İlk olarak AvniAker tarafından gönderildi
Gönderiyi görüntüle
Duyuru
Daraltma
Henüz duyuru yok.
En Son Okuduğunuz Kitaplar Hakkında Yorumlar!..
Daraltma
Bu sabit bir konudur.
X
X
-
-
paylaşım için teşekkürlerİlk olarak Tekke tarafından gönderildi Gönderiyi görüntüleGerçekten etkileyici ve mükemmel bir kitap, okudum.
7-KIYÂMET VE ÂHIRET 33. baskı
(Kıyâmet ve Âhıret) kitâbı iki kısımdan meydâna gelmişdir.
I. kısım; büyük islâm âlimi, İmâm-ı Gazâlî hazretlerinin (Dürret-ül fâhire) kitâbının (Kıyâmet ve Âhıret) hâlleri olarak tercemesidir. İnsanın ölümü, rûhun bedenden ayrılması, kabr hayâtı, kabr süâlleri, kıyâmet günü insanların hesâba çekilmesi, Cennet ve Cehenneme nasıl gidileceği, geniş olarak açıklanmakdadır. Ayrıca, İmâm-ı Gazâlî hazretlerinin (Kimyâ-i Se’âdet) kitâbından alınan (Nefs muhâsebesi) kısmında, akıllı bir müslimânın ne şekilde hareket etmesi gerekdiği çok güzel bir şekilde îzâh edilmekdedir.
II. kısımda (Müslimâna Nasîhat) kitâbı yer almakdadır. (Feth-ül mecîd) isimli bir vehhâbî kitâbından kısımlar alınarak, bozukluklar îzâh edilmiş, (Ehl-i Sünnet) âlimlerinin cevâbları yazılmış, tesavvufun ne olduğu çok güzel açıklanmışdır. Resûlullah efendimizin kabrini ve diğer kabrleri ziyâret, kabrdekilerin hâlleri, Resûlullaha salevât okumanın önemi, Evliyâlığın ne olduğu, kıyâmet günü herkes sevdiğinin yanında olacakdır konuları burada açıklanmışdır. Ayrıca, Ehl-i Sünnet i’tikâdından ayrılan vehhâbîliğin inanç esâsları, yayılma şekli, Hicâz bizden nasıl ayrıldı, geniş olarak îzâh edilmişdir.
Fiyat vb. bilgiler:
http://www.dinimizislam.com/14kitap.asp
ALLAH razı olsun
Yorum
-
Ben teşekkür ederim
İlk olarak Yeliz tarafından gönderildi Gönderiyi görüntülepaylaşım için teşekkürler
ALLAH razı olsun 
Rica ederim Yeliz Hanım, gördüğünüz gibi fiyatı 3 YTL, ayrıca orada listeden herhangi bir kitabı daha okumanızı tavsiye ederim, neden herhangi diyorum Hemen hemen hepsini okudum, birini söylesem diğerlerine haksızlık olacakmış gibi hissettim. "Herkese Lazım Olan İman" kitabı, dialog denilen şeyin nasıl yapılması gerektiğini, İslamiyetin dışındaki insanlara nasıl davranılması gerektiğini GÜNÜMÜZ şartlarına uydurarak değil de, naklederek, Peygamber Efendimiz Aleyhisselam zamanında ve 1900 yılına kadar yazılan kaynakları, sadece LATINCEYE çevirerek yorum katmadan yazmaktadır. Neden, çünkü İslamiyette yorum olmaz, nasıl ki basit bir oyunda bile kurallar varsa, futbolu elle oynayamazsak, Müslümanım diyen insan da önceden belirlenmiş tüm kurallara uymalıdır.
İşte bunu bilen herkes, tavuktan Kurban olur mu tartışmasına gülerek ve ağlayarak nazar eder...
