Duyuru

Daraltma
Henüz duyuru yok.

Av Mevsimi | Şener ŞEN ve Cem YILMAZ

Daraltma
X
  •  
  • Zaman
  • Göster
Hepsini Temizle
yeni gönderiler

İlk olarak Kubilay Şahin tarafından gönderildi Gönderiyi görüntüle
    Umarım filmde meşhur oldu diye şu "hayde" türküsünü olur olmaz kişiler albümlerine eklemezler..
    deme ya Ibrahim Tatlises hemen alir albümüne

Yorum

Oyunculuklar ve anlatım müthişti..

Senaryo mantık problemi yaşasa da, kurgusu düzensiz gibi gelse de Türk Sineması için çok üst düzey bir film..

Dün gece gittiğim halde hala etkisindeyim ara ara sahneler geliyor aklıma..

Ki zaten bir film bittiği andan itibaren hemen unutturmuyorsa kendisini o başarılı olmuş demektir..

Cem'in oyunculuğuna şapka çıkarıyorum..

* * *

Yalnız tek nokta var "bizim takım koşmayı unuttu ama Trabzonspor başka tabii o kanımızda var." repliğini hiç sevmedim..

Trabzonspor kimsenin 2. takımı olmaz. Yok böyle bir durum..
      Bir Gün Mutlaka Aslına Döneceksin. Dönmek Zorundasın. Bu Senin Genlerinde var...

Yorum

Mükemmel oyunculuklar ama malesef gene kötü film.
        Delikanlı kız arkadaşına "Sana olan aşkım 4 kardeşiminki gibi olacak.Bedenen ölse de onu ruhen hep yaşatacaklar" diyordu.

Yorum

Ünlü komedyen Cem Yılmaz, Av Mevsimi filminde türkü söylediği sahnenin arka planını anlattı.

Şener Şen'le başrolleri paylaştığı Av Mevsimi adlı filmde Kazım Koyuncu'nun söylediği 'Hayde' türküsünü canlandıran Cem Yılmaz, o sahnede neler hissettiğini anlattı.

NTV'de Banu Güven'in hazırlayıp sunduğu Artı programında canlı yayın konuğu olan Cem Yılmaz, olay sahneyi şöyle anlattı:

"Hayde'yi Kazım Koyuncu'nun sesinden dinlediğimde çok heyecanlanmıştım. Çok duygulu tabi. Bu sahneyi yapmak beni çok heyecanlandırdı.Burada kendimden geçtim doğrusu. Herkese de geçmiş o duygu çok mutlu oldum. Ama plak ve kaset çalışmaları gelmiyor onu söyleyeyim. Ben bu sahnenin filmdeki duyguları yansıtma anlamındaki önemi hepimizin aklındaydı. Yavuz Turgul Abi'nin önem verdiği sahneydi. Bugün aileden telefon aldım. Annem 'aynı deden' dedi. Çok da türkü şarkı söyleyen birisi değilim ama, demek ki varmış. Filmin ilk çıkış anından itibaren dile getirmeye çalışmıştık. Filmin duygusu çok yüksek.

Cem Yılmaz'ın konuşmalarından satır başlıkları şöyle:

BANA GÜVENENLERİN YÜZÜNÜ KARA ÇIKARMADIM!

Yavuz abi gerek kamera arkasına gerek kamera önünde "Bu film bittiğinde memnun ayrılmanızı temenni ederim" demişti. Tabii ki benim için de öyle oldu. Ben komedyen diye kaşelenmiş birisi olarak böyle bir rolü aldığımda çok telaşlıydım. Bana güvenenlerin yüzünü kara çıkarmadım.

İşin sırrını söylemek istemiyorum ama, o sahnede bulunan arkadaşlar ve profesyonel müzisyenler hiçbir enstrüman kullanmadan, ritimle o ambiansı yarattılar. O Yavuz Abi'nin tasarımıdır. Cinayet masasından emekli abilerimizin bir kahvesi var. Burası elbette o kahve değil. Biz o kahveye ilk filmin çalışmasında gittik ve orada çok şeyler öğrendik. Bu kahve Bahçelievler'de.

Lazca konuşuyorsun biliyor muydun?

Doğrusu çok aşina değildim. Bildiğim bir dil değildi.

İdris rolüne girmek kolay oldu mu?

