Duyuru

Daraltma
Henüz duyuru yok.

Muharrem Usta | 16. Başkan

Daraltma
X

• Zaman
  • Göster
Hepsini Temizle
yeni gönderiler

• Hâlâ şu başkan böyleydi bu başkan şöyleydi muhabbetlerini insan görünce gülmekten ölüyor.

Hele ki son 2 yılda kulübün futbol takımı tüm branşlar dahil ne rezil durumda olduğunu görüpte vay efendim sebepleri var diyenleri görünce gülmekten ağlayasım geliyor.
    Kulüp ferrariyle uçurumdan aşağı yuvarlanıyor biz ise hâlâ saçımızı tarıyoruz.

Yorum

• Savaşı kaybediyoruz ama biz kim suçlu yarışındayız. Usta suçlu. Suçlu da şu an onu konuşacağımıza bu yükün altından nasıl kalkacağız bunu konuşmak lazım diyorum. Yoksa düşmanın ne tartışmalarla ayrılıp bölük pörçük olmana üzülür, ne de oturur bekler. Çözüm için kafa yoracağımıza birbirimize kılçık atma derdindeyiz. Şu anki çekişme akıldan ve gönülden uzak. Biri bir şey söylüyor, ötekiler linç ediyor.
      Türkiye'nin zencileri Trabzon'dan çıkar----------------------------------BUGÜN
      Trabzonspor şükretmedikçe şampiyon olamaz---------------------------TRABZONSPOR
      Tüketirsen azalır, üretirsen çoğalır--------------------------------------İÇİN
      Arslanın sırtlanı çok olur-----------------------------------------------NE YAPTIN?

Yorum

• Usta en az 10 yıl daha başkan.

Yorum

• 1.Konsensus oluşturulup camia seferberlik oluşturmalıdır.
          2.Takım oyuncu kadrosu anlamında maddi açıdan yarı yarıya küçülmelidir.
          Bu dediklerim olmalıdır olacaktırda buna bu camia mecburdur.Mecburen 2001 yılında yapılan tekrar yapılacaktır.
          En son nakzo tarafından düzenlendi; 24.10.2017, 22:04.
          Ayşema yan göz ilen kimseler bakmayacak
          O yaylaya çıkmadan çiçekler açmayacak
          Atın beni ateşe cayir cayir yanayim
          Koyun beni mezara ayşemla uyuyayim ......

Yorum

• Allahım inanamıyorum ya.
            İho denen truva atının herhangi biriyle kıyaslanması bile Trabzonspor'a hakarettir.
            Şu adamın adının hala Trabzonspor ile birarada kullanılması ne kadar acı.
            Yazıklar olsun.
            Avrupada maç kazanmışmış.
            Hadi be.
            En son Nihat Günay tarafından düzenlendi; 24.10.2017, 22:21.
            Adalet Yoksa, Barış da Yok...

Yorum

• İlk olarak nakzo tarafından gönderildi Gönderiyi görüntüle
              1.Konsensus oluşturulup camia seferberlik oluşturmalıdır.
              2.Takım oyuncu kadrosu anlamında maddi açıdan yarı yarıya küçülmelidir.
              Bu dediklerim olmalıdır olacaktırda buna bu camia mecburdur.Mecburen 2001 yılında yapılan tekrar yapılacaktır.
              Aynı fikirdeyim. En az beş sene altyapı oyuncularıyla vs orta sıralarda idare edip borçları kapatmalıyız. Araba almak için az yiyip para biriktiren insan gibi olmalıyız.

Yorum

• İlk olarak celaledtin tarafından gönderildi Gönderiyi görüntüle
                Aynı fikirdeyim. En az beş sene altyapı oyuncularıyla vs orta sıralarda idare edip borçları kapatmalıyız. Araba almak için az yiyip para biriktiren insan gibi olmalıyız.
                Bizim camiayı azıcık tanıyorsam bu duruma en fazla 1 sezon sabrederiz, 2. Sezonda kelle istemeye devam...

