orgeneral esref bitlis suikastı...adnan akfırat...devlet icine sızan cıa destekli amerikancı tarikatların öldürdügü degerli insan esref bitlis... görevi basındayken öldürülen tek orgeneral esref bitlisin öldürülmesi tıpkı ugur mumcu muammer aksoy gibi antiemperyalist insanların sonu gibi;adice ve serefsizce....herkese tavsiye olunur...
Duyuru
Daraltma
Henüz duyuru yok.
En Son Okuduğunuz Kitaplar Hakkında Yorumlar!..
Daraltma
Bu sabit bir konudur.
X
X
-
Nitekim Adam Fawer'ın "OlasılıkSIZ" adlı kitabını bitirdim.
Gerçekten de bir aksiyon filmi gibi sürükleyici ve heyecanlı,ama biraz fazla film gibi,yani kitap okumaktan çok film izliyor gibi hissediyor insan okurken.
Ancak,daha önce bahsettiğim,ilk sayfada yapılan hata 356. sayfada da tekrarlamış:
"Birine olma olasılığı 6 milyarda birse,birine olma olasılığı da yüzde yüz"...(Yazarın söylemek istediği şu:Bir insanın başına gelme ihtimali 6 milyarda bir olan,çok düşük ihtimalli bir olay,dünyada 6 milyar insan yaşadığı göz önüne alınırsa,o zaman bu olayın en az bir kişinin başına gelme olasılığı yüzde yüzdür)...
Yok deve!..Yahu koskoca profesör adamın dediğine bak,peki 12 milyar insan yaşasaydı ne olacaktı olasılık?Profesörümüzün mantığına göre yüzde ikiyüz...Yahu oturmuş kitap yazmışsın,en azından temel ilkelerini öğrenseydin olasılık teorisinin. 0< P(x)<1 bu kadar basit.
Bir de canımı sıkan başka bir olay kitap tam amerikan emperyalizmini destekler şekilde yazılmış,Vaner'ın babasını afgan teröristler öldürmüş de o yüzden intikam almak istiyormuş...Buradan da Afganistan'ın durup dururken Sovyet topraklarını işgal ettiğini öğrenmiş oluyoruz.Ayrıca Bayan Vaner,iyi insanlara zarar verecek işler yapmazmış,Filistinli teröristlerin yerini Mossad'a bildirmek gibi insanlığa faydalı işler yaparmış...
Sinirlendim bak yine şimdi...Yelkenimizdeki rüzgarı çaldılar, yılmadık...
Yorum
-
KUTADGU

Şu an iki kitap okumaktayım...
Tavsiye edeceğim aynı zamanda bu kitapları...
Birinci kitabımız Homeric'in Moğol Kurdu...
Sindire sindire, dura dura okumanız gereken bir kitap...
Bazen kızıp küfredeceksiniz yazara..
Bazen hak vereceksiniz..
Börçi kral adammış yahu diyeceksiniz...
İkinci kitabımız - Buradaki arkadaşların tavsiyesiyle--
Olasılıksız..

Hızla okuyun, durmayın, düşünmeyin...
Okunası bir kitap, düşündürücü değil..
Ama söyleyeceğim tek şey var...
Biran önce bitirmek isteyeceksiniz.
Yorum
-
"Cansız Hoca" Mehmet GÜNAYDIN / Heyamola Yayınları - 2007

Mustafa Cansız ismi, eğer Trabzonlu değilseniz size pek bir şey ifade etmeyecektir.
Fakat onun yetiştirdiği din profesörünü, günümüzün parti lideri Yaşar Nuri Öztürk'ü ise bilmeyen yoktur.
Trabzon'da bir efsane gibi anlatılan, dini sorulara nükteyle, küfürle cevap vermesiyle meşhur Cansız Hoca, 1990'larda ses kayıtları ortaya çıkan ama varlığı kanıtlanamayan Oflu Hoca'nın aksine gerçektir. Karadeniz fıkralarını çağrıştıran dini yorumları da öyle.
