| |||||||||||
|
Duyuru
Daraltma
Henüz duyuru yok.
Avni Aker Havaya uçurulacak senaryosu
Daraltma
X
-
Avni Aker Havaya uçurulacak senaryosu
Edited by: CAFER52SABIRLA BEKLEDİK AVRUPADA UEFA CAS TA KİTAPTA YAZANLAR OLDU
BEKLİYORUZ ÜLKEMİZDE KİTAPTA YAZANMI YOKSA KİTAPSIZLARIN DEDİĞİMİ OLACAKEtiketler: Yok
- Alıntı
-
ümit özdag kimdir yukardaki yazida Yeniçag adli gazeteden alinmistir.
Prof. Dr. Ümit Özdag (1961 - .... )
document.title="Prof. Dr. Ümit Özdag (1961 - .... ) - Kim Kimdir? - FORSNET";
3 Mart 1961 yilinda Japonya?nin Tokyo sehrinde dogan Özdag, ilk, orta ve lise egitimini TED Ankara Koleji?nde tamamladi. Yüksek ögrenimini Münih kentinde Ludwig Maximilians Üniversitesi siyasal bilgiler, felsefe, iktisat fakültelerinde tamamlamis ve yüksek lisans çalismasini Türkiye?de planli kalkinma ve Devlet Planlama Teskilati üzerine hazirlamistir.
Ümit Özdag, 1986 yilinda Gazi Üniversitesi Iktisadi Idari Bilimler Fakültesi?nde arastirma görevlisi olarak çalismaya baslamistir. 1990 senesinde ?Atatürk ve Inönü döneminde Ordu-Siyaset iliskileri? konulu tezi ile siyaset bilimi doktoru olmustur. Dr. Özdag, 1993 yilida ?Menderes Döneminde Ordu-Siyaset iliskileri ve 27 Mayis Ihtilali? konulu tezi ile siyasal teori doçenti ünvanini almistir.
Doç. Dr. Ümit Özdag, 1994 yilinda ?Avrasya Dosyasi? adli üç aylik uluslararasi iliskiler ve stratejik arastirmalar dergisini çikarmaya baslamis ve editörlügünü yapmistir. 1980?lerin sonundan itibaren terörizm ve etnik sorunlar konularinda arastirmalar yapmaya baslayan Özdag, 1990?li yillar boyunca Dogu, Güneydogu Anadolu illerimizden göç alan illerde sosyopolitik içerikli saha arastirmalari yapmistir. 1996 yilinda Kuzey Irak?ta ekonomik merkezli arastirmalar gerçeklestirmistir.
Ümit Özdag, 1997 ? 1998 yillarinda ABD?de Baltimore/Townson Üniversitesi?nde küresellesme, Avrasya?da etnik sorunlar konularinda arastirmalar yapmis ve ayni konularda ders vermistir. Ümit Özdag, 1999 yilinda Avrasya Bir Vakfi?nin destegiyle dünyanin en büyük stratejik arastirma merkezlerinden birisi olan Avrasya Stratejik Arastirma Merkezi?ni (ASAM) kurmus ve baskanligini üstlenmistir. 2000 yilinda ASAM?a bagli olarak çalisan Ermeni Arastirmalari Enstitüsü?nü kurmustur.
2001 yilinda profesör olan Prof. Dr. Ümit Özdag, ASAM Baskanligi görevinin yaninda Gazi Üniversitesi Iktisadi ve Idari Bilimler Fakültesi?nde ögretim üyeligi görevini sürdürmektedir. Prof. Dr. Ümit Özdag Harp Okulu, Polis Akademisi, Milli Güvenlik Akademisi ve Içisleri Bakanligi kurslarinda ders vermektedir. Brüksel?de NATO Karargahi?nda Ekonomi Komitesi?nde terör konusunda danismanlik yapmistir. Prof. Dr. Ümit Özdag, Washington, Moskova, Tokyo, Yeni Delhi, Iskenderiye, Brüksel, Tarhan, Biskek, Almaata, Taskent, Londra, Münih ve Tel Aviv?de degisik üniversiteler ve arastirma merkezlerinde konferans vermistir.
2002 sonunda Diyanet Isleri Bakanligi?na bagli olarak kurulan ve dünya dinlerini stratejik bir bakis açisiyla inceleyen Diyanet Arastirmalari Merkezi?nin (DIYAM) kurucu baskanligini üstlenen Prof. Dr. Ümit Özdag, ayrica 2002 yilindan bu yana ?Türkiye ? Azerbaycan Dostluk Dernegi? Genel Baskani?dir. Ümit Özdag, ?Avrasya Dosyasi? disinda aylik yayin organlari olan ?Stratejik Analiz? olan, sadece Türkiye Büyük Millet Meclisi üyeleri için hazirlanan ?Jeopolitik Gündem? ve Türk Ikdisadi Kalkinma Ajansi için ?Avrasya Analiz? dergilerinin ve Ingiltere?de Frank Cass yayinlarinin yayinladigi ?The Review of International Affairs? dergisi ile ?Ankara Paper? adli kitap dizisinin editörlügünü yürütmektedir.
