Duyuru

Daraltma
Henüz duyuru yok.

En Son Okuduğunuz Kitaplar Hakkında Yorumlar!..

Daraltma
Bu sabit bir konudur.
X
X

• Zaman
  • Göster
Hepsini Temizle
yeni gönderiler

• İlk olarak SDanışmaz tarafından gönderildi Gönderiyi görüntüle

Son zamanlarda okuduğum en kaliteli kitap. Okurken resmen elimden bırakamadım.

Yavuz Sultan Selim'i tanımak isteyenler mutlaka bu kitabı okusun. Kitabı okuduktan sonra şunu farkettim; Osmanlı Devleti'nin altın dönemi Yavuz Sultan Selimle başlamış. 8 sene gibi az bir dönemde ülkeyi şaha kaldırmış...

Kitabın en önemli özelliği ise yarısnın Yavuz Sultan Selim'in yanında bulunan paşaların günlüklerinin birebir aktarılması. Ve de o dönemi direk 1. ağızdan okumak isteyenler bu kitabı kesinlikle okusun derim.
    Biraz tarihsel kitaplar okuyacağım artık. İlk işim bu kitabı almak. Çok merak ettim.

Birde Kurtlar Vadisinde sürekli Polatın reklamını yaptığı Bozkırın Sırrı kitabını merak ettim.
    Mario Alberto Kempes - El Matador

Yorum

• Komutanım Ben Şehit miyim? - PEGASUS YAYINLARI -Emekli Tümgeneral Alaettin Parmaksız - Güneydoğu Anadolu’da Yaşanan GeçeklerPKK ile yaşanan

Kısmetse en yakın zamanda edineceğim..

Yorum

• 'Soner Yalçın - Bu Dinciler O Müslümanlara Benzemiyor' isimli kitabı aldım. Okumaya başlayacağım.

Yorum

• İlk olarak lato95 tarafından gönderildi Gönderiyi görüntüle

Posta Kutusundaki Mızıka...

Tavsiyeler üzerine okuduğum sizinde sıkılmadan okuyabileceğiniz ilgi çekici anlatımıyla hoşunuza gidecek bir kitap..

İçerisinde "Sevgili Dost" diye başlayan tam 61 tane farklı mektup barındırıyor.

İlgi çekiçi 3-5 alıntı yapayım sizlere bu mektuplardan...

Sevgili Dost...

.....Bu sabah kuş sesleriyle uyandım. Ne güzel değil mi ? Hayır. Güzel değil ! Açık penceremden ok gibi dalıp yastığıma saplanan karga sesleriydi..

.....Kuş sesleri dediğimde aklına asla karganın gelmediğini biliyorum. Bu, karganın da bir kuş türü olduğunu bilmeyişinden değil, karganın türünün en önemli özelliği olan güzel ötüşten mahrum oluşundan elbette. Yüzümü yıkarken acaba diyordum; acaba türümüzün en önemli özelliklerini taşıyor muyuz ? Hareketlerimiz ve sözlerimiz nerelere saplanıyor ? Acaba 'insan' denince hatırlanıyor muyuz ?

------

.....Her sabah yeni bir manzara görecekmiş gibi camlara koşup, değişen hiçbir şey olmadığını görmek ne soğuk. Düşüp yuvarlanan bir bozuk paranın peşinden koşarken, kelimelerin üzerine basa basa yürümek ne soğuk ! Dizlerine kadar gömüldüğün karda yürümekte ne var ? Boğazına kadar battığın kelimelerin içinde yüzmek ne soğuk !

