Spartak Moskova'dan Alex veya Welliton ikilisinden biri bu takıma net sınıf atlattırır. Welliton'u yine videolardan izledim ama Alex'i İnternacionalde oynarkende izliyordum. Ersun hoca vesile olmuştu onada.
Ama Jajanın satılmasına karşıyım tabi ki. Satılacak en son yabancı oyuncu olmalıdır.
Vallahi bir kac tane gol pasi verecek diye... gol atacak diye... Jaja nin artistlikleri cekilmez...
sen sampiyonluga oynayan bir kulübün önemli oyuncususun ve daha cok calisacagina takimin icin gidiyorsun sanki sampiyon olmus gibi istanbulda utanmadan haksiz yere kazandigin paralari kari kiza yediriyorsun
sonrada i love this life diyorsun... acik ve net... ya Adam olur konsantre olur maclara yada def olup gider... hadi bunlari yapiyorsun karisan yok... bari ertesi macda bir gol at attir ve bir ise yara gelecek maclarda be adam
trabzonspor gibi büyük bir takimda disziplinsiz bir tek futbolcu bulunmamali... o yüzden jaja, engin ve yattara ile yollar ayrilmali
Jaja'yı gönderme çabalarını anlamış değilim..Hiç anlam veremiyorum ya bende bir sorun var ya da sizde..Trabzonspor tarihinin en kaliteli yabancı oyuncusu Jaja ve bu kadar söylenene rağmen 10 gol atmış ve bir çok kritik maçı asistleriyle kurtarmış...Ama hala göndermek istiyoruz..
Yukardaki Oyuncular gönderildikten sonra eksik kalan ve transfer isteyen bölgeler:
Kaliteli Yabanci Sag Bek
Kaliteli Yabanci Stoper Egemene Partner
Yerli Sol Bek - Brozek in yedegi olarak
Sag Kanat - hizli ve orta yapabilen bir oyuncu olmali
Sol Kanat - " aynisi
Orta Sahanin göbegine top dagitabilen ve geridede yardim edebilen bir oyuncu
Iyi bir 10 Numara
Adam gibi bir GOLCÜ!!!
Kadro en fazla 23 Oyuncudan olusmali...
Yorumlarinizi bekliyorum Renkdaslar
Ne yaptin kardesim.Takim kume dusse bu kadar revizyon yapılmaz,o kadronun oturmasi icin bir uc sene daha bekleriz.
Bana kalirsa bu takim uc veya dort cok iyi yabanci transferiyle ligde yine kafaya oynar avrupadada basarili olur.Ama Selcuk ve Egemenin kalmasi sartiyla..Bizim tek sorunumuz yabanci oyuncularimizdan yeterince yararlanamamamiz.Kadroda 8 yabancimiz olmasina ragmen ilk onbirimizde surekli oynayan 2 veya maksimum uc yabancimiz oluyor.
Bu alinacak adamlarin kesinlikle cok ama cok iyi olmasi gerekiyor.
Golcu+sol acik+orta saha+sag acik.
Bunlar disinda ligimizden alternatif olarak 1-2 adam daha alinabilir.
Birtan sendeki KI aski ve bendeki BOGHOSSIAN aski bizi bitirecek = )
[Trabzon kimliği demek 'Her şeyi ile Trabzonspor'u alırım başımın üstünde taşırım.' anlamına gelmiyor. Kim bu acıyı bizlerle paylaşacak, sahada mücadele verecek, kim gelecek 'Ben buranın en önemli parçasıyım.' diyerek yüreğini ortaya koyacak, onlarla devam edeceğiz.]
