Duyuru

Daraltma
Henüz duyuru yok.

Transfer Dosyası - 14 -

Daraltma
Bu konu kapanmıştır.
X
X

• Zaman
  • Göster
Hepsini Temizle
yeni gönderiler

• İlk olarak Serdar Atasoy tarafından gönderildi Gönderiyi görüntüle
    Minumum çeyrek final nedir yahu...

İyice uçuyorsunuz...
    kulübün öyle bir beklentisi olduğunu söylemedim ki, başarı budur dedim. gruplara kalmak bir başarı değil. gruptan çıkmak da başarı değil. son 32 de değil. bunlar sadece ek gelir sağlaması açısından güzel olur. ama gruba kalıyorsan harcadığın zamana, paraya, uçak masrafına, akıttığın tere değmesi için hedef çeyrek final olmalı.

Yorum

• İlk olarak Doğukan Uçan tarafından gönderildi Gönderiyi görüntüle
      hocam karadenizin büyük çoğunluğu rum,gürcü,laz ve az da olsa ermenidir. bakma sen şimdiki yeni nesil dünyadan haberi yok.
      Heh bi bu eksikti simdi...
      İlk olarak Mehmet Fatih Yavuz tarafından gönderildi Gönderiyi görüntüle
      Ben Çaykara'lıyım.
      Babam, annem , yani o jenerasyonun bazıları Türkçe'yi ilkokulda öğrenmeye başlamışlardır.
      Çok iyi Rumca konuşurlar.
      Hatta babam şu an yaşadığım Rusya-Krasnodar bölgesine geldiğinde, düğün için bulduğumuz kemençeci ile bir sohbete başladı (Babam da çalar oradan açtı sohbeti), bölgedeki Rum köyünden çıkaramadım adamı 1 hafta.

Buraya kadar eyvallah.

Ama Rumca konuşmak, kültürüne hakim olmak başka, Rum olmak başka. (Sakın yanlış anlaşılmasın Rum olmak asla bir hakaret olarak kullanılmamıştır burada)

Köken olarak Rum bazı istisna köylerde belki bulunur. Ama "çoğunluğu Rumdur!" falan.
      Çoğunluğu Türk'tür. İstiklal savaşı, 6-7 eylül olayları derken o kalan nüfus da uçtu gitti.

Çoğunluk falan yok. Bizzat oradan biri bildirdi.

Ek bilgi , Rusya'da yaşadığım bölge Türkçe bilen Rumlarla dolu.
      Bunlar istiklal savaşında karadeniz bölgesinden göçen nüfus.
      Bunlar Türkçe biliyorlar diye Türk olmuyorlar haliyle.
      Harfi harfine katiliyorum... hayir bir de diyelim ki yaniliyoruz, digerleri hakli,, peki bana bu tarz tartismalarin neden baska bölgelerde baska ülkelerde baska milletlerde yapilmadigini anlatsinlar o zaman...
      Haydi en basit örnek, sirf sayilari az ve kimse bahsetmiyor diye bilinmez ama gidin bakin Tsalka Rumlari'na, Türk falan degiller, ama Türkçe'yi Rumca'dan falan daha iyi konusuyorlar... haydi bakalim anlatsin bana biri bunu...
      Millet osun busun diye iknâ etmeye çalisanlar bu konuda ne diyor acabâ ? hiçbir sey, niye ? çünkü biliyorlar döt olacaklarini da ondan,, islerine geldigi gibi konusuyorlar...
      Bunlarin derdi, Trabzon milletinin yalandan da olsa göstermelik dahi olsa "milliyetçiyim" demesi...
      Dil konusuna gelirsek, Rusya'da bin tâne millet var, çogunun kökeni Türk, kimse oradaki milleti kiskirtmaya çalisti mi bu güne kadar
      Geçende Cuvas kökenli biriyle konusuyorum, sonra dedim ya bunlar Türk kökenli degil mi, emin degildim sordum ona, yoo dedi, internete bi bakayim dedim direk çikiyor Türk etnisitesi diye,,, kizin haberi yok... peki ben ne yaptim, hayir Türk'sün mü dedim, Türkçülük mü yaptim ??
      Yapsam ne yazar ??
      Hayir yâni bizdeki tartismalar gibi de degil, açik açik ne oldugunu söylüyor, sâdece tam olarak nere kökenli oldugunu bilmiyor, ona ragmen kimse kiskirtmiyor... sey gibi yâni, ben Rum'um diyen birine Yunanlar'a yakinsin dediginde yok ben Türk'üm demesi gibi... buna ragmen yâni kimse bir sey demiyor en koyu Türkçü olan bile,, çok çok Turan hayalleri kuruyordur o kadar....
      Ne zaman bu hiyarlar herkese ayni muâmeleyi yapar, Fransa'daki Fransiz sanilip oysa ki Italyan Ispanyol olan kisiler de bu sekilde tartisilir, o zaman hiçbir seyi sorgulamadan Rum'um diyecegim anasini satayim..... bok yiyenin virüsleri....
      İlk olarak ataullah-ı sani tarafından gönderildi Gönderiyi görüntüle
      Craoiva hiç yabana atılacak takım değil. Mitrita'yı takip ederken ara ara izliyordum bir dönem AEK için de kolay bir takip değil. Biz o maça kadar daha iyi oluruz, ben o turdan değil bu turdan endişeliyim
      Onlarda Mitrita varsa bizde 10 tâne var ondan..
      Hepsini geçtim, heriflerin transfer yeri ptt... as stoperleri düne kadar ptt ligine oynayan Stefan Acka.... elerler onu bunu bizi o ayri ama kagit üzerinde bos takim... Acka'li takima elenmek, Ümraniye'ye yari finalde elenmenin aynisi.... rezillik olur, Otelul 2 olur
      İlk olarak Ufuk tarafından gönderildi Gönderiyi görüntüle
      Lyon gibi dandik bir takıma gitmeyi hayal ediyorlarsa şimdiden gitsinler zaten ya. Biliyoruz Lyon daha büyük bir vitrin ama Cengiz nerede oynadı da Romaya gitti?