Yorum

• İlk olarak Travelair tarafından gönderildi Gönderiyi görüntüle
                  Savaşı kaybediyoruz ama biz kim suçlu yarışındayız. Usta suçlu. Suçlu da şu an onu konuşacağımıza bu yükün altından nasıl kalkacağız bunu konuşmak lazım diyorum. Yoksa düşmanın ne tartışmalarla ayrılıp bölük pörçük olmana üzülür, ne de oturur bekler. Çözüm için kafa yoracağımıza birbirimize kılçık atma derdindeyiz. Şu anki çekişme akıldan ve gönülden uzak. Biri bir şey söylüyor, ötekiler linç ediyor.
                  Kim suçlu diye tartışması kolay, mevcut duruma çözüm bulmaya çalışmak çok zor.

Tabi ki kolay olanı yapıyoruz

Bahanemiz de hazır, kim yaptıysa o temizlesin...

Yapan giderse?

Yeni gelenin işi ne, o temizlesin.

Yorum

• Nasıl böyle saklanabiliyorsun aklım almıyor!
                    Hamiş

Yorum

• Yönetim iyi bir stoper almadı, hem kendini hem takımı bitirdi.. Takım gol atıyor ama çok gol yiyor. İyi bir stoper alınsaydı şimdi 2.sıradaydık, Ersun da duruyordu.. Hedef şampiyonluktu...
                      Trabzonspor, tutkum.​

Yorum

• Şansalın yazısında tamamen bizim konulara değinmiş ,farklı şeyler yok ama herkesin üstüne basa basa dillendirdiği sorunları başkanın es geçmesi ve ısrarla devam edeceğiz demesi anlaşılır değil .

Türkiye’nin futbol gündeminde Galatasaray-Fenerbahçe derbisi var... Hatta maçın önüne geçen hakem Cüneyt Çakır’ın kararları var... Futbol gündemi bu konuyla çalkalanırken, Trabzonspor tarihinin en sıkıntılı, hatta travmatik döneminden geçiyor... Trabzonspor sadece Karadeniz’in bir simgesi değil, Türkiye’nin futboldaki en büyük güçlerinden, oluşumlarından biri...

