Duyuru

Daraltma
Henüz duyuru yok.

En Son Okuduğunuz Kitaplar Hakkında Yorumlar!..

Daraltma
Bu sabit bir konudur.
X
X

• Zaman
  • Göster
Hepsini Temizle
yeni gönderiler

• İlk olarak m@rdi tarafından gönderildi Gönderiyi görüntüle
    İstanbul Hatırası - Ahmet Ümit

Bir seri cinayetle beraber anlatılan İstanbul'un tarihi. Ahmet Ümit bayağı sıkı çalışmış bu kitabı için. Birçok ilginç bilgiyi hikayeyle paralel şekilde vermiş. İstanbul bir derya, hemde öyle böyle değil. Okudukça bir kez daha anlıyoruz.
    Daha önce okuyanlarda da aynı şey oldu mu merak ediyorum. Belkide hiç bilmediğim için, ne nerede tam bilmediğimden bahsi geçen her yeri kitabın iç kapağındaki haritadan kimi zamanda normal haritalardan açtım açtım baktım. Hikayenin bütünlüğünü kaçırmamak, anlayabilmek için. İstanbul harita bilgimi geliştirdim biraz. Hikayenin serüveni yanında ayrı bir zevk oldu.

Kitap,"bastığın yeri toprak diyerek geçme" mısrasının açıklaması niteliğindeydi. Ne kadar kıymetli topraklara ayak bastığımızı bilmemiz açısından iyi bir kılavuzdu.
    Çok güzel bir kitap. "Bir solukta okursunuz" derler ya, aynen öyle işte...
    Hamiş

Yorum

• Kar Tatili

Küçük Nicolas ürkek, kırılgan, içekapanık bir çocuk. Ve ne yazık ki kimse bu ruh halinin, babasının kendisine anlattığı korkunç hikâyeler ve annesinin yüzünden eksik olmayan hüzün bulutundan kaynaklandığını bilmiyor... Dayanılmaz bir gerçek ve bu gerçekle boğuşmaya çalışan küçücük bir yüreğin büyük acıları... Sarsıcı bir roman...

Çok güzel bir kitap arkadaşlar. Akıcı...
      Bir gecede rahatlıkla bitirebilirsiniz. Kesinlikle sıkmıyor...
      Hamiş

Yorum

• İlgimi çekti.Kısa zamanda okumayı istedim.İnşallah.

Yorum

• Çırak

Boston dedektifi Jane Rizzoli, Cerrahın elinden yeni kurtulmuş, kâbuslarının sona erdiğini düşünmeye başlamıştır ki, yeni ortaya çıkan bir seri katilin peşine düşmek zorunda kalır. Ancak bu yeni katilin yöntemlerinin Cerrahınkilere olan benzerliği ürkütücüdür. Davayla ilgili herkesten daha çok şey bilen gizemli bir FBI ajanının ortaya çıkışı Rizzoli'nin işini kolaylaştırmaktan çok daha da zorlaştıracaktır. Uzun yıllardır birlikte çalıştığı ortağının yardımı olmadan tek başına savaşmak zorunda olan dedektif, korkularıyla ve kâbuslarıyla yüzleşip Cerraha ve 'çırağına' meydan okumaya hazırlanmaktadır.

'Bu kitabın kapağını açmadan önce ışıkları yakmayı, dolapların içini kontrol etmeyi ve kapıları kilitlemeyi unutmayın.' People

'Ustaca ve ürkütücü... Gerilimi ensenizde hissedeceksiniz.'

The Washington Post Book World

'Tam anlamıyla korkunç... Kitabı okuyacağım diye uykularımdan oldum ve uzun süre kendime gelemedim. Gerilim hiç bitmiyor, Gerritsen'in karakterleri bir neşter gibi derine iniyor.'

Beşinci Tüp'ün Yazarı Michael Palmer

'Gerritsen'in romanlarında bağımlılık yaratan bir şeyler var... Gözlerinizi sayfadan ayıramıyorsunuz; akıp gidiyor. Vakit gece yarısını geçip sabaha dönmesine, içinizin ürpermesine, tüylerinizin diken diken olmasına aldırmadan okuyorsunuz...' Maine Sunday Telegram

'Kendinden emin bir cerrahın neşteri gibi keskin... Tess Gerritsen bütün ustalığıyla gerilim romanları arasındaki yerini sağlamlaştırıyor.'

