Bu Trabzonspor yönetimlerinden hiç bir yol olmaz.Her sene bu tip olaylar sadece bizde yaşanıyor,yazık vallahi.Şizofren ederler adamı.
Duyuru
Daraltma
Henüz duyuru yok.
Transfer Dosyası - 13 -
Daraltma
Bu konu kapanmıştır.
X
X
-
Sefa meselesinde yönetime kusur bulan arkadaşlara sormak istiyorum. Yönetim ne yapacaktı?
On yaşından itibaren yatırım yaptığınız, milli takıma kadar yükselttiğiniz oyuncu on sekiz yaşına geliyor.
Ve size diyor ki; bana bir ev, araba, psikolog, dil kursu, 5-10 Bin TL maaş verin. Yoksa yoluma bakarım.
Yönetim de diyor ki; biz tüm alt yapı oyuncularımıza ne veriyorsak sana da onu veririz. Seni kayıramayız!
Biz Yusuf ve Abdülkadir ile de bu şekilde sözleşme yaptık. Performans gösterdikçe maddi imkanlar sağladık.
Sen şimdi hiç bir performans göstermeden Yusuf ve Abdülkadir'e şu anda verdiğimiz ücretleri, hakları istiyorsun.
Biz performans göstermeden sana bu hakları veremeyiz. Diğer arkadaşlara haksızlık edemeyiz diyorlar.
Şimdi arkadaşlar siz Sefa'nın kayrılmasını mı istiyorsunuz? Zira sizin söylediğiniz tam olarak bu kapıya çıkıyor.
Bugün Yusuf ve Abdülkadir'e 250 Bin TL verirken alt yapıdan gelip bir maç yapmamış Sefa'ya 200 Bin TL verilirse adaletli olur mu?
Bugün Cafer de Sefa gibi alt yapıdan geldi. Ona asgari ücret verilirken Sefa'ya ev, araba ve bu kadar maaş verilir mi?
Bazı şeyleri söylerken dengeleri düşünmek zorundasınız. Sizin burada tuzunuz kuru! ''Ver gitsin yeaa!'' diyebilirsiniz.
Ama o işler burada forumda yazmaya benzemez! Dengeleri gözetmek zorundasınız. Sonra oyuncular isyan eder!
Abdülkadir ve Yusuf'u küstürürsünüz. Sizin anlayamadığınız mesele tam olarak bu. Maalesef...
Sadede gelirsek; yönetim Sefa meselesinde doğru olanı yapmıştır. Ben de olsam aynısını yapardım.
Sefa'nın diğer alt yapı oyuncularından hiç bir farkı yok. A Takım formasını bir kez giymemiş adama bu maddi haklar verilmez.
Şimdi gitsin Erzurumspor'da et yesin tosuncuk! Bakalım Erzurumspor'da ilk 11 oynayabilecek mi?!
Bugün arkasından ah vah edip yönetime giydirenler yarın Sefa'nın adını bile anmayacak.
Bekleyin, zaman hepsini gösterecektir.
Yorum
-
Sefa'yi yetiştirmiş olmak, onunla ilgili her türlü kararı verebileceğimiz anlamına gelmez. Kendi yolculuğuyla ilgili karar verme hakkına sahiptir. Trabzonspor sadece imkan sağlamıştır zaten başka bir işi de yoktur. Fifa bu konuyu yetiştirme bedeliyle çözüme bağlamış, daha üzerine kural yazmaya gerek yok.
Bu karar kurumlar karşısında bireyi güçlü kılmak adına verilmiştir. Konu futbol olunca hafif gelebilir ama yerinde bir karardır. Malesef içimize sindiremiyoruz bunu, ters geliyor. Milletin hayatına karışmayı o kadar adet edinmişiz ki başka türlü davranamıyoruz.
