Duyuru

Daraltma
Henüz duyuru yok.

En Son Okuduğunuz Kitaplar Hakkında Yorumlar!..

Daraltma
Bu sabit bir konudur.
X
X

• Zaman
  • Göster
Hepsini Temizle
yeni gönderiler

• Okuldaki öğretmenimin önerisi ile okumaya başladım, güzel bir kitaba benziyor.

7

Yorum

• İlk olarak Metin Sağır tarafından gönderildi Gönderiyi görüntüle
      Okuldaki öğretmenimin önerisi ile okumaya başladım, güzel bir kitaba benziyor.

Güzel tesadüf...
      Ben de bugün aldım bu kitabı...
      Ki Ahmet Ümit'in İstanbul Hatırası adlı kitabını da okumuştum ve muhteşemdi... İnşallah bu kitabı da aynı duygularla sonlandırırım.
      Hamiş

Yorum

• Fiyatı çok pahalı geldi bana 20TL
        Alt tarafı bir kitap yani.
        7

Yorum

• İlk olarak DNA-TS tarafından gönderildi Gönderiyi görüntüle
          hayırdır adem neden tavsiye etmedin?
          bende buaralar paraspikolojik kitaplara sardım.tavsiye etmiyorum adem
          Sarmadı pek Fatih. Ahmet Ümit'in yanına yaklaşamaz.

Ucuzluk ve kalite isteyen arkadaşlar; Okay Tiryakioğlu okusun.

Abdülhamit mükemmel gidiyor. İlk aldığım kitabı otobüste unuttum sonra bir daha aldım. Öyle bir kitap yani.
          Özkan SÜMER

Yorum

• Okay Tiryakioğlu favorimdir. Tüm kitaplarını aldım. Face de takip ederim. Ne sorarsanız cevap verir. Sıradaki kitabı Kanuni 2 olacaktı yanılmıyorsam.. Sonra da Bayezid..
            Mario Alberto Kempes - El Matador

Yorum

• Mesnevi'yi en yalın anlamı ile çeviren yayın evi ve çevirmen hangisidir diye bir soru sorsam inşallah okuyan ve yardımcı olacak olan vardır.
              Trabzonspor, Ona Hayat Verenlerin Hayatıdır.

Yorum

• İlk olarak Emirhan Makul tarafından gönderildi Gönderiyi görüntüle
                Mesnevi'yi en yalın anlamı ile çeviren yayın evi ve çevirmen hangisidir diye bir soru sorsam inşallah okuyan ve yardımcı olacak olan vardır.
                Şiiri çevirmek, hatta Mesnevi gibi yaklaşık 25.000 beyitten oluşan bir eseri çevirmek çok zor bir iş. Ankara Üniversitesi hocalarından Hicabi Yalçın'ın çevirisini tavsiye edebilirim ama çeviri kaliteli olsa dahi orjinal metindeki armoniyi yakalayamıyor. Bunun yanısıra alanında Türkiye'deki en önemli isimlerden olan rahmetli Abdülbaki Gölpınarlı hocanın çevirisini de sahaflardan bulabilirsin. Bana kalırsa böyle bir metni tam anlamıyla çevirmenin imkanı yok. En iyisi Farsça öğrenmek, hatta 800 yıl önceki Farsça'ya da biraz hakim olmak Sanki Farsça biliyormuş gibi sallıyor olabilirim ama hafızlığı ve Kuran Arapçası olmayan birinin tevcitli Kuran okunurken düştüğü hal gibi Mesnevi'yi hiç anlamadan orjinaliyle dinlemek bile daha güzel oluyor.
                En son oflubektas tarafından düzenlendi; 10.10.2011, 22:02.
                BİLMEM ANLATABİLDİM Mİ?

Yorum

• Teşekkür ederim abi Dediğin yazarların kitaplarını bir araştıracam.

Sen yetkili bir abiye benziyorsun diyerek lafa gireyim Şimdi bana osmanlı tarihi ve Türk tarihi ile ilgilide itaplar önerirsin yalın anlatımlı
                  Trabzonspor, Ona Hayat Verenlerin Hayatıdır.

Yorum

• 1 hafta içinde severek okudum. Elif Şafak'ın daha önce Aşk romanını da zevkle okumuştum. Şimdi Baba ve Piç'i okumayı düşünüyorum. Daha önce okuyan varsa önerilerini bekliyorum.

Bir de felsefe kitaplarını merak etmeye başladım bu sıra, önereceğiniz kitap var mı ?
                    Trabzon büyükerşenini arıyor.

Yorum

• Yıllarca Kardeşlik Örgütü’nde eğitim almış üç anarşist yoldaş eşliğinde Paris’te başlayan bu gizli serüven, soluk soluğa bir kovalamacanın ardından İstanbul’daki suikasta uzanacak. Tam her şey bitti derken kendinizi asıl hikâyenin içinde, Sultan Abdülhamid’in karşısında bulacaksınız. İşte şimdi aklınıza takılan soruları sorma vaktidir: 93 Harbi’nde neler yaşandı? Filistin meselesi nedir? Meşrutiyet’e geçiş nasıl cereyan etti? Meclis-i Mebusan neden dağıtıldı? Ve 31 Mart Olayı…işah iadişah ile genç yoldaşlar hararet içerisinde tartışırken siz de bizzat saraydaymış gibi akıl oyunlarına kapılacak; dostun, düşmanın, ihanetin ve sevdanın nereden çıkacağı belli olmayan bu sürükleyici romanda başrolü oynayacaksınız.

