Duyuru

Daraltma
Henüz duyuru yok.

Transfer Dosyası -6-

Daraltma
Bu konu kapanmıştır.
X
X

• Filtre
  • Zaman
  • Göster
Hepsini Temizle
yeni gönderiler

• İlk olarak farabi tarafından gönderildi Gönderiyi görüntüle
    Bence almamız gereken adam Hamit Altıntop'dur . Kaptan yap , 10 numarayı ver , en üst maaşı alsın , bir transfer eksik yap bonservisi Hamitin bütçesinde kullan ama bu futbolcuyu almayı dene . Colman'a bağımlı bir oyun yapısından kurtulmak gerek . Ayrıca , eğer yeterli seviyede değilse Barış'a ve diğerlerine yol verip ortasahada direnci yüksek bir futbolcu almak gerek . Alper daha çok pasör özelliği ile öne çıkıyor , Trabzonspor'un ortasahada ısıran futbolcusu olabilir mi , tartışma götürür .

Hamit'i kadroya katabilirsek , Orta alan ortasından sağ kanada ve forvet arkasına kadar olan bölgede Zokora tecrübesinde bir futbolcumuz daha olur .

Halil , Tolga , yavaş yavaş Mustafa(zaman zaman Gİray) , bu tür oyuncularda takımın ruhunu koruyacak isimler . Bu tarz futbolcuları kollamalı ve mümkün olduğunca sahada görmeliyiz .

Stoper'de Mustafa madem ışık veriyor , elde Giray'da var , 1461'den de ışık veren bir stoperimiz var ; o durumda hiç tereddüt etmeden buraya mümkünse kendi milli takımında bile kaptanlık yapmış , dünya kupası görmüş ve büyük takımlarda oynamış bir stoper almalı .

Etti iki transfer ; Vittek ile yollar ayrılacaksa , Mümkünse Batı Afrika kökenli , atletik ve süratli , pivot santrafor oynayabilecek bir oyuncu arayışına girerdim . Bu özellikte piyasadaki en iyi isim Rusya'da . Derseniz ki klübün gücü o bonservis seviyelerine çıkamaz , o zaman Fransa'da hayli futbolcu var , bir tanesi elbet işimizi görecektir .

Etti üç transfer . Kalan ihtiyaçlar için , yurt içinden takas seçeneğini , yurt dışından sözleşmesi sona ermiş futbolcuları değerlendirirsin . Belki kiralama yaparsın . Geçen şakasını yaptık ama , mesela Tuncay .

Tüm bu operasyondan sonra , elde kalmış ve ilk 11'de oynaması zor görünen futbolcuların eline bonservisini verir gönderirsin . Klüpte kaldıkları her gün ekstra külfet .

Elde 14-15 tane sürekli değerlendireceğin futbolcu olur . Zokora ve etrafındaki 2-3 tecrübeli futbolcular , takımın sac ayakları , Tolga gibi 3-4 futbolcumuzda takımın ruhu ,hırsını ayakta tutacak futbolcular olur . Bizde zaten , ancak o kadar kadroyu kullanabiliyoruz .
    Abi bende Tolga'nın hiçbir zaman takımdan gitmesini istemem ama Onur gibi bir yeteneğinde yedek beklemesine gönlüm razı değil. Ne yapacaz bu işi çok kafama takılıyor açıkcası. Onur imzayı attı. Artık formasını giymesi de lazım. Tolga'da çok istikrarlı bir şekilde gidiyor ona da bırak demek olmaz.

Şenol Hocaya Allah kolaylık versin.

Yorum

Hep söylüyorum , tersten bakıyoruz .
      Bizler , dışarıdan "kabul görecek" düzeyde mantıklı ve uzun vadede hesaplı kadro tasarımları üretebiliyorsak , futbolu yöneten adamların çok çok daha iyisini başarabilmesi gerekir .

Ama işte , işin içine başka hesaplar girmemesi gerek . Trabzonspor içinde görev yaparken , Trabzonspor adına yaptığınız mesaide "Trabzonspor'u ikinci plana atarsanız" neticede iyi yaptıklarınızda kısa sürede silinir gider .
      Yok hocam işte olmuyor. Yapamıyorlar. Sizin kadar olmasa da ben de, buradaki diğer arkadaşlar da düşünüyor, makul kadrolar kuruyor, sistem kurguluyorlar ama ne yazık ki yönetimimiz bu mevzularda aciz. Yıllar önce demiştiniz, Halil - Hamit transferi ve üzerine oluşturulacak yeni sistem.. Hala geç değil bu sistem için.
      “Mum eğer yanmırsa yaşamır demek, onun yaşamağı yanmağındadır."

Yorum

• kahrolsun su menejerlere bagli transfer politikamizdan az önce bir arastirma yaptim mithat deyyusunun menejerlik sirketinden ise yarar bize uygun bir pogatezt var hannoverli defans oyuncusu....

