver'de yorulurken, Yağmur Hoca'nın söyleşilerinde dinlendim.
Kitap -> http://www.bilgeyayincilik.com/kitap.asp?ID=773
*
Bugünkü Hürriyet Gazetesi'nde denk geldim, on dokuz kupona Feridun Fazıl Tülbentçi'nin "Türk Büyükleri - Türk Kahramanları" kitabını veriyormuş.
Kitap -> http://www.inkilap.com/feridun-fazil...hramanlari.htm
Kupon toplamaya başladım.
Kampanya da şurada: https://promosyon.hurriyet.com.tr/ka...ay.aspx?ID=277
*
O gelene kadar, bir büyüğümün gönderdiği Saadettin Merdin'in "İslam'ın Pavlusları" kitabını okuyacağım. Çalışma hakkında hiçbir fikrim yok. Arka kapak notları merakımı arttırdı. Tasavvuf eleştirisi sanırım...
Kitap -> http://www.suleymaniyevakfi.com/kita...-tasavvuf.htmlEn son Oğuz ZEYTİN tarafından düzenlendi; 08.01.2016, 19:46.Akıl, öfkeyi ve onunla kolayca birleşen bilgisizliği yener. Aklı kullanmak biraz zahmet, çaba gerektirir.
Yorum
-
“Alestaaa tira mola! Deyince hepimiz, yani denizciler yerlerimize koşar ve hazır ol vaziyetinde alesta dururuz.
‘Laçka skuta orsaalabanda!’ denince, flok skutalarını ve trinket skutalarını koyuveririz. Dümenci de dümeni orsaalabandaya basar. Maestra yelkeninin rüzgârı boşanır. Yelken gök gürültüsü gibi gürleyerek, yapraklanır. Kaptan, ‘Mola kontra, issa punya!’ emrini verir. Punyaları basar, babafingo burinalarını mola eder, maestra prassiyalarını alesta ederiz. O zaman rüzgâr geminin başından gelmeye başlar.
“Mola burina grandi, tira mola maestra! diye bağrılınca, biz de söylenenleri yapınca geminin başı rüzgardan açılmaya koyulur. İşte o zaman burinaları mola, trinket yelkeninin tumba ederiz. Bazılarımız pruva serenlerini prassiya tokaya alır. Dümenci dümen yekesini ortaya getirir. ‘Aganta skuta flok! denince flok skutalarını çeker, kasarız. Artık bütün yelkenler rüzgârla dolmuştur. İşte o zaman son emir, yani ‘Aganta burina burinata! kumandası verilir. Kayık şarıl şarıl rüzgârın gözüne işler.”
Haksızlığın envâını gördük. Bu mu kanun? En gamlı sefâletlere düştük. Bu mu devlet? Devletse de, kanunsa da, artık yeter olsun; Artık yeter olsun bu denî zulm-ü cehâlet.
FIRTINA ☆ İHTİLAL ☆ EFSANEwe the northツ
Yorum
-
Discover and share books you love on Goodreads, the world's largest site for readers and book recommendations!
Bu aralar bu siteye sardım, okuduğunuz kitapları puanlıyorsunuz, site de size uygun önerilerde bulunuyor. Aslında şuana kadar bana bir fayda sağlamadı çünkü "budur" dediğim kitapların ya Türkçe çevirisi çıkmadı, ya da çeviri çok kötü şeklinde yorumlar okudum.
Yine de başarılı bir site tavsiye ederim.Kusur değil, çare bulun.
Henry Ford
Yorum
-
Bugün arkadaşla yemek yerken annesi geldi de konu kitaplardan açıldı. Çantasından bir kitap çıkardı, dilinin ağırlığından dem vurdu. Fakat sonradan konuyu sevip karakteri benimsediğini söyledi. Şöyle biraz konusundan bahsetti de okunacaklar listeme ekledim. Kitabın adı Mülksüzler, yazarı Ursula K. Le Guin. Okuduktan sonra da yorumlarımı paylaşırım
BordoMavi.Net - Erzurum - Ankara - Çanakkale - Trabzon
Yorum
-
Son okuduğum iki kitaptan bahsedeyim size ikisi de Helikopter yayınlarından. Baskı kalitesi ve tasarımı ile gel beni oku diyor kitaplar.Klasik edebiyat basıyorlar ve seçtikleri kitaplar harika. Şimdi kitaplara geçeyim.
İlk kitap Lev Tolstoy-Tipi ; Tolstoy'un 28 yaşındayken yazdığı 3 öykü var kitapta. Genç bir yazarın, nasıl devasa bir edebiyat fenomenine doğru filiz verdiğini anlıyorsunuz kitap bitince. Hele kitaba ismini veren "Tipi" öyküsünü sinemaya uyarlanmış görmeyi çok isterim.
İkinci kitap Mihail Zoşçenko-Eve Giderken Sovyet edebiyatının mizah ve yergi ustalarından 3-4 sayfalık öykülerden oluşuyor. Sovyet devrimi sonrası Rusya'nın günlük yaşamından kesitler, sistemin aksayan yönlerine ince gördermelerle dolu. İki kitabında çevirmeni Hazal Yalın gayet temiz bir çeviriler klasik edebiyatı(özellikle Rus edebebiyatını) seven herkese tavsiye ediyorum.
En son axelman tarafından düzenlendi; 21.01.2016, 00:00.
Yorum
En Aktif Kullanıcılar
Daraltma
En aktif kullanıcı yok.

Yorum