Duyuru

Daraltma
Henüz duyuru yok.

En Son Okuduğunuz Kitaplar Hakkında Yorumlar!..

Daraltma
Bu sabit bir konudur.
X
X

• Zaman
  • Göster
Hepsini Temizle
yeni gönderiler

• Murat Bardakçı'nın "Enver"i çıktı.

Hacimli bir çalışma. Turancı çevrelerden eleştiri aldığını biliyorum. Ancak kitap henüz çok taze. Yayılıp okunması zaman alacaktır. Önümüzdeki günlerde Enver Paşa ekseninde tartışmalar yoğunlaşabilir.

*

Turancılıkla ilgili ciddi çalışmaların yayınlandığı bir dergiden geçmişte kısaca bahsetmiştim: TURAN.

e-ISSN:2822-5767 Başlangıç:2000 Dönem:Yılda 4 Sayı Yayımcı:Uluslararası Türkçe Edebiyat... Hakkımızda Turan Dergisi ..... İncele İletişim Arşiv Tüm Sayılar Son

Erol Cihangir Bey'in titiz çalışmalarının sonucunda akademik ve ilmi bir eser ortaya çıkıyor. Üç aylık bir çalışma. Elimde 25. sayısı var. Bazı makaleler;

- Ermeni Meselesi

- Irak Türk(men)leri

- Gagavuzya Dil Bayramı

- Kazakistan'ın Sosyal Yapısı

- Doğu Türkistan Basın Yayın Hayatı

- Enver Paşa'nın Bakü Doğu Halkları Kongresi'ne Sunduğu Beyanname

- Hun-Turan Teorisi

- Azerbaycan Kültürü

- Oğuz Kağan Destanı ve Zülkarneyn Hadisesi...

Konuyla ilgilenen ve incelemek isteyen arkadaşlara gönderebilirim.
    Akıl, öfkeyi ve onunla kolayca birleşen bilgisizliği yener. Aklı kullanmak biraz zahmet, çaba gerektirir.

Yorum

• @Oğuz ZEYTİN

http://sosyal.hurriyet.com.tr/yazar/ayse-arman_12/ne-yapiyorsam-senin-icin-yapiyorum-naciyem-dunyayi-ayaklarinin-a_40014172

Sanırım bu röportajdan anlaşılıyor Turancıların neden tepki gösterdiği. Bardakçı, Enver Paşa için İslamcı, padişahçı ve hilafetçi diyor. Turancılıkla da alakasının olmadığını söylüyor. Şevket Süreyya Aydemir ve Nevzat Kösoğlu'ndan sonra Enver Paşa hakkında bir de ben yazayım demiş Murat Bardakçı. Tarihimizin en ilgi çekici kişilerinden biri olduğu kesin Enver Paşa'nın. Bu kadar popüler bir kişi olmasına ve hakkında çok konuşulmasına rağmen yeterince okunmadığını düşünüyorum. Hep merak etmişimdir Enver Paşa neden hilafete ve saltanata dokunmadı diye. Bardakçı'nın dediği gibi hilafetçi ve padişahcı olduğu için mi yoksa yeterinde güçlü ve cesaretli olmadığı için mi? Ya da Atatürk kadar idealist biri değildi. Hatta hilafetin ve saltanatın kendi ideallerini uygulamakta daha yararlı olabileceğini de düşünüyor olabilir. Okumak ve araştırmak lazım tabi. Bardakçı'nın bu kitabı yazmasıyla yeni tartışma konuları çıkacağı kesin. Kitabı okumadım ama Murat Bardakçı'yı fazla fanatik ve Osmanlıcı buluyorum. Objektif yazabileceğini sanmıyorum, bir şeyleri empoze etmeyi seven biri. Tabi bunlar benim önyargılarım, kitabı okumak lazım. Artık bu kitapla beraber Enver Paşa'nın hayatını irdelemek de farz oldu birçoğumuz için.

Şevket Süreyya'nın yazdığı Makedonya'dan Ortaasya'ya Enver Paşa kitabına bakayım dedim, kitapyurdu.com'a girdim. Çok az satmış kitaplar. Bunun en büyük nedeni Remzi Kitabevi'nin uyguladığı fahiş fiyat politikası. Birkaç yayınevi daha var böyle. Ne yazıkki çoğu değerli şahsiyetlerin telif hakları İletişim, Remzi gibi fiyatlarıyla okuyucu düşmanı yayınevlerinin eline geçmiş. Yazarların kemikleri sızlıyordur eminim.
      En son TSemih61 tarafından düzenlendi; 26.11.2015, 15:03.

