Duyuru

Daraltma
Henüz duyuru yok.

En Son Okuduğunuz Kitaplar Hakkında Yorumlar!..

Daraltma
Bu sabit bir konudur.
X
X

• Zaman
  • Göster
Hepsini Temizle
yeni gönderiler

• Ben yine kalın kafalı üslubumla(!) başlığın belirttiği, sorduğu şekilde yazmaya devam edeyim:

Bugün fuarda(Ankara 'her yönüyle Trabzon' fuarı) elime 'Kıyı' dergisini aldım. Medyatik kişiliğe sahip Sunay Akın'la beraber edebiyatı kendi içine sindirebilmeyi başarmış insanları gördüm, okudum diyebilirim. Çok tatlı yazılarla, çok renkli bakışlarla buluştuğuma inanıyorum.

İkinci kitabım da, Orhan Pamuk'tan 'Benim Adım Kırmızı'. Bu kitapta da Osmanlı İstanbul'unda 16. yüzyılın sonlarında bir nakkaş hikayesi anlatılıyor. Kitap, akıcı üslubuyla beraber kendi kültür mirasımızı korumak isteyebileceğimiz hat ve nakış sanatlarıyla ilgili iyi bir bilgi hazinesi.
    "dere coştu bir kere"

Yorum

• Zengin Baba Yoksul Baba-Robert Kiyosaki

Cok enteresan birseyi anlatiyor; okullarin, zenginlere işçi üretmek için kuruldugunu ve tüm dünya eğitim sisteminin girişimci değil işçi (üst düzey yönetici dahil)yetiştirmek için sistemli bir birliktelikte olduğunu yazıyor. Tasarruf ve yatırımın, asla öğretilmediğini, aslında tüm insanların sadece daha fazla tüketim için yönlendirildiği ve ekonomik özgürlüğü nasıl elde edeceğimizi yazıyor.
      Gerçekten bakış açınızı değiştirecektir, neden 1.000 YTL maaş alan biri de 10.000 YTL maaş alan biri de tam rahat değildir ve maddi imkansızlıktan yakınır anlıyorsunuz. Çünkü her ikisi de gelirine göre giderini çeşitlendiriyor, pazar alışverişini bırakıyor mesela, outlete uğramıyor bile gibi...
      Trabzonspor büyütülmüş İstanbul klüpleri gibi yönetilmemeli, ne pahasına olursa olsun Şampiyonluk hedeflememeli. Maden gibi altyapısına gözbebeği gibi bakıp her yıl geliştirmeli…Sonra; diğer herşey ayağının altına serilecektir!

Yorum

• İhtilalin Mantığı-Şevket Süreyya Aydemir

Kitap genel itibariyle, gözlem ve sentezlere dayalı, Şevket Süreyya'nın pak dili ile yazılmış güzel bir eser. Okumanızı tavsiye ederim; kitabın bazı bölümleri sıkıcı ama yinede okunmaya değer bir kitap..

Yorum

• Mahmut Goloğlu'nun Trabzon Tarihi adlı kitabını okudum. Trabzonlu olmanın gurur vermesi gerektiğini teyid ettirecek bir kitap. Gerçekler her zaman acı olmuyormuş.
          Selam Trabzon'uma!
          Trabzon'un uşağına
          Kaytanına,kuşağına
          Zipkasina,mintanina,kukulasina
          Çilkisine,çapulasina
          Horonina,kemençesine,yayına
          Funduğuna,misirine,çayına selam!

MAHMUT GOLOĞLU

Yorum

• uzun zaman sonra Ali Rıza Seyfi'nin BARBAROS HAYREDDİN PAŞA isimli kitabını okudum, kitap barbaros hayreddin'in akdenizi nasıl bir Türk gölüne çevirdiğini ve gelmiş geçmiş en büyük korsanlardan biri olduğunu anlatıyor, kitabı okuduktan sonra italyanların "anneciğim Türkler geliyor!!!" cümlesini niçin bu kadar çok sarfettiklerini anlıyor insan, barbaros boş kaldıkça italyan ve ispanyol kıyılarını müslümanlara eziyet ettikleri için yağmalamış, böyle bir kaptana böyle bir tarihe sahip olduğumuz için ne kadar övünsek azdır...
            www.turkkorsanlari.com'dan barbaros hakkında geniş bilgi elde edebilirsiniz...
            bir lafa bakarım laf mı diye,
            bir de söyleyene bakarım 'adam' mı diye...

Yorum

• Cengiz Aytmatov toprak ana okumanızı tavsiye ederim. insan hayatının değerini anlatan güzel bir eser. Farklı bir ülkeyi anlatmasına rağmen ANAdoludan bölümler bulabiliriz...

