Duyuru

Daraltma
Henüz duyuru yok.

Tercümanımız Halil Yazıcıoğlu

Daraltma
Bu konu kapanmıştır.
X
X
Daraltma

• Filtre
  • Zaman
  • Göster
Hepsini Temizle
yeni gönderiler

• Tercümanımız Halil Yazıcıoğlu

Evet arkadaşlar gerçekten de taa ligin başından beri en çok dikkat ettiğim konulardan biriydi bizim tercümanın maçları izlemesi.Golllerden sonra genelde yedek klübesini gösteriyor kameralar ve kendisi öyle bir seviniyor ki insan ona bakınca daha bir mutlu oluyor.Kim olduğunu tam olarak bilmiyorum ama Trabzonlu değilse bile en az bir Trabzonlu kadar sevindiği ortada.Bugün golden sonra yattarayla başlayan bir görüntü var ve o görüntüde resmen yedek klübesinden koşarak çıkıyor biraz ilerde kendini yere atıyor yerde dönüyor sevinçten,bu olay da bu sene şampiyonluğa nasıl inandığımızı gösteriyor.Bütün personelimizle beraber nasıl yürekli oynadığımızı gösteriyor.
    En son tunganyan tarafından düzenlendi; 08.02.2009, 18:45.
    Alper PEKEN
    Trabzon/Çarşıbaşı/Kavaklı......Kocaeli/Gölcük/Kavaklı

Isini iyi ve seve seve yapan bir tercumanimiz oldugunu gormek beni mutlu ediyor
    En son Erkan tarafından düzenlendi; 08.02.2009, 04:04. Sebep: -karalama mesaji gibi oldugu icin edit, yanlis hatirlama-
    Saldırın Seferoğulları
    Bordo Mavi . Net

Yorum

Fransızcasına bakılırsa olma ihtimali yüksek ama resmen golden sora yerde yuvarladı kendini o nasıl bi sevinmek tüylerim diken diken oldu izledikçe
      Alper PEKEN

Yorum

Adi Halildi galiba.
        onurluyum, gururluyum çünkü TRABZONSPORLUYUM
        NE MUTLU TRABZONSPORLUYUM DIYENE!!!

Yorum

Halil Yazıcıoğlu evet.
          Bugünkü sevinci benim de dikkatimi çekti.
          İşini çok iyi yapan biri.
          Bir tercümanlık öğrencisi olarak söylüyorum bunu.
          İyi de bir Trabzonsporlu olduğuna şüphe yok...

Ekleme:

ekşi sözlükte Burak Bora Anadolu Lisesi mezunu olduğu yazılmış.
          En son Gamze tarafından düzenlendi; 07.02.2009, 00:28.

Yorum

Gamze adamın kefiliymiş gibi konuştun

EĞİTİM ŞART!!!

Yorum

Kendisi bir dönem gazetecilikte yaptı yanılmıyorsam.
              Radikal'in en gözde elemanlarındandı.
              Ersun Yanal'ı didik didik analiz ettiğini, dna'sına kadar incelediğini, örnek aldığını okumuştum.
              Spor'un birçok dalında kendini gösterdiğini biliyorum ve kendini geliştirmek için çok çabaladığını.
              Gelecekte bir Jose Morinho daha gelecekse benim en büyük favorimdir kendisi.

Mourinho’ya karşı ‘Halil’inho

7 Ekim 2008 tarihli, ‘Teknik direktörler de draft edilsin’ başlıklı yazımda, hocaların bu kadar kolay feda edilmemesi gereği üzerinde durmuş; kendimce farklı bir sistem önermiştim. Önerimin kabul görmemesi ihtimali üzerine, yazıyı şöyle bitirmiştim.

“Baktık ki bunların hiçbiri olmuyor. O zaman benim elimde şahane bir aday var. Şu anda kulübede. Heyecanlı, hırslı, enerjik. Mourinho gibi hırslı. Tek eksiği bitirmesi gereken bir kurs. Ben üstlenirim, elimden geleni yaparım. İsmini açıklamam ama. Belki önümüzdeki haftalarda. Şaka yapmıyorum. Görürsünüz.”
              O isim Halil Yazıcıoğlu’dur. Şu anda Trabzonspor’da Colman’a İspanyolca-Türkçe, Cale ve Isaac’e İngilizce-Türkçe, Yattara, Song, Sylva ve Paty’ye Fransızca-Türkçe tercümanlık yapıyor.

Radikal Spor’da yetişti. Altyapısı sağlamdır. Kaldı ki bizim katta çay kahve makinesinin bile topa yatkınlığı vardır. Rahatlıkla duvar pası yaparsınız.
              Halil, ana binadan içeri adımını attığı günden başlayarak, her gün üzerine bir şey koydu. Hızlandırılmış yelken kursunu birincilikle bitirdi. Yetinmedi, badmington vuruş tekniğini geliştirdi. Bizim gençler, öne çıkmaz, arkada da kalmazsam buradan emekli olurum gibi bir ruh haline yapışmışken, o, Mourinho olmayı kafaya koymuştu.

