Duyuru

Daraltma
Henüz duyuru yok.

En Son Okuduğunuz Kitaplar Hakkında Yorumlar!..

Daraltma
Bu sabit bir konudur.
X
X

• Zaman
  • Göster
Hepsini Temizle
yeni gönderiler

• Elif Şafak - Aşk

Uzun zamandır okuma istediğim bir kitaptı ve sonunda okudum..

Roman için olağanüstü beklentilerim olduğu için beklediğimi bulamadım ama Gayet etkileyici,okunması gereken bir roman..

Hele Şems ile Mevlana'ya ait olan bölümü fevkalade etkileyici,ama o zamana ait konuşmalar biraz daha eski Türkçe ile olabilirdi..

Kitabı okumayanlar varsa mutlaka tavsiye ederim

Yorum

• İlk olarak Bekir Aydın tarafından gönderildi Gönderiyi görüntüle
      Elif Şafak - Aşk

Uzun zamandır okuma istediğim bir kitaptı ve sonunda okudum..

Roman için olağanüstü beklentilerim olduğu için beklediğimi bulamadım ama Gayet etkileyici,okunması gereken bir roman..

Hele Şems ile Mevlana'ya ait olan bölümü fevkalade etkileyici,ama o zamana ait konuşmalar biraz daha eski Türkçe ile olabilirdi..

Kitabı okumayanlar varsa mutlaka tavsiye ederim
      Bu seneki kitap listemde var kesinlikle okuyacağım......Tabi Allah izin ederse......

Tavsiyen için çok sağol.....
      En son Faik Yılmaz tarafından düzenlendi; 09.06.2011, 10:49.
      Ne mutlu Türk olana değil , Ne mutlu Türk'üm diyene !

"Cahilin karşısında kitap gibi sessiz ol." Mevlana

Yorum

• Ziyan – Hakan Günday….

Uzun soluklu bir yürüyüş planı yaptığınızı düşünün. Sahile indiniz büyük bir zevkle yürüyüşe başladınız. Derken hava birden soğur az sonrada yağmur başlar. Üşüyorsunuz ıslandınız ve en yakın yerleşim biriminden de bayağı bir uzaksınız. Bu zevkle başladığınız yürüyüş sizin için bir azap olur değimli ?

Bu kitabı okurken işte bende aynı duyguları hissettim. Eğer amacı okuyucusunu rahatsız etmek , sıkmaksa amacına ulaştığını söyleyebilirim. Objektif değerlendirme yapabilmek amacıyla askerden önce aldığım bu kitabı askerliği bitirdikten sonra okudum.

Konusu askerlikle ilgili. Mantıksızlık süzgecinden geçirerek işlemeye çalıştığı konuyu okunabilirliği açısından başka konularla hikayeleştirirken yer yer kopukluklar oluşmuş. Hikayenin gerçekliği , kurgusu konularında da pek başarılı olduğu söylenemez. Kitabın ilk bölümlerindeki betimlerinede ileriki kısımlarında rastlayamıyoruz.

Askerlik yapılma biçimi bakımından bir yandan eleştirel anlamda çok sözü edilen bir konu olmasına rağmen tarihimizden gelen kutsallığıylada tabu konumundaki bir mesele. Evet eleştirilecek çok yönü vardır. Şekli , yetersizlikleri , yapılma şekli, verimliliği bunlar hep tartışılabilir şeyler…

Ancak bu kitapta sadece ruhi bunalımlar ve askerin gözündeki olumsuzluklar yansıtılmış. Buda sağlam bir değerlendirme yapma olanağını kaybettirmiş. İnce ince ironi yaparken baze nde dozu fazla kaçırmış…

Açıkcası eleştiri her daim yapılmalıdır. Yanlışların görülmesi açısından çok faydalıdır. Ancak bu kadar karamsar bu kadar nesnel eleştiri ve konununda saçmalığı ve bayağılığı kitabın okunabilirliğini bayağı azaltmış…

Sonuç olarak bu kitap beklediğim gibi çıkmadı benim……

Yorum

• Osman Pamukoğlu'nun "Unutulanlar Dışında Yeni Dirşey Yok" adlı romanını okuyordum yarısına gelmiştim ama bu aralar üniversite sınavlarına hazırlandığım için biraz ara vermek zorunda kaldım.Yarısına kadar geldim devamını merak ediyorum ama zaman pek bulamıyorum.Çok güzel bir roman herkese tavsiye ederim.

