Ben şu an Onlar Da İnsandı'yı (Cengiz Dağcı) okuyorum. Bir kitap bu kadar uzatılmaz ki. Başı güzeldi fakat gitgide sıkıcı bir hal almaya başladı.
Duyuru
Daraltma
Henüz duyuru yok.
En Son Okuduğunuz Kitaplar Hakkında Yorumlar!..
Daraltma
Bu sabit bir konudur.
X
X
-
Kişisel gelişim kitplarından hayatım boyunca hazzetmedim ve hep uzak durmaya çalıştım,ama maalesef tam da şu zamanda İngilizce bir kişisel eğitim kitabı okuyarak iş arkadaşlarıma bunun bir sunumunu hazırlamak zorundayım,ve dün olağan kitap reyonlarında gezinme ritüelim sırasında rastladığım kitaba bakar mısınız :
"İçinizdeki Öküze Oha Deyin" - Kişisel Gerileyiş Kitabı
Okuyup biraz gerilemek lazım kişisel olarak...
Not: Geçen ay da "Kitap Okumanın Zararları" diye bir kitap görmüştüm.Alıp okumaya cesaret edemedim...Yelkenimizdeki rüzgarı çaldılar, yılmadık...
Yorum
-
Beni Hatırladın mı?
Sophie Kinsella
edebi olarak birşey katmadı belki bana ama gerçekten düşüncelerimi değiştirdi..
Bir sabah uyansanız ve hayatınız kusursuz olsa...? Lexi, berbat bir trafik kazasının ardından hastanede gözlerini açıyor. Ona göre sene 2004. Kendisi yirmi beş yaşında ve çarpık dişli biri. Felaket bir aşk hayatına sahip. Ancak, her ne kadar inanamasa da, öğreniyor ki, sene aslında 2007 Lexi artık yirmi sekiz yaşında, dişleri inci gibi ve çalıştığı departmanın da patronu olmuş; üstelik de evli! Hem de yakışıklı mı yakışıklı bir milyonerle! Rüyalarındaki hayata aniden nasıl iniş yapıverdi böyle acaba? Lexi şansına inanamıyor özellikle de nefes kesen yeni evini gördüğü zaman! Kocasını yeniden tanımaya başlayınca muhteşem bir evlilik hayatı olduğunu da öğrenecek, çok iyi biliyor. Üstelik sevgili kocası bir de 'Evlilik Kitapçığı' hazırlamış onun için. Fakat Lexi yeni kimliği hakkında daha çok bilgi edindikçe, kusursuz hayatının yüzeyinde çatlaklar oluşmaya başlıyor. Eski dostlarının hepsi ondan nefret ediyor. İşine göz dikmiş, dişli bir rakibi var. Bir de üstüne üstlük dağınık saçlı, seksi bir erkek çıkıp... yeni bir bomba patlatıyor! Yani, ne olmuş olabilir ki? Lexi bir gün her şeyi hatırlayacak mı? Ve hatırlarsa ne olacak?
Yorum
-
söylenecek tek bir söz daha yokturİlk olarak Adil ÖZGÜR tarafından gönderildi Gönderiyi görüntüleYazılan her eserde göz nuru, alın teri, gönlünün penceresinden bakışlar vardır. İşte önemli olan o pençereye çıkmak, o istikamete bakmak, bakılanı görmek anlamaktır.
Şimdi önerilen bir kitabı öyle bir yorumladınki, zannettimki önerilen bu kitabı Fuser 10 kez okudu, okuduğunu anlatıyor. Merak ettim bende yorumu okudum, ancak ifadeleri tam anlayamadım, çünkü bu yorumda ne emek, ne göz nuru ne de alın teri var.
Halbuki önerilen kitabı bir kez okusan, anlayacaksınki ben çok farklıyım, zira Dava Adamını okudum, diyeceksin. Birde nurculuk diye gizliden tehlikeli göstermeye çalıştığın kelimenin Kur'an-ı Kerimde bir ayetin karşılığı olduğunu, davanın kendi davası olmadığı, sizin davanız olduğu kanaatına kesinlikle varmak kötü birşeymi diye kendine sorarken, mana itibarı ile rahatladığını hissedeceksin.
Sevgilerimi sunarım.

