İlk olarak Faik Yılmaz tarafından gönderildi
Gönderiyi görüntüle
Duyuru
Daraltma
Henüz duyuru yok.
En Son Okuduğunuz Kitaplar Hakkında Yorumlar!..
Daraltma
Bu sabit bir konudur.
X
X
-
Ben de şiiri çok severim.Hep daha derin,bir kaç kelimeyle daha yoğun anlatım olarak gelmiştir bana.Faik abi size katılıyorum,şiirler düz okunmamalı.Bir şiiri iki kişi okur.Biri okuyunca yüzüne bakarsın,diğeri okuyunca ağlarsın.Kelimeleri yaşayarak,o anda bir kelimeyle çok şeyi düşünerek okumak gerekli.Yazmak kadar okumak da önemli.Ben de karalıyorum bazen,ama okumayı daha çok seviyorum.
-

''Bir Çift Yürek'', yazarın kendi bastırdığı ilk basımından itibaren uluslararası bir bestseller olmuş ve tüm insanlığa eşsiz, zamanın derinliklerinden gelen güçlü bir mesaj iletmiştir. Eğer, tüm varlıkların, aynı evrensel birliğin bir parçası olduklarını anlarsak, dünyamızı yokoluştan kurtarmak için halen geç kalmış sayılmayız. Varolan herşey inanılmaz derecede güzel ve hashas bir karşılıklı bağımlılık dengesinde bulunmaktadır. Eğer bu mesajı alabilirsek, o zaman bizim yaşamlarımız da Gerçek insanlar''ınki gibi bu yüce amaçla dolabilir.
Yıllar önce beğenerek okuduğum bir kitaptı. Aborjinleri konu alan bir kitap tavsiye ediyorum.Trabzon büyükerşenini arıyor.
Yorum
-
"Yanan gün" isimli kitabını okumuştum Jack London'ın..Alaska'da altın peşinde sıfırdan başlayıp zirveye çıkan bir insanın tekrar sıfıra inişini anlatan güzel bir romandı..kapitalizmin acımasız yanını ta o zamanlardan görmek isteyenlere tavsiye edilir..İlk olarak Rayman tarafından gönderildi Gönderiyi görüntüleSu an bu kitabi okuyorum. Bu kitabi okuyan varmi?
Herkese Merhaba
Yorum
-
Bu aralar Dostoyevski'yi yeniden keşfetmekle meşgulüm.
Andre Gide'nin Dostoyevski biyografisinden sonra aralıksız 6 kitabını bu gece itibariyle bitirmiş durumdayım;
-Yer Altından Notlar(ki bana göre zirve noktası)
-Suç Ve Ceza
-Karamazof Kardeşler
-Öteki
-Kumarbaz
-Encinniler
Bir Yazarın Günlüğü de elimde mevcut. Ona da Gogol'den sonra başlayacağım.
Şuna kanaat getirdim.
Dünya da hiç bir yazar Dostoyevski seviyesine çıkamamıştır.
Şimdi de Gogol'e başladım
Bir Delinin Güncesi, Burun, Palto ve Ölü Canlar'ı okumuştum zaten.
Diğer kitaplarına başladım.
Ayrıca bir başka nokta da çevirilerin doğru olması.
Dostoyevski ve Gogol için Hasan Ali Yücel Klasikler Serisi en doğru çeviri konumunda.yaşamım buymuş meğer... sufle vermek ve unutulmak. madam! christian bir akşam balkonda sizinle konuşmuştu, hatırlar mısınız? tüm yaşamım bu... ben karanlık bir köşeye çekilmiş gizlenirken, başkaları şöhretin busesini topluyordu. ve son nefesimde şunu söylüyorum. "moliere bir dahiyse, christian da güzeldi..."Cyrano De Bergerac
Yorum
-