Mustafa Cansız, 1895-1975 yılları arasında yaşadı. Arapça, Farsça, Çağatayca, Rumca bilgisi, akademisyenlere taş çıkarır kültürüyle her yönden farklı bir din adamı. Öğrencisi Prof. Dr. Öztürk'e göre , müstesna bir şahsiyet:
- "Sadece ilim ve irfan birikimiyle değil, büyük zekası, hayranlık veren esprileri, hálá yararlandığımız öngörüleri ve engin insan sevgisiyle müstesnaydı. İslam adına sergilenen saptırma, uydurma ve yanlışların altını çizer, bunları yaparken övülecek olanı cömertçe över, sövülecek olana müstahak olduğu şekilde söverdi.
Bana Kursi derdi ve hep şunu tembihlerdi:
-Kursi, oğlum layık olandan layık olduğunu, müstahak olandan da müstahak olduğunu esirgemek namussuzlukve dinsizliktir. Bunu sakın unutma."
Bu sıradışı din aliminin hayatı ölümünden yıllar sonra, Kahramanmaraş Sütçü İmam Üniversitesiİlahiyat Fakültesi öğretim görevlisi Mehmet Günaydın tarafından kaleme alındı.
"Cansız Hoca," Heyamola Yayınları'ndan piyasaya çıktı.
İşte Cansız Hoca'yı anlatan bir kaç anekdot :
ALT-ÜST
Kadının biri fahişeliği meslek seçer, hayatını bu şekilde geçirir.
Öldüğünde cenaze namazı için camiye getirilip musalla taşına konulur. İmam, kadının cenaze namazını kıldırmak istemez.
Mesele büyür, Trabzon Müftülüğü'ne intikal eder. Müftü telaşlanır. Cansız Hoca'ya haber verilir. Durum izah edilir. Olay mahalline vardığında cenaze namazını kıldırmayan hocayla aralarında şu diyalog geçer.
- Bu kadının cenaze namazını niçin kıldırmıyorsun?
- Hocam bu kadın hayatında hep fuhuş yapmış. Böyle birisinin cenaze namazı kılınmaz !
- Ulan, üstte yatan p.z.venklerin cenaze namazlarını kılıyorsunuz da , altta yatanlarınkini niçin kılmıyorsunuz?
EDİSON CENNETE GİRECEK Mİ?
Cansız Hoca'nın bulunduğu bir yerde kimlerin cennete gireceği konusu tartışılıyormuş. Mollalardan biri Cansız Hoca'ya:
- Hocam, Edison bütün dünyayı aydınlatan buluşu gerçekleştirdi ama yine cehenneme gidecek.
- Sen Edison'un cehenneme gideceğini nereden biliyorsun?
- O bizim Peygamber'e inanmadı. Onun için cennete giremez.
Bunun üzerine Cansız Hoca, cevap verir:
- "Bakara suresinin 62. ayetinde şöyle der:
- Şüphesiz iman edenlerle, Yahudiler, Hıristiyanlarve sabilerden kimler Allah'a ve ahiret gününe inanıp salih ameller işlerlerse onların ecirleri Allah katındadır. Onlara korku yoktur ve üzülmeyeceklerdir de. Yani, bu ayette Allah insanlara Allah'a ve ahiret gününe inanıp hayırlı işler yapmaları şartını getiriyor. Aynı ayet Maide suresinin 69. ayetinde tekrar edilmektedir. Sonra büyük álimlerin ekseriyeti iman sahibi oldukları bilinen bir husustur. Ayrıca , Edison'un son nefesinde nasıl gittiğini ne biliyorsun?"
Ancak adam ikna olmamış. İlla ki cehenneme gidecek, diye ısrar edince Cansız Hoca sinirlenmiş. Şu cevabı vermiş:
-"Allah, senin gibi beş milyon eşşeoğlueşşeği cennete koyacağına bir Edison'u koysun daha kárlıdır."