Sefa menejerine güvenmeyi tercih etmiş, elbet onun da bir bildiği vardır. Daha hikayenin başindayız sonuç ne olur göreceğiz. Fazla uzağa gitmemiş zaten, iyi futbolcu olsun gelsin yine Trabzonspor'a hizmet etsin. 18 yaşında çocuk için farklı bir şey dilemek olmaz. Yolu açık olsun.
Yorum
-
Birde bu çocuk Trabzon yerine futbolla hiç bir bağı olmayan bi yerde doğsaydı bu noktaya gelebilir miydi ? Koskoca Trabzonspor yönetimi alttan mı alacak yapmayın allahınızı severseniz bu kadar küçültmeyin camiayı sanarsın mbappe adam. Yolu açık olsun arkadaşın... Bende yönetimi eleştiriyorumda senin karşında saygı duyman gereken efsanen Özkan hoca var restleşmek nedir.Trabzonsporluluk onuru bu işkenceyi yenecek !
Ne mutlu Türküm diyene !
Yorum
-
Sefa'nın gönderilmesinden sonra alt yapımızda a takıma hazırlanacak a klasman bir genç yetenek kalmadı. Behlül belki gelebilir. Fakat onuda zaman gösterecektir. Futbolcunun kafa yapısı çok önemli. Madem alt yapı noktasına yatırıma geçtik, alt yapı transferlerine ağırlık verilmeli.
Altınordu'da Çağlar, Cengiz, Berke vardı A klas. Bunlardan ikisi sıçrama yaptı birisi yapacaktır. Jenerasyon böyle yakalanır ve yakaladığın Jenerasyonda birkaç isim anca çıkartabilirsin yukarıya. Altınordu'nun Berke'den başka bir futbolcu kısa vadede çıkartacağını düşünmüyorum.Dozer Cemil sezonunda bize düşen başka takım kaptanlarının kupa kaldırmamasıdır.
Dozer Cemil'e sevgilerle.
Yorum
-
Sefa olayına bir de şu açıdan bakalım diyorum. Elimizde iki örnek var. Birincisi Cafer Tosun; kulüp ile restleşme sırasında menajerini bırakarak kulübün gösterdiği yolu tercih etti. İkincisi Sefa Akgün menajerinin gösterdiği yol doğrultusunda hareket etti. Şimdi bu iki arkadaşımızın göstereceği gelişim, yapacağı transferler ve kazanacakları paralar alt yapıdaki futbolcularımız için rol model olacağından kariyer planlamalarını doğrudan etkileyecektir. Bunun sonucu olarak da kulübün tabiki de ilkelerden taviz vermeden uygulayacağı politika da değişecektir. Bakalım süreç neyi gösterecek...
Yorum
-
İlk olarak Mert Oğuzlu61 tarafından gönderildi Gönderiyi görüntüleYa siz iyi misiniz ? Daha simdiden sponsorlari pesinden kosturan, milli takimda kaptan olan ve scoutlarin takibinde olan genc yetenegi 2(iki) bin lira yuzunden PTT takimi dalga gece gece elimizden kapip gitti, olayin ciddiyetinin farkinda misiniz ?
Bu nasil bir amatorluk, bu amatorlugu nasil savunursunuz ?! Ozkan Sumer lanet olsun sana ya sizden kurtaracaksa bizi İho gelsin Aralik ta baskan olsun. O bile alt yapisindaki yildizi PTT takimina 2(iki) bin lira icin kaptirmazdi. Acizsiniz, beceriksizsiniz, amatorsunuz, gideceksiniz ! 4 buyukten biri Trabzon, alt yapisindaki milli takim kaptanini 2(iki) bin lira icin kaptiriyor, sebebi de "paragozluk" oluyor... Ulan Mustafa Akbas 3 milyon TL aliyor, Nike ilr anlasmali cocugun 2(iki) bin lirasi mi size batti da paragoz deyip yolluyorsunuz ?!
Sen önce biraz sakin olsana...
Sponsorları peşinden koşturuyor dediğin Sefa neden Erzurumspor'a gitti? Sence burada bir tezat yok mu?
