adelinoyu seneye elde tutamayız
Duyuru
Daraltma
Henüz duyuru yok.
Batista Adelino Mendy
Daraltma
X
-
-
Transfermarkt'a bakarsak genç millî takımda falan stoper oynamışlığı var, dörtlü savunmada. Kulüp takımında da 12 maçta stoper oynamış, üçlü savunmada sağ stoper. Takımının genel performansına bakmaya üşendim ancak bu 12 maçta 10 yenilgi, 1 beraberlik, 1 galibiyet almışlar
Hangi mevkide oynadığın kadar, hangi takımda nasıl bir oyun sisteminde oynadığın da önemli.
Bu fizikle stoper oynatılmasında şaşırılacak bir şey yok. İlk bakışta bu fizikten ya stoper olur ya da 6 numara. Pas yeteneği ve alan bulunca top sürmesi, fiziğini de kullanarak slalom yapmaya çalışması, 8 numarada tutunmasını sağlar. Ben 6 numarada oynaması gerektiğini düşünüyorum. 6'da, 8'den farklı olarak topu yüzü dönük alabilir. 8'de oynarken agresifliği yok(fiziksel güçten farklı bir özellik) ve orta saha kolay deliniyor, 6'da en azından alanını savunabilir.
Her pozisyonda belli eksik yönleri var tabii, bu da doğal. Kusursuz oyuncu yok. Önemli olan doğru rolü ve pozisyonu bulmak.
Hoca her ne kadar geride pasla çıkmaya önem veriyorsa da, Mendy bunu yapabiliyorsa da skor olarak öne geçince Hoca, takımı fazlasıyla derinde tutuyor. Bu da stoperde yerleşik savunmada pozisyon hatası yapmasına olanak verir. Tehlikeli. İlk pozisyonu stoper olan Bartra da aynı sorunu yaşadı. Takım önde basarken geriyi süpürdü, iyi top dağıttı ama takım derinde beklerken hata yaptı, kolay delindi.En son kaçarava tarafından düzenlendi; 26.02.2024, 14:05.
Yorum
-
Dünkü defans performansı iyi değildi.
Çünkü o bir stoper değil, her maç bu mevkiyi iyi oynamamasını yadırgamamak gerekiyor.
Yadırganacak konu gelecek vadeden ve halihazırda iyi bir ön liberoyu, stopere mahkum etme gayretinde olan teknik direktörün futbola bakışıdır.Sonsuza dek hep sürecek, oğlum da seni sevecek :tsamblem:
Yorum
-
Oyuncu sekmeye başlamış ama biz sanki maçı takip etmiyormuş gibi pozisyon sonrasındaki oyuncu değişikliğini durdurmayıp, 10 dakika boyunca adamı bu şekilde oynatmaya devam ettik. Mendy takımda alternatifsiz bir oyuncu umarım ciddi bir şeyi yoktur...Trabzon bir sevda,
Trabzonspor bir destan...
Yorum
-
En basitinden kim senin muhteşem stoperine 30 milyon euro verir bir düşün bakalım diyelim ki Mendy stoperde harika oynadı. Be adam be inat adam elimizde para edebilecek 1-2 adamdan biri Mendy ortasaha oynat ta değeri katlansın. Mendy böyle stoper oynamaya devam etsin 9-10 milyon Euro para ancak eder ben size söyleyeyim o bile zor.
Yorum
-
-
37 metreden çakıyor herif Mendyle yanındaki şahıs izliyor.Stoper oynasın en iyisi.
Yorum
-
Tekrara düşmeyeyim, hakkında çok yazdım. Kronik sorunları devam ediyor. Hamle yok, ısırma yok. Orada gideceksin adama. 8 numara böyle olmaz. 6 numara yerini kaybetmemek için hamle yapmasa da alanını bir şekilde iyi savunur. Hâliyle hoca da stopere atıyor.
Yorum
En Aktif Kullanıcılar
Daraltma
En aktif kullanıcı yok.
butonunu kullanarak yönetim ekibine raporlayınız.
Yorum