Son Malatyaspor yenilgisi sonrası 6 yönetici birden istifa edince radarı Trabzonspor’a çevirmek gerektiğini düşündüm... Trabzonspor’un kuruluşundan bu yana gelenlerle, şampiyonluklarına katkı sağlayanlarla, büyük markanın yaratılmasında önemli rol oynayanlarla, istifasını verenlerle, iktidarıyla, muhalefetiyle konuştum... Trabzonspor 9 haftada topladığı 9 puanla son 10 yılın en kötü başlangıç yapan Trabzonspor’u... Bu tablo elbette düzelir... İki maç kazanırsın, işler en azından normale döner… Ama Trabzonspor’da normale dönmesi çok kolay görünmeyen kulüp içi başka büyük dertler var… İstifa eden yöneticilerden biriyle konuştum... “Biz göreve geldiğimizde İbrahim Hacıosmanoğlu’nu 250 milyonluk borcu 450 milyona çıkarttı diye eleştiriyor ve kulübü batırdığını söylüyorduk“ dedi ve çarpıcı, hatta acı gerçeği arkasına ekledi: “İbrahim Hacıosmanoğlu’ndan 450 milyon borçla aldığımız kulübün borcu, bizim çok da uzun olmayan görev sıramızda 1 milyar liraya yükseldi…” Onur Kıvrak haklı İnanamadım bir daha sordum, bir milyar borcu bir daha onayladı… Ardından yönetim dışındaki, Trabzonspor‘un çok içindeki bir arkadaşıma sordum… “Bu bir milyar borç üç aşağı-beş yukarı doğrudur… Çünkü Ağustos ayında borç 800 milyon liraydı“ dedi… Peki bu borç nasıl oldu da füze hızıyla böyle yükseldi… Kucka’nın, Burak Yılmaz‘ın, Sosa’nın, Hubocan‘ın ve Volkan Şen‘in 3 yıllık toplam maliyetinin 250 milyon lira olduğunu ileri sürdüler… Sadece Burak Yılmaz, Sosa ve Kucka’nın bir yıllık maliyetinin 120 milyon lirayı bulduğunu üstüne basa basa belirttiler… İşin ayrıntıları da var elbette… Sosa, Burak Yılmaz ve Kucka‘nın yıllık maaşları, alacakları bonuslarla birlikte 4 milyon euro ile 5.5 milyon euro arasında değişiyor… Durum böyle olunca, yönetim kurulunun “feda“ talebi üzerine yıllık maaşında ciddi bir indirim yapan kaptan Onur Kıvrak haklı olarak “madem bu maaşları verebilecek durumdasınız, benim günahım neydi de feda isteyip maaşımda indirime gittiniz“ diye dertleniyor…
                        Sadece Onur değil tabi… Bu çarpıcı maaş farkları doğal olarak takım içi birlikteliği, dayanışmayı ve huzuru yerle bir etmiş… Adeta takımı içten dinamitlemiş… ‘Nefesimizi keserlerdi’ Trabzonspor’un temel taşlarından biri “Akhisar geldi, bize eski 6 Trabzonsporlu oyuncu ile 6 gol atıp gitti… O 6 oyuncunun Trabzonspor’a yıllık maliyetini toplasanız, bir Sosa parası etmiyordu“ dedi… Trabzonspor bu kadar borçlanırken, elbette nakit akışında da önemli hareketlilikler yaşadı… Burada siyasetin Trabzonspor’a aktardığı önemli paralar var… Ama bunların bir bölümü “bağış“, büyük bir bölümü borç… Sonunda Trabzonspor’un ödemesi gereken paralar... Burada aklıma UEFA kıskacı takıldı… ”Ne olacak“ diye sordum, “Allah’tan Avrupa kupalarına gitmiyoruz… Gitseydik, bu tabloyla nefesimizi keserlerdi“ cevabını aldım... ‘Başkan cep mesajıyla toplantıyı iptal etti’ Konu sadace parasal değil… İstifa eden yöneticiler, göreve geldikleri günden beri yönetim yapısının “uyum“ sağlayamadığını, bütün itirazlara ve uyarılara rağmen Başkan Muharrem Usta’nın tek başına hareket ettiğini, Başkanın öncelikleri olmasına rağmen yönetimin görüşlerini asla dikkate almadığını ısrarla belirttiler… Hatta içlerinden birisi “Akhisar‘dan 6 gol yedik… Ertesi günü yönetim kurulu toplantımız vardı, Başkan Muharrem Usta telefon mesajıyla gündemin yoğunluğunu ileri sürerek bu toplantıyı iptal etti… 6 gol yediğin bir maçın ardından Trabzonspor’dan daha önemli bir gündem mi olur“ dedi… “Trabzonspor’da son istifalardan sonra Başkan dahil 10 üye kaldığını, bunun bir istifa getirip getirmeyeceğini“ sorduğumda, “Yönetim 15 üyeden oluşuyor… Yarıdan bir fazla üye ile kulübü yönetirsiniz. Yani yönetimin devamı için 9 üye yeter… Ancak gücünden bu kadar kaybetmiş bir yönetim Trabzonspor’un iradesini, gücünü asla temsil edemez ve koruyamazlar, tek çare istifa“ dediler… Trabzonspor Kulübü’nün cumartesi günü Divan Kurulu toplantısı var… İlginin büyük olacağı söyleniyor… Sanırım Sayın Başkan Muharrem Usta, Divan Kurulu toplantısında Trabzonspor’daki son gelişmeleri, ekonomik tabloyu ve yol haritasını inandırıcı biçimde camiaya ve kamuoyunu anlatır… Ancak bizim anladığımız ve gördüğümüz Trabzonspor’da kötü giden bir futbol takımından çok daha büyük dertler var… Bu tablolar düzelmeden, bu huzursuzluk giderilmeden, bu devasa borç yükünün altından kalkmadan Trabzonspor’un düzlüğe çıkması ve şampiyonluk kovalaması kolay değil… Hayal satmaya gerek yok… Üstelik bu Trabzonspor’a sadece Karadenizlilerin değil, Türk futbolunun çok ciddi şekilde ihtiyacı var… Güçlü bir Trabzonspor’un kendine değil, yarıştığı rakiplerine bile büyük katkısı olur… Elbette çare tükenmez… Ama o çareyi gerçekçi biçimde bulmak, ortaya koymak ve uygulamak gerekiyor… Ne duruyorsunuz!