Yorum

• İtiraz

İlk olarak corleone tarafından gönderildi Gönderiyi görüntüle
                uzun zaman sonra Ali Rıza Seyfi'nin BARBAROS HAYREDDİN PAŞA isimli kitabını okudum, kitap barbaros hayreddin'in akdenizi nasıl bir Türk gölüne çevirdiğini ve gelmiş geçmiş en büyük korsanlardan biri olduğunu anlatıyor, kitabı okuduktan sonra italyanların "anneciğim Türkler geliyor!!!" cümlesini niçin bu kadar çok sarfettiklerini anlıyor insan, barbaros boş kaldıkça italyan ve ispanyol kıyılarını müslümanlara eziyet ettikleri için yağmalamış, böyle bir kaptana böyle bir tarihe sahip olduğumuz için ne kadar övünsek azdır...
                www.turkkorsanlari.com'dan barbaros hakkında geniş bilgi elde edebilirsiniz...
                Arkadaşım kitap gerçekten güzel ama, Barbaros Hayrettin Paşaya Korsan demek hakikaten beni üzdü

Yukardaki linke tıklarsan, 4 seriden oluşan bu kahramanın hayatını dinlersin, her seferinde GAVURUN yaptığı kalleşliğe cevap vermek için karşı saldırı yapmış, hiçbir zaman boş yere yakıp yıkmamış. Hatta, HİLAL taktiğini deniz savaşlarında uygulayan ilk CENGAVER.

Tüm tarihi kahramanlar linki: http://www.bizimsahife.org/mp3/index-14.htm

Bu arada, bildiğim kadarıyla, Dünyada Deniz Kuvvetlerinde HALAT armasını kullanan tek ülke biziz, bu arma sadece tüm açık denizlere hakim olan devletlere veriliyor. Ne acı değil mi, bir de bugünkü duruma bak
                En son Tekke tarafından düzenlendi; 28.02.2007, 19:31. Sebep: Ek
                Trabzonspor büyütülmüş İstanbul klüpleri gibi yönetilmemeli, ne pahasına olursa olsun Şampiyonluk hedeflememeli. Maden gibi altyapısına gözbebeği gibi bakıp her yıl geliştirmeli…Sonra; diğer herşey ayağının altına serilecektir!

Yorum

• İlk olarak sweetrose tarafından gönderildi Gönderiyi görüntüle
                  Gazi Paşa- Attila İLHAN

Attila İlhan ustamızın uzun zamadır okumak istediğim kitabını sonunda bugün itibariylre bitirdim. Attila İlhan'ın kelime dağarcının şekillendirdiği kitap; roman kurgusu içerisinde yazılmış. Beni birazcık zorlayan bir kitap oldu ama çok hoşuma gitti. Birazcık kelime bilgisi isteyen bir roman ama mutlaka hoşunuza gidecektir.

Bu arada yukarıda verilen kitaplarda; adı geçen malum şahıs; Türkiye Cumhuriyeti rejimine karşı oluşturduğu yapılanma ve yürüttüğü faaliyetlerden dolayı yargılanmış bir şahıstır. Türkiye Cumhuriyetinin demokratik ve laik rejimini hazmedememiş, kuklası olduğu bir ülkeye sığınmış bir insanın kitabını tavsiye etmek ne kadar doğrudur; bunu siz düşünün?
                  olay yine siyasete dönecek ama stalinlerin hitlerin kitapları okunuyosa bu ülkede o dediğin malum şahısların okunması çok doğaldır.yazandan ziyade içinde yazılanları bi kere okumak için çaba sarfedersen senin içinde ii olur.çünkü içinde yazılanlar çoğu romanın içindeki saçmalıklardan daha önemlidir.Hemde gerçeklerin ta kendisidir.

Benim tavsiye edeceğim kitabıda yazayım madem.Osmanlıyı yeniden keşfetmek(ilber ortaylı) kesin okuyun derim ben.Günümüzle uyarlarsak geçmişten baya bi ders alınması gerektiğini görürsünüz.
                  Özkan SÜMER

Yorum

• Osman pamukoğlundan Ey Vatan'ı bitirdim geçen gün kitap genelde güzel ama bazı bölümlerde çok sıkıldım örneğin ördek konusunda çok uzatmış...
                    Bir Gün Mutlaka!!

Yorum

• İlk olarak Tekke tarafından gönderildi Gönderiyi görüntüle
                      Arkadaşım kitap gerçekten güzel ama, Barbaros Hayrettin Paşaya Korsan demek hakikaten beni üzdü

Yukardaki linke tıklarsan, 4 seriden oluşan bu kahramanın hayatını dinlersin, her seferinde GAVURUN yaptığı kalleşliğe cevap vermek için karşı saldırı yapmış, hiçbir zaman boş yere yakıp yıkmamış. Hatta, HİLAL taktiğini deniz savaşlarında uygulayan ilk CENGAVER.