Yorum

• çok bilmişlik olarak algılamayın ama zokora bu ligde hedefi olan bir takımda hedefe götüremez rakipler zaten deli gibi defans yapıyor sen zokorayı oynatarak orta sahayı boşaltmış oluyorsun rakipte pres yemediğinden sahasından çok kolay çıkıyor bu sefer savunma aksıyor kısaca kilit yer orta saha zokora oynadığı sürece ligimizde başarılı olmamız çok zor yerine tam bir 8 numara alınmalı
          ALLAH UTANDIRMASIN

Yorum

• İlk olarak Ömer tarafından gönderildi Gönderiyi görüntüle
            Abi bende Tolga'nın hiçbir zaman takımdan gitmesini istemem ama Onur gibi bir yeteneğinde yedek beklemesine gönlüm razı değil. Ne yapacaz bu işi çok kafama takılıyor açıkcası. Onur imzayı attı. Artık formasını giymesi de lazım. Tolga'da çok istikrarlı bir şekilde gidiyor ona da bırak demek olmaz.

Şenol Hocaya Allah kolaylık versin.
            Her iki kaleciyi aynı anda kadroda tutmak çok zor , farkındayım . Burada yöneticilik kabiliyeti ortaya çıkıyor ki , yönetimin durumu da mağlum .

Detaylı analiz yapmaya çalışıp lafı uzatmayacağım , Onur'un kapasitesi bana göre daha yüksek , daha komple bir kaleci olabilir . Hatta şansı yolunda giderse dünya çapında bir futbolcu da olabilir . Hem bu sebepten , hem yaş faktöründen , Onur kısa zaman içinde yeniden büyük takımların markajına girebilir .

Tolga'nın bazı kendisine has özellikleri var .Bunu da son 1 yılda ortaya çıkardı , eskiden tam tersi yönde bir görüntü çiziyordu . Abilik dediğimiz görevi işletebilecek , klübün değerlerine sahip çıkacak ve bunu takım arkadaşlarına aktaracak özelliklerini ortaya çıkardı . Kariyerinin ortalarından sonra da olsa , Şenol Güneş rayına girmeye başlamış bir futbolcu . Bu gün Tolga'ya formunda anormal düşüş olmadığı müddetçe emekli olana kadar klüpte kalacaksın , klübüne sahip çıkacaksın dense , zannetmiyorum ki buna bir Trabzonspor taraftarı duygusu ile yaklaşmasın .

Yorum

• Zokora'dan ben de memnun değilim. Jaja'nın yerini doğru dürüst dolduramadığımızdan oyunu iki yönlü oynayan, hücüm oyununa çok daha yardımcı olan bir orta saha arıyorsun ister istemez. Güç kaybetmemizi ben bu üç transfere bağlıyorum: Glowacki - Zokora - Adrian. Yanlış seçim oldu bu futbolcular.

Yorum

• Dany isminden Sivok ismine gecis yapilmis, en azindan bir gelisme ama bence hala yetersiz ki daha iyisini cok rahat bulabiliriz!

Ben F.Santana yazarim, baskasi cok baska bir isim..bu sekilde herkesten en az 20 isim cikar buraya, hemde kalite kokan
                “Bugün ki Dünya, Elit Kesimin, kendini akilli zannedenleri kullanarak olusturdugu bir Düzen maalesef "

Eski Kullanici Adi: Fanatik28

Yorum

• İlk olarak x_man tarafından gönderildi Gönderiyi görüntüle
                  çok bilmişlik olarak algılamayın ama zokora bu ligde hedefi olan bir takımda hedefe götüremez rakipler zaten deli gibi defans yapıyor sen zokorayı oynatarak orta sahayı boşaltmış oluyorsun rakipte pres yemediğinden sahasından çok kolay çıkıyor bu sefer savunma aksıyor kısaca kilit yer orta saha zokora oynadığı sürece ligimizde başarılı olmamız çok zor yerine tam bir 8 numara alınmalı
                  hocanin önünde iki secenek vardi ya selcugun yerine bir baska box to box alip ayni ikili orta saha sistemi ile devam edecekti ama o zokorayi alarak önliberolu sisteme gecti.....zokora eger önliberolu sistemde oynuyorsan alabilecegimiz en üst seviyedeki adami aldik ama yok ben iki tane box to boxla oynarim dersen gecen seneki selcuk colman gibi o zaman sen haklisin...yoksa zokoranin oyunculuguna söz edilmesi cok yanlis...

Yorum

• Para harcanaksa bu tür futbolculara yatırım yapılmalı .
                    Yoksa , takasla , sözleşmesi bitmiş futbolcular da , bavulla para ödediğimiz futbolculardan daha kötü değil .

Yorum

• Traore'nin de içinde bulunduğu bir kadro alabilir miyim ? Aklındaki şablonu merak ediyorum.
                      “Mum eğer yanmırsa yaşamır demek, onun yaşamağı yanmağındadır."

