Jostein Gaarder 'in Felsefe tarihini hikayeci bir bişimde anlatdığı '' Sofie'nin dünyası '' nı okudum.
Duyuru
Daraltma
Henüz duyuru yok.
En Son Okuduğunuz Kitaplar Hakkında Yorumlar!..
Daraltma
Bu sabit bir konudur.
X
X
-
Kitap Adı :ŞEYTAN MARKA GİYER
Orjinal Adı :THE DEVIL WEARS PRADA
Yazarı :LAUREN WEISBERGER
Türü :ROMAN
Çevirmen :Pınar Öcal

Taşrada büyüyen ve hoş bir kız olan Andrea Sachs, Brown’dan mezun olur olmaz her genç kızın hayalinde yaşattığı bir iş bulur: Moda dünyasında en çok saygı gören ve en çok nefret edilen kadının -Miranda Priestly- asistanlığı.
Şeytan Marka Giyer, bir zamanlar Vogue dergsinin ünlü Genel Yayın Yönetmeni Anna Wintour’un asistanı olan Lauren Weisberger’in kaleme aldığı eğlenceli bir roman. Lauren, kahramanı Andrea Sachs aracılığıyla, şöhreti dillere destan bir genel yayın yönetmeninin asistanlığını yapmanın nelere mal olduğunu eğlenceli bir kurgu ile anlatıyor.
Runway derisinin Genel Yayın Yönetmeni Miranda Priestly’in asistanlığını yapmaya başlayan Andrea, bir anda kendini Prada, Armani, Versace dünyasında bulur. Çevresinde yaşamlarının tek amacı marka giyip kendileri ile ilgilenmek olan genç, güzel kadın ve erkekler vardır. Weisberger, romanında moda dergilerinde çalışanların yüzeysel dünyalarını gözler önüne serdiği gibi yönetim kadrolarındaki çalışma şekillerini de okurla paylaşıyor.
Andrea’nın dramı
Üniversiteden yeni mezun olanlar bir işe en alt basamaktan başlayarak yükseleceklerini bilirler. Ama hiçbiri patronlarının kuru temizlemeciden giysilerini alacaklarını, sabah sıcak sütlü kahvesini ayağına götüreceklerini, en son Harry Potter kitabının henüz satışa sunulmadan önce bir kopyasını patronunun eline ulaştırmak zorunda kalacaklarını, çocukları için dadı adayları ile görüşeceklerini akıllarının ucundan bile geçirmezler.
Gülmece unsurlarıyla örülmüş Şeytan Marka Giyer komik, iğneleyici bir ‘dedikodu’ romanı.
hoş bir roman. İş hayatına yeni atılan bir bayanın yaşadıgı zorluklar gulunc olaylar . hiç beklemediği yeni bir hayatın kapılarının aralanması...aynı zamanda filmide varmış ama ben izlemedim bulursam izleyeceğim
Orjinal Adı :THE DEVIL WEARS PRADA
Yazarı :LAUREN WEISBERGER
Türü :ROMAN
Çevirmen :Pınar Öcal

Taşrada büyüyen ve hoş bir kız olan Andrea Sachs, Brown’dan mezun olur olmaz her genç kızın hayalinde yaşattığı bir iş bulur: Moda dünyasında en çok saygı gören ve en çok nefret edilen kadının -Miranda Priestly- asistanlığı.
Şeytan Marka Giyer, bir zamanlar Vogue dergsinin ünlü Genel Yayın Yönetmeni Anna Wintour’un asistanı olan Lauren Weisberger’in kaleme aldığı eğlenceli bir roman. Lauren, kahramanı Andrea Sachs aracılığıyla, şöhreti dillere destan bir genel yayın yönetmeninin asistanlığını yapmanın nelere mal olduğunu eğlenceli bir kurgu ile anlatıyor.
Runway derisinin Genel Yayın Yönetmeni Miranda Priestly’in asistanlığını yapmaya başlayan Andrea, bir anda kendini Prada, Armani, Versace dünyasında bulur. Çevresinde yaşamlarının tek amacı marka giyip kendileri ile ilgilenmek olan genç, güzel kadın ve erkekler vardır. Weisberger, romanında moda dergilerinde çalışanların yüzeysel dünyalarını gözler önüne serdiği gibi yönetim kadrolarındaki çalışma şekillerini de okurla paylaşıyor.
Andrea’nın dramı
Üniversiteden yeni mezun olanlar bir işe en alt basamaktan başlayarak yükseleceklerini bilirler. Ama hiçbiri patronlarının kuru temizlemeciden giysilerini alacaklarını, sabah sıcak sütlü kahvesini ayağına götüreceklerini, en son Harry Potter kitabının henüz satışa sunulmadan önce bir kopyasını patronunun eline ulaştırmak zorunda kalacaklarını, çocukları için dadı adayları ile görüşeceklerini akıllarının ucundan bile geçirmezler.
Gülmece unsurlarıyla örülmüş Şeytan Marka Giyer komik, iğneleyici bir ‘dedikodu’ romanı.
hoş bir roman. İş hayatına yeni atılan bir bayanın yaşadıgı zorluklar gulunc olaylar . hiç beklemediği yeni bir hayatın kapılarının aralanması...aynı zamanda filmide varmış ama ben izlemedim bulursam izleyeceğim
ÇOk merak ettiğim Selim İleri'yi okumayı denedim geçenlerde.
'Dostlukların Son Günü' isimli, Sait Faik Hikaye Ödülü almış kitabını...
Beceremedim.
Okuyamadım yani.
Yürütemedim.
Sevmedim.
Çok tuhaf geldi anlatımı, takip edemedim. Sevemedim yahu resmen.
Kitap yarıda bırakmak çok adetim değildir, bıraksam da muhakkak daha sonra geri döneceğimi bilirim ona.
Ama zannetmiyorum ki geri döneyim bu kitaba.
Başlayamadan bitti bende Selim İleri sevgisi.
Kendisine ve okurlarına saygı duyuyorum.
Kendime ise beceriksizliğim için kızıyorum.
Otur Grange oku sen çok bilmiş hanımefendi!
Yorum
-
Hakan Albayrağın
Bismillah Hotel Kitabını Okudum. Çok Güzel Bir Kitap Tavsiye Ederim
Bir Nevi Gezi Kitabı Diyebiliriz. Okudukça İnsana Yer Yer Osmanlı Torunu Olduğu
İçin Gurur Duyma Hissini Tattırıyor GerçektenSevdiklerinin En Hayırlısı Seni Terketmeyendir
Sana Düşersin Demiştim, Fazla Sarktın Hayallerimden..
Yorum
-