Erasmus değişim programı çerçevesinde Lyon’a gitti. Erasmus’u ‘Deliliğe Övgü’sünden dolayı tercih ettiğini kimseye söylemedi. Hatta soranlara, “French Kiss nedir, yerinde tahsil etmek istiyorum” dedi. Ama Lyon’u seçmesindeki gerçek nedeni anlamak için Trabzon’a gelmesini beklemek gerekecekti. Taşrada şampiyon olmanın inceliklerini, okuma yazmayı yeni öğrenen bir çocuk saflığıyla Lyon’da öğrendi.
              Yine de Mourinho olmak için bunlar yetmeyecekti. Bunun yolunun tercüman olmaktan geçtiğini çabuk kavradı. Bir hocaya veya topçuya tercüman olacak ve böylece kulübede kendine yer açacaktı. Gitti Fransızcasının yanına İspanyolca ekledi.
              Ayrıca akranları, (mesela Bener) o bar senin, bu saz benim diye genç bünyelerini yorup yıpratırken, Halil, Haliç’in dibindeki Eyüp sahasında, gece ışıkları yaktırıp çalıştı. Sürekli kuka dizdi, direk taşıdı, yelek dağıttı. Mourinho, Bobby Robson’ın yanında ne yaptıysa hepsini ezberledi. Gol olduğunda kulübeden nasıl fırlanır, yediğinde nasıl çöker kalırsın, hakem olmayacak pozisyona bayrak kaldırdığında nasıl isyan edersin? Sınırlı bütçesinden ayırdığı üç kuruşu, Taksim’in arka sokaklarında bayat fıstık ve hava basılmış biraya değil, vücut dili hocasına harcadı.
              Ciddi bir Ersun Hoca analizi yaptırdığı bile söyleniyor. Ersun Hoca’nın burcu ne, yükseleni hangisi, çakra merkezleri nerede? Hepsini yalayıp yuttu.
              Demek kimse bir yere, öyle yok yere gelmiyor.

ERKAN GOLOĞLU

RADİKAL
              En son Miraç Atalay Çiftçi tarafından düzenlendi; 07.02.2009, 00:33.
              Trabzonspor kültürünü yaşa, yaşat, öğret...
              İşte BMN!*

Yorum

Ben de bastan beri tercumanimiza dikket ediyorum gercekten cok begeniyorum ve cok basarili buluyorum. Ispanyolca, Ingilizce, Fransizca hersey var maasallah ve hepsini cok duzgun ve kendi gayet guvenerek bir sekilde konusuyor. Turkcesi de gayet duzgun, aksansiz, vs.

Yorum

yedeklerınde bu kadar sevınmesı zaten bu butunluk harka basarının gelmesıde bundan galıba...
                  BAŞKA TÜRKİYE YOK!!!!

Yorum

Vallahi sevincinin yanı sıra tam bir Babylon gibi ,İspanyolca,Fransızca,İngilizce,Türkçe valahi daha ne olsun bi adam al dünyadaki bütün futbolcularla anlaşır heralde..ve tekrar tekrar söyleyeyim eğer dikkat etmeyen varsa tekrar bi baksın öyle bi sevinme yok,eğer Trbazonsporu tutmuyorsa bile bu seneyle birlikte artık başlamıştır tutmaya.. ekşi sözlüğe bile giriş yapmış Halil kardeşim..Diline sağlık
                    Alper PEKEN

Yorum

Bende bayıldım bu adama çok keyifli seviniyor
                      Aynı suda iki kere yıkanılmaz.

http://stopmatchfixing.com/

Yorum

İlk olarak ÖmerFarukYılmaz tarafından gönderildi Gönderiyi görüntüle
                        Gamze adamın kefiliymiş gibi konuştun
                        ))
                        Valla Ömer, hangi maç sonrası hatırlamıyorum, bir takımın tercümanı çeviri yapıyor.
                        Olamaz böyle bir şey arkadaş. Nasıl uydurma, nasıl kafadan sallama bir çeviridir o. Bir ton şey katmıştı adamın söylediklerine, oy uncu gayet yumuşak bir şekilde konuşurken bizim tercümanımsı aldı cümleleri evirdi çevirdi kavgalık laflar çıkardı ortaya. Hayır, pek bilinmeyen dillerden yapsa çeviriyi de uydursa neyse, kötü bir İngilizce konuşan bilmem nereli bir oyuncunun konuşmasını çeviriyorsun be adam, seni izlerken o adamın ne dediğini anlayan binlerce kişi var ekran karşısında. Kimi kandırıyorsun?
                        )
                        Anlayacağın, böyle adamların yanında, pırıl pırıl bir tercümanımız var.
                        Ön plana çıkmaya çabalamayan, diksiyonu düzgün, özgüvenli, doğru düzgün bir tercüman.
                        Kefilim ula. )

Yorum

Arkadaşlar ekşi sözlükten aldım,gerçekten de şunu gördüm bizim takım sadece oyuncu yönetici değil tercümanında bile 12den vurmuş ,gerçekten gurur duydum okuyunca sizin de okumanızı tavsiye ederim...