------
          Sevgili Dost

.....İnsan, yazdıklarına da pişman olabilir. Çoğu kez bu pişmanlık, konuşmadan duyulan pişmanlıktan daha ağırdır. "Ağzımdan kaçtı" denebilir de "kalemimden kaçtı" denilemez. Eğer kalemden kaçılabilseydi, önce yazarı kaçardı ondan. Yazarı kaçardı, evet;"kalem sahibi" değil, "kalem esiri" olduğundan..
          Sevgili Dost;
          Bildiği şehirlerden bilmediği şehirlere, bildiği yüzlerden bilmediği yüzlere sığınmayı aklından geçirmemiş kaç insan vardır? Garların, terminallerin ve limanların dev mıknatıslara dönüştüğü saatlerde bedenlerini kaptırmayanlaar, ruhlarının bir otobüs koltuğuna, bir gemi çapasına, bir lokomatif tekerleğine yapışmasını önleyebilmişler midir?
          "Başımı alıp gitmek istiyorum" cümlesi kimbilir hayatımızın kaç kilidini kurcalamış, açayım derken kaç yeni kapı örtmüştür üstümüze. Arkaya bakmamayı başarabilenler, acaba gittikleri yere başlarını götürmeyi başarabilmişler midir?
          "Tebdil-i mekanda ferahlık vardır" diyenler, aslında "tebdil-i kan"ı mı kasdetmişlerdir?

Sevgili Dost;
          "Kalbimi alıp uzaklara gitmek istiyorum" Çünkü aklım hep kurcalanacak.
          "Kalbimi alıp"; çünkü kalbim değişen kanı karşılayacak. "Uzaklara"; çünkü gazeteler mürekkep, radyolar ses, televizyonlar renk yapmak istiyorlar onu. "Gitmek istiyorum"; çünkü gitmek kalmaktan daha pullu : bir gece kıyafeti gibi ışıl ışıl parlıyor tenimiz. Bir gece, kıyafeti gibi soyuyor gurbetini.

Sevigli Dost;
          Hafız : "Hiçbir yol yoktur ki sonu olmasın" demiş ama ne çıkar! Bizim otobüslerimizin aynalarında hala, "ömür biter yol bitmez" yazıyor. "Düz yolda da sürçer insan " deyince Çehov,

Aşık Dertli cevap veriyor :"Doğru gitsem yollar komaz/Bükük yollar boynum gibi"
          poetricus

Yorum

• AVUCUNUZDAKİ KELEBEK

GERÇEKTEN OKUMAYA DEĞER BİR KİŞİŞEL GELİŞİM KİTABI.
            .....................................

Yorum

• Bir süre kitap almayacağım.... Çünkü okumadığım bir çok kitap var elimde.......

Acil olan 20 tanesini sıraya dizdim.... 2 tanesinide okudum... ( Tavan Arası ve Kitabı Aşk) geriye 18 tane kaldı..... Askere gidene kadar onlarıda okuyacağım inşallah.......

Ne mutlu Türk olana değil , Ne mutlu Türk'üm diyene !

"Cahilin karşısında kitap gibi sessiz ol." Mevlana

Yorum

• İlk olarak Faik Yılmaz tarafından gönderildi Gönderiyi görüntüle
                Bir süre kitap almayacağım.... Çünkü okumadığım bir çok kitap var elimde.......

Acil olan 20 tanesini sıraya dizdim.... 2 tanesinide okudum... ( Tavan Arası ve Kitabı Aşk) geriye 18 tane kaldı..... Askere gidene kadar onlarıda okuyacağım inşallah.......

İskender Pala bu günlere senle geldi Faik abi

Bu hafta içerisinde bir söyleşisine katılacağım varsa sormak istediğin yada merak ettiklerin ileteyim kendisine
                Düşün mü, konuş mu, sus mu, unut mu ?
                **Latocan**

Yorum

• Aman Allahım orda Cezmi Ersöz mü görüyorum?
                  Yanlış gördüğümü söyle Latocan? ))

Neyse ki Selim İleri yok

Yorum

• İlk olarak lato95 tarafından gönderildi Gönderiyi görüntüle
                    İskender Pala bu günlere senle geldi Faik abi

Bu hafta içerisinde bir söyleşisine katılacağım varsa sormak istediğin yada merak ettiklerin ileteyim kendisine
                    Çok var aslında.....

Öncelikle ağlamayı unutan gözlere ağlamayı hatırlattığı için çok teşekkür etmek lazım.....

Bir de tüketim toplumunun acı bir sonucu olarak aşkıda basitleştiren zihniyete verdiği deruni cevaplar içinde......

Son olarak çölde bir bardak su arayan birisi misali onun tek bir kitabını ararken Beşikçi Kitabevinde bütün kitaplarını görünce ummanlara düşmüş gibi sevindiğimi anlatırsan yeter de artar bile.....

