Duyuru

Daraltma
Henüz duyuru yok.

En Son Okuduğunuz Kitaplar Hakkında Yorumlar!..

Daraltma
Bu sabit bir konudur.
X
X

• Zaman
  • Göster
Hepsini Temizle
yeni gönderiler

• Teşkilatın İki Silahşörü
    Meşrutiyetin Silahşörü Dede Yakup Cemil
    Cumhuriyetin Silahşörü Torun Yakup Cemil
    (Soner Yalçın)

Osmanlının son dönemleri ve paralel olarak ASALA nın çökertilişi anlatılıyor.
    Özkan SÜMER

Yorum

• EMIN COLASAN
      kovulduk ey halkim unutma bizi "bir medya belgeseli"
      tam bitirmedim ama cok akici bir kitap hurriyet gazetesinde donen dolaplari anlatiyor zaten yazar super tavsiye ederim.
      En son vurgun_kiz_61 tarafından düzenlendi; 28.03.2008, 16:20.
      YASAMAK BIR AGAC GIBI TEK VE HUR VE BIR ORMAN GIBI KARDESCESINE===>TSira YasemiN<===

Yorum

• İlk olarak fromTheRApBZONe tarafından gönderildi Gönderiyi görüntüle
        Teşkilatın İki Silahşörü
        Meşrutiyetin Silahşörü Dede Yakup Cemil
        Cumhuriyetin Silahşörü Torun Yakup Cemil
        (Soner Yalçın)

Osmanlının son dönemleri ve paralel olarak ASALA nın çökertilişi anlatılıyor.
        harika bir kitap okumanızı tavsiye ederim

Yorum

• İlk olarak m@rdi tarafından gönderildi Gönderiyi görüntüle
          İskender PALA

Babil'de Ölüm İstanbul'da Aşk

Kitabı okumaya yeni başladım,bitmesini bekleyemedim açıkçası.Şimdiye kadar okuduğum dünya klasiklerinde ne de Türk klasiklerinde,okuduğum hiç bir kitapta içi bu kadar dolu dolu olan cümlelerle karşılaşmamıştım.
          Her satırda ayrı bir haz,ayrı bir duygu. Tarihin,aşkın,bilimin,şiirin harmanı ancak bu kadar güzel anlatılabilirdi.
          (Kitap bittiğinde diğer yorumlarıda yaparım)

Dostum çok iyi bir tercih bitince yorumunu bekliyeceğim...
          belki ekleyeceklerim olur...
          Eskiden Sungu61 idi ....

Yorum

• Afedersin Hayat

Yayınevi: Timaş

Yazar: Ahmet Günbay Yıldız

Yıl: 2001

Sayfa: 218

Müslüman olan Ozan ve hıristiyan olan Amerikalı Melisa'nin arkadaşlıkları bir kolej sıralarında başlar. Kolej bitince ayrılık girer araya. Çünkü Melisa Amerikaya dönmüştür.

Ankara ODTÜ'yü kazanan Ozan bu şehirde GAZİ Diş Hekimliğinde okuyan Hicran'la tanışır. İkiside dini gelenek ve göreneklerine bağlıdır. Evlilik kararı alırlar. Ozan Hicran'dan ailesine göstermek için bir fotoğraf alır. İkiside mutludur. İstanbul'a dönen Ozan resmi babasına gösterdiği anda bir dünya yıkılır sanki. Zira ikisininde babası Akif Beydir!!

Kimseye haber verilmeden yapılan bir yalnışın, iki insanı sürüklediği yaşam ve kararan dünyalarını konu alan bir kitap.
            ODTÜ'lü bir hocanın Trabzonspor atkısıyla dolaşan Trabzonsporlular hakkındaki yorumu;
            "Hocam onlar Trabzonsporlu. Onların sevgisi, derdi bir başka. TRABZONSPOR onlar için bir var olma nedeni. TRABZONSPOR'a küsemez, kızamaz ondan utanamazlar çünkü o zaman şehirlerine küsmüş, şehirlerinden utanmış olurlar''

Yorum

• TARİHİN İZİNDE
              Prof. Dr. İlber Ortaylı
              İlber Ortaylı'nın tüm kitaplarını okumaya çalışıyorum en sevdiğim tarihçi,tarihi seven herkesin okuması gereken birisi bana göre.Gerçekten çok farklı geniş bir bakış açısı var olaylara.Okudukça hayret ediyor insan;güncel konular hakkında merak ettiğiniz çok şeyin cevabını onun kitaplarında bulabilirsiniz.Kitaplarının dilide çok güzel bu kitapta çeşitli gazete dergi söyleşilerinin toplanmış hali ben çok beğendim.
              "Bazı tarihçilerimiz vardır, diyorlar ki mesela, ‘Osmanlılar Arapça kullanmış, Farsça kullanmış.’ Hâlbuki Osmanlı’nın Arapça bileni, bugün bizim İngilizce bilenimiz kadardır."

