Duyuru

Daraltma
Henüz duyuru yok.

En Son Okuduğunuz Kitaplar Hakkında Yorumlar!..

Daraltma
Bu sabit bir konudur.
X
X

• Zaman
  • Göster
Hepsini Temizle
yeni gönderiler

• İlk olarak trabrock tarafından gönderildi Gönderiyi görüntüle
    adam fawer - olasılıksız
    kitabı okurken sanki film izler gibi oldum. tüm anlatılanlar gözümde canlandı. zaten aksiyon dolu bir kitap. bilimsel açıklamalarla da anlatılanlar destekleniyor.
    kesinlikle tavsiye ederim

Bu kitabı kimsenin tavsiyesi olmadan,hatta adını bile duymadan aldım...Her zamanki kitap reyonunu gezme seansım sırasında sanki onu arıyormuşum gibi gittim,elimle koymuş gibi aldım ve eve geldim...Bu kadar fırtınalar yaratan bir kitap olduğunu daha sonra öğrendim...

Ancak kitabın hemen başında inanılmaz bir hata yapmış yazar ,yoksa bana mı öyle geldi?..Olasılık hocası derste dünyaya bir meteor çarpma olasılığını hesaplıyor ve % 700 buluyor!..Müsaadenizle "Çüş" demek istiyorum...Olasılık 0 ile 1 arasında değişen bir değerdir,imkansızsa 0,kesinse 1 dir,yani olasılık,kitabın başında dediği gibi 7 olamaz,1.00000001 bile olamaz,böyle bir kitabı yazan yazar nasıl olur da "Bağımsız Olaylar Teorisi"nden bihaber olabilir?..Yazarın hesabına göre,bir zarı 6 kere atarsak 6 gelme olasılığı %100,hatta 12 kere atarsak %200,var mı böyle bir şey?..

Olasılık sınavında bir olasılığı 1 den fazla bulursanız kesinlikle işlem hatası yapmışsınızdır,eğer cevaba bu sayıyı yazarsanız,diğer bütün soruları doğru da cevaplamış olsanız hocanız size "0" verir,o derece büyük bir hatadır yani.

Fawer belli ki uzun araştırmalar yapmış kitabı yazmadan önce,o zaman bu saçmalık da neyin nesi?..Umarım bir çeviri hatasından kaynaklanıyordur,kitabın orjinalini bulabilirsem bu konuda daha sağlam bir fikre sahip olabilirim...
    Yelkenimizdeki rüzgarı çaldılar, yılmadık...

Yorum

• İlk olarak TheCrow tarafından gönderildi Gönderiyi görüntüle
      Bu kitabı kimsenin tavsiyesi olmadan,hatta adını bile duymadan aldım...Her zamanki kitap reyonunu gezme seansım sırasında sanki onu arıyormuşum gibi gittim,elimle koymuş gibi aldım ve eve geldim...Bu kadar fırtınalar yaratan bir kitap olduğunu daha sonra öğrendim...

Ancak kitabın hemen başında inanılmaz bir hata yapmış yazar ,yoksa bana mı öyle geldi?..Olasılık hocası derste dünyaya bir meteor çarpma olasılığını hesaplıyor ve % 700 buluyor!..Müsaadenizle "Çüş" demek istiyorum...Olasılık 0 ile 1 arasında değişen bir değerdir,imkansızsa 0,kesinse 1 dir,yani olasılık,kitabın başında dediği gibi 7 olamaz,1.00000001 bile olamaz,böyle bir kitabı yazan yazar nasıl olur da "Bağımsız Olaylar Teorisi"nden bihaber olabilir?..Yazarın hesabına göre,bir zarı 6 kere atarsak 6 gelme olasılığı %100,hatta 12 kere atarsak %200,var mı böyle bir şey?..