Unut gitsin :) Hayat şimdi bi başka güzel :p
ANS 61 DNMSZ ;)
Yorum
-
Olasılıksız --- Adam Fawer
farklı kitaplar sevenlere tavsiyemdir fakat şöyle bir şey de var bu kitaptan ya çok hoşlanacaksınız yada ilk 20 sayfasını okuduktan sonra çok sıkıcı deyip bırakacaksınız
Unut gitsin :) Hayat şimdi bi başka güzel :p
ANS 61 DNMSZ ;)
Yorum
-
Bu kitap tek kelimeyle mükemmeldir.. Kesinlikle herkese tavsiye ediyorum. Son zamanlarda okuduğum en iyi kitaptır..İlk olarak nurbanu_ts_61 tarafından gönderildi Gönderiyi görüntüleOlasılıksız --- Adam Fawer
farklı kitaplar sevenlere tavsiyemdir fakat şöyle bir şey de var bu kitaptan ya çok hoşlanacaksınız yada ilk 20 sayfasını okuduktan sonra çok sıkıcı deyip bırakacaksınız
Bu kitabı okurken kendinizi roman içerisinde bulacaksınız.. Yazarın bu kitapla ne kadar iyi bir gözlemci ve betimleyici niteliğe sahip olduğunu apaçık göreceksiniz..İlk olarak 3461muhammed tarafından gönderildi Gönderiyi görüntüleİnce Memed harika gerçekten bayılıyorum
"İçinizdeki Öküze Oha Deyin"İlk olarak TheCrow tarafından gönderildi Gönderiyi görüntüleKişisel gelişim kitplarından hayatım boyunca hazzetmedim ve hep uzak durmaya çalıştım,ama maalesef tam da şu zamanda İngilizce bir kişisel eğitim kitabı okuyarak iş arkadaşlarıma bunun bir sunumunu hazırlamak zorundayım,ve dün olağan kitap reyonlarında gezinme ritüelim sırasında rastladığım kitaba bakar mısınız :
"İçinizdeki Öküze Oha Deyin" - Kişisel Gerileyiş Kitabı
Okuyup biraz gerilemek lazım kişisel olarak...
Not: Geçen ay da "Kitap Okumanın Zararları" diye bir kitap görmüştüm.Alıp okumaya cesaret edemedim...
Piyasadaki tüm kişisel gelişim kitaplarının dalga konusu edildiği okurken eğleneceğiniz bir kitap...
Düşün mü, konuş mu, sus mu, unut mu ?
**Latocan**
Yorum
-
Elif Şafak ;AŞK..Her nekadar kitabın adı dolayısıyla duygusal anlamdaki aşkı anlattığını düşünsekte içine girince tamamiyle öyle olmadığını anlıyoruz..Kitap Mevlananın hayatından,Tebrizli Şems ile tanışıp o zamanda yaptığı değişikliklerden tutun da, yine bu kişiler ile aynı zamanda yaşamış bir çok farklı karakterin hayatında gerçek aşkı bulma yolundaki hikyeleri anlatılıyor..Her ne kadar tasavvufi kitaplara biraz çekinerek yaklaşsam da bu kitabın insanı alıp içinde kaybetmesi ile bu düşüncelerimden tamamiyle kurtuldum...Tavsiye ederim...
İyi ki Varsın, İyi ki Sevmişim Seni Birtanem...
Yorum
-
Ali Kemal Saran - Omuzumda Hemençe
Cumhuriyet Devrinde Bir Medrese Talebesinin Hatıraları

"Burada yer alan hatıralar, kendimi bilebildiğim erken çocukluk dönemimden başlayarak yakın zamana kadar uzanan yaklaşık 70 yıllık bir ömrü kapsıyor. Bu uzun zaman dilimi içinde, çocukluğumun sisler içinde kalan sibyan mektebinden ve medrese talebeliğinden başlayarak, Anadolu`nun birçok yerinde yürüttüğüm müftülük görevlerine ve uzun süren emeklilik dönemimde yaşadığım cemiyetçilik tecrübelerine kadar, acı tatlı pek çok yaşanmış olay var.