HOCA ÇIKTI, MANDALAR YESİN
Cansız Hoca, vali ve üst düzey bürokratlarla bir yemeğe katılır. Hocaların çok yemek yemesiyle ilgili bir fıkra anlatılır:
-"Hoca ile manda bostana düşmüş. Görenler, hangisini çıkaralım demişler. Kimileri mandayı çıkarın o çok yer demiş, kimileri de yok yok....hoca daha fazla yer , onu çıkarın demiş."
Fıkrayı dinleyen Cansız Hoca masadan kalkmış, bir kenara oturup sigarasını yakmış. Masadakilerden biri Cansız Hoca'ya, "Hocam niçin kalktınız" diye sormuş. Cansız Hoca şu cevabı vermiş:
-"Hoca çıktı , mandalar yesin."
OKUNAN DUA ÖLÜ RUHUNA GİDER Mİ?
İzmirli avukat dava için Trabzon'a gelmiş. Sohbet esnasında, okunan duaların ölünün ruhuna gidip gitmeyeceği tartışılmış. Avukat, okunan duaların ölülerin ruhuna gideceğine inanmıyormuş.
-"Seni ancak Cansız Hoca ikna edebilir" demişler.
Hocanın tavla oynadığı kahveye gidilmiş. Adam sorusunu yineleyince, aralarında şu diyalog geçmiş.
- Elbette gider.
- Peki nasıl gider?
- Senin anan, hanımın var mı?
- Var.
- Nerede oturuyorlar?
- İzmir'de.
- Senin ananı, avradını.....
Adam sinirlenerek hocanın üzerine yürümüş :
- Ne biçim konuşuyorsun sen hoca ?
- Niye sinirleniyorsun? Duaların buradan ahirete gittiğine inanmıyorsun da, küfürlerin buradan İzmir'e gittiğine niye inanıyorsun?"7 tepeli şehir... bekle... son tepene de dikeceğiz bayrağımızı..."
Yorum
-
Cansız Hoca'nın bir de şöyle bir olayı varmış:
Adamın biri Cansız Hoca'ya gelip sormuş : "Hocam,diyelim ki dünyada her yer Kur'an-ı Kerim sayfalarıyla doldurulmuş,öyle ki en ufak bir boş yer kalmamış,büyük abdestiniz gelirse nereye yaparsınız?.."
Bu saçma soruya sinirlenen hoca şöyle cevap vermiş:
"Madem ki her yer dolu,o zaman ağzına s..maktan başka çare yok"...
Yelkenimizdeki rüzgarı çaldılar, yılmadık...
Yorum
-
Imam Gazali
Ihya - u Ulumiddin
Gayet güzel kitaplar. 4 cilt oldugu icin bazen okumayi birakmak isteyebilirsiniz. Fakat okudukca hayatinizi degistirmemiz gerektigini anlayabilirsiniz. Allahim hakkimizda hayirlisini versin.Ben Asyada büyüyen, Avrupaya yürüyen TÜRKÜM. Krallara bas egdiren, kiliselere hilal ve yildiz giydiren TÜRKÜM!!!
Ben daglarda gemi gezdiren, kilicina bas egdiren TÜRKÜM. Ben OSMANLININ torunuyum - TÜRKÜM.
Yorum
-

Piri Reis Haritası üzerine yapılan yedi senelik çalışmaların ürünü olan bu kitapta, tüm dünyanın bildiği bir haritadan yola çıkılarak bilim çevrelerini bile şaşkınlığa düşüren gerçeklere ulaşılıyor. Metin Soylu'nun yıllar önce bir hobi olarak başlayan Piri Reis Haritası incelemeleri, Türkiye'de Milli Eğitim ve Dışişleri Bakanlığı'nın, oradan da Amerikan Ulusal Havacılık Dairesi NASA'ya kadar ulaşan bir serüvene dönüşüyor. Bu serüvende esas olaylar parçalanmış haritanın Metin Soylu tarafından ilk defa tamamlanmasıyla başlamış, ortaya çıkan sonuçlar yazarı dahi şaşkına çevirmiştir.