7 ekim 2008 tarihli, ‘teknik direktörler de draft edilsin’ başlıklı yazımda, hocaların bu kadar kolay feda edilmemesi gereği üzerinde durmuş; kendimce farklı bir sistem önermiştim. önerimin kabul görmemesi ihtimali üzerine, yazıyı şöyle bitirmiştim.
                          “baktık ki bunların hiçbiri olmuyor. o zaman benim elimde şahane bir aday var. şu anda kulübede. heyecanlı, hırslı, enerjik. mourinho gibi hırslı. tek eksiği bitirmesi gereken bir kurs. ben üstlenirim, elimden geleni yaparım. ismini açıklamam ama. belki önümüzdeki haftalarda. şaka yapmıyorum. görürsünüz.”
                          o isim halil yazıcıoğlu’dur. şu anda trabzonspor’da colman’a ispanyolca-türkçe, cale ve isaac’e ingilizce-türkçe, yattara, song, sylva ve paty’ye fransızca-türkçe tercümanlık yapıyor.
                          radikal spor’da yetişti. altyapısı sağlamdır. kaldı ki bizim katta çay kahve makinesinin bile topa yatkınlığı vardır. rahatlıkla duvar pası yaparsınız.
                          halil, ana binadan içeri adımını attığı günden başlayarak, her gün üzerine bir şey koydu. hızlandırılmış yelken kursunu birincilikle bitirdi. yetinmedi, badmington vuruş tekniğini geliştirdi. bizim gençler, öne çıkmaz, arkada da kalmazsam buradan emekli olurum gibi bir ruh haline yapışmışken, o, mourinho olmayı kafaya koymuştu.
                          erasmus değişim programı çerçevesinde lyon’a gitti. erasmus’u ‘deliliğe övgü’sünden dolayı tercih ettiğini kimseye söylemedi. hatta soranlara, “french kiss nedir, yerinde tahsil etmek istiyorum” dedi. ama lyon’u seçmesindeki gerçek nedeni anlamak için trabzon’a gelmesini beklemek gerekecekti. taşrada şampiyon olmanın inceliklerini, okuma yazmayı yeni öğrenen bir çocuk saflığıyla lyon’da öğrendi.
                          yine de mourinho olmak için bunlar yetmeyecekti. bunun yolunun tercüman olmaktan geçtiğini çabuk kavradı. bir hocaya veya topçuya tercüman olacak ve böylece kulübede kendine yer açacaktı. gitti fransızcasının yanına ispanyolca ekledi.
                          ayrıca akranları, (mesela bener) o bar senin, bu saz benim diye genç bünyelerini yorup yıpratırken, halil, haliç’in dibindeki eyüp sahasında, gece ışıkları yaktırıp çalıştı. sürekli kuka dizdi, direk taşıdı, yelek dağıttı. mourinho, bobby robson’ın yanında ne yaptıysa hepsini ezberledi. gol olduğunda kulübeden nasıl fırlanır, yediğinde nasıl çöker kalırsın, hakem olmayacak pozisyona bayrak kaldırdığında nasıl isyan edersin? sınırlı bütçesinden ayırdığı üç kuruşu, taksim’in arka sokaklarında bayat fıstık ve hava basılmış biraya değil, vücut dili hocasına harcadı.
                          ciddi bir ersun hoca analizi yaptırdığı bile söyleniyor. ersun hoca’nın burcu ne, yükseleni hangisi, çakra merkezleri nerede? hepsini yalayıp yuttu.
                          demek kimse bir yere, öyle yok yere gelmiyor.
                          Alper PEKEN

Yorum

Bir lisan, bir insan. Tesekkürler Halil.
                            onurluyum, gururluyum çünkü TRABZONSPORLUYUM
                            NE MUTLU TRABZONSPORLUYUM DIYENE!!!

Yorum

Gercekten de gol sevinci görülmeye degerdi.
                              Onun gibi tercümanlari Allah basimizdan eksik etmesin.
                              "Yükseldi Karadeniz Herkes Omuz Omuza Bize Fırtına Denir Çıkmayın Yolumuza..."

Yorum

Yükleniyor...
                              X