Duyuru

Daraltma
Henüz duyuru yok.

Avni Aker Havaya uçurulacak senaryosu

Daraltma
X

• Zaman
  • Göster
Hepsini Temizle
yeni gönderiler

İlk olarak hauptstrasse tarafından gönderildi

anlamiyorum! anlayamiyorum!

bir gosteride atilan slogan boyle mi anlasilmali ve insanlarin dusuncelerine busekilde mi nufuz edilmeye calisilmali!

"burasi trabzon degil batman" bu kelimenin acilimini bilmeyen ancak bir sekilde internette bir safada ya da gunluk/haftalik bir gazetede yazi yazabilen veya kosesi olan insanlar var!

ortaligi bos bulmuslar yaziyorlar! habire yaziyorlar!

yazmadiklari zaman gidip sergi basiyorlar- 6-7 eylul olaylarinin yildonumunde bir grup ulkucu istanbul beyoglunda resim sergisi basip resimleri talan ediyordu dun tv´de- ve ulkeyi karisirtiranlar var diyerek boyle duzmece asli astari olmayan yazilar yazarak asil karistiriciligi ve-kendilerinin deyimiyle- asil vatan hainligini kendileri yapiyorlar! cunku onlar bu ulkenin avrupayla entegrasyonuna gelismesine yeni teknolojiye ve kulturun kendisini gelistermesine karsilar! cok iyi biliyorlar ki bu ulkede kafalar degisirse onlar bitecekler! politik gorusleri ozellikle son yilarda dibe vurmus bu insan guruhu hep puslu havalarda ortaya cikiyor! yasamin her alaninda futbolda siyasette hatta okey masalarinda!

simdiye kadar pkk nin kitlesel bir eylem girisimi oldu mu bu ulkede? hayir! peki trabzonda herhangi bir eyleme giristi mi? hayir!

ancak trabzonun pkkya olan karsi durusu tammamen devletin guttugu bir politikanin sonucudur ancak bunu kimse ozellikle de bu geri kafali hicbirseyi gormeyne ve kendi dogrularini genel dogru olarak kabuol eden kesim acik yureklilikle soyleyemez!

guneydogudaki savasin en sicak yillarinda karadenizden askere gidipte geri donmeyen her genc burada nefret tohumlari olmus ve simdi o tohumlar buyuyup fidna olmuslar ve sokakta baska fidanlari egmek kirmakla mesguller!

savastan donen genclerine psikolojik yardim saglamaktan aciz bir ulkenin vatandasi olmaktan utansamda vatandas olarak gorevimi yapmam gerektigini dusunuyorum!

her yazilan ne idugu belirsiz yaziya kulak asmamak gerektigini gormek icin tarihten ders cikarmak gerek diye dusunuyorum! bu yuzden 6-7 eylul olaylariyla ilgili biraz internette birseyler okusak dahi bu yazi ve onun orneklerinin aslinda ne amac guttugunu daha iyi anlayabiliriz diye dusunuyorum!

[img]smileys/smiley32.gif[/img]

Bu yazidan çikarilabilecek en iyi sonucu yaklamissin.Aslinda neye hizmet ettigi belli son günlerdeki provakatif eylemlerin "Özdag'in yazisi"gibi olayi politik malzeme araci olarak kullananyazilarla iyice anlamli hale gelecegini aslinda asikardir ama hissiyatimiza yenik düsüp maalesef hem "Özdag!a hem de o bu isi tezgahlayanlarin ekmegine yag sürüyoruz.Sorun PKK sorunu degil,"Tükiyede" bir takim sosyalist kürt azinlik kitlesi müstesna fikren ve bedenen Pkk yi destekleyen çok fazla degil,en azindan nefret duyanlarin çok çok altinda.Son Günlerde ve dahi son 2-3 yilda artan Pkk eylemleri Türkiye'nin aydinlik gelecegini baltalamaya yönelik tezgahlardir.Biraz empati yaparsaniz kroniklesmis kürt sorununun hemen bi hamlede olaysiz bitecegini düsünmek budalaliktir.Amason günlerdeki butazyikler bu isin sonuna yaklasildiginin göstergesidir,eylemlerdeki insanlarin acziyetlerine bakarsaniz mesele anlasilir.Yani 3-5 sopayla orayi burayi talan etmekle ne gibi olumlu sonuç alinabilir,bunu hangi akl-i selim insan yapar,özellikle de 21.y.y. da.Yillardan beri IP-TKP bu isi yapiyor sonuç ortada.1970-80 lerin olaylariyla bu tip olaylari biribirine benzetmek cahilliktir ki ;iki dönemi mukayese edersek degiskenlerin çok farkli oldugunu görebiliriz.

