Duyuru

Daraltma
Henüz duyuru yok.

En Son Okuduğunuz Kitaplar Hakkında Yorumlar!..

Daraltma
Bu sabit bir konudur.
X
X

• Zaman
  • Göster
Hepsini Temizle
yeni gönderiler

• Ynt: En Son Okuduğunuz Kitaplar Hakkında Yorumlar!..

İlk olarak Faruk BERBER tarafından gönderildi Gönderiyi görüntüle
    Hepsi Futbol - Burak Tezcan
    Futbol ve Biz - Semih Gümüş
    Arkadan Müdahale - Kenan Başaran
    Asla Yalnız Yürümeyeceksin - Okuyan Us Yayınları
    Kirli Kramponlar - Ecevit Kılıç
    Top Bir Dünyadır - Yapı Kredi Yayınları
    Arka Direkte Kendini Unutturmak - Münir Üstün
    Taşradan Futbol Hikayeleri - Necdet Özkazancı
    Gol Atan Kaleye - Sevin Okyay
    Mağlubu Anlatmak - İslam Çupi
    Gol Atan Galip - Mahmut Sert
    Futbol ve Kültürü - Tanıl Bora
    Futbol Asla Sadece Futbol Değildir - Simon Kuper
    Futbol Adamları - Simon Kuper
    Futbol Ateşi - Nick Hornby
    Gölgede ve Güneşte Futbol - Eduardo Galeano
    Bu Maçı Alıcaz - Can Kozanoğlu

Başta Öznur kardeşim olmak üzere, futbol ile ilgili kitaplara merak duyan, onları okumayı daha çok sevenler için bir derleme
    Çok teşekkür ederim Faruk abi Cidden ihtiyacım olan bir derleme

Yorum

• Doğan Cüceloğlu-İletişim Donanımları

Her bireyin okuması gereken bir kitap.
      Tavsiye ederim...

Yorum

• İlk olarak axelman tarafından gönderildi Gönderiyi görüntüle
        Roger Garaudy - Batı Terörü(Pınar Yayınları)
        Fransız Müslüman düşünür Garaudy'inin Batı üzerine iyi yazılmış bir kitabı.

Ayrıca Küre yayınlarının uluslararası ilişkiler serisine bir bakım derim başka iyi kitaplarda var.
        Roger Garaudy, Fransız Komunist Partisi eski genel sekreteri olup, bir süre meclis başkanlığı da yapmıştır. Hatta rahmetli Ahmet Taner Kışlalı, "Marx İçin Anahtar" isimli kitabını Türkçe'ye çevirmiştir. Daha sonra dinler tarihi üzerine yaptığı yoğun araştırmalar sonucunda İslam'ı seçmiştir. Mezhepsel aidiyeti olmamakla birlikte İmam-ı Azam çizgisine yakındır. Jean Paul Sartre'ın da öğrencisi olan Ali Şeriatı ve Pakistan'ın "kutup yıldızı" ünlü düşünür Muhammed İkbal'in fikirlerinden de istifade etmiştir. Türkçe'ye çevrilen "İnsanlığın Medeniyet Destanı" ve Avrupa'da büyük tepki çeken "İsrail, Mitler ve Terör" kitaplarından başlayarak, en önemli çalışması olarak gördüğüm "Yaşayanlara Çağrı" isimli eserlerini de hararetle tavsiye ederim. (Ayıptır demesi bunlarla birlikte 6 kitabı kütüphanemde mevcut) İlginçtir, Türkiye'de İslami kesim muhalifken, fikir anlamında da kendini geliştirmeye çalışıyorken, henüz "Mücahitlikten Müteaahitliğe" de evrilmemişken bu büyük düşünür Türkiye'ye gelmiş, ancak hak ettiği itibarı görmemiştir. 2012 yılında, 100 yaşında Paris'te hayata gözlerini yummuştur.

Küre Yayınları'nın uluslararası ilişkiler serisinden bir kitabı çok iyi biliyorum ("Stratejik Derinlik") Maalesef bu akademisyen bu kitabı yazdıktan 10 yıl sonra dediklerinin tam tersini yapmak zorunda kaldı. Aynı çelişkiyi, Deniz Baykal'ın Ankara Siyasal'daki doçentlik tezini okurken de gördüm. Bu bilgili ve akıllı siyasetçimiz, genel başkanlığının son dönemlerinde, 40 sene önce akademisyen iken eleştirdiği her şeyi bizzat yapmakla meşguldü
        BİLMEM ANLATABİLDİM Mİ?

