Duyuru

Daraltma
Henüz duyuru yok.

YGS - LYS Maratonu | 2017 Sınav Sonuçları Açıklandı

Daraltma
X
  •  
  • Filtre
  • Zaman
  • Göster
Hepsini Temizle
yeni gönderiler

• 'YGS kitapçıklarında şifre' haberine ÖSYM'den açıklama
    ÖSYM, basında 'YGS'de gizli şifre' ile yer alan kitapçığın, sınav sonrası basına verilmek üzere hazırlandığını bildirdi.

Öğrenci Seçme ve Yerleştirme Merkezi (ÖSYM), basında 'YGS'de gizli şifre başlığı' ile yer alan kitapçığın, sınav sonrasında basına verilmek ve internet sitesinden duyurulmak üzere hazırlandığını bildirdi. Açıklamada, "Bu soru kitapçığı sınava giren hiç bir adaya verilmemiştir." denildi.
    ÖSYM'den yapılan açıklamada basında 'YGS'de Gizli Şifre' başlığı ile yer alan kitapçığı, ÖSYM'nin sınav sonrasında basına vermek ve internet sitesinden duyurmak üzere hazırlandığı, ana soru kitapçığından türetilmiş, tek bir soru kitapçığı olduğu belirtildi. Bu soru kitapçığının herhangi bir adaya verilmesinin söz konusu olmadığı belirtilen açıklamada, "Doğru cevabın bulunduğu yer değiştirilmeden sadece yanlış cevap seçeneklerinin yerleri değiştirilmiştir. Bu soru kitapçığı sınava giren hiç bir adaya verilmemiştir." denildi.
    ÖSYM, Şubat 2011'den itibaren gerçekleştirdiği tüm sınavlarda 'adaya özgü soru kitapçığı' hazırlayarak pek çok haksızlığın önüne geçtiği belirtilen açıklamada, "Adaya özgü soru kitapçığı' uygulamasında tüm adaylar için hazırlanmış olan toplam soru, ana konu alanları ile sınırlı kalmak üzere, her bir aday için rastgele seçilmiş farklı sıraya konulmaktadır. Buna ilave olarak her sorunun doğru cevabı da her bir adayın soru kitapçığında yine rastgele biçimde bir şıka atanmaktadır. Madde analizine imkân tanımak üzere yanlış seçeneklerin de yerleri değiştirilmektedir. Bu sayede her bir adayın soru kitapçığı 'tek bir tane' olarak basılmaktadır. Bugüne kadar yapılan üç sınavda da bu gerçekleştirilmiştir." ifadelerine yer verildi.
    27 Mart 2011 günü yapılan Yükseköğretime Geçiş Sınavı(YGS)'nda da 'adaya özgü soru kitapçığı'nın basıldığı ve aday sayısı kadar soru kitapçığı dağıtıldığı aktarılan açıklamada, şu görüşlere yer verildi: "Sınav sonrasında, soru kitapçıkları ve cevap kâğıtları güvenli biçimde toplanmış ve merkezimizde cevap kâğıtların görüntülenmesi ve okunması işlemleri sürdürülmektedir. Önümüzdeki günlerde her bir adaya, kendisine verilen soru kitapçığı ve kendi cevap kâğıdının görüntüsüne internet üzerinden erişim imkânı verileceğinden, tüm adaylarda bu ya da buna benzer bir soru kitapçığının kullanılmadığı görülecektir. Daha önceki duyurularda da belirtildiği gibi, kamuoyunu derinden etkileyecek bu ve benzeri konularda basınımızın daha hassas davranması beklenir. Bu gibi durumlarda kamuoyu ÖSYM'nin internet sitesinden duyurduğu bilgilere itibar etmelidir."
    haberaktuel.com
    En son Sibel tarafından düzenlendi; 02.04.2011, 14:17.

Yorum

• Önceki yıllarda seçenekler küçükten büyüğe doğru mu sıralanıyordu?
      21.12.2009 Unutmayacağız...
      ''Ben Trabzonspor'un kaptanıyım, başka bir kaptanın arkasından, başka bir takımın formasıyla sahaya çıkmam!''
      Cemil Usta
      Sen bu kentin en büyük yeminisin, en büyük inadı.

Yorum

• İlk olarak TSibel tarafından gönderildi Gönderiyi görüntüle
        'YGS kitapçıklarında şifre' haberine ÖSYM'den açıklama
        ÖSYM, basında 'YGS'de gizli şifre' ile yer alan kitapçığın, sınav sonrası basına verilmek üzere hazırlandığını bildirdi.