Olasılık sınavında bir olasılığı 1 den fazla bulursanız kesinlikle işlem hatası yapmışsınızdır,eğer cevaba bu sayıyı yazarsanız,diğer bütün soruları doğru da cevaplamış olsanız hocanız size "0" verir,o derece büyük bir hatadır yani.

Fawer belli ki uzun araştırmalar yapmış kitabı yazmadan önce,o zaman bu saçmalık da neyin nesi?..Umarım bir çeviri hatasından kaynaklanıyordur,kitabın orjinalini bulabilirsem bu konuda daha sağlam bir fikre sahip olabilirim...
      meteor çarpma olasılığı dünyanın varoluş süresini de göz önüne alarak hesaplanmıştı sanırım kitapta
      zar olayında da 6da 1 bir kere atıldığında 6 kez atarsanız 6sından biri 6 gelir düşüncesiyle açıklanıyor.

eskiden biz de şöyle derdik. bi zarı atayım 5 gelme olasılığı yüzde 50'dir. ya 5 gelir ya da gelmez mantığıyla

Yorum

meteor çarpma olasılığı dünyanın varoluş süresini de göz önüne alarak hesaplanmıştı sanırım kitapta
        zar olayında da 6da 1 bir kere atıldığında 6 kez atarsanız 6sından biri 6 gelir düşüncesiyle açıklanıyor.

eskiden biz de şöyle derdik. bi zarı atayım 5 gelme olasılığı yüzde 50'dir. ya 5 gelir ya da gelmez mantığıyla
        Evet varoluş süresi ile hesaplamış,ama büyük bir hata yapmış...Bir zarı 1 kere atınca 6 gelme olasılığı 1/6 dır,ama iki kere atınca 6 gelme olasılığı 2/6 DEĞİLDİR...Çünkü iki zar atma olayı birbirinden bağımsızdır,bunun için bağımsız olaylar permütasyon formülü" kullanılır,aynı şekilde bir parayı 2 kere atınca tura gelme olasılığı 2/2 değildir,olamaz,bir milyon kere atsak bile tura gelme olasılığı 1 olamaz,1'e çok yakın olur...Bir de kitapta bunu söyleyen kişi olasılık dersi veriyor...

Bu arada,kitap muhteşem,çok beğendim,yanlış anlaşılmasın...Ama hata da öyle böyle değil yani
        Yelkenimizdeki rüzgarı çaldılar, yılmadık...

Yorum

• işte olaya yaklaşımı farklı açıdan olmuş yazarın olasılık da ilginç bişey zaten

Yorum

adam fawer - olasılıksız
            kitabı okurken sanki film izler gibi oldum. tüm anlatılanlar gözümde canlandı. zaten aksiyon dolu bir kitap. bilimsel açıklamalarla da anlatılanlar destekleniyor.
            kesinlikle tavsiye ederim
            kız arkadaşımın tavsiyesiyle cuma günü başladım.boş vaktim de olduğundan dolayı elimden düşüremiyorum.gerçekten mükemmel bir kitap.dur şimdi de devam edeyim
            HADDİNİ BİLEN MERTTİR,VATAN BÖLÜNMEZ TEKTİR,CUMHURİYET İÇİNDE CUMHURİYET KURAN NAMERTTİR!NE MUTLU TÜRKÜM DİYENE!

SERHAT KIRKAYAK,BÜNYAMİN KAHRİMAN,AHMET MUHAMMET DEMİREL VE MESUT KELEŞ!SİZİ HİÇ UNUTMAYACAĞIZ!21.12.2009

Takım tutmak farklı, adam tutmak farklı...