Amerika'nın keşfinden 20. yüzyıla kadar neler yaşanmış, neler bitmiş,bunların hepsini Uruguaylı yazar Eduardo Galeano'nun kaleminden öğrenebilirsiniz.Kitabın büyük bölümü Amerikan emperyalizminin Latin Amerika'daki etkisiyle ilgili.Kitabın basım yılı 1971, okurken bunu da gözardı etmeyin.
Yorum
-
Katılıyorum...İlk olarak Faik Yılmaz tarafından gönderildi Gönderiyi görüntüleBenim söylediğim şiir okumanın salt kitap okuyarak elde edilemeyecek bir yetenek olduğuydu... Belkide okumayla ilgisi yoktur sadece yetenektir.....
Şiir okumak ile kitap okumak arasında çok fark var bana göre...
Duygular çok daha fazla işleniyor satırlara...
Bu sebepten ötürü okuyanın da duygu yoğunluğunu en iyi şekilde hissedebilmesi gerek bence...Hamiş
Yorum
-
Ben buraya kesin katılıyorum , benim düşüncemde bu yöndeİlk olarak Faik Yılmaz tarafından gönderildi Gönderiyi görüntüleBenim söylediğim şiir okumanın salt kitap okuyarak elde edilemeyecek bir yetenek olduğuydu... Belkide okumayla ilgisi yoktur sadece yetenektir.....
Siz yazmaya devam edin yazdıkça daha güzel eserler meydana getireceğinize inanıyorum.....
" Hayatının anlamı senin bakış açında gizlidir. "
Yorum
-
Bedirhan Gökce - Delikanli
Cogunu yaptigim (veya öyle düsündügüm) seyler vardi icinden, ilginc hikayeler (pembe incili kaftan vs.) ilerde 13-14 yasinda bir oglum oldugunda ona verebilecegim bir kitab. herkese öneririm
DELİKANLI Kitaptan ;
Polat'ın resmini koymakla,Polat olunmaz.
Memati'nin ismi arkasından caka satılmaz.
Eğer Deli Hüsnü kadar yüreğin yoksa,
Aşk-ı Memnu'da bile sana yer olmaz...
Klavye Delikanlılarına benden armağandır. (B.Gökçe)
Akşam Gazetesi’nden Burhan Ayeri,
Bedirhan Gökçe’nin kitabı “DELİKANLI” için ne dedi
Bedirhan Gökçe, bize değişik gelen tarzla kitap yayınladı. Destek Yayınevi etiketini taşıyan bir çalışma. Hani şiir deseniz değil. Tam nesir de değil. Gerçek olan Delikanlı'nın hoşumuza gittiği. Bedirhan'ın sahnede ya da ekran tarzının daha şirini. Delikanlı Adamı tarif edişi olağanüstü. Bir sayfada 'Küçük hesap yapmaz, bahşiş vermeden çıkmaz' diyor. Başka bölümde 'Atasını dedesini bilir. Kansızlık etmez' diye tanımlıyor. Konuklardan en çok mahallesinin imamı Hasan Ercan'ın yazdıklarını sevdikEn son Ceyhun Öncü tarafından düzenlendi; 17.04.2011, 03:29.[Trabzon kimliği demek 'Her şeyi ile Trabzonspor'u alırım başımın üstünde taşırım.' anlamına gelmiyor. Kim bu acıyı bizlerle paylaşacak, sahada mücadele verecek, kim gelecek 'Ben buranın en önemli parçasıyım.' diyerek yüreğini ortaya koyacak, onlarla devam edeceğiz.]
Yorum
-
İstanbul Hatırası - Ahmet Ümit

Bir seri cinayetle beraber anlatılan İstanbul'un tarihi. Ahmet Ümit bayağı sıkı çalışmış bu kitabı için. Birçok ilginç bilgiyi hikayeyle paralel şekilde vermiş. İstanbul bir derya, hemde öyle böyle değil. Okudukça bir kez daha anlıyoruz.
Daha önce okuyanlarda da aynı şey oldu mu merak ediyorum. Belkide hiç bilmediğim için, ne nerede tam bilmediğimden bahsi geçen her yeri kitabın iç kapağındaki haritadan kimi zamanda normal haritalardan açtım açtım baktım. Hikayenin bütünlüğünü kaçırmamak, anlayabilmek için. İstanbul harita bilgimi geliştirdim biraz. Hikayenin serüveni yanında ayrı bir zevk oldu.
Kitap,"bastığın yeri toprak diyerek geçme" mısrasının açıklaması niteliğindeydi. Ne kadar kıymetli topraklara ayak bastığımızı bilmemiz açısından iyi bir kılavuzdu.En son m@rdi tarafından düzenlendi; 17.04.2011, 15:43.TSira- Şükran
"Ne mutlu "insanım" diyene. Ne mutlu "Türk'üm" diyene. Ne mutlu "bordooo" sesine "maviiii" diyerek karşılık verene."
Yorum
En Aktif Kullanıcılar
Daraltma
En aktif kullanıcı yok.

Yorum