Tüm tarihi kahramanlar linki: http://www.bizimsahife.org/mp3/index-14.htm

Bu arada, bildiğim kadarıyla, Dünyada Deniz Kuvvetlerinde HALAT armasını kullanan tek ülke biziz, bu arma sadece tüm açık denizlere hakim olan devletlere veriliyor. Ne acı değil mi, bir de bugünkü duruma bak
                      arkadaşım sitemine hak veriyorum, korsan kelimesi iki manaya gelmektedir, biri bildiğimiz manası bir diğeri de belli bir ülke namına hizmet eden serbest denizcilerdir ki bu gruba Barbaros girmektedir, ben de kitabı okurken Barbaros'a korsan diye hitap edilmesine şaşırmıştım ama araştırınca hakikati gördüm, verdiğin adresler linkler çok faydalı oldu çok teşekkür ederim, ben de sana çamlıca yayınlarından çıkan Hızır Reis kitabını önerebilirim, direk anı tarzı yazılmış ve orjinal dili bozulamış içinde osmanlıca orjinal kaynakların da yer aldığı güzel bir kitap, dediğin gibi, böyle bir ecdadımız olduğu için ne kadar gurur duysak az, ve bu ecdadı bize unutturmaya çalışanlara inat insanlara hatırlatmak da bizim görevimiz...

Yorum

• Tesekkur

İlk olarak corleone tarafından gönderildi Gönderiyi görüntüle
                        arkadaşım sitemine hak veriyorum, korsan kelimesi iki manaya gelmektedir, biri bildiğimiz manası bir diğeri de belli bir ülke namına hizmet eden serbest denizcilerdir ki bu gruba Barbaros girmektedir, ben de kitabı okurken Barbaros'a korsan diye hitap edilmesine şaşırmıştım ama araştırınca hakikati gördüm, verdiğin adresler linkler çok faydalı oldu çok teşekkür ederim, ben de sana çamlıca yayınlarından çıkan Hızır Reis kitabını önerebilirim, direk anı tarzı yazılmış ve orjinal dili bozulamış içinde osmanlıca orjinal kaynakların da yer aldığı güzel bir kitap, dediğin gibi, böyle bir ecdadımız olduğu için ne kadar gurur duysak az, ve bu ecdadı bize unutturmaya çalışanlara inat insanlara hatırlatmak da bizim görevimiz...
                        Verdigin bilgi iyi oldu kardesim, tesekkur ederim. Burada Kaptan Paşamızın maceraları var: http://www.kitapyurdu.com/kitap/defa...9230654&LogID=

veya:

Yorum

• Goethe, Genç Wertherin Acıları

Kullanıcı adıma bakarak kitabın nasıl olduğunu tahmin edersiniz. Zamanında yayınlandığında werther yaşamıyorsa benim yaşamamın gereği yok diyerek intihar edenler olmuş

Yorum

• İlk olarak WERTHeR tarafından gönderildi Gönderiyi görüntüle
                            Goethe, Genç Wertherin Acıları

Kullanıcı adıma bakarak kitabın nasıl olduğunu tahmin edersiniz. Zamanında yayınlandığında werther yaşamıyorsa benim yaşamamın gereği yok diyerek intihar edenler olmuş
                            ben werther'in çok methini duymuştum, okuyup bunalıma giren arkadaşlarım olmuştu ama okuduğumda beni çok etkilemedi, bordo-siyah'tan alıp okudum belki onun bir etkisi vardır, sen daha iyi bir yayınevinden okuduysan bir isim verebilir misin?

@tekke, kitap için teşekkürler, böyle kitaplar bulduğunda özelden veya burdan yazabilirsen sevinirim, paslaşalım...

Yorum

• İlk olarak corleone tarafından gönderildi Gönderiyi görüntüle
                              ben werther'in çok methini duymuştum, okuyup bunalıma giren arkadaşlarım olmuştu ama okuduğumda beni çok etkilemedi, bordo-siyah'tan alıp okudum belki onun bir etkisi vardır, sen daha iyi bir yayınevinden okuduysan bir isim verebilir misin?

@tekke, kitap için teşekkürler, böyle kitaplar bulduğunda özelden veya burdan yazabilirsen sevinirim, paslaşalım...
                              Bordo siyah iiyi bir yayınevidir. ben oradan okumadım ama. okuduğum kitabın angi yayınevine ait olduğunu şu anda söyleyemem. Samsuna döndüğümde bildiririm kusura bakma. tabiki zevkler ayrı ayrıdır. Ortak bir zevk sözkonusu değildir. beğenmeme olabilir...

Yorum

• İlk olarak WERTHeR tarafından gönderildi Gönderiyi görüntüle
                                Bordo siyah iiyi bir yayınevidir. ben oradan okumadım ama. okuduğum kitabın angi yayınevine ait olduğunu şu anda söyleyemem. Samsuna döndüğümde bildiririm kusura bakma. tabiki zevkler ayrı ayrıdır. Ortak bir zevk sözkonusu değildir. beğenmeme olabilir...
                                ok sorun değil, bordo siyah iyi ama orjinalden özeti çok abarttığı için bazı kitaplarında hikayenin bütününü yakalayamıyorlar, ve tercümanları daha çok üniversite veya yüksek lisans öğrencileri olduğu için bazı kopukluklar olabiliyor, o yüzden çok önemli klasikleri daha geniş tercümelerden okumakta fayda var, samsuna döndüğünde kitabın sayfa sayısı ve yayınevi hakkında bilgi verebilirsen sevinirim...

Yorum

En Aktif Kullanıcılar

Daraltma

En aktif kullanıcı yok.
                                Yükleniyor...
                                X
                                WhatsApp Resmi İletişim