Başımdan geçen bazı olaylar, belki bir dönemin tarihine küçük çapta da olsa ışık tutacak öneme sahip. Bazıları da önemsiz gibi gözükse de, belki belli bir dönemin sosyal ve ekonomik yapısının, düşünce sisteminin ve kültürünün daha iyi anlaşılmasına katkı sağlayabilecek özellikleri taşıyor. Bu sebeple önemli veya önemsiz ayınım yapmadan başımdan geçenleri olabildiği kadar vermeye çalıştım." ALI KEMAL SARAN
Kitapdan bir bölüm:
“…Halk Partisi‘nin son dönemleri olduğundan, her ne kadar Kur’an okutma yasağı biraz gevşese de ortamda yine jandarma korkusu hakimdi. Bunun için hocamız caminin önüne dâima içimizden bir nöbetçi diker ve Çaykara yolundan jandarmaların gelmekte olduğu haberi geldiğinde, hemen Kur’anlarımızı caminin tavan arasındaki boşluğa gizler ve cami etrafında oynamaya koyulurduk. Her ciddi olaydan bile, bir oyun çıkarmakta mahir olan talebeler, bu nöbet görevini hiç savsaklamazlar, şakaya alıp, sahte alarm vermezlerdi.
Hatta, o sıralarda, Holayisa (Baltacılı) köyünde, Bayramlı mahallesinin, Hınıs Hoca lakaplı geçici sıbyan hocası, aynı zamanda boş zamanlarında kaval çalan bir kişiymiş. Jandarmaların geldiğini nöbetçi öğrenciler haber verince, korkudan Kur’an’ları gizli özel bölmelere gizleyerek, dışarıya çıkmaya fırsat bulamadan taktik olarak hemen kaval çalmaya başlamış. Bunu gören talebeler de cami içinde kaval sesine ayak uydurarak hoplayıp zıplamaya, horon oynamaya başlamışlar. Hışımla içeriye girerek, bunu gören jandarmalar da: “Bu ne hal; camide hiç kaval çalınır mı !? “ diyerek hocayı dipçikle iyi bir dövmüşler. Hoca dayaktan sora kendine gelince: “ Bu ne iştir, Kuran okutursun suç; kaval çalarsın suç” demiş ve bu da halk arasında acı bir ironi olarak anlatılırmış…”
Yorum
-
Cihan Padişahını en doyurucu anlatan kitap Mustafa Armağan'ın , Abdülhamid'in Kurtlarla Dansı adlı kitabıdır bence.Stratejilerini , politikalarını , zamanında kendisine karşı olan aydınların daha sonra yaşadıkları pişmanlıklarını ve daha bir çok şeyi anlatıyor ispat ve örnekleriyle.İlk olarak ayse61 tarafından gönderildi Gönderiyi görüntüleHaftada bir kitap bitiren biri olarak.Son günlerde Abdülhamitte takmış durumdayım.Onlar ilgili bulduğum tüm eserleri okumaktayım.Tavsiye edebileceğim bir kitap.Zaten kısa anlatımında herşeyi kısaca açıklamış yazar.
Abdulhamid ve Masonlar
Orhan Koloğlu
POZİTİF YAYINLARI
Bu eser, masonluğun ilkelerini değil, toplumsal rolünü incelemektedir.Abdulhamid sadece Türk tarihinin değil, yaşadığı dönem uluslararası sorunlarının de en çok tartışılan kişilerinden biri, Masonluk ise 18.yüzyıldaki örgütlenmesinden beri dünyanın her tarafında en çok tartışılan konuların başındadır.İkisinin yanyana gelmesinin ilgi çekmemesi mümkün değil.
Bu çalışmasında Orhan Koloğlu, gizli bir kurum olarak Avrupa'da beliren ve dinler dışı bir nitelik taşımak iddiasındaki Masonluğun İslam Alemi'ne girişini, yayılışını ve en üst yönetim kademelerince benimsenişinin gelişimini anlatıyor.Mason olan tek Sultan/Halife V.Murat yerine geçen kardeşi II.Abdülhamid'in, siyasi amaçlarla kullanılmak istenen kurumu etkisizileştirmek için kullandığı yönteml
Yorum
-
O kitabı okurken sıkılmıştım biraz.Biraz daha objektif olması lazım.Sonuçta her insanoğlunun hataları vardır.İlk olarak chovy tarafından gönderildi Gönderiyi görüntüleCihan Padişahını en doyurucu anlatan kitap Mustafa Armağan'ın , Abdülhamid'in Kurtlarla Dansı adlı kitabıdır bence.Stratejilerini , politikalarını , zamanında kendisine karşı olan aydınların daha sonra yaşadıkları pişmanlıklarını ve daha bir çok şeyi anlatıyor ispat ve örnekleriyle.Özkan SÜMER
Yorum
En Aktif Kullanıcılar
Daraltma
En aktif kullanıcı yok.

Yorum