Bunları da dinlemeni şiddetle tavsiye ederim: http://www.dinimizislam.com/sevgilipeygamberim.asp
Dinledikten sonra cevabı bulacaksın, ama şimdi soruyorum sana; çevrende, kendini İslamiyeti en iyi bildiğini sanan kişiye "Paraklit" nedir diye sor, büyük ihtimalle cevabı bulamayınca , o zaman anla ki Müslüman ülkelerin bu naçar halleri tamamen ASLINA sadık kalmadıkları dini inançlarından kaynaklanmaktadır:-(Trabzonspor büyütülmüş İstanbul klüpleri gibi yönetilmemeli, ne pahasına olursa olsun Şampiyonluk hedeflememeli. Maden gibi altyapısına gözbebeği gibi bakıp her yıl geliştirmeli…Sonra; diğer herşey ayağının altına serilecektir!
Yorum
-
Gazi Paşa- Attila İLHAN
Attila İlhan ustamızın uzun zamadır okumak istediğim kitabını sonunda bugün itibariylre bitirdim. Attila İlhan'ın kelime dağarcının şekillendirdiği kitap; roman kurgusu içerisinde yazılmış. Beni birazcık zorlayan bir kitap oldu ama çok hoşuma gitti. Birazcık kelime bilgisi isteyen bir roman ama mutlaka hoşunuza gidecektir.
Bu arada yukarıda verilen kitaplarda; adı geçen malum şahıs; Türkiye Cumhuriyeti rejimine karşı oluşturduğu yapılanma ve yürüttüğü faaliyetlerden dolayı yargılanmış bir şahıstır. Türkiye Cumhuriyetinin demokratik ve laik rejimini hazmedememiş, kuklası olduğu bir ülkeye sığınmış bir insanın kitabını tavsiye etmek ne kadar doğrudur; bunu siz düşünün?
Yorum
-
Şahsı herhangi bir şekilde farklı platformlarda tartışmak gibi gaflete düşecek değilim. Malum şahsın yürüttüğü faaliyetler, Türkiye Cumhuriyetinin demokratik ve laik yapısını bölücü nitelikte olduğu için; Teröristbaşı'nın "düzdüğü" kitap ile malum şahsın yazdıkları aynı paraleli ifade ediyor benim nazarımda... Gerçeklerin pusların ardında değil; önümüzde...İlk olarak GaMZe61 tarafından gönderildi Gönderiyi görüntüleArkadaş kitabı tavsiye etti,art niyetli değildi keza kitabın yazarının ismini de ben verdim-yanlış bilgiyi düzeltmek için.Şahsın kişiliğini başka platformlarda tartışabilirsiniz.
Yorum
-
Orhan Pamuk iyi bir yazar olabilir amma İSTANBUL adlı kitaında (syf 159)İstanbulun bir fetih mi yoksa bir işgal mi olduğuna dair beyanatları onun hakkındaki görüşlerinizi umarım değiştirir(ki FATİH SULTAN MEHMED'İN İSTANBUL'U NEDEN FETHETMEK İSTEDİĞİ MALUMUNUZDUR).Aslını inkar eden(türklüğüde tartışılırya o adamın)onun gibi olsun.Aldığı ödül ise benim nazarımda kabül görmemiştir görmeyecektirde.sadece yukarda ifade ettiğim husus ondan nefret etmeme yatti arttı bile.kitaplarının çoğuna da vakıf olmasam bu kadar keskin konuşmam.iyi yazdığı konusunda şüphem yok.ama benim işime gel(e)mez.MÜSLÜMANDA DEĞİLMİŞ DİPNOTTTİlk olarak cicero9 tarafından gönderildi Gönderiyi görüntüleOrhan Pamuk serisine girdim.
Beyaz Kale: Akıcı bir dille yazılmış. Cumhhuriyet yazarlarımızdaki tasvir yeteneğiyle yaşadığımız dünyadaki akıcı Türk dilinin, gerçekten çok başarılı kullanan bir insan. Zaten aldığı ödülden belli!! Tarihi kitapları, hikayeleri sevenlere şiddetle tavsiye edilir.
