Duyuru

Daraltma
Henüz duyuru yok.

En Son Okuduğunuz Kitaplar Hakkında Yorumlar!..

Daraltma
Bu sabit bir konudur.
X
X

• Zaman
  • Göster
Hepsini Temizle
yeni gönderiler

• Mayıs ayını Atsız'a ayırdım:

1) Mehmet BALLI - Basınımızda Türkçülük Mektebi: Ötüken (1964-1975)

2) Türkçülüğün Çağlayanı Atsız

https://millidusunce.com/atsiz-turkculugun-caglayani/ / https://www.kitapyurdu.com/kitap/tur...%B1+ats%C4%B1z

3) Kağan Bahadır KÜÇÜKALCAN - Her Devrin Menkûbu: Atsız

Hem seçim tantanasından sıyrıldım hem hafızamı tazeledim.
    Akıl, öfkeyi ve onunla kolayca birleşen bilgisizliği yener. Aklı kullanmak biraz zahmet, çaba gerektirir.

Yorum

• Son dönemi Kronik'in kitaplarına ayırdım:

1) Giosafat Barbaro - Doğu'ya Yolculuk

15. Yüzyılda Kıpçak Bozkırı, İran ve Doğu Anadolu’ya Seyahat

Venedikli bir asil olan Giosafat Barbaro, Kıpçak bozkırlarına doğru yola çıkar. Bir yandan ticaret yaparken bir yandan da coğrafyayı inceler. Uzun Hasan'ı, Osmanlı'ya karşı kışkırtır. Doç. Dr. Serkan Acar Hoca'nın tavsiyesi üzerine okudum. İlginç bir kişilikle karşılaştım.

2) Arnold Toynbee - Uygarlık Yargılanıyor

Toynbee, insanlığı ve tarihe farklı bir pencereden bakıyor. Mesela Türk tarihini Babür, Fergana ve bozkır merkezli okuması ilginç. Buradan yola çıkarak Türklerin yükselişini ve de gerileyişini ilginç bir şekilde değerlendiriyor. Ufuk açıcı...

3) Bernard Lewis - Modern Ortadoğu Nasıl Kuruldu?

Coğrafya kader midir? Bence içine doğulan zaman kaderdir. Beş asır öncenin İstanbul'undan bugünkü kadar şikayet edilmiyordur. Özellikle Orta Doğu ve toplumlarından şikayet edilirken, bahsedilen coğrafya nasıl değişti? Lewis, dinler ekseninde bu soruya ışık tutuyor. Özellikle yönetim şekillerine dair bakış açısına paralel düşündüğümü belirtmeliyim. Bugün cumhuriyet denilen kavram, teorideki idealize esilen halinden çok daha farklı biçimde uygulamaya çevriliyor. Lewis bunu güzel izah etmiş.

4) Necmettin Alkan - Sultan 2. Abdülhamid: Arafta Bir Hünkâr

Okunaklı bir hayat öyküsü... Birinci el kaynaklara sık başvuran yazar, karşılaştırmalı inceleme metoduyla birçok konuda okuyucunun zihnindeki soruları siliyor. Sloganik, kahramanlaştırıcı veya karalayıcı bir üslup yerine olanı, gördüğünü yazmış. Hep tartışılagelen toprak kayıplarını açık açık belirtmiş. Ancak o dönem Sultan'ın seçeneklerinin olmayışını da belirtmiş. Yani "Gök Sultan" demediği gibi "hain" de demiyor. Hele hele Pan-İslamist hiç demiyor. "İnsan" Abdülhamid'i anlatmış.
      Akıl, öfkeyi ve onunla kolayca birleşen bilgisizliği yener. Aklı kullanmak biraz zahmet, çaba gerektirir.

Yorum

• Silmarillion, J. R. R. Tolkien. Seriye Silmarillion ile başladım. Orta Dünya'nın kutsal kitabı. Dipsiz kuyu gibi. Uzun süredir okumayı istediğim ve sürekli ertelediğim bir kitaptı. Keşke bu kadar beklemeseymisim.

Yorum

• Burayı ihmal ettik.

Ülkü DEMİRAY - Cümbezin Kızı

Cümbezin Kızı 2023 Emine Işınsu Roman Ödülü Cümbezin Kızı tek başına bir kadın hikâyesi değildir. Unutulan tarihe, sosyal olaylara kızlarımızın çığlıkları arası

2023'ün ödüllü romanı. Üstelik Emine Işınsu afına düzenlenen bir yarışmayı kazandı. Konusu da ilginç: Kıbrıs, Filistin, İsrail arasında insan ve toprak üzerinden vatanlaşma...