Yorum

• İlk olarak Faik Yılmaz tarafından gönderildi Gönderiyi görüntüle
            Ziyan – Hakan Günday….

Uzun soluklu bir yürüyüş planı yaptığınızı düşünün. Sahile indiniz büyük bir zevkle yürüyüşe başladınız. Derken hava birden soğur az sonrada yağmur başlar. Üşüyorsunuz ıslandınız ve en yakın yerleşim biriminden de bayağı bir uzaksınız. Bu zevkle başladığınız yürüyüş sizin için bir azap olur değimli ?

Bu kitabı okurken işte bende aynı duyguları hissettim. Eğer amacı okuyucusunu rahatsız etmek , sıkmaksa amacına ulaştığını söyleyebilirim. Objektif değerlendirme yapabilmek amacıyla askerden önce aldığım bu kitabı askerliği bitirdikten sonra okudum.

Konusu askerlikle ilgili. Mantıksızlık süzgecinden geçirerek işlemeye çalıştığı konuyu okunabilirliği açısından başka konularla hikayeleştirirken yer yer kopukluklar oluşmuş. Hikayenin gerçekliği , kurgusu konularında da pek başarılı olduğu söylenemez. Kitabın ilk bölümlerindeki betimlerinede ileriki kısımlarında rastlayamıyoruz.

Askerlik yapılma biçimi bakımından bir yandan eleştirel anlamda çok sözü edilen bir konu olmasına rağmen tarihimizden gelen kutsallığıylada tabu konumundaki bir mesele. Evet eleştirilecek çok yönü vardır. Şekli , yetersizlikleri , yapılma şekli, verimliliği bunlar hep tartışılabilir şeyler…

Ancak bu kitapta sadece ruhi bunalımlar ve askerin gözündeki olumsuzluklar yansıtılmış. Buda sağlam bir değerlendirme yapma olanağını kaybettirmiş. İnce ince ironi yaparken baze nde dozu fazla kaçırmış…

Açıkcası eleştiri her daim yapılmalıdır. Yanlışların görülmesi açısından çok faydalıdır. Ancak bu kadar karamsar bu kadar nesnel eleştiri ve konununda saçmalığı ve bayağılığı kitabın okunabilirliğini bayağı azaltmış…

Sonuç olarak bu kitap beklediğim gibi çıkmadı benim……
            Ben beğendim bu kitabı.Bahsettiğiniz karamsar tablo Hakan Günday'ın genel tavrı.Okuduğum bütün kitaplarında var.Benim dikkatimi çeken kitabı beğenmeyenler genelde askerliğini yapmış olanlar.O yüzden zevk almak için askerlikten önce okunmasını tavsiye ederim.

Yorum

• İlk olarak exuu tarafından gönderildi Gönderiyi görüntüle
              Ben beğendim bu kitabı.Bahsettiğiniz karamsar tablo Hakan Günday'ın genel tavrı.Okuduğum bütün kitaplarında var.Benim dikkatimi çeken kitabı beğenmeyenler genelde askerliğini yapmış olanlar.O yüzden zevk almak için askerlikten önce okunmasını tavsiye ederim.
              Görüşlerinize 2 yönden katılamayacağım.....

1- Hayatında hiç aşık olmamış bir adama aşkla ilgili ne kadar kitap okutursanız anlayacağı şeyler çok sınırlıdır.... Bu kitapta askerlikle ilgili askerliğini yapmayanlar anlayamayacağı türden bilgiler var... O yüzden anlaşılırlığı sınırlı kalır diye düşünüyorum...

2- Askerliğini yapmamış insanlarda karamsarlığı körükleyebilecek ifadeler var.... Yani bir kitaptan ne kadar etkilenilebilir diye düşünür insan ama oranın havasını solumayanlar için ekstra olumsuz motivasyona neden olabilir.....

Askerliğini yapanların beğenmemesini gerçekle kitap arasındaki benzerliklerin fazla olmamasına ya da kötü anıları hatırlatmasına bağlıyorum siz nasıl düşünürsünüz bilmiyorum....