"Bize Türkiye ismini 12. asırda İtalyanlar koymuştur. Ülkenin çoğunluk halkı Türk olduğu için bize Türkiye, "Türkü Mania" gibi isimler koymuşlar. Ama biz kendimize ısrarla Rum, Romen demeye devam ettik. Çünkü bu Roma imparatorluğu’nun bir devamıdır. İstanbul’u fetheden Fatih de kendisini Kaiser-i Rum (Doğu Roma İmparatoru) ilan etmiştir. Ama bununla beraber tabii ki o da Türktür."

"Sultan Abdülaziz’in öldürüldüğü kanısındayım. Çünkü Sultan Abdülaziz bir kere çok dindar. Dindar adamlar kolay intihar etmiyorlar. Abdülaziz yaşamayı seven biri..."

"Vahdeddin ve Atatürk karşı karşıya gelmişlerdir. Ama dost oldukları zaman da vardır. Kim ne derse desin son padişah hazineyi soyup gitmedi. Gittiği yerlerde de Türkiye devleti aleyhinde faaliyette bulunmadı, söz söylemedi."

"Din ile devletin ayrılması Yahudi ve Müslümanlıkta imkânsızdır. Çünkü her iki dinde de din insanların yirmi dört saatini ayarlar. Sadece devletle olan ilişkilerini değil özel hayatlarını, nasıl yiyip içeceklerini, nasıl temizleneceklerini, karı-koca arasındaki ilişkiyi ve tabii ki devletle olan ilişkiyi ayarlar."

Ülkemizin değil dünyanın en önemli tarihçilerinden İlber Ortaylı "Tarihin İzinde" dolaşıyor, kafa kurcalayan sorulara cevaplar veriyor ve ezberleri bozuyor.
              "Ben çocukken fakirdim.İki kuruş elime geçince,bunun bir kuruşunu kitaba verirdim.Eğer böyle olmasaydım,bu yaptıklarımın hiçbirisini yapamazdım"
              M.KEMAL ATATÜRK

Yorum

• Bunada yeni başladım tıbbi gerilim seven arkadaşlara tavsiyemdir.Eğer Tess Gerritsen'in "CERRAH"kitabını okuduysanız bu ikincisi.Gerilim seven arkadaşlar bu iki kitabı elinden bırakamayacaklar

CERRAH GERİ DÖNÜYOR… VE BU KEZ YALNIZ DEĞİL…

Boston dedektifi Jane Rizzoli, Cerrahın elinden yeni kurtulmuş, kâbuslarının sona erdiğini düşünmeye başlamıştır ki, yeni ortaya çıkan bir seri katilin peşine düşmek zorunda kalır. Ancak bu yeni katilin yöntemlerinin Cerrahınkilere olan benzerliği ürkütücüdür. Davayla ilgili herkesten daha çok şey bilen gizemli bir FBI ajanının ortaya çıkışı Rizzoli’nin işini kolaylaştırmaktan çok daha da zorlaştıracaktır. Uzun yıllardır birlikte çalıştığı ortağının yardımı olmadan tek başına savaşmak zorunda olan dedektif, korkularıyla ve kâbuslarıyla yüzleşip Cerraha ve “çırağına” meydan okumaya hazırlanmaktadır.

“Bu kitabın kapağını açmadan önce ışıkları yakmayı, dolapların içini kontrol etmeyi ve kapıları kilitlemeyi unutmayın.” PEOPLE

“Ustaca ve ürkütücü… Gerilimi ensenizde hissedeceksiniz.” THE WASHINGTON POST BOOK WORLD

“Tam anlamıyla korkunç… Kitabı okuyacağım diye uykularımdan oldum ve uzun süre kendime gelemedim. Gerilim hiç bitmiyor, Gerritsen’in karakterleri bir neşter gibi derine iniyor.” BEŞİNCİ TÜP’ün yazarı MICHAEL PALMER

“Gerritsen’in romanlarında bağımlılık yaratan bir şeyler var… Gözlerinizi sayfadan ayıramıyorsunuz; akıp gidiyor. Vakit gece yarısını geçip sabaha dönmesine, içinizin ürpermesine, tüylerinizin diken diken olmasına aldırmadan okuyorsunuz…” MAINE SUNDAY TELEGRAM

“Kendinden emin bir cerrahın neşteri gibi keskin… Tess Gerritsen bütün ustalığıyla gerilim romanları arasındaki yerini sağlamlaştırıyor.” PUBLISHER’S WEEKLY

“Gerritsen hayranlarını hayal kırıklığına uğratmayacak bir roman… Yeni okurların bu heyecanı keşfetmesi için iyi bir fırsat…” BOOKLIST
                "Ben çocukken fakirdim.İki kuruş elime geçince,bunun bir kuruşunu kitaba verirdim.Eğer böyle olmasaydım,bu yaptıklarımın hiçbirisini yapamazdım"
                M.KEMAL ATATÜRK