Av Mevsimi dosyası bayağı kalın bir dosya. 2004'den biri birikilmiş ve çalışılmış, film gerçekliğinde etüd edilmiş bir iş. Bize roller dağıtılma evresinde iş hazır bir şekilde geliyor. Fiziki uygunluk böyle bir karakteri canlandırmaktaki esnekliğin bende olduğunu düşünmüşler sağolsunlar. Bu rolün bana teklif edilmesi bir şanstı. Kendinize güvenmezseniz bu işi yapamazsınız. Bu saatten sonra şımaracak değilim.

ŞENER ŞEN BÜYÜK OYUNCU NOKTA COM.DUR KENDİSİ

Anne baba nasıl izledi filmi?

Ben onlardan güzel şeyler duydum. Çok kayıran şeyler değil. Birbirimizi kayıran bir aile değiliz. Çok gerçekçi buldular hikayeyi. Filmi kaliteli buldular, bunları duymak güzel şeyler. Çevremdeki insanları adil ve olumlu buluyorum. Eleştirilere göre bir kültür erozyonuna yol açan filmler çektim ben.

Cem Yılmaz bugüne kadar onu izleyenlere hep başka duygular verdi. Bu bir erkek filmi miydi?

Evet beni kaybetmekten korkanlar var. Uzun zamandır erkeğim ama maçoluğa pek uğramadım.

Şener Şen'le oynamak nasıl bir duygu?

Şener Abi çok büyük insan. Nokta com yani bu kadar.

İnternethaber
          En son yorumsuz6117 tarafından düzenlendi; 09.12.2010, 20:36.
          I am not in danger , I am the danger..

Yorum

filmi beğenenleri saygıyla karşılıyorum ama ben beğenmedim. arka sokaklar dizisinin film versiyonu olmuş. çok basit yazılmış bir senaryo. tahmin edilemeyecek tek şey cem yılmazın ölmesidir belki. en azından ben edemedim. hani filmlere notlar veriyoruz ya 10 üzerinden bilmem kaç. yakın zamanda seyretmiş olduğum inception 10 üzerinden 10 ise buna 10 üzerinden puan bile verilmez kimse kusura bakmasın. bu filme gidiliş amacı cem yılmazdır belki şener şen. kabadayı da ki oyunculukla bunu karşılaştırırsanız ne demek istediğimi anlarsınız. cem yılmaz espiri yapmasa bile gülen insanımız var. onu geçtim adam öldü adamı yakın çekimde gösteriyorlar gene gülen canlılar oluyo salonda. filmde en iyisini yapan 25.dkdan sonra yanımda horlayarak uyuyan arkadaşım. valla biletin parasının hakkını bir tek o aldı.

sıpoylır içerir !!!
            En son Ufuk Bayraktar61 tarafından düzenlendi; 10.12.2010, 01:59.

Yorum

Ben de 7 puan dedim ama Inception klasında puan vereceksem 2 puan vermem yani İzlediğim yerli filmler çapında değerlendirmiştim. Bu arada filmde en önemli şeyleri yazmayın veya önceden uyarın izlemeyenler için.

Forum Kurallarına aykırı gördüğünüz mesajları ve üyeleri kullanıcı panelinde bulunan http://forum.bordomavi.net/images/buttons/report.gif (ikaz tuşu) tıklayarak raporlamanızı rica ediyoruz..

Yorum

İlk olarak Ufuk Bayraktar61 tarafından gönderildi Gönderiyi görüntüle
                tahmin edilemeyecek tek şey cem yılmazın ölmesidir belki. en azından ben edemedim.
                Filmn başından sonuna kadar Cem Yılmaz nasılsa ölecek düşüncesini kafamdan atamıyacağımı düşünerek filme gitmeme kararı aldım.Ne adamlarsınız ya
                En son LazAnisT tarafından düzenlendi; 10.12.2010, 18:40.

Yorum

Cüzi bilgimle derin eleştiriler yapma niyetinde değilim. Açıkçası film hakkında çok bilgim yoktu. Emeğe ve ustalara saygım sonsuz. Ama bence "olmamış". Neye göre olmamış derseniz, Tarantino havası var: Düğüm üstüne düğüm! Ama bu kadar düğüm bir hamlede çözülür mü!? Hele Avcı'nın (Şener Şen) koruda her şeyi tek tek anlatması, sözlüye kalkmış ilkokul öğrencisi ezberi gibi geldi bana...
                  Akıl, öfkeyi ve onunla kolayca birleşen bilgisizliği yener. Aklı kullanmak biraz zahmet, çaba gerektirir.

