Duyuru

Daraltma
Henüz duyuru yok.

En Son Okuduğunuz Kitaplar Hakkında Yorumlar!..

Daraltma
Bu sabit bir konudur.
X
X

• Zaman
  • Göster
Hepsini Temizle
yeni gönderiler

• İlk olarak lato95 tarafından gönderildi Gönderiyi görüntüle

Bir pisikanaliz uzmanının sıkıntılı anlarınca gözüne çarpan bir zar ile başlar hikaye ve bir teorinin doğuşuna kadar ilerler. Artık tüm kararlar zarların elindedir. İlginç bir konu işlenmesine rağmen akıcı ve sıkılmayacağınız bir kitap.

Herhangi biri hiçbiri olabilir...
    Bu kitabı okuyorum.
    Bitince fikirlerimi belirteceğim bu kitap hakkında.

Bu arada benim bir kitap tavsiyem olacak.
    Şu an bu kitabı da okuyorum.
    Okumanızı da tavsiye ediyorum.

Kent operasında yaşanıyor olaylar. Kişiler opera sanatçıları… İlişkiler girift… Hüzünler derin, aşklar karmaşık, insanların birbirlerini ezme çabaları-ezilmeler, ast-üst ilişkileri net olabildiğine. Selim İleri’nin romancılığında önemli bir durak olarak kabul edilebilecek “Saz Caz Düğün Varyete” ilk kez 1984 yılında yayımlanmıştı. Türkiye’nin 1940-50 yıllarının ve daha sonrasının siyasal olaylarını yansıtan, bu çalkantıları opera çevresine taşıyan İleri, acıklı bir varyete sunuyor okuyucuya. Ast-üst ilişkilerinin karmaşıklığıyla, dalkavukluklar, yalanlar, baskıcı bir toplumun yarattığı bireylerle “Saz Caz Düğün Varyete” anlattıklarının çok ötesinde algılanması gereken, Türk edebiyatının en başarılı siyasî romanlarından biri. Elbette, Selim İleri’nin duyarlı kalemi yine işbaşında.

Genç nesilin, büyük bir hayretle ve istekle okuması gereken bir kitap.
    Siyasi düşünceniz ya da hayat görüşünüz ne olursa olsun, farklı açılardan bakmayı muhakkak deneyin.

Yorum

• Ayşe Kulin'in ''Veda'' ve ''Umut'' adlı kitaplarını tavsiye ederim arkadaşlar.Bir solukta bitirdim.
      Sadece Şenol Güneş,bir tek Şenol Güneş

Yorum

• İlk olarak Fúser tarafından gönderildi Gönderiyi görüntüle
        neresi süperrrrrrrmis bu kitabin bir yazarmisin kardesim...
        burda gelip Nurcular icin üstü kapali propaganda yapmaya
        calismani hic uygun bulmuyorum.. zaten hep böyle üstü
        kapali bir sekilde nurcular insanlari kendilerine cekmeye calisiyor..
        örnegin ispanyada türk ispanyol dostlugu adi altinda bir dernek
        kurarlar, görem tüm Türkiye yi burda temsil ederler ve türk erasmus ögrencilerini oraya cesitli organizasyonlara davet ederler, ama demezler ey ahali bizim arkamizda nurcu cemaati var bu dernegi finansiye eden, türk ögrencilerde bu bir nevi "tuzak"dan habersiz adamlarin kucaklarina yürürler, sonra yirmi ögrenciden birini kendi amaclari icin kazanabildilerme amaclarina ulasmislardir zaten..

Ondan Trabzonsporlu yandaslarim ayni yazar Mehmet Akar´dan "Dava Adami" yaninda "Gül Adam" veya "Secdede bir ömür" kitaplarini size önermeden edemiycem.. Nedenmi?

cünkü bunlar süperrrrrrrrrrrrr kitaplar, süperrrrrrrrrrrr edebiyat eserleri
        Dünyaya mal olmuş birşey. Dünyaya mal olmuş eserler. Ve sahibi. Gerek yok reklama. Ama tanımayan bilmeyen nasiplensin diye. İkbal'e teşekkürler.

Sana gelince, Herkez bir ideolojinin bir ülkünün bir mefkurenin peşinden gider. Sahiplenir onu. Ama sen ciyaklar gibisin. Kendi yolundan git sadece. Ya da Mevlanaya kulak ver biraz.
        Şafak olmuş comolokko

Yorum

• İnsanları kamplaştırıp birbirine düşürmek için ortada o kadar neden dolaşırken bir neden de biz olmayalım Fúser. Herkesin kendine göre seçimleri vardır, burası da onlar için bir paylaşım sayfası...