Bu kitap tarihi eserlerin gizlediği şifreleri çözmeye meraklı ve dünyaya alışılmışın dışında bir gözle bakmayı göze alabilecek okuyucular için ilgi çekici veriler sunuyor. Türk denizcilik tarihinin en önemli isimlerinden ve Kitab-ı Bahriye adlı eserin de yazarı olan Piri Reis en fazla bu kitaba konu olan haritasıyla tanınmıştır.1513 yılında çizilen bu harita, NASA'nın günümüz teknolojisiyle bile ancak uzaydan görüntüleyebildiği coğrafi detayları içermektedir. Fakat Soylu'nun ulaştığı bilgiler, haritanın yukarıda bahsedilenden çok daha fazla bilgiyi barındırdığını gösteriyor. Öyle ki, eser dünyanın şekli konusundaki bugüne kadar bizlere öğretilen bilgileri sarsacak nitelikte. Asıl sarsıcı olan ise haritanın şifresinin kırılmasıyla elde edilen bulgularda gizli.
Metin Soylu
Truva Yayınları;
Sürükleyici kitap..Çok hoşuma gitti..Kitapta Piri Reis'in haritasını kendinden önceki haritalardan esinlenerek çizdiğini söylemesine rağmen yazarın araştırmasıyla bunun mümkün olmadığı zaten Piri Reis'ten önceki haritalarda hata oranlarının fazla olması Piri Reis'in Haritayı başka bir yolla çizdiğini açıklıyor..1929 yılında topkapı sarayında bulunan piri reisin dünya haritasının tek parçasındaki çember şeklindeki işaretleri birleştirerek aralarındaki 22,5' lik açılarla birlikte onaltıgen oluşturuyor ve Dünyanın aslında Geoid değilde Onaltıgen olduğu fikrini ortaya atıyor..
Ayrıca Güney amerika'da Arjantinin Antartika kıtasıyla olan birleşimini Haritasında belirtmiştir..(Merak edenler haritadan güney amerika'ya bakabilir..)Piri Reis Güney amerikanın antartika'yla olan bileşimini 1513te göstermiştir..Yani Güney amerika'nın Güney ucunu uzaydan göründüğü gibi resmetmiştir.Bir nevi SuKüreyi kaldırarak yerküreyi görebilmek...

En son Remzi tarafından düzenlendi; 23.04.2008, 23:01.Bir Gün Mutlaka!!
Yorum
-
OlasılıkSIZ hayranı arkadaşlar,
Adam FAWER'ın ikinci kitabı "EMPATİ" çıktı,konu yine enteresan,yine sürükleyici bir kitap olacağa benziyor...Alın okuyun.Ben mi?Yok ben almayayım,bu kadar kısa süre içinde bu kadar aksiyonu kaldıramam,arada bir-iki tane klasik eser okumam lazım...En son TheCrow tarafından düzenlendi; 09.04.2009, 16:22.Yelkenimizdeki rüzgarı çaldılar, yılmadık...
Yorum
-
İlk olarak EyüpKILIÇ61 tarafından gönderildi Gönderiyi görüntüleİlk olarak EyüpKILIÇ61 tarafından gönderildi Gönderiyi görüntüle
Eyüp sende benim gibi Grange hastasısın.İlk olarak EyüpKILIÇ61 tarafından gönderildi Gönderiyi görüntüle
Arkadaşlar okumayan varsa bu yazarın bütün kitapları süperdir.
Yalnız Kurtlar imparatorluğundan başlamanızı tavsiye ederim.
EĞİTİM ŞART!!!
Yorum
-
KUTADGU
Grange'ın bütün eserlerini okuma fırsatı bulamadım...
Taş Meclisi, Kızıl Nehirler, Siyah Kan ve Şeytan Yemini kitaplarını okuyabildim...
Her kitabında insanı daha fazla şaşırtan bir sezgi ve hayal gücüyle yazıyor Grange...
Ve bunun yanında inanılmaz bir coğrafi bilgi de aşılıyor...
Takdir ederim, severim ben de tavsiye ederim.
Yorum
En Aktif Kullanıcılar
Daraltma
En aktif kullanıcı yok.

Yorum