Yorum

• Denemenizi şiddetle tavsiye ederim İlber Ortaylı ve Halil İnalcık hocanın müthiş tavsiyesi da var bu seriye ben 1.cisinin sonuna gelmek üzereyim. Ufak bir detay vermem gerekirse Padişahların hangi dönemde hangi kavuğu taktığını ne şekilde yapıldığı yapılan malzemenin nerden geldiği ve o malzemeyi sadece kimlerin kullanabildiğine kadar detay içeriyor bu seriyi okumaya başlayınca tarihimizden haberimiz yokmuş diyebilirsiniz.

Yanlız biraz tuzlu bir seri indirimsiz hali 500 TL çeşitli yerlerde çeşitli indirimleri kovalayp bulabilirseniz edinin ve okuyun derim kütüphanenize koyacağınız müthiş bir seri...

Daha büyük sürüm için resme tıklayın 

İsim: 201342901326_osmanli_imparatorlugu_tarihi_7_cilt_zinkeisen.jpg 
Görüntülenme: 1 
Boyut: 58.6 KB 
Kimlik: 11204264
        -JOSE ERNESTO SOSA-

Yorum

• [MENTION=40776]Aydın Danış[/MENTION]

Şuan İdefix'te %50 indirim var bu set için. Görebileceği en büyük indirim bu galiba.

Ayrıca Fuar Fırsatları var görebileceğiniz en iyi fiyatlar. Kaçırmayın derim. Kitapları da çok güzel kargoluyorlar. Baloncukların içinde, orasında burasında deforme olmadan gönderiyorlar. En azından benimkiler öyle geldi. Zaten indirimdeki kitapların birçoğu kutulu halde geliyor.

En son TSemih61 tarafından düzenlendi; 26.11.2015, 15:49.

Yorum

• İlk olarak TSemih61 tarafından gönderildi Gönderiyi görüntüle
            @Oğuz ZEYTİN

http://sosyal.hurriyet.com.tr/yazar/ayse-arman_12/ne-yapiyorsam-senin-icin-yapiyorum-naciyem-dunyayi-ayaklarinin-a_40014172

Sanırım bu röportajdan anlaşılıyor Turancıların neden tepki gösterdiği. Bardakçı, Enver Paşa için İslamcı, padişahçı ve hilafetçi diyor. Turancılıkla da alakasının olmadığını söylüyor. Şevket Süreyya Aydemir ve Nevzat Kösoğlu'ndan sonra Enver Paşa hakkında bir de ben yazayım demiş Murat Bardakçı. Tarihimizin en ilgi çekici kişilerinden biri olduğu kesin Enver Paşa'nın. Bu kadar popüler bir kişi olmasına ve hakkında çok konuşulmasına rağmen yeterince okunmadığını düşünüyorum. Hep merak etmişimdir Enver Paşa neden hilafete ve saltanata dokunmadı diye. Bardakçı'nın dediği gibi hilafetçi ve padişahcı olduğu için mi yoksa yeterinde güçlü ve cesaretli olmadığı için mi? Ya da Atatürk kadar idealist biri değildi. Hatta hilafetin ve saltanatın kendi ideallerini uygulamakta daha yararlı olabileceğini de düşünüyor olabilir. Okumak ve araştırmak lazım tabi. Bardakçı'nın bu kitabı yazmasıyla yeni tartışma konuları çıkacağı kesin. Kitabı okumadım ama Murat Bardakçı'yı fazla fanatik ve Osmanlıcı buluyorum. Objektif yazabileceğini sanmıyorum, bir şeyleri empoze etmeyi seven biri. Tabi bunlar benim önyargılarım, kitabı okumak lazım. Artık bu kitapla beraber Enver Paşa'nın hayatını irdelemek de farz oldu birçoğumuz için.

Şevket Süreyya'nın yazdığı Makedonya'dan Ortaasya'ya Enver Paşa kitabına bakayım dedim, kitapyurdu.com'a girdim. Çok az satmış kitaplar. Bunun en büyük nedeni Remzi Kitabevi'nin uyguladığı fahiş fiyat politikası. Birkaç yayınevi daha var böyle. Ne yazıkki çoğu değerli şahsiyetlerin telif hakları İletişim, Remzi gibi fiyatlarıyla okuyucu düşmanı yayınevlerinin eline geçmiş. Yazarların kemikleri sızlıyordur eminim.
            Öncelikle katkınız için teşekkür ederim.