Avrupada dandik de olsa bir takımda oynamak istiyorum der gidersin eyvallah. Bak Okay gitti. 3. Sınıf bir takımda oynuyor. He iki seneye önemli transfer yapabilir ama bizdeyken de yapardı Celta kim? Şampiyonluğu, şampiyonlar ligini bahane etmesinler, sanki ben oynuyorum sahada. Kendileri oynuyor, şampiyon yap şampiyonlar ligine git. Avrupa kupalarında oynamak mi istiyorsun? Avrupa ligindesin bu sezon, önünde Avrupa Kupası da var. Kendisini göstermek için müthiş fırsat tüm oyuncularımız için. Oyna tüm dünya seni izleyecek. Vakit kaybedemem bu sezon CLde oynamam lazım diyen kardeşlerimize Genk kucak açar.
      Genk aynen çok isteyen oralara gider sampiyonlar liginde oynar nedir yâni, Ludogorets de var )
      İlk olarak Ufuk tarafından gönderildi Gönderiyi görüntüle
      Rodriyi çıkar yerine en uca 'Jinyak' koy. Seferin rüya kadrosu.
      Aahahah neden olmasin
      Trabzon futbolunun kralı, Ahmet Suat Özyazıcı

Yorum

• hehe lille kadar çingene klup görmedim )) şu yusuf trabzonssporun satıştan anlamayan adamların elinde değil de istanbul kluplerinde olsa en az 25 e satmazlarsa şerefisizim

oraya torpilli gelen veya gelmeyen scout ve genel menejerler değişssin yerine yabancı alınsın satış işlerimizi yabancılara emanet edelim
        En son erenslash tarafından düzenlendi; 05.08.2019, 16:59.
        "Annuit cœptis"

Yorum

• Baslarim 16 mionuna cagirin sunu geri gelsin kadro disi birakin ozm kimse Trabzonspordan büyük degildir dalga mi geciyorlar bizimle

Yorum

• İlk olarak serdaracıl tarafından gönderildi Gönderiyi görüntüle
            Aynen, noluyor böyle
            Sözleşmesi olduğu halde gideceğim diye hop oturup hop kalkan adama bu kadarı bile vermesi iyi Lille’in

Tapatalk kullanarak iPhone aracılığıyla gönderildi
            trabzonspor

Yorum

• İlk olarak mehmet baş tarafından gönderildi Gönderiyi görüntüle
              öncelikle paylaşımın için teşekkür ederim. Alexander'ın maç performasını görmemize vesile oldun.
              Maçı 90 dakika izledim. Oyuncu analizini yapmadan önce gent hakkında iki çift laf söylemek gerekir.
              öncelikle bu maç kupa finali idi. Iki takım da denk güçte idi ama gent takımı maçı kaybetti.

Gent'i daha önce hiç izlememiştim. Bu maçtaki performanslarına bakınca ofansif olarak sıkıntılı olduklarını söyleyebilirim.
              Izleyemeyecek olan arkadaşlarımız için oyuncu hakkında değerlendirme yapayım.