Vallahi bir kac tane gol pasi verecek diye... gol atacak diye... Jaja nin artistlikleri cekilmez...
sen sampiyonluga oynayan bir kulübün önemli oyuncususun ve daha cok calisacagina takimin icin gidiyorsun sanki sampiyon olmus gibi istanbulda utanmadan haksiz yere kazandigin paralari kari kiza yediriyorsun
sonrada i love this life diyorsun... acik ve net... ya Adam olur konsantre olur maclara yada def olup gider... hadi bunlari yapiyorsun karisan yok... bari ertesi macda bir gol at attir ve bir ise yara gelecek maclarda be adam
trabzonspor gibi büyük bir takimda disziplinsiz bir tek futbolcu bulunmamali... o yüzden jaja, engin ve yattara ile yollar ayrilmali
jaja nın kazandırdığı puanları çıkarsak şuan avrupa kupalarına gider miyiz gitmez miyiz onu tartışıyor olurduk. jaja nın önüne anlaşamayacağı bir oyuncuyu koyarsan, soldan sağdan adam gibi hücum yapacak oyuncunda olmazsa yapacak birşey yok, jaja dan bu şartlarda daha fazlasını beklemek zaten büyük hata olur, sihirbaz değil bu adam. bak fb de alex e, sağdan soldan yardıran adamları var ilerde oynayan oyuncuları bizimkilerden çok daha kaliteli, atıyorda attırıyorda. peki jaja ?
bu adama bütün yükü yüklersen tabiki verim alamazsın, tabi bazen oda saçmalıyor saç baş yolduruyor ama kızamıyorumki çünkü adama yardımcı olacak tek oyuncumuz yok ! bakıyorum fb nin maçlarına defansı orta sahası golcüsü alayı rakibi eziyor sokuyor topu kaleye, peki bizde kim yapıyor bu işi ? burak burak burak ! defanslarımız 6-7 maçta bir atar, umut ta öyle... selçuk colman desen zaten orta sahanın hamallığını yapmaktan gol atmaya fırsat bulamıyorlar, ilerde top tutan adamda yok nasıl çıksınlar hücuma ? sol kanatta adam yok sağ kanatta arada bir serkan çıkar, ee bu takım uygun pozisyonlarıda buluyor ama golcüsünde iş yokki, atsa farka gidecez ama yok beceremiyor... ondan sonra jaja şöyle jaja böyle, bu adama her maç topu aldı mı 2 kişi basıyor, bunlarıda görmek lazım.
"Dağlardan yağmur gibi geçtiler, çayırlardan yel gibi estiler. Günler batıdan battı bile, tepelerin ardından gölgeler içine. Nasıl bu hale geldik?"
Transfer yapmadan önce, Kadrodaki Oyuncular gönderilmeli ve ona göre Mevkilere transfer yapilmali... Bosyere Kadroyu sisirmeye gerek yok... bana göre bu Takimda yeri olmayan Oyuncular sunlar: (Lütfen Emege Saygi - Yorumlarinizi bekliyorum Renkdaslar)
1.) Mustafa Yumlu - cok agir ve bu Takim icin yetersiz Oyuncu
2.) Hrvoje Cale - geri dönmeyen ve orta yapamayan Oyuncu - Kanatdan cok atak öldürüyor ve kontraya sebep oluyor
3.) Ferhat Öztorun - caliskan ama bu Takim icin yetersiz Oyuncu - kücük Takimlarda cok is yapar ama bu Takimi kaldiramaz
4.) Tayfun Cora - cok sakatlaniyor ve kart görüyor ayrica bu takim icin yetersiz performans sergiliyor
5.) Ceyhun Gülselam ? - Hem yeterli hem Yetersiz - eger sayiflarini calisabilirse kalmali aksi taktirde yollanmali
6.) Baris Atas (kiralik) - genc, kaliteli, hirsli ve caliskan bir Oyuncu ama daha cok Oyun süresine ihtiyaci var sinif atlamasi icin onun icin kiralanmali
7.) Selcuk Inan ? - Normal haliyle vazgecilmez bir Oyuncu ve Takimin bel kemigi ama gitmek isteyen Oyuncu tutulamaz... ayrica ikinci yaridaki performansi ilk yaridakinden cok cok uzak... bu nedenle oturup konusulmali ve karar alinmali kalmalimi veyahut gitmelimi diye
8.) Colman ? - ilk yaridaki performansindan cok ama cok uzak - artik sut atmaya bile pozisyon yaratamiyor kendine... akli baska seylerde bence... eger ilk yaridaki performansini kamp' da yakalayabilirse mutlaka kalmali... ama böyle oynuyacaksa derhal gönderilmeli 9.) Sezer Badur - faydasiz ve bu takimi kaldiramayan bir oyuncu 10.) Alanzinho ? - bazen cok cok iyi oynayan ama daha fazla hareketlerle top kaptiran ve rakipleri kontraya cikaran bir oyuncu... eger egoistligi düzeltilebilirse yine tekniklerinden faydalinmali yoksa gönderilmeli
11.) Engin Baytar - takimin bence yer yer huzurunu bozan ve cirkef bir oyuncu tipki emre gibi... ondan faydalanabilmek icin cok degimesi lazim ve ben bunun mümkün olacagini düsünmüyorum o yüzden gönderilmeli
12.) Yattara - bitmis eski Yattara ile uzaktan yakindan alakasi yok... tesekkürlerle ugurlanmali kredisini tüketti artik...