Yeni Hayat: "Bir kitap okudum hayatım değişti", diye başlıyor. Gerçekten, sizi içine alıp götüren bir kitap.En son Fatih Efe tarafından düzenlendi; 22.02.2007, 21:22.......mutedil dalgalı..
fırtına ihtilal efsane
Yorum
-
Ali Bulaç/bilgi neyi bilmektir
İnsan olarak bizler mükemmel bir varlık âleminde ve fakat kusurlu bir dünyada yaşıyoruz; yönelimimiz kemâle ve mükemmele doğrudur. Kemâle ermek ve kâmil insan (İnsan-ı kâmil) olmak sadece bir arzu değil, var oluşumuzun hakiki anlam ve amacıdır. Kemâl, kişinin bilgi sahibi olmasıyla elde edilir. Fakat muhakkak ki salt bilgi kâfi değildir. Bilginin imana dönüşmesi ve salih amelle desteklenmesi lâzımdır. Bundan dolayı iman ve amel, Kur'an-ı Kerim'de defalarca “İman edenler ve salih amellerde bulunanlar” şeklinde bir arada zikredilmiştir.
Bilgi, nefsin bilgisi ve varlık aleminin, yani yaratılmışların bilgisi üzerinden Allah’ı bilmektir, yani sözün özü Ma’rifetullah’tır.
ilginenler için......mutedil dalgalı..
fırtına ihtilal efsane
Yorum
-
kutoz

Kitabın Adı : Ben Şehitmiyim, Hain mi?
Yayın Evi :Ra Kitabevi
Fiyatı : 10 YTL.
Konusu : Güncel
Bu kitap; Atatürk'ün 'Çağdaşlık' ilkesiyle Türkiye'nin önüne koyduğu hedeflere ulaşmada ölümsüz liderin kararlılığı ve inancı ile bağdaşmayan yöntemler izlenmesinin... Emperyalizmin Türkiye üzerinde oynadığı oyunlarda değiştirdiği metodlara karşı asla ve asla değişmemesi gereken ilkelerimizin yansımasıdır...
Osman Diyadin
Trabzon'dan yükselen bir yurtsever kalem, Osman Diyadin. Karadeniz Gazetesindeki köşesinde kaleme aldığı yazılarından bazılarını derlediği "Ben Şehitmiyim, Hain mi?" kitabını, okumanızı tavsiye ediyorum. Bazan, içinizde öfkenin doruğa çıktığını, bazanda gözlerinizin yandığını, boğazınızda birşeylerin düğümlendiğini hissedeceksiniz...
Yorum
-
orhan pabuç
Her harfine imza. Cumhuriyet tarihi boyunca ve oncesinde, dunyada ozune-aslina inkar eden herkesi KAHRAMAN ilan eden bir guc vardi, cigeri bes para etmez, kendi milletini asagilayan bu zavallilari paraya bogup, adam yerine koyarlardi. Hala bu durum devam etmekte, yukarda onu savunan arkadaslarimizin dogmamis atalarini, bebek yasta ninelerini oldurmus Ermeni kopeklerine, bizim-hem de savasta tarihin en serefli milletlerinden olan bizim-SOYKIRIM yaptigimizi soyledigi icin NOBEL aldi. Be haysiyetsiz adam, bre hain, biz ki defalarca Avrupaya sefere giderken arkamizdan vuran Irana-her seferinde soz verip hainlikte geri kalmayan moskof keferesine-imdat istediginde kostugumuz ama hemen akabinde arkadan hancerledigimiz Avrupaliya bile SOYKIRIM yapmadik. Zaten yapsaydik dunya su anki gibi olmazdi. Sen en iyisi o nobeli al da...