Haklısınız, bahsettiğiniz detay (İslamcı tanımlaması) üzerinden Bardakçı'nın çalışması tepki topluyor. Murat Bey daha önceki programlarında da benzer tezini dile getirmişti. Enver Paşa'nın İslamcı veya Batıcı veyahut Turancı vs. olarak tanımlanması onun yaptıklarını, hedeflerini değiştirmeyecektir. İnsanlar/topluluklar, ideolojilerden ziyade Dünya görüşü paralelinde objektif değerlendirmeler yaparak Abide Şahsiyetleri değerlendirmelidir. Bu noktada, Türkiye'deki Turancılar (Kendimi de dahil edebilirim) için Enver Paşa samimi bir modeldir. Misal, Tayga Gazetesi'ni finanse etmesi çok bilinmeyen ancak önemli bir anekdottur. Başarıları veya tercihleri bir sonraki adımın tartışma konusudur, ki zaten Turancılar ve genel anlamda Türk Milliyetçileri bu hususta taassup sahibi değillerdir.

Yanlış anlamayın lütfen, bu yazacaklarım sizin mesajınıza yönelik değil. Mustafa Kemal ile Enver Beyler arasında bir kıyaslamayı (Benzer şekilde Kazım Karabekir ile Mustafa Kemal Atatürk arasında) hiç anlayamamışımdır. Mustafa Kemal'i karga kovalayan çocuk olarak tasvir eden, Enver Bey'e hayalperest ve egoist bir maceracı diyen magazinel yaklaşımların amacının olumlu olmadığı kanısındayım. Bu iki büyük insanı yarıştırırken birine vuran, emin olun daha sonra diğerini de aşağılayacaktır. Böylece "resmi tarih" alt üst edilecek ve hayallerindeki Türk karşıtı tezlerin yayılması için diledikleri ortama kavuşacaklardır.

Enver Paşa ile ilgili farklı kaynakları araştırmak isterseniz size;

Ziya Nur AKSUN - Enver Paşa ve Sarıkamış Harekatı
            Yusuf GEDİKLİ - Enver Paşa
            İrfan ÜLKÜ - Türklüğün Son Cephesi: Enver Paşa kitaplarını önerebilirim.
            Akıl, öfkeyi ve onunla kolayca birleşen bilgisizliği yener. Aklı kullanmak biraz zahmet, çaba gerektirir.

Yorum

• İlk olarak TSemih61 tarafından gönderildi Gönderiyi görüntüle
              @Aydın Danış

Şuan İdefix'te %50 indirim var bu set için. Görebileceği en büyük indirim bu galiba.

Ayrıca Fuar Fırsatları var görebileceğiniz en iyi fiyatlar. Kaçırmayın derim. Kitapları da çok güzel kargoluyorlar. Baloncukların içinde, orasında burasında deforme olmadan gönderiyorlar. En azından benimkiler öyle geldi. Zaten indirimdeki kitapların birçoğu kutulu halde geliyor.

http://www.idefix.com/kitap/sf2015_f...atlari.asp?s=1

Evet idefix bu açıdan çok iyidir indirimleride gönderim şekilleride bana Erhan Afyoncu'nun imzalı kitabını yollamışlardı artık tesadüfmü güzellikmi bilmiyorum

En indirimli söylediğin gibi idefix deki her zaman bulunabilecek bir indirim değil bu muhteşem eser için imkanı olan arkadaşlar mutlaka edinsin derim...
              -JOSE ERNESTO SOSA-

Yorum

• İlk olarak Oğuz ZEYTİN tarafından gönderildi Gönderiyi görüntüle
                Öncelikle katkınız için teşekkür ederim.

Enver Paşa ile ilgili farklı kaynakları araştırmak isterseniz size;

Ziya Nur AKSUN - Enver Paşa ve Sarıkamış Harekatı
                Yusuf GEDİKLİ - Enver Paşa
                İrfan ÜLKÜ - Türklüğün Son Cephesi: Enver Paşa kitaplarını önerebilirim.
                Bende bir tavsiyede bulunayım, kitabı okumadım ama yine Murat Bardakçı'nın tv programında konuk aldığı Ali Bademci'nin(program konusu bu kitaptı)Ötüken yayınlarından çıkan "Korbaşılar ve Enver Paşa" kitabını tavsiye ediyorum.Baya övüldü programda Bardakçı tarafından.