Yorum

• İlk olarak Bartuğ13 tarafından gönderildi Gönderiyi görüntüle
              kız arkadaşımın tavsiyesiyle cuma günü başladım.boş vaktim de olduğundan dolayı elimden düşüremiyorum.gerçekten mükemmel bir kitap.dur şimdi de devam edeyim
              devam et devam et bitirince bekliyorum

Yorum

• Latife ve Fikriye İki Aşk Arasında Atatürk
                İsmet Bozdağ
                Truva Yayınları
                Farklı bir kitap çünkü Atatürk'ün özel hayatını anlatıyor,hiç bilmediğimiz bazı olayları gün ışığına çıkarıyor.Her zaman Gazi'nin yanında olup en özel olaylara şahit olan Salih Bozok'un tarihe kattığı güzel bir eser.Gazi'nin evliliği,geçen 2 yıl ve boşanması var kitapta.Sözünü dünyaya dinleten bir dahinin bir kadına dinletememiside ilginç.Ata'nın söylediği şu sözler çok garip geldi bana.
                "Hayatımda yaptığım hatalardan biride evlenmektir.İşte görüyorsunuz ordular yönettim,meclisler yönettim,savaşlar yaptım,kazandım ama bir kadını yönetemiyorum.Okumuşta olsa,iyi aile de olsa sonunda kadın kadındır.Bir devlet adamına eş olmak,belki zor bir sanat.Fakat bir devlet adamının eşi olarak kendisine ne yapmak düştüğünü bilmemek acıklı bir şey...

Mustafa Kemal Paşa'nın en yakın arkadaşlarından biri ve başyaveri Salih Bozok'un hiçbir yerde yayınlanmamış anıları ve onun gözünden Atatürk'ün özel hayatından bilinmeyen kesitler...
                Atatürk'e tapan iki kadın... Fikriye ve Latife Hanımların Atatürk'ün hayatındaki yerleri ve seyirleri... Biri, Kurtuluş Savaşı öncesinden beri onunla olan Fikriye Hanım, diğeri İzmir yangını sebebiyle Paşa'yla tanışan ve yeni bir yangına tutulan Latife Hanım...
                Fikriye - Makbule Hanım çatışması... Latife Hanım'dan Atatürk'e gönderilen mektuplar...
                Latife Hanım'ın evlilikle değişen mizacı...
                Fikriye Hanım'ın Avrupa'dan zamansız dönüşü, Latife Hanım'la tanışması, Çankaya'ya alınmamasıyla birlikte acı intiharı...
                Atatürk'ün özel hayatının anlatıldığı ve onun bilmediğimiz yönlerinin çarpıcı bir şekilde dile getirildiği bir kitap...
                En son drexcalibur tarafından düzenlendi; 28.03.2008, 03:10.
                "Ben çocukken fakirdim.İki kuruş elime geçince,bunun bir kuruşunu kitaba verirdim.Eğer böyle olmasaydım,bu yaptıklarımın hiçbirisini yapamazdım"
                M.KEMAL ATATÜRK

Yorum

• Orhan Kemal - Eskici Oğulları tavsiye ederim çok güzel bir kitap
                  şu an orahan kemalin vukuat var kitabını okuyorum bu kitap ta çok güzel
                  orahan kemalin bir kitabını okuyun diğerlerinide okumak isteyeceksiniz..
                  ~ İstanbul Teknik Üniversitesi Metalurji ve Malzeme Müh ~
                  ~Twitter ~

Yorum

• Her kitabı okuyun,uç noktada dahi olsa,
                    Ancak,lütfen "ŞU ÇILGIN TÜRKLER" i mutlaka okuyun,özellikle gençler
                    Son ağaç kesildiğinde,
                    Son nehir kirlendiğinde,
                    Son balık avlandığında, İşte O zaman paranın yenmediğini anlayacaksınız...

Kaybetmekten korkma; birşeyi kazanman için bazı şeyleri kaybetmelisin. Ve unutma; Kaybettiğinde değil, vazgeçtiğinde yenilirsin.

Yorum

• Bu aralar TEKNE diye bir dergiye dadanmış durumdayım.Sürmene Lisesinin öğrencilerinin çıkarmış olduğu bir dergi.Hayatımda böyle keyifli hikayerin bir arada olduğu başka bir dergi okumamıştım.