İlk olarak felis61 tarafından gönderildi Gönderiyi görüntüleOrhan Pamuk iyi bir yazar olabilir amma İSTANBUL adlı kitaında (syf 159)İstanbulun bir fetih mi yoksa bir işgal mi olduğuna dair beyanatları onun hakkındaki görüşlerinizi umarım değiştirir(ki FATİH SULTAN MEHMED'İN İSTANBUL'U NEDEN FETHETMEK İSTEDİĞİ MALUMUNUZDUR).Aslını inkar eden(türklüğüde tartışılırya o adamın)onun gibi olsun.Aldığı ödül ise benim nazarımda kabül görmemiştir görmeyecektirde.sadece yukarda ifade ettiğim husus ondan nefret etmeme yatti arttı bile.kitaplarının çoğuna da vakıf olmasam bu kadar keskin konuşmam.iyi yazdığı konusunda şüphem yok.ama benim işime gel(e)mez.MÜSLÜMANDA DEĞİLMİŞ DİPNOTTT
Cumhuriyet Gazetesi, 1951'de Nazım Hikmet için aynen şöyle yazmıştı: "Doya doya yüzüne tükürsünler" , ama simdi sorsan en ciddi savunucusudurlar.Trabzonspor büyütülmüş İstanbul klüpleri gibi yönetilmemeli, ne pahasına olursa olsun Şampiyonluk hedeflememeli. Maden gibi altyapısına gözbebeği gibi bakıp her yıl geliştirmeli…Sonra; diğer herşey ayağının altına serilecektir!
Yorum
-
Peki bunu?
Fatih Üniversitesi tarihçilerinden Doç. Cafer Ulu, Mustafa Kemal Atatürk’e, ‘Atatürk’ soyisminin bir Ermeni tarafından verildiğini ortaya koydu. Ulu’nun 4 yıllık çalışmasının ürünü olan doktora tezine göre, Kurtuluş Savaşı başlayınca, o dönem 19 yaşında olan Ermeni asıllı Agop Martayan da Türk Ordusu’nda silah altına alınmış ve kendisi Şam’da Mustafa Kemal’le tanışıp dost olmuştu. Martayan, 1934’te Türk Dil Kurumu (TDK) başuzmanlığına getirildi. Ve 1935’te Mustafa Kemal’in emriyle “Dilaçar” soyadı verildi. Dilaçar, bir TDK toplantısı sırasında Mustafa Kemal için “Atatürk” soyadını önerdi ve öneri kabul edildi. Ulu’nun tezine göre, Atatürk’ün Latin harflerinden oluşan imzasını da, o dönemde Robert Kolej’de matematik ve kaligrafi öğretmenliği yapan Hagop Vahram Çerçiyan tasarladı.İlk olarak forzalazio tarafından gönderildi Gönderiyi görüntülehatırlamıyorumTrabzonspor büyütülmüş İstanbul klüpleri gibi yönetilmemeli, ne pahasına olursa olsun Şampiyonluk hedeflememeli. Maden gibi altyapısına gözbebeği gibi bakıp her yıl geliştirmeli…Sonra; diğer herşey ayağının altına serilecektir!
Yorum
-
Bunların aksine bir şey söylediğimi ya da her hangi birinin söylediğini hatırlamıyorum!..Yanlış mıyım?Gaflet ya da değil bahsini sen açtın,ben yeri burası değildir dedim sadece-yeri hiç olmayabilir de o kadarı beni ilgilendirmiyor.İlk olarak sweetrose tarafından gönderildi Gönderiyi görüntüleŞahsı herhangi bir şekilde farklı platformlarda tartışmak gibi gaflete düşecek değilim. Malum şahsın yürüttüğü faaliyetler, Türkiye Cumhuriyetinin demokratik ve laik yapısını bölücü nitelikte olduğu için; Teröristbaşı'nın "düzdüğü" kitap ile malum şahsın yazdıkları aynı paraleli ifade ediyor benim nazarımda... Gerçeklerin pusların ardında değil; önümüzde...En son Gamze tarafından düzenlendi; 23.02.2007, 16:30.
Yorum
En Aktif Kullanıcılar
Daraltma
En aktif kullanıcı yok.

Yorum