Milli Takım kaptanı, scoutların takibinde büyük yetenek diyorsun. Roma ilgileniyor dediler. Büyük yetenek dediler.
Eee? Ama ne ilgilenen var ne de peşinde koşan! Gittiği yer Erzurumspor! Gerçekleri kabul etmek lazım.
Sefa, Trabzonspor'dan ayrılarak kariyerinde geriye doğru bir adım atmıştır. Olumsuz bir gelişme olarak kayıt edilmiştir.
İkinci meseleye gelirsek, Trabzonspor Sefa'yı kaptırmış falan değildir.
Kaptırmak; çok isteyip de bir oyuncuyu alamadığında kullanılır. Trabzonspor Sefer için böyle bir durum içine girmiş midir? Hayır!
Aksine Sefa belli şartlarda Trabzonspor'a imza atmak istemiştir. Trabzonspor da o şartları reddetmiştir. Mesele bu kadar basit...
Burada kaybeden yine Sefa olmuştur. Trabzonspor'dan gitmek kariyeri için bir olumsuzluktur.
Üçüncü meselede ise şudur.
Alt yapıda ''Adalet'' ve ''Denge'' olgusunu yakalamak lazım. Bu konu fazlası ile mühimdir.
Yusuf ve Abdülkadir'e asgari ücretle imza attırıp performans odaklı maaş artırmışsan herkese aynısını yapmak zorundasın!
Sefa'nın bu iki çocuktan farkı nedir? Abdülkadir'den daha mı yetenekli? Yusuf'tan daha mı iyi? Değil!
O zaman bir taraflarını havalandırıp herkesten farklı maaş, ev, araba istemek nedir? Bunun izahı var mıdır? Yok!
Bugün Sefa'nın şartları kabul edilseydi Abdülkadir ve Yusuf'a büyük terbiyesizlik olurdu. Cafer'e haksızlık olurdu.
Belki de bu çocuklar küsecekti. O zaman ne olacaktı? Sizin idrak edemediğiniz mesele işte bu!
Adalet herkese lazım. Alt yapıda herkes aynı şartlara imza atıyor. Sefa'nın yaptığı terbiyesizlikti.
Yönetim de gereğini yaptı. Haddini bildirdi. Trabzonspor'dan gidip Erzurumspor'da forma almadığında göreceğim sizleri.
O zaman bakalım böyle hararetli şekilde konuşabilecek misiniz? Merak ediyorum. Gerçi azınlıktasınız.
Forumun büyük çoğunluğu Sefa'yı haksız buluyor. Bu konuda haklılar. Sefa haksızdır.
Yolu açık olsun.
Yorum
-
18 yasinda milli takimda kaptanlik yapan ve "özel oyuncu" oldugunu 2 yildir şu sayfalarda okutan, ustelik en zor yetisen mevkilerden birine direkt alip koyabilecegin oyuncuyu asgari ucrete oy na ta maz sin. Biraz futbolu takip edin, alt yapidaki diger oyuncular da milli takima yukselsin pesinden birilerini kostursun onlar da ayda 4-5 bin lira maas istesin. Alt yapidan 10 tane yildiz cikmaz 1 tane cikar, sen o ozel oyuncuya yatirim yapip kadroya hazirlamak yerine o cocuk kadar olgunluk gosteremeyip amatorluk yapiyorsun, cocuga hak ettigini vermeyip yolluyorsun. Bunu hic kimse savunamaz, 18 yasinda diye tavuk doner + ayrana oynayacak diye bir kural yok. Abdulkadir in daha defansif versiyonunu futbolu 50 yil geriden takip eden 80 yasinda bir dede yuzunden kaybettik. Son 20 yil icin konusuyorum, oncesini bilmem, Yattara ve Aurelio disinda hicbir olumlu icraati olmayan Ozkan Sumer in bu kulube hicbir katkisi olmazdi ve olmayacak ama Sefa parlasaydi bize getirisi cok buyuk olabilirdi.