Özellikle sürmeneli olan arkadaşlar mutlaka bu dergiyi temin etsin

Nor:Bu arada ben Hayrat'lıyım ama Sürmene'dede ne tarih varmış hakikaten muhteşem

YÜKSEK KALDIRIMLI KAHVE ve

“ANNE BEN RADYO GÖRDÜM”
                      1930’lara gidiyoruz... Zarha’da, denizin kıyısında iki katlı bir bina. Fotoğrafın sol üst tarafında gövdesinden küçük bir kesit görebildiğimiz yaşı meçhul bir ulu çınar devasa oyuğunda hemen yanındaki spor kulübüne ait iki yarış kayığını saklar. Kulübün yanında ise rakı ve sigaranın satıldığı İbrahim Aga’nın Tekel dükkânı bulunmaktadır.
                      Fotoğraftaki binanın diğer tarafında, üstü kızılağaç tahtalarıyla kapatılmış derme çatma büyük dükkânda Ferhat Aga kalaycılık eder. Ferhat Aga kalayın karaborsaya düştüğü İkinci Dünya Harbi yıllarında kapları el altından kalaylayacaktır. Bu dükkânın yanındaki kulübede ise Soğuksu’dan Koyuncu Çepni Aga koyun kesip et satar. Çepni Aga kestiği koyunları çınarın dallarına asar.
                      İşte, fotoğraftaki iki katlı bina, kareye girmeyen bu mekânların ortasında bulunur. Kapısında iki jandarmanın gözüktüğü alt katı şöyle bir incelediğimizde sağ tarafın pencerelerine gözümüz takılıyor. Panjurlar kapatılmış ve üstelik tahtalarla çivilenmiş. Yandaki iki küçük pencere de aynı şekilde. Çünkü burası karakolun hapishanesi ve karanlığın içinde muhtemelen bir mahkûm oturuyor. Biz denizin sesini dinleyerek avunan mahkûmu bırakıp soldaki merdivenlerden üst kata çıkalım. Üst kat, merdivenlerinden ötürü Yüksek Kaldırımlı Kahve olarak bilinir. 1938 Kasım’ında Ortakale Mektebinde okuyan altmış kişilik bir talebe grubu başlarında Behice Öğretmen olduğu halde bu Yüksek Kaldırımlı Kahve’ye çıkarlar...

devamı TEKNE'de

En son LazAnisT tarafından düzenlendi; 04.04.2008, 13:04.

Yorum

• BU ÜLKE
                        Cemil Meriç

Arkadaşlar elimde gördüğü zaman kitabı: çok sıkıcı değil mi, anlaşılmayan çok kelime var demişlerdi...
                        Ama benim anlamadığım tek kelime "intelijiyans" oldu.
                        Kelime hazneme güvenirim....
                        Bu konuda eksik olan arkadaşlar, özellikle 50 yıl öncesinin Türkçesine yabancı olanlar sıkılabilir ama mutlaka okunmalı....

Yorum

• Ne demekmiş intelijiyans?

Yorum

• İlk olarak champions tarafından gönderildi Gönderiyi görüntüle
                            Ne demekmiş intelijiyans?
                            Fransızca kökenli bir kelimeymiş...
                            "Aydın" demekmiş....
                            E Cemil Meriç, fransızcadan tercümeler yapmış, ordan aklında kalmış heralde...

Yorum

• Operasyon Ergenekon "Gizli Belgelerde Karanlık İlişkiler"
                              Bazı komutanların ve devlet içinde görevli kişilerin birbirleriyle yaptıkları görüşmelerde ve yazışmalarda Türkiye’yi sarsacak hangi bilgilere ulaşıldı?

Cumhuriyet Gazetesi’ne atılan bombalar hakkında Makine Kimya Enstitüsü’nün hazırladığı raporda neler yazılı?