Son olarak,vatanin i seven herkes milliyetçidir,kimse bu hakki kendi tekelinde görüp o yana buyana saldirmasin...
    TUTI MUCIZE GUYEM NE DESEM LAF DEGIL
    ÇERH ILE SÖYLESEMEM AYINESI SAF DEGIL
    EHLI DILDIR DIYEMEM SINESI SAF OLMAYANA
    EHLI DIL BIRBIRINI BILMEMEK INSAF DEGIL...

Yorum

ARAMIZDA HAIN LER VAR FORUMLARDA GEZIYOLAR

YARASI OLAN GOCUNSUN
      <center> <font size=\"2\">AK KOYUN MELEMESIN*MOR MENEKSE YEMESIN*SEVDIGINI ALMAYAN*BEN EVLENDIM DEMESIN</font> </center>

Yorum

Arkadaslar bende bu konuyu günler önce duymustum maçkada yakalananlar itiraf etmis diye. Olayin aldigi sekli görmezden gelemeyiz, siyasi otorite eksikligi ve sürekli verilen tavizler sonucu ortaya çikan bu gelismeler ilerisi için bizlerin daha bilinçli sagduyulu ve uyanik olmamiz gerekliligini ortaya koyuyor. Karadeniz bölgesini hedef almis güçler Tayad eylemcilerine karsi yapilan linç girisimiyleplanladiklari süreci hizlandirma ihtiyaci hissetmislerdir. Coskun kardesimizin kaçirilmasiilk sinyali vermis birakilisinda bence sempati toplanmak istenmis ve bir grup terörist bölgemize kadar eylem için gelmistir. Niyetleri elbette özellikle halk tarafindan tepki toplamak degildi fakat bölge insanimiz yine bu oyuna gelmedi ve kendi eliyle teröristi teslim etti. Simdi bundan sonra elbetteki bunun karsiligini almak isteyeceklerdir güvenlik güçlerimiz servislerimiz elbette görevlerinin basinda ve onlara güveniyoruz fakat burada bizlere düsen görevler var. Öncelikle bu süreci çok iyi izlememiz ve bazi seylere hazirlikli olmamiz gerekir. çevremizi artik çok daha dikkatli izleyip süpheli sahislari emniyete bildirmemiz gerekir artik herkes komsularina biraz daha dikkatli baksin ve izlesin paranoya yapmadan üzerimize düsen görevi yapmaliyiz.Ben sehrimizde iyi giyimli düzgün görünen ajanlar olduguna inaniyorum, saçi sakali birbirine karismis pesmerge aramayin yani etrafinizda. Bize bisey olmaz gelmezler yapamazlari bir kenara birakarak bugünlerde çok dikkatli olunmasi konusunda hatirlatma ihtiyaci hissettim. Burada öyle bisey olursa varya... ile baslayan düsünceler (ki benmimde aklimdan geçti ve birden çok sinirlendim ve tüm kürtleri öldürmek geçti içimden vetehlikeli bir durum oldugunu farkettim) çevremizde çocuklar ve kadinlarin varliginida hesaba katarsak sadece bilinç altinda nefret,korku, endiseve güvensizlikbarindiran bir kitle olusmasinaneden olur, bu da zaten böyle birseye girismeseler bile planladiklari seydir.Bu oyunlarla zamaninda kardesimiz dedigimiz insanlardan nefret eder hale gelecegiz zamanla, bir toplum bundan kolay elegeçirilebilir mi? Görevimiz emniyet güçlerine halk olarak yardimci olmaktir, untulmamasi gereken sey ise pis dag fareleri sadece birer kukladir ve eylemleri sehirli görünen asalik ajan adi verilen insanlarin ortam hazirlamasindan sonra baslar. Oyuna gelmeyelim ortami germeyelim oyunlarini baslarina yikalim.Saygilar.
        0II0II0I I00I0I0I 0III00II0 00II0I0I II0I0II0