Yorum

• İlk olarak oflubektas tarafından gönderildi Gönderiyi görüntüle
          Roger Garaudy, Fransız Komunist Partisi eski genel sekreteri olup, bir süre meclis başkanlığı da yapmıştır. Hatta rahmetli Ahmet Taner Kışlalı, "Marx İçin Anahtar" isimli kitabını Türkçe'ye çevirmiştir. Daha sonra dinler tarihi üzerine yaptığı yoğun araştırmalar sonucunda İslam'ı seçmiştir. Mezhepsel aidiyeti olmamakla birlikte İmam-ı Azam çizgisine yakındır. Jean Paul Sartre'ın da öğrencisi olan Ali Şeriatı ve Pakistan'ın "kutup yıldızı" ünlü düşünür Muhammed İkbal'in fikirlerinden de istifade etmiştir. Türkçe'ye çevrilen "İnsanlığın Medeniyet Destanı" ve Avrupa'da büyük tepki çeken "İsrail, Mitler ve Terör" kitaplarından başlayarak, en önemli çalışması olarak gördüğüm "Yaşayanlara Çağrı" isimli eserlerini de hararetle tavsiye ederim. (Ayıptır demesi bunlarla birlikte 6 kitabı kütüphanemde mevcut) İlginçtir, Türkiye'de İslami kesim muhalifken, fikir anlamında da kendini geliştirmeye çalışıyorken, henüz "Mücahitlikten Müteaahitliğe" de evrilmemişken bu büyük düşünür Türkiye'ye gelmiş, ancak hak ettiği itibarı görmemiştir. 2012 yılında, 100 yaşında Paris'te hayata gözlerini yummuştur.

Küre Yayınları'nın uluslararası ilişkiler serisinden bir kitabı çok iyi biliyorum ("Stratejik Derinlik") Maalesef bu akademisyen bu kitabı yazdıktan 10 yıl sonra dediklerinin tam tersini yapmak zorunda kaldı. Aynı çelişkiyi, Deniz Baykal'ın Ankara Siyasal'daki doçentlik tezini okurken de gördüm. Bu bilgili ve akıllı siyasetçimiz, genel başkanlığının son dönemlerinde, 40 sene önce akademisyen iken eleştirdiği her şeyi bizzat yapmakla meşguldü
          Garaudy'yi derinlemesine çalışmak henüz kısmet olmadı. Cağaloğlu civarında önce Diyanet Yayınları'nda rastlamıştım eserlerine. Sonrasında Türk Edebiyat Vakfı'nda kendisi üzerine düzenlenen bir söyleşide tanımaya çalıştım. Medeniyet tasviri ve hayat tecrübesi gerçekten ilgi çekici.

*

Sevgili #axelman,

Küre'den çıkan şu eseri hatırlar mısın?

Akıl, öfkeyi ve onunla kolayca birleşen bilgisizliği yener. Aklı kullanmak biraz zahmet, çaba gerektirir.

Yorum

• Jose Saramago - Kabil

Saramago'nun ölmeden önce yazdığı son roman.Din ve tanrı eleştirisi var bolca.Dili ağır orta ağırlıkta gibi ama Saramago meramını iyi anlatmış bence

Yorum

• Enver Altaylı - Ruzi Nazar

...

Kitapta ağırlıklı olarak Ruzi Nazarın hayatı ve dönemin koşulları anlatılırken arada da (gerçekte asıl aradığım) gizli kalmış anektodlar mevcut. Yaklaşık 1 haftada bitirdim.
              Hominem te memento... - Sadece bir insan olduğunu unutma...-

StopMatchFixing.Com

Yorum

• İlk olarak Courage tarafından gönderildi Gönderiyi görüntüle
                Enver Altaylı - Ruzi Nazar

...

