Duyuru

Daraltma
Henüz duyuru yok.

En Son Okuduğunuz Kitaplar Hakkında Yorumlar!..

Daraltma
Bu sabit bir konudur.
X
X

• Zaman
  • Göster
Hepsini Temizle
yeni gönderiler

• İlk olarak KUTADGU tarafından gönderildi Gönderiyi görüntüle
    Grange'ın bütün eserlerini okuma fırsatı bulamadım...

Taş Meclisi, Kızıl Nehirler, Siyah Kan ve Şeytan Yemini kitaplarını okuyabildim...

Her kitabında insanı daha fazla şaşırtan bir sezgi ve hayal gücüyle yazıyor Grange...

Ve bunun yanında inanılmaz bir coğrafi bilgi de aşılıyor...

Takdir ederim, severim ben de tavsiye ederim.
    Üstad Kurtlar İmparatorluğunu özellikle okumanızı çok isterim.

2 Farklı,alakasız olayı aynı kitapta birbirine karıştırmadan anlatıp,sonunda mükemmel bir kurguyla birleştiriyor.

Bu yazar çok farklı....

EĞİTİM ŞART!!!

Yorum

• İlk olarak 61 kuzenler tarafından gönderildi Gönderiyi görüntüle
      Üstad Kurtlar İmparatorluğunu özellikle okumanızı çok isterim.

2 Farklı,alakasız olayı aynı kitapta birbirine karıştırmadan anlatıp,sonunda mükemmel bir kurguyla birleştiriyor.

Bu yazar çok farklı....
      Kurtlar İmparatorluğunu edindim zaten..

Ancak sırada bekleyen o kadar kitap var ki...

Olasılıksız kitabını araya sıkıştırabildim sadece...

Kabul edelim ki Grange büyük yazar ve meze niyetine kullanılmayacak kadar iyi kitap yazıyor...

Bu Olasılıksız'ın kötü bir kitap olduğunu göstermez ama...

Eee Grange çağın en iyi yazarlarından kendi alanında...

Dip Not: Eğer Grange'in kitaplarını okuduysanız, asla sinema uyarlamalarını izlemeyin..

Hatta tavsiyem Grange kitaplarından uyarlanan hiç bir filmi izlemeyin.
      Çok sığ kalıyor.

Yorum

• Yeniden Merhaba...

En son yazımdan sonra bayağı bir zaman geçmiş..

İlgilenenler olursa bir kitap tavsiyesinde bulunmak niyetindeyim...

Faydalı olursa ne mutlu...

Gargantua

Yazan: François Rabelais
        Çeviren: Vedat Günyol, Azra Erhat, Selahattin Eyüboğlu,
        Soner Bilgiç
        Türkiye İş Bankası Kültür Yayınları