Yorum

hele bir denesinler sokak ta gördügüm her kürt ü ölesiye döverim ve ist kürt birakmam bunu namus um ve serefim üzerine yemin ederek söylüyorum
          www.akyuzkalip.com
          www.facebook.com/akyuzkalip
          www.twitter.com/akyuzkalip

Yorum

tam da sorun bu ya! adam bilim adami sifatindna cok milli guvenlik kurulu icin calisan birisi gibi duruyor! bence ona prof falan demek yerin orgeneral ya da tum general deyin hatta siz de yakin korumaligina ´falan getirlin! birtek siz akillisinizya! olaylari nasil gormek istiyorsaniz oyle goruyorsunuz! adamin biri sizde paranoya yaratmaya calisiyor sizde oalya baliklama atliyorsunuz!

bilim adamiymis! boyle bilim adamlari 80 darbesinin ertesinde yerten biter gibi bitivermislerdi! ayni hesap! gazi universitesinde hocaymis! biz turkiyede hocaligin nasil alindiginida biliriz! nedir uzmanlik alani bu kardesin! hangi uluslararasi dergilerde yayinlari vardir! bunlarida yaziver berat bana da ben de bu derin zat´in o gorkemli bilgilerinden kana kana iceyim...

bir bilim adami avni akerin bombalanacagindan dem vuruuyor en azindan kendi "bilimsel " tezlerini dayandiracak yer ariyor! sizde ona o yeri veriyorsunuz! ama avni akerin mabet oldugu muhabbetinde de en onde kosanisiniz (konusani- anlamaz buna da bir elestiri getirirsin diye ozellikle konusani yaziyorum kosani kelimesinin cumle icindeki anlamini anlaman bab´inda-)

Yorum

hepinizle sidik yarisi yapacak kadar uzun iseyemiyorum kusura bakmayin!

ama ceza almak pahasina da olsa! bilim adami dediginiz sahisin bana ulkuculerle ve ulkuculerin irkci partisiyle olan iliskisini soylerseniz olaya daha kisa yoldan bir cozum bulmus oluruz!!! cunku bir kopekten bilim adami oldugu tarihte gorulmemistir! kopeklerin beyin kapasitesiyle ilgili bir durum bu!!!! Edited by: hauptstrasse

Yorum

@hauptrasse

baska bir foruma bu konuyla ilgili yazdigim yazinin aynisini kopyaliycam buraya..orda da çok sivri arkadaslar var da....

trabzonda gorev yapan tek bomba imha uzmani ile bu konuyu konustuk.su anda tetikte bekliyorlar.aldiklari istihbaratlara göre 2-3 ay içinde trabzonda pkk eylem yapma hazirliginda..halkin çok oldugu bolgeleri hedef alacaklari malum.kahvehane olur dügün salonu olur cafe olur stat olur.stat olmasi daha muhtemel diyorlar..bunun baslica sebeplerinden biri de pkk'nin tribunde ilk kez avni akerde lanetlenmesi (bkz 90li yillar statta maçtan once istiklal marsi okunup kahrolsun pkk tezahuratlari)

hedeflerinde trabzon olmasinin bi çok sebebi var.mesela su ana kadar trabzon merkezinde hiç eylem yapamamis olmalari.(8 sene once uzun golde oldurulen 4 kisi var).mesela son olaylar, halkin tayadlilara tepkisi..bu tur sebepleri çogaltabiliriz..