Güvenlik birimleri, ordu-siyaset iliskileri, terörizm, etnik sorunlar, Avrupa Birligi, Avrasya ve Orta Dogu konularinda da çalismalar yapmis olan Prof. Dr. Ümit Özdag?in yayinlanmis atli kitabi, dört tercüme kitabi, Avrasya Dosyasi, Stratejik Analiz, Türk Yurdu, Yeni Çag gibi degisik dergi ve gazetelerde yayinlanmis 200?ün üzerinde makalesi mevcuttur. Prof Dr. Ümit Özdag Ingilizce ve Almanca bilmektedir.SABIRLA BEKLEDİK AVRUPADA UEFA CAS TA KİTAPTA YAZANLAR OLDU
BEKLİYORUZ ÜLKEMİZDE KİTAPTA YAZANMI YOKSA KİTAPSIZLARIN DEDİĞİMİ OLACAK
- Alıntı
-
tobe tobe kardes haberi buraya tasidigin icin saol heryere saldirabilirlerfakat avni akere saldiramazlar bu saatten sonra trabzon halki olarak kuzey iraka sokmassinlar bizi
Bu milletin genetik kodlarina devlet islenmistir [img]smileys/smiley32.gif[/img]Edited by: baris_aykan<center> <font size=\"2\">AK KOYUN MELEMESIN*MOR MENEKSE YEMESIN*SEVDIGINI ALMAYAN*BEN EVLENDIM DEMESIN</font> </center>
- Alıntı
Yorum
-
Canlariyla oynuorlar [img]smileys/smiley7.gif[/img]
Hem kendileri de demis ya zaten orasi TRABZON batman degil !!Edited by: oflee61BordoMavi.Net Forum Kurallarına aykırı bir mesaj veya kullanıcı gördüğünüzde, Kullanıcı Panelinde bulunansekmesine tıklayarak ilgili mesajı raporlamanızı sizlerden rica ederiz.
- Alıntı
Yorum
-
eceli gelen it camii duvarina iser.Gelsinler bakalim.\"Oklarin saplanmasindan korunabilmek için, akli olana düsen sey, Türklerin tuttugu yolu tutmaktir. Derdini dinletebilmek ve Türklerin gönlünü almak için onlarin diliyle konusmaktan baska yol yoktur.\"
- Alıntı
Yorum
-
Arkadaslar senaryo belli.Özellikle Amerika ve digerlerinin plani özetle ve en açik ifade ile bellidir.
1-Sag-Sol
2-Sünni-Alevi
3-Laik-Antilaik
4-Zengin-Fakir
5-Türk-Kürt
Sakin olmaliyiz arkadaslar.Kürtler 'de bizim kardesimizdir.PKK piyon,serefsiz,sahtekardir.Amerika ve digerleri bu topraklari rüyasinda bile göremez.Baskalari ile ugrasmak kendinle ugrasmaktan daha kolaydir.
Kobra
- Alıntı
Yorum
-
İlk olarak mini FaNaTiK tarafından gönderildiya bu insanlar bos muhabbett yapmayi ne cok severler..bu ulke 80 yillik olmasina ragmen bu topraklardan ayrilmayacagi 1000 yildir(selcuklular,osmanlilar..)anlatmaya calisiyor..anlayin bea kardesim..
Kardesim, 1000 yildir bu cografyalar üzerinde ne devletler kuruldu ama ne oldu?Hepsi gitti.Koca Osmanli yüzyillardir sinirlari nerelerdeydi de nasil parçaladilar görmedin mi?Bu tip hile ve düzenbazliklarla, isyanlarla bu topraklar bölünmedi mi?Mora,Girit,Arabistan,Trablus,Balkanlar v.b. nasil uçtu gitti görmedinmi?
Aramiza nifak tohumlari sokulmadi mi?Yüzyillardir Ermenilerle dost içinde yasarken; onlarla düsman olmadik mi?Çok uzaga gitmeye gerek yok, 80 ihtilalinde kardesi kardese kirdirmadilar mi?Sagcisi,solcusu hep kardes degilmiydi?Hep bu cografyanin çocuklari degilmiydi?Hala daha sen haklisin ben hakliyim(sagcisi-solcusu) muhabbeti bu oyunlarin basariya ulastiginin isareti degilmidir?