Öğrenci Seçme ve Yerleştirme Merkezi (ÖSYM), basında 'YGS'de gizli şifre başlığı' ile yer alan kitapçığın, sınav sonrasında basına verilmek ve internet sitesinden duyurulmak üzere hazırlandığını bildirdi. Açıklamada, "Bu soru kitapçığı sınava giren hiç bir adaya verilmemiştir." denildi.
        ÖSYM'den yapılan açıklamada basında 'YGS'de Gizli Şifre' başlığı ile yer alan kitapçığı, ÖSYM'nin sınav sonrasında basına vermek ve internet sitesinden duyurmak üzere hazırlandığı, ana soru kitapçığından türetilmiş, tek bir soru kitapçığı olduğu belirtildi. Bu soru kitapçığının herhangi bir adaya verilmesinin söz konusu olmadığı belirtilen açıklamada, "Doğru cevabın bulunduğu yer değiştirilmeden sadece yanlış cevap seçeneklerinin yerleri değiştirilmiştir. Bu soru kitapçığı sınava giren hiç bir adaya verilmemiştir." denildi.
        ÖSYM, Şubat 2011'den itibaren gerçekleştirdiği tüm sınavlarda 'adaya özgü soru kitapçığı' hazırlayarak pek çok haksızlığın önüne geçtiği belirtilen açıklamada, "Adaya özgü soru kitapçığı' uygulamasında tüm adaylar için hazırlanmış olan toplam soru, ana konu alanları ile sınırlı kalmak üzere, her bir aday için rastgele seçilmiş farklı sıraya konulmaktadır. Buna ilave olarak her sorunun doğru cevabı da her bir adayın soru kitapçığında yine rastgele biçimde bir şıka atanmaktadır. Madde analizine imkân tanımak üzere yanlış seçeneklerin de yerleri değiştirilmektedir. Bu sayede her bir adayın soru kitapçığı 'tek bir tane' olarak basılmaktadır. Bugüne kadar yapılan üç sınavda da bu gerçekleştirilmiştir." ifadelerine yer verildi.
        27 Mart 2011 günü yapılan Yükseköğretime Geçiş Sınavı(YGS)'nda da 'adaya özgü soru kitapçığı'nın basıldığı ve aday sayısı kadar soru kitapçığı dağıtıldığı aktarılan açıklamada, şu görüşlere yer verildi: "Sınav sonrasında, soru kitapçıkları ve cevap kâğıtları güvenli biçimde toplanmış ve merkezimizde cevap kâğıtların görüntülenmesi ve okunması işlemleri sürdürülmektedir. Önümüzdeki günlerde her bir adaya, kendisine verilen soru kitapçığı ve kendi cevap kâğıdının görüntüsüne internet üzerinden erişim imkânı verileceğinden, tüm adaylarda bu ya da buna benzer bir soru kitapçığının kullanılmadığı görülecektir. Daha önceki duyurularda da belirtildiği gibi, kamuoyunu derinden etkileyecek bu ve benzeri konularda basınımızın daha hassas davranması beklenir. Bu gibi durumlarda kamuoyu ÖSYM'nin internet sitesinden duyurduğu bilgilere itibar etmelidir."
        haberaktuel.com
        İyi de şöyle bir şey var her sene küçükten büyüğe sıralanan cevap şıkları bu sene farklı sıralandı neden çok merak ettim ben sınavda? Ben üniversite öğrencisiyim zaten bu 3. girişim öylesine girmiştim fakat ilk defa bu tarz cevap şıkları dizilişi gördüm.Eğer dedikleri gibi diğer kitapçıklarda farklı ise diziliş sonuçta onların cevabı da farklı olacak yani aynı şifre o kitaplarda da geçerli olabilir öyle değil mi? Kafalardaki bu soru işaretini nasıl silecekler diğer tüm kitapçıkları dağıtmaları lazım o zaman medyaya.Eğer onu yaparlarsa kitapçıkların değiştirilip değiştirilmediği de muamma olur ona bile kimse güvenmez.

Yorum

• Herkes kitapçığını ve cevap kağıdını görebilecekmiş..Belki sorularınızın cevabını alabilirsiniz bu şekilde..Bana sorarsan tartışmaya bile değmez..Allah ÖSYM,ve bu saçma sistemi baştan aşağıya ıslah etsin..Milyonların geleceğiyle oynamak,bu kul hakkı cehennemin dibini boylatır onlara..Geriye de işte böyle çaresizlik kalır..

Yorum

• Üşenmedim Ösym nin sitesine girip soruları verilen formüle göre cevapladım.. Sadece 5 dakikamı aldı.. Sonuç mu??

29 doğru, 11 boş tek bir soru okumadan ve sadece 5 dakika için gayet iyi sanırım...
            19*20

Yorum

• Cehennemin dibinde kara taş olur bunu yapanlar.

Forum Kurallarına aykırı gördüğünüz mesajları ve üyeleri kullanıcı panelinde bulunan http://forum.bordomavi.net/images/buttons/report.gif (ikaz tuşu) tıklayarak raporlamanızı rica ediyoruz..