Yorum

Askerliğini yapanların beğenmemesini gerçekle kitap arasındaki benzerliklerin fazla olmamasına ya da kötü anıları hatırlatmasına bağlıyorum siz nasıl düşünürsünüz bilmiyorum....
                Bende öyle düşünüyorum.Kötü anılar kitaptan alınan zevki azaltıyor olabilir.o yüzden askerlikten önce okuyup,zevk alınmalı

Yorum

• Paulo Coelho-Elif

Hem Coelho'nun kitabı olması hem yaşadığı bir olayı anlatması hem de romanında bir Türk kızından bahsetmesinden dolayı hemen aldım okudum ancak fazla beklenti içine girdiğimden olsa gerek kitabı beğenmedim.Okuyacak arkadaşların büyük beklentilerle okumaması gerektiğini düşünüyorum.
                  Oblomov'un Hırkası

Yorum

• İskender Palanın geçmişte çok acılar yaşanan bir dönemi anlattığı İki Darbe Arasında isimli hatıra kitabına başladım....

Bazı olayları içinde yaşayanlar daha iyi algılayıp daha güzel yorumlarla bize aktarabilirler... Hele bu oalyları yaşayan İskender Pala gibi bir dil üstadı olunca daha fazla meraklanıyor insan....

Yani ordudan ihraç eidlmesine üzülsemde Türk Edebiyatı açısından çok önemli bir isim olması sebebiyle "böylesi daha hayırlı olmuş" demekle birlikte bu çekilen acıları mazur gösterecek bir durum değil doğal olarak.....

Neyse yorumlarımı kitabı bitirince siz değerli arkadaşlarımla paylaşıcam inşallah....

Yorum

İskender Palanın geçmişte çok acılar yaşanan bir dönemi anlattığı İki Darbe Arasında isimli hatıra kitabına başladım....

Bazı olayları içinde yaşayanlar daha iyi algılayıp daha güzel yorumlarla bize aktarabilirler... Hele bu oalyları yaşayan İskender Pala gibi bir dil üstadı olunca daha fazla meraklanıyor insan....

Yani ordudan ihraç eidlmesine üzülsemde Türk Edebiyatı açısından çok önemli bir isim olması sebebiyle "böylesi daha hayırlı olmuş" demekle birlikte bu çekilen acıları mazur gösterecek bir durum değil doğal olarak.....

Neyse yorumlarımı kitabı bitirince siz değerli arkadaşlarımla paylaşıcam inşallah....

Ben de okudum abi , bence de okunması gereken bir kitap ,

Tabi kişiden kişiye değişebilir de ...
                      "We are here to preserve democracy , not to practice it."

Yorum

• Merhabalar,
                        Edebiyatla bu kadar ilgili arkadaşlar görmek çok sevindirici.
                        Şu an Taht Oyunları (Malum Game of Thrones dizisinin uyarlandığı kitap) isimli kitabı okuyorum.
                        Sürükleyici, bir o kadar da süprizlerle dolu bir seri.
                        +
                        Hakan Günday'ın tüm kitapları kütüphanemi süslüyor, Az hariç hepsini okudum.
                        Tüm kitaplarını okuyanlar farkedecektir ki, Hakan Günday günümüzde popüler olan Yeraltı Edebiyatı üzerinde hatırı sayılır bir etkisi var.
                        Bu akımın beslendiği şey bu yazım tarzı.
                        Bardağın boş tarafına bakan bir eserden optimist olmak beklenemez bana göre.
                        Kaldı ki, en kaliteli kitabını yani Kinyas ve Kayra'yı yazmaya 17 yaşında başlayan bir yazar için özellikle hatırı sayılır bir hayran kitlesi edinmişken hayatı pozitif yönleriyle ele alan kitaplar yazmak biraz garip durabilirdi.
                        Önemli bir eksikliği neredeyse tek başına doldurmaya çalışıyor Hakan Günday, özellikle son kitabında biraz daha işin kazanç kısmını ön plana çıkarmasına rağmen, edebiyata farklı bir açıdan bakmak isteyen herkese şiddetle tavsiye ederim.
                        ''Ben Trabzonspor'un kaptanıyım, başka bir kaptanın arkasından, başka bir takımın formasıyla sahaya çıkmam!'' Dozer CEMİL

Yorum

• neredeyse 5 aydır kitap almadım elime en son agatha christie beklenmeyen misafiri alıp okumuştum. kesinlikle tavsiye edebilirim güzel kitap. kaç kere ters köşe olduğumu unuttum şahsen.

Yorum

• 2 Darbe Arasında kitabını askerde acemilik döneminin son günlerinde okumuştum.