Yorumum: Okay Tiryakioğlu'nun en iyi eseri.
                      Özkan SÜMER

Yorum

• İstanbul Hatırası - Ahmet Ümit

Uçurtma Avcısı - Khaled Hosseini

''Emir ve Hasan, Kabil'de monarşinin son yıllarında birlikte büyüyen iki çocuk... Aynı evde büyüyüp, aynı sütanneyi paylaşmalarına rağmen Emir'le Hasan'ın dünyaları arasında uçurumlar vardır: Emir, ünlü ve zengin bir işadamının, Hasan ise onun hizmetkârının oğludur. Üstelik Hasan, orada pek sevilmeyen bir etnik azınlığa, Hazaralara mensuptur... ''

Kitabı okuduktan sonra filminin de çekilmiş olduğunu öğrendim.
                        ''...En neşeli, en hüzünlü, en duyarlı, en vurdumduymaz, en hızlı, en ağır, en çabuk, en acelesiz yanımızdır Trabzonspor. Bu sene olmadı bir dahaki sene kesin şampiyonuz. Ben göremem ama...''
                        Kazım Koyuncu

Yorum

• İlk olarak Emirhan Makul tarafından gönderildi Gönderiyi görüntüle
                          Teşekkür ederim abi Dediğin yazarların kitaplarını bir araştıracam.

Sen yetkili bir abiye benziyorsun diyerek lafa gireyim Şimdi bana osmanlı tarihi ve Türk tarihi ile ilgilide itaplar önerirsin yalın anlatımlı

Sen de okuyosun galiba

Bugünün yazarlarının tarih kitapları genellikle ideoloji gözlüğünden ve "sahibinin sesi" olgusundan kurtulamıyor maalesef. Kimi Soros'tan para alıyor, kimisi pek muhterem hocanın adamlarından, kimisi de AB fonlarından. Bu nedenle biraz daha eski kaynaklara giderek Tarih Vakfı'nın kitaplarını ve özellikle Ahmet Refik Altınay'ı tavsiye edebilirim. "Sokollu, "Tarihe Yolculuk" ve "Kafkas Yolları'nda" isimli eserlerini;bunun yanısıra İlber Hoca'nın "Osmanlı Toplumunda Aile", İsmail Yiğit'in "Memlukler", Michael Balivert'in "Şeyh Bedrettin", Japon tarih dehası Masayaki Yamauchi'nin "Sultan Galiyev" isimli kitaplarını da hiçbir vehme kapılmadan ve zevkle okuyabilirsin.
                          BİLMEM ANLATABİLDİM Mİ?

Yorum

• Elif Safak - Ask

bugün bitirdim sonunda
                            cok hosuma gitti kitab gayet güzel islenmis, bazi yerlerde semsi cok abarttigini düsündüm ama dedigim gibi okudugum en güzel bir iki kitabdan biriydi, yazarin yeni kitabi iskenderide alicam galiba
                            [Trabzon kimliği demek 'Her şeyi ile Trabzonspor'u alırım başımın üstünde taşırım.' anlamına gelmiyor. Kim bu acıyı bizlerle paylaşacak, sahada mücadele verecek, kim gelecek 'Ben buranın en önemli parçasıyım.' diyerek yüreğini ortaya koyacak, onlarla devam edeceğiz.]

Yorum

• İlk olarak Recep Alkan tarafından gönderildi Gönderiyi görüntüle
                              Bedirhan Gokce'nin DELKİANLİ isimli kitabini okudum.

Kesinlikle tavsiye edilir.

Hem eglenceli, hemde gercek olaylar ile desteklenmis bir kitap...
                              kesinlikle tavsiye edebilecegim kitab

kitabin sonunda mahalenin muhtari ve imamin yazisi ayriyetten cok hosuma gitti
                              bedirhan abiyi hafta ici hergün radyoda dinlemeye calisiyorum insana huzur veriyor
                              [Trabzon kimliği demek 'Her şeyi ile Trabzonspor'u alırım başımın üstünde taşırım.' anlamına gelmiyor. Kim bu acıyı bizlerle paylaşacak, sahada mücadele verecek, kim gelecek 'Ben buranın en önemli parçasıyım.' diyerek yüreğini ortaya koyacak, onlarla devam edeceğiz.]

Yorum

• İlk olarak Ceyhun Öncü tarafından gönderildi Gönderiyi görüntüle
                                Elif Safak - Ask

bugün bitirdim sonunda
                                cok hosuma gitti kitab gayet güzel islenmis, bazi yerlerde semsi cok abarttigini düsündüm ama dedigim gibi okudugum en güzel bir iki kitabdan biriydi, yazarin yeni kitabi iskenderide alicam galiba
                                Bu kitabı kafandan sil, "Aşkın Gözyaşlarını" oku birde.
                                Özkan SÜMER

Yorum

En Aktif Kullanıcılar

Daraltma

En aktif kullanıcı yok.
                                Yükleniyor...
                                X
                                WhatsApp Resmi İletişim