Çok oldu galiba kusura bakma.....

İlk olarak Gamze tarafından gönderildi Gönderiyi görüntüle
                    Aman Allahım orda Cezmi Ersöz mü görüyorum?

Neyse ki Selim İleri yok
                    Kitapçıda çok uygun bir fiyata aldım 3 tane kitabını..... İçinde bir çok yeri karalanmış olduğundan okumaya değer olduğunu düşündüm.....

Genelde çok sevmem tarzını hep yalnızlık üzerine ruhsal bunalımlar üzerine eserler yazar ama yinede güzeldir ...... Fena değildir ortalamanın üzerindedir benim nazarımda.....
                    Ne mutlu Türk olana değil , Ne mutlu Türk'üm diyene !

"Cahilin karşısında kitap gibi sessiz ol." Mevlana

Yorum

• İlk olarak Gamze tarafından gönderildi Gönderiyi görüntüle
                      Aman Allahım orda Cezmi Ersöz mü görüyorum?

Neyse ki Selim İleri yok

Korkarım ki doğru gördüklerin gamzecan

Selim ileri ??? uwww
                      Düşün mü, konuş mu, sus mu, unut mu ?
                      **Latocan**

Yorum

• Yazar Erdal Demirkıranın ÖSS üzerine yazdıgı müthiş bir kitap ayrıca şekli icabiyla da dünya da bir ilk. Sag üst köşede ki ÖSS şekeriyle de hafızanızı 3 saatligine güçlendirebilirsiniz

Yorum

• İlk olarak bmnserdar_61 tarafından gönderildi Gönderiyi görüntüle

Yazar Erdal Demirkıranın ÖSS üzerine yazdıgı müthiş bir kitap ayrıca şekli icabiyla da dünya da bir ilk. Sag üst köşede ki ÖSS şekeriyle de hafızanızı 3 saatligine güçlendirebilirsiniz
                          erdal demirkıranın çoğunu okudum.her kitabı çok güzel tam okumalık.bu kitapta çok güzeldi.hele şu kenarındaki öss şekeride çok tatlıydı

Yorum

• Bu kitabı tavsiye ederim bir okuyuşluk güzel bir kitap..

Sultan Alparslan sadece dokuz yıl süren hakanlığı süresince bugünün orta büyüklükteki devletlerinden onlarca devletin toprağı büyüklüğünde toprak fethetmiştir. Fethettiği topraklarda dini, ırkı ne olursa olsun herkes emniyet, sevgi ve mutluluk içinde yaşamıştır. İlim tarihi onun zamanındaki buluşları kaydederek göğsünü kabartmaktadır.Malazgirt Zaferi’nde baş düşmanı Romenos Diogenes’i esir etmiştir. Ancak esirine misafir muamelesi yapmış, sonra da onu affetmiştir. Bu hadiseyi Batılı insanın mantığının kabul etmesi mümkün değildir. Alparslan gibi bir şahsiyeti tam olarak anlatmak elbette mümkün değildir. Onları gibi şahsiyetleri acizane yazmaya çalışan kalemler ancak şeref duyarlar. Şu dörtlük meseleyi ne güzel anlatmaktadır.

"Ömrü boşa geçenden geriye ne kalır ki?....Erlerden yiğitlerden nice bir nişan kalırGüzel atalarımız sözü de güzel demişAt ölür meydan kalır, yiğit ölür şan kalır..."
                            Mario Alberto Kempes - El Matador

Yorum

• heidi okuyom nostalji yapmak istedim biraz

Yorum

• Gökhan;

Kitabı bulabilirsem alıp okuyacağım.
                                Şu an Fetih 1453'ü okuyorum, ondan sonra da Muhafız'ı okumayı düşünüyorum. Sonra da bu kitabı bulursam bunu
                                www.twitter.com/SDanismaz
                                Gugudali..
                                Pirana Kovalayan Çılgın Hamsi

Yorum

En Aktif Kullanıcılar

Daraltma

En aktif kullanıcı yok.
                                Yükleniyor...
                                X
                                WhatsApp Resmi İletişim