Kitapta ağırlıklı olarak Ruzi Nazarın hayatı ve dönemin koşulları anlatılırken arada da (gerçekte asıl aradığım) gizli kalmış anektodlar mevcut. Yaklaşık 1 haftada bitirdim.
                Kinyas Kartal'ın geçtiği bölümü hatırlıyorum: "Bu millet beni meclisine başkan yaptı. Yeter ki büyük devletler işimize karışmasın" (Mealen).
                En son Oğuz ZEYTİN tarafından düzenlendi; 11.02.2015, 21:56.
                Akıl, öfkeyi ve onunla kolayca birleşen bilgisizliği yener. Aklı kullanmak biraz zahmet, çaba gerektirir.

Yorum

• İlk olarak Oğuz ZEYTİN tarafından gönderildi Gönderiyi görüntüle
                  Garaudy'yi derinlemesine çalışmak henüz kısmet olmadı. Cağaloğlu civarında önce Diyanet Yayınları'nda rastlamıştım eserlerine. Sonrasında Türk Edebiyat Vakfı'nda kendisi üzerine düzenlenen bir söyleşide tanımaya çalıştım. Medeniyet tasviri ve hayat tecrübesi gerçekten ilgi çekici.

*

Sevgili #axelman,

Küre'den çıkan şu eseri hatırlar mısın?

Oğuzcum kitabı okumadım ama biliyorum içinde İsmail Kara, Teoman Duralı, İhsan Fazlıoğlu gibi önemli akademisyenler var. Almayı düşünüyorsan kesinlikle almanı tavsiye ederim. Küre yayınlarından boş kitap çıkmıyor ayrıca kardeş yayınevi var "Klasik" diye ona da bak hoşuna gidecek güzel şeyler bulabilirsin.

Yorum

Kinyas Kartal'ın geçtiği bölümü hatırlıyorum: "Bu millet beni meclisine başkan yaptı. Yeter ki büyük devletler işimize karışmasın" (Mealen).
                    o bölümü hatırlayamadım ama olabilir ,akşam eve gidince bakayım.

Beni en çok etkileyen Ruzi'nin Nazi ordusu dağıldıktan sonra Almanya'nın içinde köy köy kasaba kasaba ,Sovyet ordusundan ve muhbirlerinden kaçabilmesi. Bir de araya evlilik sıkıştırmış maşallah .
                    Hominem te memento... - Sadece bir insan olduğunu unutma...-

StopMatchFixing.Com

Yorum

• Jose Saramago'dan devam ediyorum bu aralar. En son Filin Yolculuğu ve Kayıp Adanın Öyküsü'nü okudum.Daha önce okumamış olanlar için uyarayım,Saramago nokta ve virgülden başka bir noktalama işareti kullanmıyor ve sadece noktadan sonraki harfi büyük harfle yazıyor.Diyalogları çok karıştırmıştım ben en başta ancak bir süre sonra alışıyorsunuz ve çok akıcı geliyor.

Filin Yolculuğu'nda Portekiz'de bulunan fil süleyman'ın Avusturya Kralı'na hediye edilmesi ve süleyman'ın Avusturya'ya ulaşana kadar yaşadığı olayları anlatıyor.Bu olayları yaşarken günlük dertlerinizi,insan ve toplum psikolojisini ve ikili ilişkileri özetliyor kısaca.Okumaya değer.

Bilinmeyen Adanın Öyküsü de çok ince bir kitap,1 saatte bitiyor.Gayet akıcı ve güzel bir hikayesi var.İnandığınız şeyler uğruna adım atmanın önemini vurgular..

Gabriel Garcia Marquez - Kırmızı Pazartesi

Bu da yeni bitirdiğim kitaplardan.Yazarımız burda işleneceği tüm şehir tarafından bilinen bir cinayetin nasıl ve neden engellen(e)mediğini konu almış.Çok ilginç bir kitap aslında,kitabın sonucu baştan belli olmasına rağmen sonuna kadar soluksuz okunuyor.Toplumun psikolojik tahlilini çok güzel yapmış Marquez.Töre cinayeti,toplumun tepkisi..Hikaye Türkiye'de geçiyor deseler inanırdım,o derece

George Orwell - Hayvan Çiftliği ve Paulo Coelho - Veronika Ölmek İstiyor da şu an okuduğum kitaplar.Sırada yine Jose Saramago'dan Ölüm Bir Varmış Bir Yokmuş var.Ondan sonra yeni listemi de oluşturdum.