Değerli meslektaşım Atilla Türker aylardır Türkiye‘deki manajer oyunlarını yazıyor ve kulüpleri nasıl borç batağına sürüklediklerini belgeleriyle ortaya koyuyor… Sevgili Atilla‘nın bugüne kadar ortaya attığı iddiaları yalanlayan çıkmadı… Atilla özellikle Trabzonspor’u “taklacı menajerlerin“ nasıl soyduğunu, yüz milyonlarca euroyu haksız biçimde nasıl cebe indirdiklerini, Trabzonspor’a bire alacağı oyuncuyu çeşitli tezgahlarla nasıl 2’ye 3’e sattıklarını yazdıkça dehşet içinde kalıyoruz… Trabzonspor bu kadar iddia ve belge varken son 5-10 yıldan başlayarak günümüze kadar olan bu transerleri mercek altına aldıramaz mı, uluslararası bir şirkete denetletemez mi? Trabzonspor’un “üçkağıtçıların“ cebine giden paralarına sahip olamaz mı? Ne duruyorsunuz!"
                        En son nbay tarafından düzenlendi; 25.10.2017, 09:25.
                        ///// Balinaya Kafa Atan ÇılGın Hamsi \\\\\

Yorum

• Nuri Abi,

"Kucka’nın, Burak Yılmaz‘ın, Sosa’nın, Hubocan‘ın ve Volkan Şen‘in 3 yıllık toplam maliyetinin 250 milyon lira olduğunu ileri sürdüler… Sadece Burak Yılmaz, Sosa ve Kucka’nın bir yıllık maliyetinin 120 milyon lirayı bulduğunu üstüne basa basa belirttiler… İşin ayrıntıları da var elbette… Sosa, Burak Yılmaz ve Kucka‘nın yıllık maaşları, alacakları bonuslarla birlikte 4 milyon euro ile 5.5 milyon euro arasında değişiyor… Durum böyle olunca, yönetim kurulunun “feda“ talebi üzerine yıllık maaşında ciddi bir indirim yapan kaptan Onur Kıvrak haklı olarak “madem bu maaşları verebilecek durumdasınız, benim günahım neydi de feda isteyip maaşımda indirime gittiniz“ diye dertleniyor… "

İşte biz buna "Ersun Yanal Sendromu" diyoruz. Geçen sezon onun da göreve gelmesi, aynen böyle olmuştu. Bunu açık açık defalarca yazdık. Hatta geçen hafta içinde, Barış Yurduseven TRT Bülteni'nde bunu detaya girmeden anlattı (Diğer muhabirler bir yıldır ne halta yaradı? Sosyal medyadan taraftara transfer muştulamak dışında hiçbir fonksiyonları yok).

Şimdi hocanın başka hocaya karşı kullandığı yöntemi, oyuncu takıma arkadaşına karşı kullanıyor. Yazının bu bölümü doğru. Onur haklı. Haklı olmasına karşın liderlik vasıfları da sorguya açık...

Bu duruma sebebiyet veren ise yönetim ve "Sana ne kulübün ekonomisinden, muhasebecisi misin" diyen transfer manyağı taraftardır.
                          Akıl, öfkeyi ve onunla kolayca birleşen bilgisizliği yener. Aklı kullanmak biraz zahmet, çaba gerektirir.

Yorum

• Trabzonspor'da Muharrem Usta'nın 'Devam' açıklamasına karşın her an yıkılması beklenen yönetime yeni başkan adayı, onursal başkan Mehmet Ali Yılmaz cephesinden çıktı. Kamuoyuna şuana kadar herhangi bir açıklama yapılmazken Yılmaz'ın oğlu, iş adamı Soner Yılmaz'ın kulübün içinde bulunduğu sıkıntıdan bir an önce kurtulması için nabız yoklama çalışmaları içinde olduğu öğrenildi.

Eski Başkan Mehmet Ali Yılmaz'ın Yönetim Kurulu Başkanı olduğu TEK-ART şirketinde inşaat başta olmak üzere turizm ve pekçok ticari faaliyetleri yöneten Soner Yılmaz'ın büyük destek gördüğü de gelen bilgiler arasında.