[MENTION=17015]Mehmet BAŞ[/MENTION] sana cevabi yukarida yazdim. Olay budur, sabaha kadar tartisirim biz kulup olarak bu konuda Sefa karsisinda hicbir sekilde hakli degiliz. Cocuk insallah gittigi yerde parlar da sizi pisman ettirir. O zaman gorursunuz amatorlugu profesyonelligi.En son Mert Oğuzlu61 tarafından düzenlendi; 04.07.2018, 14:44."Dağlardan yağmur gibi geçtiler, çayırlardan yel gibi estiler. Günler batıdan battı bile, tepelerin ardından gölgeler içine. Nasıl bu hale geldik?"
Yorum
-
İlk olarak Salih Kara tarafından gönderildi Gönderiyi görüntüleSefa olayına bir de şu açıdan bakalım diyorum. Elimizde iki örnek var. Birincisi Cafer Tosun; kulüp ile restleşme sırasında menajerini bırakarak kulübün gösterdiği yolu tercih etti. İkincisi Sefa Akgün menajerinin gösterdiği yol doğrultusunda hareket etti. Şimdi bu iki arkadaşımızın göstereceği gelişim, yapacağı transferler ve kazanacakları paralar alt yapıdaki futbolcularımız için rol model olacağından kariyer planlamalarını doğrudan etkileyecektir. Bunun sonucu olarak da kulübün tabiki de ilkelerden taviz vermeden uygulayacağı politika da değişecektir. Bakalım süreç neyi gösterecek...
Söylediğiniz eksik hocam.
Bu dediğiniz kısmı çoktan aştık. Yusuf ve Abdülkadir diğer yolu tercih edip başarılı oldu.
Bunu gören Cafer ve diğerleri de aynı yolu tercih etti. Muhtemelen onlar da başarılı olacaktır.
İçlerinde Sefa gibi çürük yumurtalar muhakkak olacaktır. Ama onlarca kişi arasında bir çürük kişi önemli değil...
Ünal Karaman'ın dediği gibi her Trabzonlu ve Trabzonsporlu yüreğinde aynı sevgiyi taşımıyor.
Gerçek yürekten sevenler kulüpte kalıyor. Sevgiyi paraya tercih eden Sefa gibiler de postalanıyor.
Yorum
-
İlk olarak oguzkoc tarafından gönderildi Gönderiyi görüntüleSefa konusunda tek acıdığım konu oyuncu gözlemini ve kararını veren Ünal Hoca'nın olmuş olma ihtimali. Çünkü kendisinin futbolcu analizine ve potansiyel tespitine hiç güvenmiyorum. Zamanında Batuhan Karadeniz gibi bir çöpten beklentiye girmesi ve şimdiye kadar genç bir yeteneği piyasaya sürmemiş olması beni korkutuyor.
Umarım Sefa kararı sadece Ünal Hoca'nın gözlemiyle alınan bir karar değildir.
Sefa'nın gidişine Ünal hoca değil Özkan Sümer karar verdi.Trabzonspor'a belirli şartlar sunuldu belki daha iyi bir teklif verilecekken menejeri ile bu işe bulaşınca bu duruma gelindi kaybeden kesinlikle biz değiliz önemli bir karardı bu Cin olmadan adam çarpmaya gerek yok . Geçen yıl aynısı Cafer'e yapıldı Muharrem Usta tarafından sonuç Cafer doğru olanı yaptı anlaşmaya gitti kendini göstermenin peşinde.
Yorum
-
İlk olarak ensarusta tarafından gönderildi Gönderiyi görüntüleKulübümüz, Serdar Gürler, Umut Nayir ve Musa Çağıran’ın transferleri konusunda Osmanlıspor ile 3.5 milyon euro karşılığında anlaşmaya yakın.
bu ne şimdi 3,5????
Yorum
Yorum