Simdi sira Kürtlerde...Isyan,ayaklanmalar,olaylar ve sonu koca bir iç savas...Amerika'nin, Israil'in ve AB'nin de istedigide bu degilmidir?Unutmayin, Nilden Firat'a daha gerçek olmadi.Yahudiler'in kitabinda bu yaziyor.Yani vadedilmis topraklar.Bu gerçeklesecek,buna inaniyorlar.Ve yahudiler bu yolda koca Ikiz kulelere uçaklari çaktilarda bu binalarin içinde ne hikmetse yahudilerden pek ölen olmamistir!...Çünkü adamlar, her seyi sabirla yapiyorlar.Yavas yavas bu memleketin altini oyuyorlar.O cografyada 50 sene sonranin haritalari Büyük Ortadogu Projesi altina yeniden yazilip,çizilmiyor mu?
Bu oyuna gelmeyecegiz...Gözünüzü açin...Uyanik olun...Bu memlekette bir iç savas çiksa(Allah korusun)bu kimin isine yarar?Ya da bu memleket parçalansa bu kimin isine yarar?Bakin dünya haritasina; son yüzyilda kaç tane devleti böyle parçalayip devletçikler halie soktular.Kime köle,sömürge ettiler?
Kurtulus savasinda yapamadiklarini simdi çok rahat bir sekilde yapmaya çalisiyorlar,hemde tek kursun atmadan,tek bir askerleri gebermeden...Varmi öyle bedavaya bu topraklari parçalamak!...
Bu topraklari ancak bir sertla veririz.Nasil aldiysak ancak öyle veririz.Sütçü Imam,Nene Hatun,Sahin bey ruhunuz saad olsun.Alabilen gelsin alsin...TARAFTAR TARAF OLANDIR...TARAFTAR ALMAZ VERİR!...
- Alıntı
Yorum
-
anlamiyorum! anlayamiyorum!
bir gosteride atilan slogan boyle mi anlasilmali ve insanlarin dusuncelerine busekilde mi nufuz edilmeye calisilmali!
"burasi trabzon degil batman" bu kelimenin acilimini bilmeyen ancak bir sekilde internette bir safada ya da gunluk/haftalik bir gazetede yazi yazabilen veya kosesi olan insanlar var!
ortaligi bos bulmuslar yaziyorlar! habire yaziyorlar!
yazmadiklari zaman gidip sergi basiyorlar- 6-7 eylul olaylarinin yildonumunde bir grup ulkucu istanbul beyoglunda resim sergisi basip resimleri talan ediyordu dun tv´de- ve ulkeyi karisirtiranlar var diyerek boyle duzmece asli astari olmayan yazilar yazarak asil karistiriciligi ve-kendilerinin deyimiyle- asil vatan hainligini kendileri yapiyorlar! cunku onlar bu ulkenin avrupayla entegrasyonuna gelismesine yeni teknolojiye ve kulturun kendisini gelistermesine karsilar! cok iyi biliyorlar ki bu ulkede kafalar degisirse onlar bitecekler! politik gorusleri ozellikle son yilarda dibe vurmus bu insan guruhu hep puslu havalarda ortaya cikiyor! yasamin her alaninda futbolda siyasette hatta okey masalarinda!
simdiye kadar pkk nin kitlesel bir eylem girisimi oldu mu bu ulkede? hayir! peki trabzonda herhangi bir eyleme giristi mi? hayir!
ancak trabzonun pkkya olan karsi durusu tammamen devletin guttugu bir politikanin sonucudur ancak bunu kimse ozellikle de bu geri kafali hicbirseyi gormeyne ve kendi dogrularini genel dogru olarak kabuol eden kesim acik yureklilikle soyleyemez!
guneydogudaki savasin en sicak yillarinda karadenizden askere gidipte geri donmeyen her genc burada nefret tohumlari olmus ve simdi o tohumlar buyuyup fidna olmuslar ve sokakta baska fidanlari egmek kirmakla mesguller!
savastan donen genclerine psikolojik yardim saglamaktan aciz bir ulkenin vatandasi olmaktan utansamda vatandas olarak gorevimi yapmam gerektigini dusunuyorum!
her yazilan ne idugu belirsiz yaziya kulak asmamak gerektigini gormek icin tarihten ders cikarmak gerek diye dusunuyorum! bu yuzden 6-7 eylul olaylariyla ilgili biraz internette birseyler okusak dahi bu yazi ve onun orneklerinin aslinda ne amac guttugunu daha iyi anlayabiliriz diye dusunuyorum!
- Alıntı
Yorum
-
Avni Aker'in üzerine kuruldugu (Ve Türk bayraginin dalgalandigi tüm)topraklar bizim dedelerimizin kanlariyla sulandi. O yüzden o topraklarda gözü olan ayni bedeli ödemeyi göze almalidir.