Yorum

• Emekli jandarma istihbarat albayi Arif Dogan in olmeden kisa sure once bir gazeteciye yazdirdigi Jitemi Ben Kurdum kitabi. 90 li yillar ve yakin tarihe dair pek cok sey anlatiyor. Bu arada Arif albayin bahsettigi Jitem 87-90 yillari arasinda sadece teapit edilen teror hedeflerine yonelik operasyon duzenleyen bir birim. Baska herhangi bir icraati olmayan bir teskilat. Diger adi sıklıkla anılan adam kacirma, faili mechul cinayetler gibi pek cok ise karisan jitem icin Arif albay onlar jitemci degil götemci diyerek kendilerinin kesinlikle jitemci olarak anilmamasini ve kendisi ile kurdugu teskilatin da onlarla bir alakasi olmadigindan bahsediyor. Kendisi kitabi yazdirdiktan kisa sure sonra Kanal D deki Mehmet Ali Birand in 32. Gun programina iki kez cikti. Youtube da her iki programin tamami var. Ayriyeten A haber ve Trt de Faili mechul programina da cikmisligi var ama bunlarin videolari internette yok sanirim. Trt deki programda Hanefi Avci nin vakti zamaninda altin kacakciligi yaptigini soyuluyordu. O donem Ergenekon sorusturmasindan oturu uzun sure goz altina alinmisti. 32. Gun programinda bir sozu cok dikkatimi cekmisti. Demisti ki ben rahatsizligimdan oturu hastahanede yatarken yan tarafta televizyonda Habur sinir kapisindan teroristlerin davulla zurnayla karsilandigini gordum. Iste ben o an öldüm dedi. Omrunu terorle mucadelede gecirmis bir asker olarak herseyi sorgulayip, aslinda butun yaptiklarinin bosuna oldugunu dusuncesine kapildigindan bahsetti Mehmet Ali Birandin programinda. Habur sinir kapisinda duydugu rahatsiligi birkac kez dile getirdi ayni programda.

Onun haricinde aktuel tarih dergisinin 1. sayisinda Anadoluya tarihine yonelik pek cok guzel yazi var. Anadolu Selçukludaki Babailer isyaninda tut da Orhan gazinin en has adamlarindan Köse Mihailin hayat hikayesine kadar farkli cesitte makaleler derginin icerisinde.

Amerikali tarihci Howard Zihn Amerikanin kurulusunu ele aldigi bu kitapta kendi ulkesine dair ozelestiri yapip, kolombun Amerikayi kesifinden baslayarak yapilan Kizilderili latliamlarini gayet ayrintili ve genis bir perspektifle okuyucusuna aktariyor

Son olarak Osmanli, Rusya ve farkli tarih dergilerinin bir arada toplanan bu linkte de Trabzon Tarihi 1 ve Trabzon Tarihi 2 adli iki farkli klasorde Trabzon tarihiyle alakali da pek cok farkli kitap ve makale bulunuyor.

Yorum

• Bak bunu da ekliyeyim futboldaki kurallarin 1864 den 2020 ye kadar degisimiyle alakali 14 sayfalik eski Mhk baskani ilk kadin hakemimiz ve ilk kadin antrenorumuz Lale Orta nin makalesi.

Yorum

• Sevgili Dostlar...

Deprem Bölgesinde yüzlerce okulda yıkıldı. Bazları konteyner olarak yeniden inşa edildi. ama maalesef deprem bölgesinde kitabada büyük ihtiyaç var.

Geçen sene kendi kütüphanemden ve bazılarınıda alarak 73 kitap yollamıştım Adıyaman'a...

Sonra bir hemşire arkadaşım da çocuğunun neredeyse kim kullanılmayan üniversite test kitaplarını getirdi. onlarda 73 tane idi. Onlarıda yolladım çok memnun oldular...

Sonra eşimle birlikte Şırnak Silopi'deki bir liseye kitap yolladık. İşyerinden arkadaşlarda kitap getirdi. 51 kitap 3 dergi yolladık. Dün yerine ulaşmış kitaplarımız . Öğretmenler Odasına getirmişler. Trabzon'dan geldiğini duyunca çok şaşırmış ve sevinmişler. Öğrencilerde hakeza aynı şekilde.

Bizde çok mutu olduk.

cehaletle savaşta bir kibrit yakabildi isek ne mutlu bize...

bu tip kampanyalarımız sağ olduğumuz müddetçe devam edecek
                Ne mutlu Türk olana değil , Ne mutlu Türk'üm diyene !

"Cahilin karşısında kitap gibi sessiz ol." Mevlana

Yorum

• Merhaba abiler, ablalar, kardeşler….

Trabzonsporlu şehidimiz Eril Alperenimiz adına Samsunda bir ortaokulumuza kütüphane kuruluyor

Herkesten kitap bağışı beklerler çok eksikleri varmış.

Çarşamba Değirmenbaşı Ortaokulu idarecisi Adnan Akgün ile iletişime geçebilir, veya direkt kitapları yollayabilirsiniz.

0505 894 7421

DEĞİRMENBAŞI ORTAOKULU
                  Kirazlık Çay Mahallesi Değirmenbaşı Cad No:160 Çarşamba - SAMSUN
                  Bordo Mavi bayrağım kanatlansın sonsuza.
                  Genç, yaşlı, erkek, kadın; verdik omuz omuza.

Yorum

• Trabzon tarihiyle alakali soyle bir pdf eserlerin bir araya toplandigi link var.

Trabzon tarihi 1

Trabzon tarihi 2

Yorum

• https://x.com/se3rap/status/1572207073613729797
                      https://x.com/sivriikalemler/status/980861054447226881
                      En son jpositve tarafından düzenlendi; 20 saat önce.

Yorum

• Yorum

En Aktif Kullanıcılar

Daraltma

En aktif kullanıcı yok.
                        Yükleniyor...
                        X
                        WhatsApp Resmi İletişim