İlk olarak trabrock tarafından gönderildi
Gönderiyi görüntüle
Bu kitabı kimsenin tavsiyesi olmadan,hatta adını bile duymadan aldım...Her zamanki kitap reyonunu gezme seansım sırasında sanki onu arıyormuşum gibi gittim,elimle koymuş gibi aldım ve eve geldim...Bu kadar fırtınalar yaratan bir kitap olduğunu daha sonra öğrendim...
Ancak kitabın hemen başında inanılmaz bir hata yapmış yazar ,yoksa bana mı öyle geldi?..Olasılık hocası derste dünyaya bir meteor çarpma olasılığını hesaplıyor ve % 700 buluyor!..Müsaadenizle "Çüş" demek istiyorum...Olasılık 0 ile 1 arasında değişen bir değerdir,imkansızsa 0,kesinse 1 dir,yani olasılık,kitabın başında dediği gibi 7 olamaz,1.00000001 bile olamaz,böyle bir kitabı yazan yazar nasıl olur da "Bağımsız Olaylar Teorisi"nden bihaber olabilir?..Yazarın hesabına göre,bir zarı 6 kere atarsak 6 gelme olasılığı %100,hatta 12 kere atarsak %200,var mı böyle bir şey?..
Olasılık sınavında bir olasılığı 1 den fazla bulursanız kesinlikle işlem hatası yapmışsınızdır,eğer cevaba bu sayıyı yazarsanız,diğer bütün soruları doğru da cevaplamış olsanız hocanız size "0" verir,o derece büyük bir hatadır yani.
Fawer belli ki uzun araştırmalar yapmış kitabı yazmadan önce,o zaman bu saçmalık da neyin nesi?..Umarım bir çeviri hatasından kaynaklanıyordur,kitabın orjinalini bulabilirsem bu konuda daha sağlam bir fikre sahip olabilirim...

olasılık da ilginç bişey zaten

Yorum