Geçen Yeni Malatya karşısında alınan 1-0'lık yenilgi sonrasında 6 yönetim kurulu üyesi istifa etmiş, başkan Muharrem Usta ise kalanlarla birlikte yedek üyelerin de katılımıyla göreve devam edeceklerini açıklamıştı. Bu açıklamaya karşın Mehmet Ali Yılmaz ismiyle birlikte yine eski başkanlardan İbrahim Hacıosmanoğlu'nun çalışmalara başladığı dile getirilmiş ancak Hacıosmanoğlu yaptığı açıklamayla böyle bir durumun söz konusu olmadığını, yönetime destek olunması gerektiğini ifade etmişti..
                            TRABZONSPOR
                            iyi ki varsın Eren Bülbül...
                            İyi ki varsın Arslan Kulaksız...

Yorum

• İlk olarak Oğuz ZEYTİN tarafından gönderildi Gönderiyi görüntüle
                              Nuri Abi,

"Kucka’nın, Burak Yılmaz‘ın, Sosa’nın, Hubocan‘ın ve Volkan Şen‘in 3 yıllık toplam maliyetinin 250 milyon lira olduğunu ileri sürdüler… Sadece Burak Yılmaz, Sosa ve Kucka’nın bir yıllık maliyetinin 120 milyon lirayı bulduğunu üstüne basa basa belirttiler… İşin ayrıntıları da var elbette… Sosa, Burak Yılmaz ve Kucka‘nın yıllık maaşları, alacakları bonuslarla birlikte 4 milyon euro ile 5.5 milyon euro arasında değişiyor… Durum böyle olunca, yönetim kurulunun “feda“ talebi üzerine yıllık maaşında ciddi bir indirim yapan kaptan Onur Kıvrak haklı olarak “madem bu maaşları verebilecek durumdasınız, benim günahım neydi de feda isteyip maaşımda indirime gittiniz“ diye dertleniyor… "

İşte biz buna "Ersun Yanal Sendromu" diyoruz. Geçen sezon onun da göreve gelmesi, aynen böyle olmuştu. Bunu açık açık defalarca yazdık. Hatta geçen hafta içinde, Barış Yurduseven TRT Bülteni'nde bunu detaya girmeden anlattı (Diğer muhabirler bir yıldır ne halta yaradı? Sosyal medyadan taraftara transfer muştulamak dışında hiçbir fonksiyonları yok).

Şimdi hocanın başka hocaya karşı kullandığı yöntemi, oyuncu takıma arkadaşına karşı kullanıyor. Yazının bu bölümü doğru. Onur haklı. Haklı olmasına karşın liderlik vasıfları da sorguya açık...

Bu duruma sebebiyet veren ise yönetim ve "Sana ne kulübün ekonomisinden, muhasebecisi misin" diyen transfer manyağı taraftardır.
                              oğuzcuğum bence bu kulübün en büyük sorunlarından biri de sosyal medyada, gazete köşelerinde , forumlarda yazılan konuların hiç biri malesef divan toplantılarında dillendirilmiyor . Hadi başkanın düzenlendiği toplantıları geçtik ,ama divan kurulunda bu konuları açacak aklı başında bir divan üyemiz yok mu bizim ? var olduğunu gayet biliyorum fakat nedense kimse bu topa girmiyor . kapalı kapılar ardında bu konular konuşulup duruyor . Yönetimi ibra etmeyin bakalım bi neler olacak ,menejelere verilen bu paraların hesabını bir sorun ,mesela geldiniz feda dediniz de bu sene başında ne oldu da feda ettirilen oyunculara ödenen paraların üzerinde paralar dökmeye başladınız bu büyük bir çelişkidir bence. Ayrıca ustanın gelmeden önce vaad ettiği sayısız projede gelinen noktayı da ayrıca sorgulamak gerek . Bir noktaya da gelinmediği de kesin zaten ama kinaye ile bunları vurgulamak gerek diye düşünüyorum. Maddeler haline getirilse herhalde 15-20 maddelik bir başlığı olur bu soruların . Divanın süresi de herhalde buna yetmez.
                              ///// Balinaya Kafa Atan ÇılGın Hamsi \\\\\

Yorum

• Yönetim, istifalar, tüzük ve kongre hakkında yazım...

'Yeni maceralara yelken açarken'

Versinler İade-i İtibar, Ufukta Şampiyonluk Turu Var, Bunu Gören Rakipler, Elbette Kudururlar

Yorum

En Aktif Kullanıcılar

Daraltma

En aktif kullanıcı yok.
                                Yükleniyor...
                                X