Yorum

• şuan Ahmet Haldun Terzioğlu - Gök Moğolların Başbuğu Cengiz Han'ı okuyorum da bazı sorularım var.
                  Bazı tarih romanı yazarları o dönemlerin köklerine doğru nasıl iniyorlar?

Yorum

• İlk olarak axelman tarafından gönderildi Gönderiyi görüntüle
                    Bende bir tavsiyede bulunayım, kitabı okumadım ama yine Murat Bardakçı'nın tv programında konuk aldığı Ali Bademci'nin(program konusu bu kitaptı)Ötüken yayınlarından çıkan "Korbaşılar ve Enver Paşa" kitabını tavsiye ediyorum.Baya övüldü programda Bardakçı tarafından.
                    http://www.otuken.com.tr/KitapDetay/...-ve-enver-pasa
                    Agah, Ali Bademci Bey'i tanırım. Hataylı'dır. Gerçekte öğrencisi midir, tam emin değilim, Mustafa Kafalı'nın takipçisidir. Asıl mesleği gazeteciliktir ve hala günlük yazılarına devam eder. Öfkeyle karışık üslubu bazen kızdırsa da çok satan gazetelerde köşe yazanların çoğunu cebinden çıkarır kanımca.

Bu kitap okuma listemde vardı fakat henüz almadım, hatırlattığın için teşekkür ederim.

Güncelliği açısından yazarın yine Ötüken'den çıkan "Suriye'de Türkmenler ve Bayır-Bucak" kitabını tavsiye edebilirim.

*

Suriye Türkleri'yle ilgili olarak bulabilirseniz, Töre Dergisi'nin 1973 serisinde yukarıda andığım Prof. Dr. Mustafa Kafalı Bey'in "Suriye Türkleri" makalesi de birçok çalışmaya kaynaklık etmiştir. Bahse konu makale şu kitapların birinde vardı. Kitaplarımı gönderdiğim için hangi cildin kaçıncı sayfasında olduğunu belirtemiyorum.

Prof. Dr. Semih Yalçın, Mustafa Hoca'nın çeşitli yerlerde yayınlanan makalelerini derlemişti.

Yorum

• Osmanlılar
                      Yazar :andrew wheatcroft

Kitap akıcı bir tarihi kitap. Osmanlıyı elinden geldiğince tarafsız yorumlamaya çalışmış. Hem yenilmez-muhteşem bir güç olarak, hem zalim-barbar bir yapi olarak görenlere itiraz etmiş.

Osmanlının neden yıkıldığına dair izler taşıyor kitap. Yeri geldiğinde de Yunanlıların nasıl katliamlar yaptığına da değiniyor.

Kısaca okunmaya değer bir tarih kitabı bence.

Yorum

• Genelde polisiye düşkünlüğüm olduğu için o yönde kitaplar okuyorum ama araya tarih kitaplarıda sıkıştırmayı severim.Size 4 kitap tavsiye etmek istiyorum.Ortaçağ'ın en önemli olaylarından biri Haçlı seferleridir, özellikle bu konuya meraklıların kaçırmaması gereken kitaplar.
                        Steven Runciman - Haçlı Seferleri 1
                        Claude Cahen - Haçlı Seferleri Zamanında Doğu ve Batı
                        Aydın Usta - Çıkarların Gölgesinde Haçlı Seferleri

ve en son okuduğum harika kitap
                        Aydın Usta - Haçlı Seferlerinde Kuşatma
                        Savaş teknikleri ve silahların gelişimi konusunda çok bilgilendirici bir eser.

Yorum

• Uçurtmayı Vurmasınlar -Feride ÇİÇEKOĞLU

Uzun yıllar önce filmini izleyip çokta etkilendiğim bu eseri nihayet okuyabildim. İnci ile Barış'ın dostluğuyla perçinlenen hüzünlü hikayelerini yeniden hatırlayarak bir solukta bitirdim.

Büyük insanların uğradığı haksızlıkları küçük bir çocuğun temiz, saf dünyasından gözünden aktaran bu eser hacmine kıyasla anlatım yoğunluğuyla hayal dünyamızı harekete geçirip çok şeyler düşünmemize sebep oluyor. İlk defa filmiyle bu kadar örtüşen bu kadar birbirini tamamlayan bir kitapta okumuş oldum....
                          Ne mutlu Türk olana değil , Ne mutlu Türk'üm diyene !