"Gargantua", dil olarak modern roman anlayışına epey yakın bir kitap. Hikayeden romana geçişin ilk örneklerinden biri, üstelik sembollerle ve mesajlarla dolu, üstelik bir mizah kitabı.
        "Gargantua", henüz sevimli bir dev iken annesinin kucağından düşerek dünyaya geliyor. Yani Rabelais, daha en baştan olağanüstü ve ciddi olmayan durumlar ile gayet ciddi şeyleri anlatacağı konusunda uyarısını yapıyor. Rabelais, ilk başta bebeğin geçmişini, ailesini, çocukluğunu ve eğitimini anlatıyor. Aslında burada eğitimden bahsederken hümanizmin gelenekçi görüşe olan üstünlüğünü anlatmakta. Sonra, Picrochole'a açılan savaşı anlatırken aslında Haçlı Seferleri'ni kurcalamakta. Yani kitaptaki gerçekdışı tüm durumlar, aslında gerçekliği eleştirmek için araç edilmiş durumda. Bu yüzden anlatılan olaylar değil, nasıl anlatıldıkları hakkında kafa yormak gerekli. Gargantua'nın oburluğu, durmadan at, eşek, domuz yemesi ve dev olmasını anlatırken ise… İşin aslı bunlar sadece mizahi durumlar yaratmak için kullanılmış, daha derin anlamlar aramaya gerek yok.
        Aslında bu romanın ne kadar sıra dışı olduğunu anlamak için Rabelais'yi tanımak gerekiyor. Kendisi aynı anda din, tıp ve edebiyat okumuş. Paris Piskoposu'nun özel doktoru olmuş ve bu sayede tüm Avrupa'yı dolaşmış, haliyle Rönesans döneminin içini dışını öğrenmiş. Diplomasinin içinde yetişen bir bilim ve din adamı olarak bir hümanist haline gelmesi ayrı bir şaşırtıcı, yaşadığı dönemde böyle bir kitap yazması ayrı bir şaşırtıcı. Rönesansın neşeli, fantastik ve hümanist, hatta sulu olduğunu düşünmüyorsunuz sanırız?
        Şimdi de Don Kişot'tan farkını söyleyelim: "Gargantua", daha az felsefi ve daha fazla komik. Don Kişot'tan çok daha dünyevi meselelerle ilgileniyor ve nazik nazik yazılmak için de hiçbir çaba sarf etmemiş. Ecnebilerin "toilet jokes" dedikleri tarzda, bazen rahatsız edici espriler içeriyor, komik durumlar zekice esprilerden değil, yaşanan bazı sersemce durumlar sebebiyle ortaya çıkıyor. Yani komiklikler, hikayenin omurgasından değil, hikayedeki karakterlerden ortaya çıkıyor; kısaca "fars"a yakın ve gerçekliğe uzak. Zaten işin dahice ve zamanının önünde olan tarafı da bu.
        Tabii bir de döneminin bütün tarihsel karakterleri ile dalga geçmesi var. Dönemin önde gelenlerinin metni anlamadıkları ya da bu saygın adamdan bunları beklemedikleri ortada. Katolik bilim adamları tarafından aforoz edilmiş ama bu, taşlama türünün ve Rabelais kitaplarının giderek popülerleşmesine engel de olamamış.
        Taşlama o dönemde tek alternatifmiş aslında, çünkü gerçek olaylardan ve kişilerden kitaplarda bahsedemiyormuşsunuz. Rabelais'nin kitapları, uzun yıllar devam edecek taşlama türünün ilk örneği olmuş. Rabelais'nin bu inanılmaz romanında ne ararsanız var; gerçeğe benzemezlik, istiare, yergi, devler ve normal insanlar, küçük öyküler, gerçek ve düşsel yolculuklar, bilgince tartışmalar... "Ciddi olmayan" ile "olağanüstü"nün uzlaştığı bir roman, belki de ilk postmodern yazılı eser diyebiliriz "Gargantua" için.

Not: Ben başladım okumaya... Kesinlikle diğerleri gibi değil..
        Biraz daha kulaç atayım, kendi düşüncelerimi de paylaşacağım.

Yorum

• OLASILIKSIZ diyorum hiçbir şey demiyorum başka...Hakkında hiçbir şey bilmeyen birini,zekanla aşık ettirdin kendine Adam Fawer.
          "Orada birisi farklı yürüyordur."

Yorum

• İlk olarak 61viya tarafından gönderildi Gönderiyi görüntüle
            OLASILIKSIZ diyorum hiçbir şey demiyorum başka...Hakkında hiçbir şey bilmeyen birini,zekanla aşık ettirdin kendine Adam Fawer.
            İkinci kitabı da bu ay yayınlandı :"Empati".

Ama ben OlasılıkSIZ'ın gereğinden fazla büyütüldüğü kanaatindeyim.Zekadan çok heyecan yönü ağır basan bir roman bence.
            Bu arada,poker masasında hesapladığı olasılıkları boş bir zamanımda ben de hesaplayacağım,biraz kafadan atıyor gibi geldi bana,çünkü emin olun,Fawer Olasılık Teorisi'ni kesinlikle bilmiyor...
            Yelkenimizdeki rüzgarı çaldılar, yılmadık...