çok bilmislere de selam..her bi b.ktan haberi oldugunu sananlara..Edited by: kuzey_lee

Yorum

İlk olarak hauptstrasse tarafından gönderildi

hepinizle sidik yarisi yapacak kadar uzun iseyemiyorum kusura bakmayin!

ama ceza almak pahasina da olsa! bilim adami dediginiz sahisin bana ulkuculerle ve ulkuculerin irkci partisiyle olan iliskisini soylerseniz olaya daha kisa yoldan bir cozum bulmus oluruz!!! cunku bir kopekten bilim adami oldugu tarihte gorulmemistir! kopeklerin beyin kapasitesiyle ilgili bir durum bu!!!!

[img]smileys/smiley5.gif[/img]

niye tartisamiyoruz??????

elestiri aldin belki ama,bu uslupla ne basarabilirsin ki?

sadece fikirleri konusalim,hakarete hakaretle cevap vermek asla bi yere götürmez bizi...

Yorum

Genel Kurallar:AMESPACE PREFIX = O />

1) Forumumuzda küfür, hakaret, tehdit içeren, satasma, asagilama amaci tasiyan, kisi hak ve özgürlüklerine saygisiz içerige sahip olan, irk veya din farki gözetilerek yazilmis, siyasi nitelik tasiyanmesajlar göndermek kesinlikle yasaktir. Forumda bu amaçlara yönelik olarak kisaltmalar, imalar kullanmak da kesinlikle yasaklanmistir. Bu tür davranislarda bulunulmasi halinde forum yöneticileri bu tip mesajlari silmek, düzenlemek ve mesaji atan kisiye gerekli cezalandirmayi yapmak konusunda tam yetkilidir. Bu kurala aykiri davranista bulunan üyelerin üyelikleri 1 haftaligina durdurulur. Ayni davranisin devami halinde ise ceza 2 haftaya çikacaktir.

TUPAC isimli üye Genel Kurallar'in 1. maddesince 1 hafta süreyle forumdan uzaklastirilmistir(Ceza Bitis : 15 Eylül 2005).

Genel Kurallar:

1) Forumumuzda küfür, hakaret, tehdit içeren, satasma, asagilama amaci tasiyan, kisi hak ve özgürlüklerine saygisiz içerige sahip olan,irk veya din farki gözetilerek yazilmis, siyasi nitelik tasiyanmesajlar göndermek kesinlikle yasaktir. Forumda bu amaçlara yönelik olarak kisaltmalar, imalar kullanmak da kesinlikle yasaklanmistir. Bu tür davranislarda bulunulmasi halinde forum yöneticileri bu tip mesajlari silmek, düzenlemek ve mesaji atan kisiye gerekli cezalandirmayi yapmak konusunda tam yetkilidir. Bu kurala aykiri davranista bulunan üyelerin üyelikleri 1 haftaligina durdurulur. Ayni davranisin devami halinde ise ceza 2 haftaya çikacaktir.

hauptstrasse isimli üye Genel Kurallar'in 1. maddesince 1 hafta süreyle forumdan uzaklastirilmistir.

Yorum

----------WESTSIDE--------

Yorum

bir kere 6-7 eylul olaylari MITin selanike gonderdigi ajanlarinin Ataturk'un evinin bombalamasi ile baslamistir. Yani olay Turk devleti'nin istanbulda rumlara ait olan mala mulke el koymak icin olusturdugu bir provokasyonlar zinciridir. Adnan menderesde bu isi planladiklarini itiraf etmistir. Hala olayi rumlar baslatti diyorsunuzda gecti o gunler her soyleneni leblebi gibi yutmuyoruz artik. Burada benim esas amacim ne diye sorulmus bende sosyalist oldugumu soylemistim. Ama hala "lan sen pkklisin gibi abuk subuk yazilar var ortada. Bu pkkli olmak cok kolay birsey olsa gerek turkiyede adaletsizligi elestir, pkklisin, universite yurdun'unu kantinin temizligini elestir pkklisin, iskenceyi elestir pkklisin. Bu pkkli yaftasi aslinda sizin insanlari sindirmek icin kullandiginiz, yani muhalefeti bastirmak icin kullandiginiz bir yafta olmasin sakin.