Yorum

• riquelme vardı noldu? duruyorsa alalım faydalı olur

Yorum

• Aslinda Bati Afrika scoutlarimiz ilerde hazir.Song,Yattara ve Zokora.Arjantin icinde Colman.Avrupa icin yeterli Trabzonlu vardir bu isi gönülü yapmak isteyen.Tabi yönetim böyle birsey akil eder mi??Bence etmez.
                          çalışmadan, yorulmadan ve üretmeden, rahat yaşamak isteyen toplumlar; evvela haysiyetlerini, sonra hürriyetlerini daha sonra da istiklal ve istikballerini kaybetmeye mahkumdurlar." Gazi Mustafa Kemal Atatürk

Yorum

• Dortmund'un kadrosundan birkaç örnek:

Hummels, yaşı 23, 19 yaşındayken kiralık gelmiş, sonra 20 yaşındayken 4.200.000 Euro'ya transfer edilmiş.

Subotic, yaşı 23, 19 yaşındayken 4.500.000 Euro'ya transfer edilmiş.

Marcel Schmelzer, yaşı 24, altyapıdan çıkmış.

Kagawa, yaşı 23, 21 yaşındayken Japonya'dan transfer bedeli ödenmeden transfer edilmiş.

Kevin Groskreutz, yaşı 23, 21 yaşında transfer bedeli ödenmeden transfer edilmiş.

İvan Perisic, yaşı 23, 22 yaşında, geçen sezon şampiyon olduktan sonra 5.500.000 Euro'ya transfer edilmiş.
                            Adrian transferiyle kıyaslanabilecek bir transfer.

Mario Götze, yaş 19, altyapıdan çıkmış, Alman Milli Takımında oyunuyor, Almanya'nın en iyi genç yeteneği.

İlkay Gündoğan, yaşı 21, 20 yaşında 4.500.000 Euro'ya transfer edilmiş.

Sven Bender, yaşı 22, 20 yaşında transfer bedeli ödenmeden transfer edilmiş, şu an değeri 14.000.000 Euro.

Moritz Leitner, yaşı 19, 18 yaşında 800.000 Euro'ya transfer edilmiş.

Lewandowski, yaşı 23, 21 yaşında 4.750.000 Euro'ya transfer edilmiş.

Julian Koch, yaşı 21, altyapıdan çıkmış.

Ben böyle genç yaşta transfer edilen ve şans tanılan futbolcular istiyorum. Bizden buna en iyi üç örnek Onur - Selçuk - Burak üçlüsü.

Bizde bu kategoriye girecek son zamanlarda şu oyuncular oldu:

- Onur Recep Kıvrak.
                            - Mustafa Yumlu.
                            - Giray Kaçar.
                            - Ondrej Celustka.
                            - Burak Yılmaz.
                            - Hrvoje Cale.
                            - Drago Gabric.
                            - Gustavo Colman.
                            - Selçuk İnan.
                            - Paolo Henrique.
                            - Jebrin Torric.
                            - Faty Papy.

Yorum

Her iki kaleciyi aynı anda kadroda tutmak çok zor , farkındayım . Burada yöneticilik kabiliyeti ortaya çıkıyor ki , yönetimin durumu da mağlum .

Detaylı analiz yapmaya çalışıp lafı uzatmayacağım , Onur'un kapasitesi bana göre daha yüksek , daha komple bir kaleci olabilir . Hatta şansı yolunda giderse dünya çapında bir futbolcu da olabilir . Hem bu sebepten , hem yaş faktöründen , Onur kısa zaman içinde yeniden büyük takımların markajına girebilir .

Tolga'nın bazı kendisine has özellikleri var .Bunu da son 1 yılda ortaya çıkardı , eskiden tam tersi yönde bir görüntü çiziyordu . Abilik dediğimiz görevi işletebilecek , klübün değerlerine sahip çıkacak ve bunu takım arkadaşlarına aktaracak özelliklerini ortaya çıkardı . Kariyerinin ortalarından sonra da olsa , Şenol Güneş rayına girmeye başlamış bir futbolcu . Bu gün Tolga'ya formunda anormal düşüş olmadığı müddetçe emekli olana kadar klüpte kalacaksın , klübüne sahip çıkacaksın dense , zannetmiyorum ki buna bir Trabzonspor taraftarı duygusu ile yaklaşmasın .
                              Tolga'yı Avrupanın iyi takımlarına pazarlasak aslında iyi olacak.

Tolga ile Onur arasında tercih yapma durumundayız. Bu tercihi Onur'dan yana kullanmak lazım diye düşünüyorum.

Yorum

• İlk olarak Burak Sahin tarafından gönderildi Gönderiyi görüntüle
                                hocanin önünde iki secenek vardi ya selcugun yerine bir baska box to box alip ayni ikili orta saha sistemi ile devam edecekti ama o zokorayi alarak önliberolu sisteme gecti.....zokora eger önliberolu sistemde oynuyorsan alabilecegimiz en üst seviyedeki adami aldik ama yok ben iki tane box to boxla oynarim dersen gecen seneki selcuk colman gibi o zaman sen haklisin...yoksa zokoranin oyunculuguna söz edilmesi cok yanlis...
                                Sistemle alakalı eleştirim var yoksa zokora'nın oyunculuğuna lafım yok önliberolu sistemle rakibe göre oyun oynuyoruz bu sistemden vazgeçip kendi oyunumuzu oynamalıyız
                                En son x_man tarafından düzenlendi; 22.04.2012, 19:00.
                                ALLAH UTANDIRMASIN

Yorum

Çalışıyor...
                                X