Ben de daha önce okuduğum bir kitabı paylaşayım:

Kalkınma reçetelerinin gerçek yüzü - Ha-Joon Chang

Ha-Joon Chang, Dünya Bankası, Asya Kalkınma Bankası ve UNCTAD, UNDP gibi çeşitli BM kurumlarında danışmanlık yaptı. Kitapta özetle 1. gelişmiş ülkelerin IMF ve Dünya Bankası ile birlik olup gelişmekte olan ülkelere kendi çıkarlarına uygun serbest pazar politikalarını şart koştuklarını 2. aslında kendilerinin farklı metodlarla kalkındıklarını ve bugünün gelişmekte olan ülkelerinin de tavsiye edileni değil, o yolu takip etmeleri gerektiğini anlatıyor.

Kitapta özellikle gelişmiş ülkelerin hangi tarihsel süreçten geçerek kalkındıkları anlatılıp, bugünün gelişmekte olan ülkelerine yol gösterilmeye çalışılıyor.

Kitabı hiç okumayıp sadece önsözüne bakınca bile yazarın samimiyeti çok iyi anlaşılıyor. Zira Türkleri onure etmek için özel bir önsöz eklemiş.
          İnsan koşar, ufuk kaçar beraber...

Yorum

• “Futbolistas” Futbol ve Latin Amerika

Yorum

• şu anda RECEP ŞÜKRÜ APUHAN ın SON KAHRAMANLAR ADLI KİTABINI OKUYORUM. SARIKAMIŞTAN ÇANAKKALEYE, KURTULUŞ SAVAŞINA kadar olan savaşlarda türk askerinin destanlaşan hikayelerini anlatıyor. güzel bir kitap yorucu değil. rahatlıkla okunabilecek ve tarih hakkındada bilgi edinebileceğiniz bir kitap.
              YA SEV YA TERKET

Yorum

• Okudugum ilkk ve tek kitap BMN nin Bize Her Yer TRABZON kitabi
                Gitme demek cok da Zor olmamali

Yorum

• @ Faik Yilmaz

Faik Abi yorum burda TSIkbal in kendi görüsüne göre o kitabi aciklamasi ve degerlendirmesi olurdu. Eger bu yazarin kitaplari "dünyaya mal olmus eserlerse" ve eger TSikbal bu kitabi okumussa, bu kitaba gülünc bir süperrrr den fazlasi yazilmasi gerekmezmiydi?, demek istedigim, çikar adam gibi yorumunu yaparsin, Bediüzzaman Said-i Nursi Hazretleri bilmem nasil bir islam alimidir yazarsin.. kitapin icerigini aciklarsin.. kitapda su ve su hosuma gitdi yazarsin (Coloradoydu arkadasin son kitap paylasimindaki gibi).. ve zaten bu yeterli, bunu okuyan insan isin nereye çekilmek istendigini anlar.. ve olay bitti.. benim istedigim tek sey bu.. ben kitap hakkinda veya Said-i Nursi hakkinda bir yorum yapmadim. Benim dikkat çekmek istedigim nokta o görüste olan insanlarin insanlari kendilerine çekmek için kullandiklari metodlar.. bu o metodlardan biriydi (birçok internet forumunda bu tarz kitaplar tanitilmaya calisiliyor, ama yeterince background bilgi vermeden).. Ispanya´dan diger bir örnek vermistim.. edebiyat hususunda baska bir örnek daha verecek olursam "meshur sairlerden meshur siirler" gibi bir kitabin bu düsünceye ait bir yayin evi tarafindan yayinlanmasi, icindeki sairlerin yüzde doksaninin bu düsünceden sairlerin olmasi, Nazim Hikmet gibi bir sairin, icinde cami sözcügü geçiyor diye bir siirinin en meshur siiri olarak sunulmasi ve bu kitabin, bu cemaatden habersiz yurtdisindan genc bir bayan tarafindan satin alinmasi ve türk siirinin kendisinde yalnis bir imaji olusmasi.. seni bilmem Faik Abi, ama beni bu rahatsiz ediyor, çünkü kendilerinin kim olduklarini açiklamiyorlar ve öyle müphem bir sekilde türk-ispanyol dostlugunu pazarliyorlar, aldatici kitap basliklariyla kendi sairlerini Türkiyenin en meshur sairleri diye satiyorlar.. hiç süphem yok yakinda kendi görüslerine göre Atatürk kitaplari cikarirlar, yurtdisinda yabancilara satarlar, sizin Türkiye´de haberiniz bile olmaz. Karsit fikirlerin kitaplarini okumam önerin içinde sagol, zaten okuyorum, seninde ayni düsüncede olduguna sevindim, ama kimse, bana en azindan, hosgörülü ol demekle dogru bulmadigim islerine tepki göstermemde engel olamaz, saf olmayalim, Atamizin bize biraktigi fikir mirasini su an Türkiye´yi yönetenlerin düsünceleriyle bir kiyaslayalim, bunlari rahat biraktikda Türkiye´yi bu hale getirdiler ve hala kendi düsüncelerini acik acik yazmaktan ve anlatmaktansa, utanmadan Mevlana´nin, hosgörünün arkasina siginarak etik olmayan metodlarla kendilerine daha cok insan baglamak istiyorlar ve senin dediginin tersi, bunu halkin belli bir kisminda basariyorlar - bu sayfadaki ilk video bunu iyi anlatiyor düsüncesindeyim:

Yorum

• @ Adil Özgür

Adil Abi benim yorumlarim bir süperrrrr üstüne fazlasiyla harcanmis emekdir.. benim kitaba bir yorumum oldumu? Kitabin sunulusuna oldu.. tepkim neye karsiydi yukarda yaziyor. Sonra ben sana niye Dava Adamini okudum diyeyim, yani yalan söyleyeyim (?) anlamadim. Kitabi okuyayim, bir dava varmis, bizim davaymis o dava, bizim dava oldugu kanaatine varinca rahatliyacakmisim.. yok abi sagol, benim tepkim bunaydi zaten, bu kitabi, kitabi dogru dürüst açiklamadan, okumaya özenlindirme eyleminde.. çünkü seninde bu kitabi okumana ragmen kitap hakkinda detaya giren bir aciklaman olmadi her nedense, sadece bir davadan bahseddigin var, buda zaten kitabin basligindan belli. Sonra, forumda arada bir yazdigin siir tarzi yazilarin hiç hosuma gitmiyor, ama yinede okuyorum onlari, emek harcadigindan ve bilki senin hosuna gitsin gitmesin benim burda kendi dogrularima göre, bazi seylere tepki göstermem, bu konuda benim gibi düsünen bircok kisinin düsüncelerini dile getirmem ve bazi seyleri diger arkadaslarim icin göz önüne cikarmaya calismamda bir emekdir.

Bende sevgilerimi sunarim.

Yorum

• Burasinin bu tarz tartismalarin yeri olmadiginin bilincindeyim ve burda daha cok kitaplar alemini ilgilendirmeyen konular hakkinda yazmak istemiyorum. Ondan dolayi bu konu hakkinda burda daha fazla yazmayacagim. Bir diyecegi olan olursa cevabini mesaj yoluyla veririm. Ben diyecegimi dedim, anlayan anlamistir.

Yorum

• İKİ ŞEHRİN HİKAYESİ
                        charles dickens
                        fransız ihtilalini ve halkın ihtillal boyunca yaptıklarını anlatyor . harika bi kitap içine iç burkacak güzel bi aşkıda eklemiş yazar klasik zaten..okumayanlara ciddi bi önerimdir. hem tarih hem siyaset hem karşılıksız sevgi..
                        !!!!!!!!!!!!!!

Yorum

• Talat Paşa'nın Evrak-ı Metrükesi - Murat Bardakçı

Talat Paşa'dan kalan kaynak ile iyi bir değerlendirme...
                          “Her kim kendini kıymetli bilirse, onun tevazudan nasibi yoktur.”
                          Malik bin Dinar

Yorum

• İlk olarak Mahmut Pervaneli tarafından gönderildi Gönderiyi görüntüle
                            Okudugum ilkk ve tek kitap BMN nin Bize Her Yer TRABZON kitabi
                            Cin Aliyide Mi Okumadın Mahmut
                            Sevdiklerinin En Hayırlısı Seni Terketmeyendir
                            Sana Düşersin Demiştim, Fazla Sarktın Hayallerimden..

Yorum

• Yavuz Bahadıroğlu - Cem Sultan 1
                              Sevdiklerinin En Hayırlısı Seni Terketmeyendir
                              Sana Düşersin Demiştim, Fazla Sarktın Hayallerimden..

Yorum

• Umut- Hayat Akan Bir Sudur: Ayşe Kulin... Tarihi bir roman ve "Veda" adlı bir önceki eserinin devamı. Sürükleyici ve okunmasını tavsiye edeceğim kitaplardan biri.
                                Şuanda ise yine elimde tarihi bir roman daha var. Buda çok etkileyici. Karadenizde üç liman. Alemdar kurtarma gemisinin İstanbuldan karadeniz limanlarına kaçırılmasını anlatıyor.

Yorum

En Aktif Kullanıcılar

Daraltma

En aktif kullanıcı yok.
                                Yükleniyor...
                                X
                                WhatsApp Resmi İletişim