Yorum

• Allah belalarını versin diyeceğimde, bu dünyada çekmeyecekler rahat bir yaşam belkide onları bekliyor, öbür dünyada cehennemde cayır cayır yansınlar banane ? çokta umrumaydı, ben kendi hayatıma bakarım. benim sınavım kötü geçti matematikle ilgim yok şifre mifre bilmem etmem dershanede okulda sözel alanda milleti katlayan ben şu sınavda 300p zor aldım kendi beceriksizliğim kabul ediyorum cenabet bir günüme denk geldi işte ama bu durum yinede insanın moralini bozuyor, birilerinin böyle şerefsizliklerle iyi bir yaşam sürme adında attıkları adımlar beni deli ediyor. varsa eğer ortada bir şerefsizlik ki bence var ve her zaman olacak, bunların hesabı bu dünyada sorulmayacak belki ama şundan eminimki öteki dünyada hak ettikleri cezayı bulacaklar..
                "Dağlardan yağmur gibi geçtiler, çayırlardan yel gibi estiler. Günler batıdan battı bile, tepelerin ardından gölgeler içine. Nasıl bu hale geldik?"

Yorum

• Allahın belaları! Rezalet ya gel şimdi lys ye çalış

Yorum

• İnsan hayatını bir kaç saate bağlayan sistemi getiren ve devam ettiren zihniyetleri Allah'a havale ediyorum...

Yorum

• şerefsizlik ayıp olmaktan çıkıp çok normal bir hal oldu artık ülkemde. milli eğitim bakanı yıllardır batırmaktan, birilerine menfaat ve rant sağlamaktan başka ne işe yarıyor? yüz binlerce gencecik çocukların herşeyiyle oynadılar. Allah'a havale ediyorum kendilerini.

Yorum

• Ben de Tarih bölümünde farkettim şıkların farklılığını. Mesela, öncüllerde ki 1,2,3 cevabının bulunduğu cevap genelde E şıkkında olması gerekirken kimi sorularda C şıkkında kimi sorularda ise A şıkkındaydı bi tuhaflık vardı ama o esnada bunun bi kumpas olduğunu kim bilebilir ki.. Eğer gerçekten böyle birşey varsa ve bizim hakkımızı yiyorlarsa onları Allah'a havale ediyorum. Bizim emeklerimize ve sınavdan çıktıktan sonra sinirden döktüğümüz gözyaşlarımıza yazık... Ösym yi kınıyorum!
                        TRABZONSPOR

Yorum

• Bir şeyi merak ettim.Bu konudan yakınılıyor da,sınavda oturup sorularda şifre arayıp da şifre çözüp ,ondan sonra cevaplayan var mıdır ki??Sonuç olarak bunun ne etkisi var size arkadaşlar.Sadece meraktan soruyorum yanlış anlamayın.

Yorum

• Sibel nasıl ne etkisi var ?
                            Kimse burda şifre aramadı ki
                            Herkes kendi 1-2-3 senelik emeğiyle elinden geleni bilek gücüyle yaptı-yapamadı.
                            Bize 40 dakika verilen bölümde(Ben 70 dakika filan uğraştım) en fazla 15 dakikada bu şifreyle yaptılar çıktılar.
                            Sadece ben konuşursam sırf bu Matematik yüzünden Türkçeyi yetiştiremedim Sosyal'e hiç bakamadım.

Seni yanlış anlamış olabilirim ama anladığım kısmın açıklaması bu
                            BordoMavi.Net

Forum Kurallarına uymayan mesajları lütfen http://forum.bordomavi.net/images/buttons/report.gif butonunu kullanarak raporlayalım

Yorum

• İlk olarak Canberk ARSLAN tarafından gönderildi Gönderiyi görüntüle
                              Sibel nasıl ne etkisi var ?
                              Kimse burda şifre aramadı ki
                              Herkes kendi 1-2-3 senelik emeğiyle elinden geleni bilek gücüyle yaptı-yapamadı.
                              Bize 40 dakika verilen bölümde(Ben 70 dakika filan uğraştım) en fazla 15 dakikada bu şifreyle yaptılar çıktılar.
                              Sadece ben konuşursam sırf bu Matematik yüzünden Türkçeyi yetiştiremedim Sosyal'e hiç bakamadım.

Seni yanlış anlamış olabilirim ama anladığım kısmın açıklaması bu
                              Ben de diyorum ki bu şifreyi çözmek sınavda kaç kişinin aklına gelmiştir??Ya da bu uğraşa kimler girmiştir?

Yorum

• Bunun sebebi sonuçlar açıklandıktan sonra belli olur
                                Hatta ÖSYM bu işin içinde olmasa kesin çıkmıştı bu iş ortaya .
                                Çünkü kalem kıpırdatmadan 37 netten bahsediyoruz.
                                Optiklerin inceleneceği bile söylenmişti gözetmenler tarafından .
                                Ama ÖSYM bu işin içinde olacağı için bu olay kapanır gider muhtemelen.

Sınavda akla gelecek bi durum değil bu ayrıca.
                                Adamlar sınava girmeden biliyorlar bu durumu.
                                Oğlum-Kızım sınava girip böyle böyle yapıyorsun çıkıyor sonuçlar denmiştir Birilerine kesinlikle.
                                BordoMavi.Net

Forum Kurallarına uymayan mesajları lütfen http://forum.bordomavi.net/images/buttons/report.gif butonunu kullanarak raporlayalım

Yorum

Üzgünüz, bu sayfayı görüntüleme yetkiniz yok
                                Yükleniyor...
                                X