Dağlıca Baskını’nda Türk Milleti’nin kafasını karıştıran soru işaretlerini gün gün takip eden ve askerlerden komutanlara kadar çatışmaya katılan kişilerle görüşen Gazeteci Şamil Tayyar, bu yazışmaları ve çatışmanın olduğu bölgeye ait özel belgeleri ilk kez açıklıyor.

İlk kez yayınlanan belgelerle, OPERASYON-ERGENEKON çok konuşulacak!
                              İstihbarat birimleri arasındaki bu çatışma ve güç mücadelesi Çevik Bir zamanında en yüksek seviyeye çıkmıştı. Bir’in, Emniyet’in elindeki ağır silahları istemesi, Emniyet İstihbaratı’nın ve Emniyet’in güçlenmesinden duyduğu endişeyi ortaya koyuyordu. Mehmet Ağar bu isteğe çok sert bir cevap verdi. Bugün bu güç dengesi tamamen değişiyor.”

“Kuvvet komutanları Ak Parti’ye darbe yapmayı kararlaştırmışlardı. O gece İlker Başbuğ’u arayan Aytaç Yalman’ın kafasına takılan tek bir soru kalmıştı: Hilmi Özkök’ün hazırlattığı gizli ve özel rapor!”

“O gün, Kara Kuvvetleri Komutanı Aytaç Yalman’ın kapısını çalan kişi MİT Müsteşarı Şenkal Atasagun’du. Atasagun, Yalman’ı iki konuda uyardı ve son sözünü söyledi. Aytaç Yalman, bu görüşmeden sonra oyunun dışına çıktı ve kuvvet komutanlarının planı alt üst oldu!”

“Ergenekon’un 1 Numara’sı, İstanbul Orduevi’nde otururken önündeki gazeteden Genelkurmay Başkanı Yaşar Büyükanıt’ın isminin üstünü çizdi ve yanına bir not yazdı: ‘Olmadı Yaşar, olmadı’. Sonrası malum, istihbarat servisleri Ergenekon Operasyonu için düğmeye bastılar.”

“Selçuk Üniversitesi’nden bir grup öğretim görevlisi ve öğrenci, Yıldız Teknik Üniversitesi’nin Davutpaşa Kampüsü’nde silah kullanma, bomba yapımı, sabotaj gibi eğitimlere tâbi tutuluyor. Bu kampüs eski Davutpaşa Kışlası’dır. Ergenekon, burayı eğitim alanı olarak kullanıyor.”

Dağlıca Baskını’nın perde arkasını araştıran ve kamuoyuna en doğru bilgileri veren Gazeteci Şamil Tayyar, Türkiye’yi sarsacak gizli belgeleri ilk kez bu kitapta yayınlıyor. Dağlıca Baskını’nda görevli ast subayın cebinden çıkan el çizimi mevzi planları, Cumhuriyet Gazetesi’ne atılan bombalar hakkında Makine Kimya Enstitüsü tarafından hazırlanan tetkik raporları, Ergenekon üyelerinin kendi aralarında yaptıkları telefon görüşmeleri, Başbakan R. T. Erdoğan’a emekli bir albay tarafından gönderilen gizli mektup ve kuvvet komutanlarının hazırladığı darbe planları…

OPERASYON: ERGENEKON, gizli kalmış birçok soruya cevap veriyor

Abartmıyayaım ama okurken vay be diyeceğiniz türden bir kitap.Kesinlikle herkesin okuması gerek.BU ülkede kimlerle iç içe yaşadığınıza inanamıyacaksınız.Resmi belgeler,telefon kayıtları inanılır gibi değil.

Yorum

• dersler işler filan derken kitap işlerini bu ara çok ihmal ettim......
                                Ne mutlu Türk olana değil , Ne mutlu Türk'üm diyene !

"Cahilin karşısında kitap gibi sessiz ol." Mevlana

Yorum

En Aktif Kullanıcılar

Daraltma

En aktif kullanıcı yok.
                                Yükleniyor...
                                X
                                WhatsApp Resmi İletişim