Yorum

• adam fawer - olasılıksız
                  kitabı okurken sanki film izler gibi oldum. tüm anlatılanlar gözümde canlandı. zaten aksiyon dolu bir kitap. bilimsel açıklamalarla da anlatılanlar destekleniyor.
                  kesinlikle tavsiye ederim

Yorum

• Maçı kaybettik. Ama zemin futbol oynamaya müsait değildi.... güzel bir endüstriyel futbol elelştirisi ..Kapağı zaten nefis )
                    Trabzonspor taşralı olmaktan gelen ezikliğin, merkez karşısında ikinci derecede veya gölgede bırakılmış olmaktan sıyrılmak isteyen kompleksli yaranma tutumunun değil, otantik inisiyatifin sembolüdür İsmet Özel

Yorum

• Mühürlenmiş Zaman; Andrey Tarkovski.

Üstadın sinema anlayışı ve bilgece estetiğini anlattığı harika bir manifesto. Sanat ve estetikle ilgilenen herkese tavsiye ederim.

Yorum

• İlk olarak poetricus tarafından gönderildi Gönderiyi görüntüle
                        Mühürlenmiş Zaman; Andrey Tarkovski.

Üstadın sinema anlayışı ve bilgece estetiğini anlattığı harika bir manifesto. Sanat ve estetikle ilgilenen herkese tavsiye ederim.

Konu ile alakalı olanlar için Sadık yalsızuçanların "televizyon ve kutsal" ını da tavsiye edeyim müsade ederseniz ..Bir nevi o anlamda tarkovski talebesidir Sadık bey...
                        Trabzonspor taşralı olmaktan gelen ezikliğin, merkez karşısında ikinci derecede veya gölgede bırakılmış olmaktan sıyrılmak isteyen kompleksli yaranma tutumunun değil, otantik inisiyatifin sembolüdür İsmet Özel

Yorum

• Emniyet istihbarat dairesi eski başkanı Bülent Orakoğlu'nun yazmış olduğu 2008 basım "İhanet Çemberi, PKK'yı Yöneten Türkler" adlı kitabı okuyorum. Okurken feci halde midem bulanıyor.
                          hepsi bu kadardır; adı yaşamak...

Yorum

• Garo Dayı
                            Selçuk Erez

Sarıyer’de yaşadı, balıkçılıktı en büyük tutkusu. Sonra hayatına alkol girdi ve esir aldı onu. Bir anası vardı, onu da kaybedince iyice ıssız kaldı. Karadenizli dostlarıyla denizde boğuşan yalnız bir Ermeni’ydi. Bir gün, evsiz barksız, nerdeyse sokakların adamı olmuşken, ailesine rastladı. Ve hayata yeniden tutundu, hem de dört elle.
                            Garo Dayı, Selçuk Erez’in gerçek hayat hikâyesinden yola çıkarak oluşturduğu bir anı roman. Sarıyer’i, geçmiş İstanbul’un en tatlı renklerinden azınlıkları, eski alışkanlıkları ve eski insanları bulabileceğiniz, eski ve sıcak bir duyguyla okuyabileceğiniz bir roman bu. Yalnız bir insanın, açıldığı denizlerin dalgasını hayatına da taşıyan bir adamın hikâyesi anlatılan. Ama aynı zamanda kaybolmuş bir İstanbul da var bu kitapta. İşte o renk, o koku, o geçmiş duygusu biraz da "Garo Dayı"yı bu kadar cazip kılan

Yorum

• İlk olarak trabrock tarafından gönderildi Gönderiyi görüntüle
                              adam fawer - olasılıksız
                              kitabı okurken sanki film izler gibi oldum. tüm anlatılanlar gözümde canlandı. zaten aksiyon dolu bir kitap. bilimsel açıklamalarla da anlatılanlar destekleniyor.
                              kesinlikle tavsiye ederim

sana katılıyorum.aynı duygular içinde yaşadım kitabı pardon okudum

ihsan oktay anar'dan ''puslu kıtalar atlası''ndan sonra ''suskunlar'' adlı kitapla da eskilere yolculuk yaptık.düş ürünü bir kitap.

Yorum

• İlk olarak HAMSİ tarafından gönderildi Gönderiyi görüntüle
                                Konu ile alakalı olanlar için Sadık yalsızuçanların "televizyon ve kutsal" ını da tavsiye edeyim müsade ederseniz ..Bir nevi o anlamda tarkovski talebesidir Sadık bey...
                                Sadık Bey demişken; Rüya Sineması'nı da unutmayalım.

Yorum

En Aktif Kullanıcılar

Daraltma

En aktif kullanıcı yok.
                                Yükleniyor...
                                X
                                WhatsApp Resmi İletişim