en son okuduğum kitap çok güzel bi kitap tarihi sevmem ama bana sıkıcı gelmedi çok kitap okuyan birisi de değilimdir osmanlının nasıl kurulduğunu anlatıyo sayfa sayısı sizi yıldırmasın=)tavsiye ederimMustafa abimiz huzur içinde yatıyordur. Bu işi yapanlar bu insanlara çanak tutanlar bu işi aklayanlar bu işte sessiz kalanlar acaba onların yatacak yeri var mıdır?
Trabzonspor 'eski' kaptanı
Yorum
-
Mehaba arkadaşlar..
Son olarak KOKOLOJİ adında bir kitabı okudum. Hatta okuduk desem yeridir.
Eğlenceli ve kimi zaman evet evet bu benim diyebildiğiniz şeyler var içerisinde..
Kitap aslında İnsan davranışlarının ve durumsal tepkilerinin gizli anlamlarının yorumlanmasını amaçlıyor.
Arkadaşlarınızla boş zamanlarınızda okuyup eğlenebileceğiniz mütiş ve ilginç bir kitap.
Ayrıca öyle monoton bir tarzıda yok.
Herkese tavsiye ederim.
Kokoloji / Isamu saito - Tadahiko Nagao

Düşün mü, konuş mu, sus mu, unut mu ?
**Latocan**
Yorum
-
İmparatorların denizi..Akdeniz.
Akdeniz'in kontrolü için yapılan Osmanlılar ile Avrupalılar arasındaki mücadele anlatılmış ve akıcı romansı bir anlatımda yazılmış bir kitap..yazar Roger Crowley..
unutmadan kitapta ilginç ayrıntılarda oldukça fazla..Ah hamsinun tavası hele da izgarasi hamsiyi kiremite ye de bak tadi nasi..
Yorum
-
Sümeyyecim Türk klasiklerinden okuyor olmana çok sevindim.İlk olarak TSümeyye tarafından gönderildi Gönderiyi görüntüle
en son okuduğum kitap çok güzel bi kitap tarihi sevmem ama bana sıkıcı gelmedi çok kitap okuyan birisi de değilimdir osmanlının nasıl kurulduğunu anlatıyo sayfa sayısı sizi yıldırmasın=)tavsiye ederim
Ben de bir klasik hastası sayılabilirim. Dahası Tarık Buğra'yı çok severim. Çok samimi bulduğum bir yazardır, mekanı cennet olsun.
En son kendisinin Yalnızlar romanını okudum, bir hayli yorucu geldi. Sıkılmadım da değil hani. Ama o insan psikolojisinin en derinine inip, en ufak hareketleri anlamlandırarak okuyucuya sunması yok mu, sanki roman karakterlerinin yüzlerini görüyor hissettiklerini hissediyorsunuz o an. Tuhaf bir adam.
Ben Tarık Buğra'yı hikayeleriyle tanıdım. Yine Ötüken yayınevinden çıkan Yarın Diye Bir Şey Yoktur isimli hikaye kitabından...
İçinde bir Havuçlu Pilav Meselesi hikayesi vardır ki beni benden almıştır.
Kısacası, severiz Tarık Buğra'yı.
Yorum
En Aktif Kullanıcılar
Daraltma
En aktif kullanıcı yok.

Yorum