Yorum

- Filmde olucakları alenen anlatan arkadaşı tebrik ediyorum gerçekten...
                    Trabzonspor demek inancın zaferi demektir ''Ben Trabzonspor'un kaptanıyım, başka bir kaptanın arkasından, başka bir takımın formasıyla sahaya çıkmam'' Dozer CEMİL Hopa & Beşikdüzü & Şahmelik
                    Trabzonspor Trabzonspor Trabzonspor !
                    ....................................................................................................TERTEMİZ82

Yorum

Spoiler icerir, sadece izleyenler okusun.

Filmi genel anlamda begendim, izlenebilir ama bence film surukleyici degil, filmin bir noktasindan sonra ne olacagini az cok degil kesinlikle anlayabiliyorsunuz.Ornegin Battal beyin hasta kizinin gorundugu sahneyi gorunce bu cinayetin Battal bey tarafindan organ icin islendigini hemen anlayiverdim ben, ki bu da filmin ilk 40 dakikasinda oldu.Kalan 90 dakikada film bitsin diye bekledim.Amerika yapimi filmlerde bu tur gizemler ancak ve ancak filmin sonunda gosterilir,seyircinin de agzi bir karis acikca kalir, kurguyu pek becerememisler yani, bazi yerlerde mantik hatasi var.

Kizin cesedi nerden nasil cikti onu gostermelidiler, ben merak ettim keske gosterseydiler.Filme verilebilecek not 7 olur bana gore.Filmin en iyi tarafi oyunculuklardi.
                      En son Murat' tarafından düzenlendi; 10.12.2010, 22:39.

Yorum

arkadaşlar dünyanın neresine giderseniz spoiler içerir diye not düşülür. düştük okumayıverseydiniz yahu

lazanist abi mesajını düzenleyip benim alıntımı silersen iyi olur kanımca..çünkü benim yazdığımı spoiler görüp geçenler, senin yazdığından filme gitmiş kadar olurlar. yani senin düştüğüm duruma düşebilirler. sonra kabak yine benim başımda patlar

ha bide hakkatten para verilip izlenecek bi film değil. akşam olunca açın kanal 1i amerikan filmelerini seyredin, sinema keyfini evde yaşayın . naçizane fikrimdir buna da kulp takmassınız inş.
                        En son Ufuk Bayraktar61 tarafından düzenlendi; 11.12.2010, 00:04.

Yorum

İlk olarak İskender66 tarafından gönderildi Gönderiyi görüntüle
                          İnternetten takip ettiğim kadarıyla filmi hemen herkes beğenmiş. Ahmet Hakan hariç
                          Onu kim beğensin yau...
                          “Her kim kendini kıymetli bilirse, onun tevazudan nasibi yoktur.”
                          Malik bin Dinar

Yorum

Film tam bir başyapıttır denemez elbette..

Ama bazı arkadaşlar hakikaten yerin dibine soktular..

Sanki her sene bir "Eşkiya" falan çekiliyor ülkemizde !

Yavuz Turgul kendisi söyledi gizemde saklamak istemedim diye.. Bu yönetmenin bakış açısı..

Yapmak istediği, vermek istediği başka bişeymiş demekki..

Film 10 üzerinden rahatlıkla 8'i görür benden..
                            Bir Gün Mutlaka Aslına Döneceksin. Dönmek Zorundasın. Bu Senin Genlerinde var...

Yorum

Dün arkadaşlarla Av Mevsimi'ne gittik . Kesinlikle boş bir film değil tavsiye ederim . Tek kötü yanı olay gidişatırnı , sonda ne olduğunu az çok tahmin edebilmeniz

Yorum

gidip gorulebilir, dandik bir senaryo olmasina ragmen cekimleri guzel, sonuna kadar seyredilebilen bir filim...
                                mesaj verme isleri falan filmde yok... oyunculuk izlemek isteyenler gidip gorebilirler...
                                Arkamda yürüme, ben öncün olmayabilirim.
                                Önümde yürüme, takipçin olmayabilirim.
                                Yanımda yürü, böylece ikimiz eşit oluruz.

Yorum

Üzgünüz, bu sayfayı görüntüleme yetkiniz yok

En Aktif Kullanıcılar

Daraltma

En aktif kullanıcı yok.
                                Yükleniyor...
                                X