Publisher's Weekly

'Gerritsen hayranlarını hayal kırıklığına uğratmayacak bir roman... Yeni okurların bu heyecanı keşfetmesi için iyi bir fırsat...' Booklist

--

Aynı yazarın Cerrah adlı eserini öncelikle okumanız çok daha iyi olacaktır. Burdan bir arkadaşın tavsiyesi üzerine ilk olarak Cerrah adlı kitabı okudum ve vakit kaybetmeden Çırak adlı eseri de bitirdim. Etkileyici bir roman. Bir bölüm, bir bölüm daha derken 2 günde kitap bitti...
          Hamiş

Yorum

• İlk olarak Fatih Özkan tarafından gönderildi Gönderiyi görüntüle
            Katılıyorum...
            Şiir okumak ile kitap okumak arasında çok fark var bana göre...
            Duygular çok daha fazla işleniyor satırlara...
            Bu sebepten ötürü okuyanın da duygu yoğunluğunu en iyi şekilde hissedebilmesi gerek bence...
            Zaten üstadlar şiir okumak da demezler şiir söylemek derler. (bkz. Ahmet Hamdi Tanpınar, Yahya Kemal, Orhan Veli)
            Şiir imgelem işidir.
            Şair kendini yazar.
            Ama sen şiiri söylerken kendine uyarlarsın.
            yaşamım buymuş meğer... sufle vermek ve unutulmak. madam! christian bir akşam balkonda sizinle konuşmuştu, hatırlar mısınız? tüm yaşamım bu... ben karanlık bir köşeye çekilmiş gizlenirken, başkaları şöhretin busesini topluyordu. ve son nefesimde şunu söylüyorum. "moliere bir dahiyse, christian da güzeldi..."Cyrano De Bergerac

Yorum

• İlk olarak Fatih Özkan tarafından gönderildi Gönderiyi görüntüle
              Çırak

Boston dedektifi Jane Rizzoli, Cerrahın elinden yeni kurtulmuş, kâbuslarının sona erdiğini düşünmeye başlamıştır ki, yeni ortaya çıkan bir seri katilin peşine düşmek zorunda kalır. Ancak bu yeni katilin yöntemlerinin Cerrahınkilere olan benzerliği ürkütücüdür. Davayla ilgili herkesten daha çok şey bilen gizemli bir FBI ajanının ortaya çıkışı Rizzoli'nin işini kolaylaştırmaktan çok daha da zorlaştıracaktır. Uzun yıllardır birlikte çalıştığı ortağının yardımı olmadan tek başına savaşmak zorunda olan dedektif, korkularıyla ve kâbuslarıyla yüzleşip Cerraha ve 'çırağına' meydan okumaya hazırlanmaktadır.

'Bu kitabın kapağını açmadan önce ışıkları yakmayı, dolapların içini kontrol etmeyi ve kapıları kilitlemeyi unutmayın.' People

'Ustaca ve ürkütücü... Gerilimi ensenizde hissedeceksiniz.'

The Washington Post Book World

'Tam anlamıyla korkunç... Kitabı okuyacağım diye uykularımdan oldum ve uzun süre kendime gelemedim. Gerilim hiç bitmiyor, Gerritsen'in karakterleri bir neşter gibi derine iniyor.'

Beşinci Tüp'ün Yazarı Michael Palmer

'Gerritsen'in romanlarında bağımlılık yaratan bir şeyler var... Gözlerinizi sayfadan ayıramıyorsunuz; akıp gidiyor. Vakit gece yarısını geçip sabaha dönmesine, içinizin ürpermesine, tüylerinizin diken diken olmasına aldırmadan okuyorsunuz...' Maine Sunday Telegram

'Kendinden emin bir cerrahın neşteri gibi keskin... Tess Gerritsen bütün ustalığıyla gerilim romanları arasındaki yerini sağlamlaştırıyor.'

Publisher's Weekly

'Gerritsen hayranlarını hayal kırıklığına uğratmayacak bir roman... Yeni okurların bu heyecanı keşfetmesi için iyi bir fırsat...' Booklist

--

Aynı yazarın Cerrah adlı eserini öncelikle okumanız çok daha iyi olacaktır. Burdan bir arkadaşın tavsiyesi üzerine ilk olarak Cerrah adlı kitabı okudum ve vakit kaybetmeden Çırak adlı eseri de bitirdim. Etkileyici bir roman. Bir bölüm, bir bölüm daha derken 2 günde kitap bitti...

Tess Gerritsen kitapları çok güzel Cerrah,Kan Gölü,Günahkar tavsiye ederim
              TRABZONSPOR
              iyi ki varsın Eren Bülbül...
              İyi ki varsın Arslan Kulaksız...

Yorum

• Stieg Larsson Millennium Serisinin birinci kitabını okudum henüz. İkinci kitaba yeni başladım. Açıkçası arka kapakta yazanlar kadar çok da heyecanlı, merak uyandırıcı ve sürükleyici gelmedi bana. Ama seriye başladığım için bırakmayı sevmediğimden okuyorum yine de. Bundan önceki okuduğum seri açlık oyunlarıydı. Bana göre kesinlikle millenium serisinden iyidir. Eğer aksiyon dolu, merak uyandırıcı ve sürükleyici kitap okumak isterseniz Ejderha Dövmeli Kızdan ziyade Açlık Oyunları'nı tavsiye ederim.