13.) Jaja ? - tipki alanzinho gibi cok calim atan ve durduk yere top kaybeden bir oyuncu... birbirlerine cok yakin oyuncular... ikiside yüksek teknige sahip ama bundan faydalanabilmek icin bu kadar simarikliga tahamül edilmemeli - Jaja son olaylarla birlikte kendisini bittirmis bulunuyor - cok net ya adam olur yada bavullarini toplar gider... son bir sans verilmeli para cezasi ile birlikte...
14.) Mehmet Cakir - Kadroyu sisirmek icin alinan hic sans bulamayan bir Oyuncu... bu Takim icin bana göre yetersiz... kücük takimlarda is yapar... gönderilmelive almis olmak icin Oyuncu alinmamali... ayni bjk gibi bonservisi olmayan her oyuncu a lin ma ma li!!!
15.) Umut Bulut - Iyi niyet ve yipratici özelligi bir yere kadar... tamam 100 ler Kulübü dendi Stresli dendi ama onlar atlatti... Bir Forvet Oyuncusu ancak bukadar kötü son vurusa sahip olur... kendini bana göre bu yönde gelistiremeyen oyuncu ve oyuncular talipleri varken derhal ve derhal gönderilmeli
Önümüzdeki Sezon bana göre mutlaka Takimda olmasi geren Oyuncular sunlar:
Onur - vazgecilemez bir Oyuncu
Tolga - gitmesini istiyordum ama belliki kendisini gelistirmis bence kalmalidir
Bora - 3. Kaleci olarak kalmali
Glowacki - özellikle Avrupa Maclarinda tecrübeye sahip bir Oyuncu kalmalidir
Egemen - vazgecilemez bir Oyuncu
Giray - harika bir alternatif ve yedek... kalmalidir...
Brozek - sol bek bana göre ona emanet edilmelidir...
Serkan - hirsli ve caliskan... kendi mevkisinde dahada etkili olacaktir
Burak - seneyede bana göre cok calisip senol günes hocamizin altinda iyi isler yapacaktir
Brozek - eski haline döneceginden cok umutluyum... insallah yeni sezon kampinda kendine gelir ve daha cok süreyle maclarda gollerini atar...
Yukardaki Oyuncular gönderildikten sonra eksik kalan ve transfer isteyen bölgeler:
Kaliteli Yabanci Sag Bek
Sol Kanat - " aynisi
Iyi bir 10 Numara
Adam gibi bir GOLCÜ!!!