Yorum

• Şu sıralar Timur Vermes'in 'O Geri Döndü' adlı kitabını okuyorum.

Hitler hakkında yazılan çok eğlendirici,trajik, kara mizah bir kitap.
                        Hitler günümüzde bir arazide uyanıyor ve acayip gelişmeler başlıyor...
                        Üzülme evlat, kaybettim sandıkların, kurtulduklarındır belki.
                        Бургундия синий
                        61

Yorum

Rica ederim.

*

Ahmet Taşağıl ve Vahdettin Engin Hocalar'ın da yer aldığı bir grubun derlemesi: TÜRKLER

Yeni geldi. Okuyunca değerlendiririm.
                          Unutmuşum, üstünden de epey zaman geçti. Kitap altı makaleden oluşuyor. Reha Bilge, coğrafya-strateji-tarih perspektifinden bakıyor Türkler'e. Ali Akar, Türkçe'yi anlatıyor. Selçuk Mülayim, Türk Sanatı'nın karakterini zamana yayarak açıklıyor. Ahmet Taşağıl Hoca İslam öncesine gidiyor. Tufan Gündüz, Oğuz ve Türkmen kavramlarına değiniyor. Ve Vahdettin Engin Hoca yakın zamana geliyor, Türkçülük-Modernleşme ilişkisini sorguluyor.

Aldığım bazı notları paylaşayım: "Dünyada, bir şairin adıyla anılan tek dil Çağatay Türkçesi'dir, Lügat-i Nevai." (Prof. Dr. Ali Akar)

Yine AKAR, Uygur Çağı'nı Türk Rönesansı olarak değerlendiriyor.

Prof. Dr. Selçuk Milayim'in Süleymaniye hakkında yazdıkları, Süleymaniye'yi gördüğüm en ihtişamlı ve anlamlı yapı olarak benimseyen beni etkiledi.

Ay-Yıldızlı al bayrağın, ta Üçüncü Selim zamanında devletin resmi simgesi olarak kabul edildiğini de Prof. Dr. Vahdettin Engin'in çalışmasından öğrendiğimi itiraf etmeliyim.

*

Başlığa uğramamın asıl amacı Prof. Dr. Abdülhaluk ÇAY'ın "Uluğ Türkistan" adlı kitabı (İlk yayın tarihi 1980. Geçen ay yeniden basıldı).

Eserin devamında Fransız istihbaratçı Joseph Castagne'nin "Türkistan Milli Kurtuluş Hareketi" notları var. Yüz yıl önce Anadolu'da olan biteni bile doğru dürüst tahlil edememiş bir nesiliz. Ata Yurt'ta neler yaşanmış diye merak edenler varsa önemli ve değerli bir kaynak olarak tavsiye ederim.
                          En son Oğuz ZEYTİN tarafından düzenlendi; 19.03.2015, 12:32.

Yorum

• A. Yağmur TUNALI - Kavga Günleri (1968-1980)

Yetmişli yıllarda Kayseri'de başlayan, Erzurum ve Ankara'da devam eden çileli öğrencilik hatırları... İki kampa ayrılan ülke gençliğinin fikri mücadelesi...

Yağmur Bey, Ülkücü Hareket içinde kültür sanat çalışmalarıyla bilinen bir "okumuştur" (Kendisi öyle der, aydın kelimesini sevmez). Tiyatro gösterileri, dergi çalışmaları, hikayeleri, şiirleriyle davasına hizmet eden bir gencin hayalleri, karşılaştığı engeller ve sonunda üstlerinden silindir gibi geçen darbe. Bu sürecin yalın bir dille hazırlanmış muhasebesine her kesimden okuyucular göz atmalı.

Yorum

• yevmiye bir kitap okurdum baze daha fazla.
                              Zaten gözleride öyle bozduk,yinede hergün bir kaç sayfa okuyorum.
                              “Yenmez taamı ümeranın, fuzelanınÇünkü hakkıdır, yetimin fukaranın “

Yorum

• Erkekler Mars'tan Kadınlar Venüs'ten - John Gray

Okuyun, okutturun.

Yorum

En Aktif Kullanıcılar

Daraltma

En aktif kullanıcı yok.
                                Yükleniyor...
                                X
                                WhatsApp Resmi İletişim