Bu maçta alexander sağ kanat/forvet olarak maça başladı. Vakti zamanında burak'ın kanat oynadığı gibi oynadı.
              Ilk yarım saatlik dilimde bir varlık gösteremedi. Sağ kanatta ayağına iki top geldi olumsuz kullandı. Iki kez pas hatası yaptı.
              Gent'in ilk golünde sağ kanat topu ona attılar. Hızı ile aut çizgisine doğru döndü topu içeri tehlikeli şekilde kesti. Gol oldu.
              Yine ilk yarıda sağ kenardan tıpkı yusuf yazıcı gibi sol ayak içi ile kesme bir şut attı. çatala yakın yerden dışarı gitti.
              Sağ kanat ceza sahası köşesinin birleştiği yerden sert ve düzgün bir şut çıkarttı. Kaleci topu tuttu. Iyi şuttu.

Maçın ikinci yarısında iyi bir oyun ortaya koydu. Korner bayrağının oradan duran topta güzel kafa vurdu ama kaleci çıkarttı.
              Takımı yenik duruma düştükten sonra 70. Dk. Civarı çift forvete döndüler ve forvet oynamaya başladı. O bölgede daha etkili idi.
              Takımı gol bulmak için yüklendi. Pozisyonların içerisinde yer almaya çalıştı ama dediğim gibi gent'in hücum yönü vasattı.
              Bir pozisyonda kenardan gelen topa gelişine vuracakken rakip takım araya girdi. Pozisyon olarak hatırladıklarım bunlar.

Genel olarak oyun karakterini ve fiziksel özelliklerini değerlendirecek olursak;
              öncelikle o boy ve fiziğe göre gerçekten hızı fazlasıyla tatmin edici! Araya atılan süratli topların hepsini koşarak aldı.
              Hız konusunda endişe edecek yanı yok. Burak yılmaz gibi ani patlayıcı özelliği yok ama onun kadar hızlı bir oyuncu diyebilirim.
              Mesela hızlı hücumda araya atılacak topları yakalayıp yine o hızla rakip kaleye inebilir. Bu anlamda güven veriyor.
              Bu maçta bir pozisyonda sağ kanatta karşısına aldığı rakibini hızı ile geçti. Hızına güveniyor.

Oyuncunun tekniği ile alakalı olarak bu maçta pek bir veri elde etmek mümkün değildi. Ama bazı ipuçları verdi.
              Bir kere uzun boylu kalas bir futbolcu değil. Ama bir yusuf yazıcı tekniği de yok. Burak'tan daha iyi bir tekniği var diyebilirim.
              Oldukça kuvvetli bir futbolcu. Sırtı dönük ayağına topu aldığında rakibine fırsat vermiyor. Ani dönüşler yapabiliyor.
              Bu ani dönüşleri bu maçta iki kez yaptı. Birini sağ kanatta yaptı gol geldi. Diğerini sol kanatta yaptı tehlike yarattı.
              öyle kuvvetli ama kalas olan mehmet yıldız gibi bir futbolcu değil. Bu anlamda umut veriyor. Ama biraz daha izlemek lazım.

Eksik hususu yok mu? Var. Bu maçta gördüğüm kadarıyla yaşının verdiği tecrübesizlik bazı pozisyonlarda okunuyor.
              Mesela bence bir yusuf yazıcı kadar olgunlaşmış değil. Bu anlamda biraz daha yolu var gibi görünüyor.
              Iki kez basit pas hatası yaptı. Bu kadar hata her futbolcu yapabilir. Ama acemilikten kaynaklandığını düşünüyorum.
              Oyun temposu olarak bizim takımda ne verir bilemiyorum. Bu maçta gent takımı temposuzdu. O da ayak uydurdu.
              Her şeye rağmen bu maçta çocuğu aşırı beğendim diyemem. Ama iyi bir maç çıkarttığını söyleyebilirim.
              Maçın genelinde sağ kanatta oynadığı için merkezde ne yapacağını bilemem. Olumsuz yorum yazanlara bakmayın.
              Aklınıza takılıyorsa açıp kendiniz izleyin. Ilk 25 dakikada beğenmeyebilirsiniz ilerleyen dk.larda dahi iyi oynadı, bilginiz olsun.
              ekuban da alexander da yardimci forvet özellikleri tasiyor .ts da tek forvet oyunculari olamazlar gibi .

Yorum

• Kulübün haysiyetini düşünen bu müptezeli Fransadan getirtir kadro dışı bırakır

Tapatalk kullanarak iPhone aracılığıyla gönderildi
                trabzonspor

Yorum

• lillenin hanımı olmuşuz yani ağır bir laf bu farkındayım kendimizi o duruma sokmuşuz üzülerek söylüyorum bunu tabi
                  İlk olarak kayseriliyiz tarafından gönderildi Gönderiyi görüntüle
                  Edgar konusu'da karmasik edgar bize gelecek, fakat yüzde elli hakki Lille'de kalacak.
                  Açikcasi bayagi bi zarar etmisiz.