1- Mustafa oynayabileceği bir Süperlig takımına kiralanmalı
2- Katılıyorum. Cale satılmalı
3- Ferhat sol tarafımız bu kadar zayıf olmasaydı belki kendini geliştirebilirdi. O da satılmalı
4- Katılıyorum. Tayfun satılmalı
5- Ceyhun kontratını uzatıp oynayabileceği bir süperlig takımına (Antalyaspor, İ.B.B gibi) kiralanmalı
6- Barış takas edilebilir
7- Selçuk, kontratına kontrat fesih bedeli yazılıp (Avrupa'ya) kontrat yenilenmeli
8- Colman satılmalı
9- Sezer takas kullanılabilir
10- Alanzinho takasa girebilir
11- Engin'in kadro zenginleşene kadar, yani bir sezon daha tutulmasında yarar var. Sorun çıkartıyor ve saha içi disiplini yok ama hırslı, inatçı, yetenekli
12- Yattara aklında Trabzonspor yok. Serbest bırakılmalı
13- Jaja katılıyorum iyi paraya satılmalı
14- Mehmet kadroyu zorlayamayacaksa takasa verilebilir
15- Umut iyi paraya satılmalı
Onur kalmalı
Tolga beğenmiyorum ama önemli rolü var
Bora fikrim yok ama rekabet edemiyorsa kalmasında fayda yok
Brozek kardeşler: Gönderileceklerini tahmin ediyorum
Egemen: Kalmalı
Giray: Kalmalı
Serkan: Takımın abisi konumunda ama kilo sorunu var gibime geliyor. Sağ beki bütün sezon Serkan tek başına toparlayamaz
Burak: Gelişimi açısından Trabzonspor onun için önemli. 1 sezon daha kalıp futbolunu olgunlaştırabilir, istikrar yakalayabilir. Transfer için acele etmemeli
Gabric: Bir sezon daha kalmasında fayda var
Sağ bek, sol bek, stoper, ortasaha, sol orta, forvet mevkilerine transferler lazım. Tahminim irili ufaklı 8-9 transfer işimizi görür (Lütfen oturmuş takım, bu kadar transfer yapılır mı demeyin reica ediyorum...)
Türkiye'nin zencileri Trabzon'dan çıkar----------------------------------BUGÜN
Trabzonspor şükretmedikçe şampiyon olamaz---------------------------TRABZONSPOR
Tüketirsen azalır, üretirsen çoğalır--------------------------------------İÇİN
Arslanın sırtlanı çok olur-----------------------------------------------NE YAPTIN?
Transfer yapmadan önce, Kadrodaki Oyuncular gönderilmeli ve ona göre Mevkilere transfer yapilmali... Bosyere Kadroyu sisirmeye gerek yok... bana göre bu Takimda yeri olmayan Oyuncular sunlar: (Lütfen Emege Saygi - Yorumlarinizi bekliyorum Renkdaslar)
1.) Mustafa Yumlu - cok agir ve bu Takim icin yetersiz Oyuncu
2.) Hrvoje Cale - geri dönmeyen ve orta yapamayan Oyuncu - Kanatdan cok atak öldürüyor ve kontraya sebep oluyor
3.) Ferhat Öztorun - caliskan ama bu Takim icin yetersiz Oyuncu - kücük Takimlarda cok is yapar ama bu Takimi kaldiramaz
4.) Tayfun Cora - cok sakatlaniyor ve kart görüyor ayrica bu takim icin yetersiz performans sergiliyor
5.) Ceyhun Gülselam ? - Hem yeterli hem Yetersiz - eger sayiflarini calisabilirse kalmali aksi taktirde yollanmali
6.) Baris Atas (kiralik) - genc, kaliteli, hirsli ve caliskan bir Oyuncu ama daha cok Oyun süresine ihtiyaci var sinif atlamasi icin onun icin kiralanmali
7.) Selcuk Inan ? - Normal haliyle vazgecilmez bir Oyuncu ve Takimin bel kemigi ama gitmek isteyen Oyuncu tutulamaz... ayrica ikinci yaridaki performansi ilk yaridakinden cok cok uzak... bu nedenle oturup konusulmali ve karar alinmali kalmalimi veyahut gitmelimi diye
8.) Colman ? - ilk yaridaki performansindan cok ama cok uzak - artik sut atmaya bile pozisyon yaratamiyor kendine... akli baska seylerde bence... eger ilk yaridaki performansini kamp' da yakalayabilirse mutlaka kalmali... ama böyle oynuyacaksa derhal gönderilmeli 9.) Sezer Badur - faydasiz ve bu takimi kaldiramayan bir oyuncu 10.) Alanzinho ? - bazen cok cok iyi oynayan ama daha fazla hareketlerle top kaptiran ve rakipleri kontraya cikaran bir oyuncu... eger egoistligi düzeltilebilirse yine tekniklerinden faydalinmali yoksa gönderilmeli
11.) Engin Baytar - takimin bence yer yer huzurunu bozan ve cirkef bir oyuncu tipki emre gibi... ondan faydalanabilmek icin cok degimesi lazim ve ben bunun mümkün olacagini düsünmüyorum o yüzden gönderilmeli
12.) Yattara - bitmis eski Yattara ile uzaktan yakindan alakasi yok... tesekkürlerle ugurlanmali kredisini tüketti artik...
