İlk olarak sheva tarafından gönderildi
Sende kendince yorum getirmissin.Saygi duyuyorum.Benim naçizhane görüsüm kizilderilelerle türklerin ortak köklerinin hint,avrupa,sami irklari gibi birçok irktan daha önce kesistigi yönünde.fakat bu ortak kökler belkide onbinlerce yil öncesine ait ve bin yil önce ayrildigimiz orta asyali akrabalarimizla ne kadar uzak oldugumuzu düsünürsek kizilderililerleolma ihtimali olan akrabaligimizin pek kiymeti-harbiyesi olmadigini söyleyebilirim.
Ayrica bireysel olarak bu ortak köklere biz ne kadar sahibiz acaba.Sahsen bu konuda ben fazla israrci degilim.Fakat Türk milletinin bir mensubu oldugumdan hiç bir süphem yok.Çünkü atalarim gibi bende kendimi selçuklulardan hatta daha öncesinden baslayip osmanli ve cumhuriyetle devam eden Anadolu Türk kültürünün(ve dolayisi ile onun temeli olan digerlerinin) bir ögesi olarak hissediyorum.Bu yüzden Türk milliyetçisiyim.Milliyetçiligiminanlami ise hangi irkdan olursa olsun bu kültürünmirasçisi olan insanlari kardesim gibi sevmek ve yasadigi bu topragin her parçasini kendi evim gibi korumak ve kollamaktir.Bence herkesin sahip olmasi gereken temel felsefede bu olmali.
Son olarak kiziilderilere karsi fazla ilgim yok ama kendiniTürk sayan meluncanlarin kim olduklari,nerede yasadiklari gibi meselere merakim var.Bu yüzden burayaartik sadece bu konuda yazacam.
Yorum