Envoyé de mon Redmi Note 7 en utilisant Tapatalk
                  "Annuit cœptis"

Yorum

• gs'nin genç stoperinin sözleşmesinde serbest kalma maddesi olmasına rağmen birkaç milyon euro fazla ödeniyor bonservisine.

lille 3 ay boyunca 15'ten 20'ye çıkmıyor bu kadar hevesini belli etmeseydi keşke yusuf. sabreden derviş misali muradına erdi lille. kilit denklem trabzonspor yönetiminin yapabileceği bir şey yok biliyorlar tabi
                    futbol estetiğinin zirvesi kayarak müdahaledir

Yorum

• yusuf yazıcı kesinleşmemiş az önce trt sporda konuşuldu, imzalar atılmamış. başkan söyledi.
                      20 milyon euro yeterli değil, yusuf kusura bakmasın, lille de kusura bakmasın.
                      inşallah olmazda seneye hem şampiyon oluruz hem de çok daha yüksek fiyata gider.

Yorum

• lazio ayrılında gelin koçlarım

başkanın yerinde olsam yusufu lazioya veririm
                        "Annuit cœptis"

Yorum

• İlk olarak Kaan Çetin tarafından gönderildi Gönderiyi görüntüle
                          Hocam, aileniz muhtemelen Türkleşmiş ve Müslümanlaşmış Rum kökenli. Benim anne tarafım gibi.
                          Heath Lowry'nin Trabzon'un Türkleşmesi ve İslamlaşması kitabını öneririm, piyasada bulmak zor olsa da.

Benim ananem de iyi rumca bilir, dili kırık Türkçe konuşur, açık ki Türkleşmiş.
                          Zira etnik kökeni Türk olan bir aile neden çok iyi derecede Rumca bilirken az Türkçe bilsin?

Yeri burası değil gerçi, kusura bakmayın.
                          Hem yeri burası değil ; hem de yüzyıllarca beraber yaşamış iki topluluğun Türklerin çoğunlukta olduğu yerlerde Türkçenin , Rumların çoğunlukta olduğu yerlerde Rumcanın konuşulması gayet doğal. 1400'lü yıllarda milliyetçilik ve dil bilincinin pek yaygın kavramlar olmadığının da altını çizmek gerekir.

Bu arada mübadeleler sırasında gitmeyip kalarak Türkleşenler vardır mutlaka ama ancak yaptığınız genelleme en hafif tabirle sevimsiz duruyor.
                          Devlerin mezarı, Avni Aker Stadı

Yorum

• İlk olarak 14cell61 tarafından gönderildi Gönderiyi görüntüle
                            ekuban da alexander da yardimci forvet özellikleri tasiyor .ts da tek forvet oyunculari olamazlar gibi .

Ben olsam tecrübeli ve oyun olgunluğuna ulaşmış bir forvet alıp işimi sağlama alırdım. Defans için de bunu yapardım.
                            Fakat yönetimin ve teknik ekibin düşüncesi nedir bilemiyorum. Alexander tek forvet oynayabilir. O gücü ve kuvveti var.
                            Sırtı dönük topları alabiliyor. Ani dönüşleri ile tehlikeli olabilir. Gençliğin verdiği o dinamizm ve kuvveti var.
                            Ama dediğim gibi gençlik ile birlikte o oyun olgunluğu henüz oluşmuş gibi görünmedi.
                            Sonuç olarak Ekuban tek forvet oynayamaz ama bu çocuk oynayabilir. Ama tecrübesi yok. Bunu bilmek lazım.

Yorum

• İlk olarak yazıkoldu tarafından gönderildi Gönderiyi görüntüle
                              yusuf yazıcı kesinleşmemiş az önce trt sporda konuşuldu, imzalar atılmamış. başkan söyledi.
                              20 milyon euro yeterli değil, yusuf kusura bakmasın, lille de kusura bakmasın.
                              inşallah olmazda seneye hem şampiyon oluruz hem de çok daha yüksek fiyata gider.
                              E bu yusuf şanzelize de selfi çekilmeye mi gitti o zaman )

Yorum

• İlk olarak Uluhan tarafından gönderildi Gönderiyi görüntüle
                                Neresi bu bölge ?
                                Bu bizim alamadığımız Marcus Berg'in transfer olduğu bölge.
                                Krasnodar Eyaleti.

Bu arada Krasnodar stadı cidden çok güzel. Akyazı'yı henüz görmedim ama buradaki stad dehşet oldu.

Yorum

En Aktif Kullanıcılar

Daraltma

En aktif kullanıcı yok.
                                Yükleniyor...
                                X