13.) Jaja ? - tipki alanzinho gibi cok calim atan ve durduk yere top kaybeden bir oyuncu... birbirlerine cok yakin oyuncular... ikiside yüksek teknige sahip ama bundan faydalanabilmek icin bu kadar simarikliga tahamül edilmemeli - Jaja son olaylarla birlikte kendisini bittirmis bulunuyor - cok net ya adam olur yada bavullarini toplar gider... son bir sans verilmeli para cezasi ile birlikte...
14.) Mehmet Cakir - Kadroyu sisirmek icin alinan hic sans bulamayan bir Oyuncu... bu Takim icin bana göre yetersiz... kücük takimlarda is yapar... gönderilmelive almis olmak icin Oyuncu alinmamali... ayni bjk gibi bonservisi olmayan her oyuncu a lin ma ma li!!!
15.) Umut Bulut - Iyi niyet ve yipratici özelligi bir yere kadar... tamam 100 ler Kulübü dendi Stresli dendi ama onlar atlatti... Bir Forvet Oyuncusu ancak bukadar kötü son vurusa sahip olur... kendini bana göre bu yönde gelistiremeyen oyuncu ve oyuncular talipleri varken derhal ve derhal gönderilmeli
Önümüzdeki Sezon bana göre mutlaka Takimda olmasi geren Oyuncular sunlar:
Onur - vazgecilemez bir Oyuncu
Tolga - gitmesini istiyordum ama belliki kendisini gelistirmis bence kalmalidir
Bora - 3. Kaleci olarak kalmali
Glowacki - özellikle Avrupa Maclarinda tecrübeye sahip bir Oyuncu kalmalidir
Egemen - vazgecilemez bir Oyuncu
Giray - harika bir alternatif ve yedek... kalmalidir...
Brozek - sol bek bana göre ona emanet edilmelidir...
Serkan - hirsli ve caliskan... kendi mevkisinde dahada etkili olacaktir
Burak - seneyede bana göre cok calisip senol günes hocamizin altinda iyi isler yapacaktir
Brozek - eski haline döneceginden cok umutluyum... insallah yeni sezon kampinda kendine gelir ve daha cok süreyle maclarda gollerini atar...
Kaliteli Yabanci Sag Bek
Sol Kanat - " aynisi
Iyi bir 10 Numara
Adam gibi bir GOLCÜ!!!
Kardeş öncelikle Trabzonspor'lu oyuncular kesinlikle kalmalı . Mustafa biraz daha tecrübe kazansın yeter . Tayfun da her zaman işe yarar .
Barış , Selçuk ve Colman'ın kalması lazım. Giray için de endişelenme uzun yıllar defansta sorun yok .
Dilimde tüy bitti be Cem abi. Selçuk ile birlikte çok iyi ikili olurlar. Şenol hoca zaten bilir nasıl kullanacağını. Devre arasında ve sezon başında maliyet sebebi ile alamadık malum o zamanlar şimdi ki duruma göre pek iyi değildi. Eminim ki hoca bir kez daha yönetimden böyle bir talepte bulunacak. Umarım böyle bir isteği olur hocanın ve bu sefer kadromuza katabiliriz.
Devre arasında da gündeme gelmişti zaten. Yine gelecektir muhakkak. Umarım bitiririz bu işi bu sefer.
Birtan abi su Ki transfer edilirse en cok senin icin sevinecegim...
Ama bencede gelirse cok yararli olur.
Bu arada su Grosicki askini halen daha anlayamadim. Onun yerine daha kaliteli, SL tecrübesi olan oyuncu alinamazmi da Grosickiye kaldik.
Üstelik adamin Kumar problemi varmis, hatta tedavi bile olmus....ise yaramismi bilinmez..
Yorum