Yorum

İlk olarak ozgur tarafından gönderildi
                          Bu pkkli yaftasi aslinda sizin insanlari sindirmek icin kullandiginiz, yani muhalefeti bastirmak icin kullandiginiz bir yafta olmasin sakin.

Laflarina dikkat et,kimse kimseyi bastirmaya falan çalismiyo...[img]smileys/smiley7.gif[/img]

"Siz" derken kimi kastediyosun?Laflarinda açik olmaya da özen göster!

Yorum

Arkadasim kimse kimseyi bastirmaya calismiyorsa o ne kizma isaretleri filan. Devletin halk muhalefetini bastirma sekli , yeterince acik mi arkadasim. Biz yurtlarin temizligini elestirdigimiz zaman yurt muduru bunlar pkkli bunlara inanmayin demisti, yurdun fareleri odalarda, tuvaletlerde cirit atarken. Kantinlerin ogrencilere yuksek fiyatdan satis yaptigini soyledik, kantin sahibi bunlar pkkli demisti.O zaman hatirlarim zonguldakli bir madenci'nin cocugu hem okul harclarina, kitaba deftere, hem yurt fiyatlarina para yetistiremeyip okulu birakmak zorunda kalmisti. Turkiyede karakolda iskence var dedik bunu soyleyenler pkkli inanmayin dendi, simdi herkes kabul ediyor karakolda iskence var.

Mesela isin sonunda yurt kantin ve temizlik ihalelerinde yurt mudurunun rusvet olarak son model reno aldigi ortaya cikti. Ha bu arada kantin sahibinin en hizli koruyucusu mhp zeytinburnu ilce teskilatindan ulkuculerdi, duydukki zaten kantin ihalesinide adam ulkucu oldugu icin kazanmis

Burada cok acik cikiyorki insanlar maddi cikarlarini korumak icin birsuru politik maniplasyona basvurabilir, ee bizim ulkede de sagcilar zenginlerin malini mulkunu korumak icin ugrasirken biz solcularda gariban fakirlerin hakkini, ezilen , sindirilen insanlarin haklarini korumak icin ugrasiyoruz cunku fakirlerle cikarlarimiz bir, zenginlerle degil. Burada sagci bir arkadas bana ackopek oldugumu soylemisti , buda aramizdaki bakis acisinin farkliligini ortaya koyan iyi bir tespit olsa gerek

Yorum

6-7 Eylül 1955 olaylarinin Hala faili tam net degildir,Yunanistan makamlarinin açtigi sorustirmada fail olarak one sürülen bati Trakyali bir ögrenci (Mitte görevli oldugu soylenir) ses bombasini Türk konsoloslugundaki bir görevliye verdigi sonucuna ulasilmistir.Bu olaylarda Türk Hükümetinin Dolayli-dolaysiz katkilari olmustur.

Türkiye'de isteyen herkes düsüncesini açiklamaya basaladi özellikle son 3 senedir,AB süreci sagolsun.Dünyanin hiç bölgesi bizdeki bu kurt sorunu gibi sorunlardan muaf degildir,her ülkenin bu tarz problemleri vardir, mesele sorun çözme yönetminde "barisçi yollarin kullanilmamasindan kaynaklaniyor,-kürtçedil olayinda görüldügü üzere,serbestlik Türkiyeyi bölmedi-o 3-5 lümpen kalabaliga ayniyla karsilik vermek ortami daha gerecektir,sükür ki ülkemizin güçlü birgüvenlik teskilati var,gereken cevabi onlar vermislerdir.pkk örgütünün ideolojisi çökmüstür,bunlar son kalintilari, bu süreci de atlatabilirsek sorunu çözmeye daha çok yaklasacagiz.Hissi davranip biribirimizi anlamadan üzmeyelim...

Yorum

-edit-Edited by: laz_kopat_61

Yorum

En Aktif Kullanıcılar

Daraltma

En aktif kullanıcı yok.
                                Yükleniyor...
                                X
                                WhatsApp Resmi İletişim