Yorum

• Bize her yer Trabzon 2

1. Baski'dan almisdim. Dün gece bitirdim

Tavsiye ederim, ama en son ben bitirdim galiba

Yorum

• Kitap 540 küsür sayfa , 6 günde bitirdim...

Tavsiye ediyorum.
                    "We are here to preserve democracy , not to practice it."

Yorum

• Canan tan ''İz'' kİtabi okumaya deĞer gÜzel bİr roman...

Yorum

• Uzun bir aradan sonraa yine okumaya başlayabildim çok şükür....

Güldeste - İskender Pala

Hiç Unutmuyorum. Cem Yılmaz' ın Yahşi Batı Filmine gititğim günü.... Film 90 dakika sürüyordu ve abartısız yarısından fazlası küfür doluydu... O anda belki güldüm ama aynı zamanda bir bayan arkadaşımla gitmediğim içinde çok dualar ettim...

Evet mizahta sanatın en önemli öğelerinden birisidir. Ancak bu şekilde ayaklar altına alınması toplumun ahlakını yozlaştıracak şekile de bürünmemesi gerekir.

İşte benim okuduğum kitapta tamda mizahın sanatsal ve ince zekayla karışık kullanımına güzel bir örnek aslında. Osmanlı zamanındaki dil zenginliğini , ince dokundurmaları , kinayeleri ve tarizleri güzel örnekleriyle anlatmış....

Okurken tebessüm içinde olacağınız bu eseri okurken büyük bir zevk aldım. Zaten başlamamla bitirmem arasındada fazla bir zaman geçmedi.....

Bu kitaptan sonra Hakan Günday'ın Ziyan isimli romanına başladım bitirince onunla ilgilidüşüncelerimide paylaşırım.....
                        En son Faik Yılmaz tarafından düzenlendi; 03.06.2011, 14:36.
                        Ne mutlu Türk olana değil , Ne mutlu Türk'üm diyene !

"Cahilin karşısında kitap gibi sessiz ol." Mevlana

Yorum

• İlk olarak Mehmet Ç. tarafından gönderildi Gönderiyi görüntüle

Bize her yer Trabzon 2

1. Baski'dan almisdim. Dün gece bitirdim

Tavsiye ederim, ama en son ben bitirdim galiba
                          Merak etmeBen daha bitirmedim Bitirmeye niyetim yok

Yorum

• En son bunu bitirdim.

Yorum

• Şimdi Ahmet Hamdi'yi, Yaşar Kemal'i, Oğuz Atay'ı, Reşat Nuri'yi, Sebahattin Ali'yi okudukça, onların o şiir gibi akıp giden, uzun ama şaşaalı cümlelerini gördükçe yeni yazarlar, yabancı yazarlardan yapılan çevirmeler bana "çakal osuruğu" gibi geliyor. En son Zülfü Livaneli'nin "Serenat" romanını okudum. Gayet iyi, güzel dedim. Sonra Ahmet Hamdi'nin "Huzur" romanını 2.kez okudum. Arada dağlar kadar fark olduğunu açıkça görüyorsunuz.
                              BİLMEM ANLATABİLDİM Mİ?

Yorum

• Bu teknoloji beni bitirdi. Akşamları en az 1-2 saatimi kitaplarıma ayırmak istiyorum ama her akşam bilgisayarı 10 dakikalığına açınca daha kapatmak mümkün olmuyor. Eski zamanlarda yaşayanlara, bu kadar fazla uğraşı olmayanlara özeniyorum.

En son Gabriel Garcia Marquez'den Yüzyıllık Yalnızlık'ı okudum. Hepimiz bir yerden bu kitabı biliyoruz ama okumayanımız varsa ŞİDDETLE tavsiye ediyorum. Bu yazarın tarzına hayran kalacağınıza eminim.

Ve bir sorum olacak. Geçen gün kitapçıda indirimi görünce bir kaç kitap aldım da bunların içinde '' Bertolt Brecht- Üç Kuruşluk Roman '' adlı kitapta var. Bu kitabı okuyan var mı, merak ettim. 1 liraya satmaları garip geldi. Belki yayın evi kötüdür.
                                '' Trabzonspor'u tutmak sadece o yörenin çocuğu olmakla acıklanabilecek milliyetçi bir davranıs degildir.Benim için Trabzonspor, en güçlülere karşı koyan ve herkesi yenen bir hayali kahramandı. Öyle bir kahramandı ki statükoyu bile devirmisti. ''
                                Kazım Koyuncu

Yorum

En Aktif Kullanıcılar

Daraltma

En aktif kullanıcı yok.
                                Yükleniyor...
                                X
                                WhatsApp Resmi İletişim