"Cahilin karşısında kitap gibi sessiz ol." Mevlana

Yorum

• Daha önce de değindiğim süreli bir yayın var: TURAN DERGİSİ.

26. sayısı yeni çıktı. Üç ayda bir yayınlanıyor. Kitap gibi... Kısır politik zırvalardan uzak biçimde tarih, strateji ve kültür pencerelerinden coğrafyamıza bakan yazıları bir arada bulabileceğiniz değerli bir kaynak.

Bir önceki sayının (24) özetlerine şuradan ulaşabilirsiniz: http://turanjeopolitigi.com/turan-dergisi.html

25. Sayının yazı başlıklarını şu mesajımda belirtmiştim: http://forum.bordomavi.net/showthrea...post1920294151

Takip ettiğim diğer süreli yayınları (Devlet, Yeni Düşünce, Düşünce ve Tarih, Töre, Türk Yurdu, Türk Dünyası Tarih Kültür, 21. Yüzyıl, 2023, Ötüken) artık vakit darlığından okumuyorum ama Turan'ı takip etmeyi sürdürüyorum.

Enver'i bitirince hemen bu sayıya başlayacağım. Bandung Konferansı ve Katalon Savaşı pek bilmediğim konular, merak ediyorum. Geçen ay Güney Azerbaycan'daki olayları düşününce Rahim Cavadbeyli'nin makalesi de dikkatimi çekti.

"Bu dergi bana ne katar" diye sorarsanız, hani şu büyüklerimizden dinlediğimiz bir husus vardır ya: "Bizim zamanımızda neşriyat işi mektep gibiydi." Turan da öyle... Özellikle Türkiye dışından gelen yazıları okuyunca "Türk Dünyası'nda herkes rus uşağı veya Abd köpeği" algısının ne denli büyük yanılgı olduğunu görüyorsunuz. Sanki Türkiye'de herkes Türkistan sevdasıyla yanıp tutuşuyormuş gibi Türk ellerini hor görenlerden olmayın dostlar.

Mesela az önce teknik direktör başlığında bir arkadaşımız Türkmenistan Türkleri için şahsi yaşadıklarından yola çıkıp bütün Türkmenleri eleştirmiş. Görünce üzüldüm. Daha geçen cumartesi, canımdan çok sevdiğim bir Özbekistan Türkü kardeşimi toprağa verdim. İslam'ın en saf halini, Türkçe'nin en durusunu yaşatan bu soydaşlar dünyaya, Türkiye'ye nasıl bakıyor, biliyor muyuz? Bu şuura erişmek kolay değil. Biraz zahmet gerektiriyor. Empati de lazım... Anlaşılmak için tanımak lazım. Bunun için de ya gidip gezecek ve konuşacaksınız ya da okuyacaksınız. Okunacak en doğru yayınlardan biri kesinlikle Turan. Macaristan, Romanya, Ukrayna, Kıbrıs, Irak, İran, Kafkasya, Türkistan'dan birçok aydının görüşlerini bulabilirsiniz.

Ayrıca abone olduğunuzda kapınıza kadar kargo ödemeden yıl boyunca geliyor.

Yorum

• Kitap İçin -Selçuk Altun

Kitap okumayı benim gibi çok seven....benden farklı olarak bol bol kitapta okuyabilen Selçuk Altun....

Okuduğu kitaplarla ilgili , etrafında gözlemlediği insanlarla ilgili , kültürle ilgili, sanatla ilgili notlarını her hafta bir gazetenin kitap ekinde bizlere sunuyor.... Bu notlar 1000 adedi bulunca da kitap haline getiriyor....

Genel olarak kitapları sırasıyla okumayı sevsemde ilkini bulamadığımdan Kitap İçin-2 yi okudum. İlkini okuyan ve hediye etmeyi düşünen birisi varsa da zevkle kabul ederim.....

benimde ileride yazmayı düşündüğüm bir tarz olması sebiyle ilgiyle okudum bu eseri.

uzun metinler okuyunca sıkılanlar da özellikle tavsiye ediyorum....
                              Ne mutlu Türk olana değil , Ne mutlu Türk'üm diyene !

"Cahilin karşısında kitap gibi sessiz ol." Mevlana

Yorum

• Ahmet Ümit - Elveda Güzel Vatanım

Okuyan var mıdır ? Yorumları alalım.
                                Özkan SÜMER

Yorum

En Aktif Kullanıcılar

Daraltma

En aktif kullanıcı yok.
                                Yükleniyor...
                                X
                                WhatsApp Resmi İletişim