Trabzon da Batman da ,her Türk ili de ayni sekilde kutsaldir. Bu vatan 30,000'den fazla evladini G.Doguya gözünü kirpmadan gömmüstür, gerekirse bir 30.000 daha gömülür.
Bu alçaklarin bi halt yiyemeyeceklerini, ancak kendi pislikleri içinde bogulmadan önceki son deprenmelerini yasadiklari asikardir.
O serefsizler için söylenebilcek tek sey:
"ALLAH BELANIZI VERSIN"
Yapilacaklardan bahsetmiyorum..."Trabzonspor bir çember gibi,
her noktasında başlayan ama asla bitmeyen..." - Dik oynahttps://twitter.com/HalitOF
- Alıntı
Yorum
-
İlk olarak hauptstrasse tarafından gönderildi
her yazilan ne idugu belirsiz yaziya kulak asmamak gerektigini gormek icin tarihten ders cikarmak gerek diye dusunuyorum! bu yuzden 6-7 eylul olaylariyla ilgili biraz internette birseyler okusak dahi bu yazi ve onun orneklerinin aslinda ne amac guttugunu daha iyi anlayabiliriz diye dusunuyorum!
2001 yilinda profesör olan Prof. Dr. Ümit Özdag, ASAM Baskanligi görevinin yaninda Gazi Üniversitesi Iktisadi ve Idari Bilimler Fakültesi?nde ögretim üyeligi görevini sürdürmektedir. Prof. Dr. Ümit Özdag Harp Okulu, Polis Akademisi, Milli Güvenlik Akademisi ve Içisleri Bakanligi kurslarinda ders vermektedir. Brüksel?de NATO Karargahi?nda Ekonomi Komitesi?nde terör konusunda danismanlik yapmistir. Prof. Dr. Ümit Özdag, Washington, Moskova, Tokyo, Yeni Delhi, Iskenderiye, Brüksel, Tarhan, Biskek, Almaata, Taskent, Londra, Münih ve Tel Aviv?de degisik üniversiteler ve arastirma merkezlerinde konferans vermistir.
Kimse hiçbirsey bilmiyor, ASAM Baskani Ümit Özdag'in hiç bu islerden anladigi yok, onun istihbarati yok, herseyi kafadan sikiyor..Herseyin en iyisini hauptstrasse bilir.. O Ümit Özdag için "ne idügü belirsiz" diyorsa, Ümit Özdag "ne idügü belirsiz" bir insandir..
Bizi aydinlattigin için tesekkürler hauptstrasse
Güçlülerin İktidarına Karşı; Trabzonspor!
- Alıntı
Yorum
-
Zaten milleti maça getirmek için yirtiniyo yönetim birde böyle bir senaryo ile insanlari korkutup staddan uzaklastirmak PKK dan ziyade bizi sampiyon yapmak istemeyen Bizans medyasinin isi gibidir geliyor bana....Sahipsiz Vatanın Batması Haktır. Sen Sahip Çıkarsan Bu Vatan Batmayacaktir...
M. Akif ERSOY
- Alıntı
Yorum
-
hauptstrasse yazindan savastan bahsetmissin savas iki devlet arasinda olur. Türkiye'deki PKK terörünü bu sekilde degerlendiremezsin. 6-7 Eylül olaylari denen olay Istanbul'da ve büyük sehirlerde gayrimüslümlerin dükkanlarinin yakilmasi yikilmasi vs. sag sol olaylarinin oldugu dönemlere rastlar bu olaylar. Bu olaylari biliyorsan Atatürk'ün dogdugu evinde Rumlar tarafindan saldiriya ugradigini bilirsin. Bu sergi neden daha önce degilde simdi bu gün. Bir yandan PKK sempatizanlari eylem yapiyor bir yandan bu sergi diger yandan Trabzon'da linç girisimine büyük tepki gösteren sözde aydin özde ne oldugu belli olmayan adamlar neden PKKlilarin bu taskinlarina sessiz kaliyorlar. Su yazdiklarina sende inaniyor musun. Biz hainleri disarda bilirdik ancak içerde o kadar çok hain varmis ki hergün bunlara bir yenisi ekleniyor.
Trabzon'da TAYAD'lilara yapilan linç girisimi milat olacakve büyüyerek devam edecekdemistim. Ayni toplumda yasiyoruz ve insanlari biraz olsun gözlemlediginde ne kadar dolduklarini görebilirsin.
hauptstrasse ve ozgur hala neyi savundugunuzu anlayamadik. bir seyler diyorsunuz ya da demeye çalisiyorsunuz ama anlamadik gitti ne deysunuz da adam gibi açik açik yazin...Bazen Sevinç Bazen Keder, Trazonsporlu Olmak Yeter!
(Hepimiz TÜRKÜZ Ulan!)
- Alıntı
Yorum
Yorum