Yorum

• Olasılıksız'ı ben de beğendim. Ancak Empati bana olasılıksız kadar sıcak gelmedi nedense. Olasılıksız'daki bilimsel yön beni çekti belki de..

Bu arada kitap değiş tokuş etmek isteyen olursa bana özel mesaj atabilir. Pek fazla kitabım yok ama elimdekilerin iyi kitaplar olduğunu düşünüyorum

Mesela; elinde Stephen King - Kemik Torbası kitabı olan ve Tolkien - Hurin'in Çocukları veya yine Stephen King'in Çağrı ile değişmek isteyen var mı?

Bu tarz bir sistem oluşturulursa, herkes sahibi olduğu kitapları yazarsa çok faydalı olacağını düşünüyorum. Bu bir öneridir, geliştirilebilir
              Sâhipsiz olan memleketin batması haktır;
              Sen sâhip olursan bu vatan batmayacaktır!
              - Eomer -

Yorum

• aman ALLAHım üyelerimiz bir çoğu cinayet romanları okuyor... sonumuz iyi değil arkadaşlar... not:ben de siyah kanı okudum gerçekten güzel bir kitaptı.
                Unut gitsin :) Hayat şimdi bi başka güzel :p

ANS 61 DNMSZ ;)

Yorum

• Kızıl Nehirler'i benim annem okumuştu baya oldu ayrıca dün gece Hannibal Lecter okurken gördüm sonumuz kötü
                  "Büyüklük haksızca kazanılanı hak görmek değil, haksızlıklara rağmen kazanabilmektir."

Özkan Sümer

Yorum

• Lezzetli bir kitap..
                    Tavsiye edeceğim..
                    Büyük şoklar yaşayacaksınız, eminim.
                    Biraz önce bitirdim..
                    Emin olun ki, notlar alarak hem de...
                    Muhakkak edinin, kütüphanenizin bir köşesinde bulunsun..

İroni sanatının müthiş kullanımı,
                    Kelime oyunlarıyla bezeli sisteme karşı istihzalar.
                    Deyimlerin kullanımındaki olağanüstülük..
                    Dogmalara karşı çökertici bir bakış açısı..

Kucaklayıcı bir kitap..
                    Tekrardan tavsiye ediyorum.

Yorum

• cin aliyi okudum tavsiye ederim
                      Bize Her Yer TRABZON !!!

Yorum

• İlk olarak mrt_tpc61 tarafından gönderildi Gönderiyi görüntüle
                        cin aliyi okudum tavsiye ederim
                        Süpersin

Baya iz bırakmış sende

EĞİTİM ŞART!!!

Yorum

• Bir Destandır Çanakkale---Vehbi Vakkasoğlu(Süper bir kitap)(Tavsiye ederim)
                          Bize Her Yer TRABZON !!!

Yorum

• Millet kitap okumayı bıraktı mı? Nedir bu sayfanın sahipsizliği kardeşim..i

Şoklardayım.

Yorum

• AÇLIK
                              bir gencin hayatla mücedelesini anlatıyor. Genç fakir ama kazanmaya çalışıyor. Geçimini yazdığı şiir, öykü v.s gibi şeylerden kazanıyor. Ve bu genç aşık oluyor aşkından yataklara düşüyor. hastanede yatıyor. Hastaneden çıktıktan sonra SONSUZLUĞA DOĞRU KALKAN BİR GEMİYE BİNİP GİDİYOR. (YAZARI: NORVEÇLİ KNUT HUMSEN)

Yorum

• Allahsız müslümanlar-Ömer lütfi mete
                                tek solukta...(gözleriniz kaldırabilirse tabi)
                                ......mutedil dalgalı..
                                fırtına ihtilal efsane

Yorum

En Aktif Kullanıcılar

Daraltma

En aktif kullanıcı yok.
                                Yükleniyor...
                                X
                                WhatsApp Resmi İletişim