Kişisel fikrim çok da abartılacak bir kitap değil.
                            Özkan SÜMER

Yorum

• bende en son Milli Mücadelede Trabzonu okudum Dr Sabahattin Özelin ben gayet iyi buldum kitabı Enver Paşa ve bolşevik propogandası Kuvayi milliye Osman Ağa ve o dönemle ilgili Nutuk Askeri arşivlerden ve o günün gazetelerinden yararlanarak yazılmış bir kitap mesela Yunan başbakanı Venizelosun Paris Konferansında Trabzonu Ermenilere bırakmasından Wilsonun çizdiği sınırda aynı şekilde ermenilere bıraklıması karadeniz rumlarının buna karşı çıkması Enver Paşanı Sarıkamış Harekatında kışlık giyecekleri Trabzona yollamak için gönderdiği gemilerin Zonguldakta Rusların batırmaları Rus ordusundaki Türk ve Müslüman asıllı askerlerin bizlere silah yardımında bulunması Rusların Gülbahar Hatun Türbesinin altını üstüne getirmesi vb Trabzonun Kurtuluş Savaşı yıllarındaki dönemini merak edenlere tavsiye ederim

Yorum

• İki Darbe Arasında- İskender Pala

Üzülerek söze başlamam gerekiyor sanırım. Maalesef geçmişimizle aramızda köprü yıkılmış durumda. O muhteşem medeniyet o harikuleda söz sanatlarını ne yazıkki bir çoğumuz anlayamıyoruz... Oysa bir beyitiyle sayfalar dolusu anlam çıkarılabilecek eserlerimiz mevcut eskilerimizde...

İşte yıkılan köprüleri onarmaya çalışan 50 civarı eseriyle bu konuda önemli adımlar atan Üstad İskender Pala hiçte alışık olmadığımız bir eseriyle karşımızda...

O derin anlamlar yok bu kitapta..... Derin acılar almış bunun yerini....Leylanının Mecnunu yok görevini yapmaya çalışan birinin hayal kırıklıkları var.....

Evet İskender Pala'nın asker olduğnu Binbaşı rütbesine kadar çıktığını ve emekliliğinin dolmasına 5 ay varken 28 Şubat post modern darbesi ile görevinden uzaklaştırıldığını ne yazıkki bende yeni öğrendim....

Aslında ilk aklıma gelen " Böylesi daha hayırlı oldu " demekti içimden ama bu Üstadın çektiği sıkıntılara mazeret olmamalıydı...Böyle bilimsel çalışmalar yapan bir insan sırf muhafazakar görüşü nedeniyle böyle dışlanmamalıydı....

Oysa kişilerin bireysel yeteneklerinden yararlanmayı bilsek , Mehmet Akif'in ifadesiyle " kafamızın üstüyle değilde içiyle uğraşılsa " eminimki çok daha güzel yerlerde olabilirdik...Belki bazı simgeler bazıları tarafından politize edilmiş siyasi simge olarak kullanılmış olabilir. Ancak bunu toplumun hemen hepsine maletmeyi kurunun yanında yaşlar yanar hesabıyla yaşlarında çoğunu yakmayı mazeret olarak göstermemeliydi...

Sonuç olarak çok acılar çekildi.... Üstad gibibir çok insan haketmedikleri acıların içine sürüldüler.... Bu kitapta bir nebze onları anlatıyor...

Yukarıda bir arkadaş çok hoşlanmadığını belirtmiş... Evet edebi bir eser değil bu söz sanatları yok.. Hatta bir çok yerinde rahatsız olacağımız ifadeler de var.... Hele gerçek insanların olmasıda olayları daha etkili yaşamamaıza nedne oluyor....

Üstad bu olayları yaşarken hep ümitvar olmuş... Hep içinde güzel şeyler olacağına dair umut taşımış.... Onu en çok yaralayanda zor günlerinde etrafında neredeyse kimsenin olmamasıymış... Gerçekten gerçek dostlarımızı kötü günümüzde yanımızda görebiliyoruz maalesef....

Güzel dersler çıkardım , yakın geçmişte yaşanan acıları bir kere daha gördüm.. Benimde meslek liseli olarak hakkımın yenildiği bu devirleri bir kere daha yaşadım...

Sonuç olarak acı dolu keder dolu ama gerçek anılar bunlar.....Okursunuz okumazsınız onu bilmem....Ama yazılmak için maalesef gerekli bir kitaptı bu.....

Okumaya başladığı yeni kitap Ermeni Tehciri - Yusuf Halaçoğlu isimli kitap bitirince görüşlerimi paylaşacağım.....

Yorum

En Aktif Kullanıcılar

Daraltma

En aktif kullanıcı yok.
                                Yükleniyor...
                                X
                                WhatsApp Resmi İletişim