İho nun aldığı 60 dan fazla vasıfsız futbolcu kulüpten gönderildi. Son yılların en iyi kadrosu kuruldu. Yıllık Gelir-gider dengelendi. İho döneminde yöneticilerin , başkanın aldığı cezalarla kaybolan itibar tekrar kazanıldı. Ancak yanlış teknik direktör seçimleriyle yaptığı iyi hamlelerin hepsi boşa gitti. Alınan ağır mağlubiyetlerle kredisi oldukça azaldı. Kulüp belli bir seviyeye geldi ancak gereken yükselişi gösteremedi. Aralık 2018 e kadar yönetimin son bir kurşunu kaldı. iyi bir yabancı hoca ile birlikte (preudhomme gibi ) kadrodaki iyi isimlerin yanına altyapıdan 1-2 isim ve 3-4 transferle bu kadro seneye şampiyonluk yarışından yer alabilir. Gelecek seçime kadar inşallah yeni sezonda başarılı olurlar aksi halde inşallah iyi bir başkan adayı çıkar. Gönlümden geçen bir daha ki sezon şampiyonluk yarışında bir Ts olması ve başkanın tecrübelenmiş bir şekilde göreve devam etmesi. Başarısız olması durumunda ise gelecek başkanı gayet iyi bir kadro bekliyor olacak.
Kotuyu kotu ile kiyaslamak cagresizlik urunudur. Muharrem usta da kotu Trabzonspor baskanligi yapiyor iho da yapmistir. Bunu tartismaya gerek yok asil aci olan durum Trabzon , Trabzonspor camiasi dedigimiz camiia da sazi eline alip kulubu batakdan ckkarabilecegine inanabildigimiz hic kimse yok. Tek inandigim isim ahmet agaoglu kaldi ama oda gelmez , kredisi az cunku oda biliyor basarisiz olursa korkak derler. Benim secme sansim olsa idi eger senol gunes i baskan , abdullah avci yi da hoca gormek isterdim alt yapiyi bu kadar iyi degerlendirebilen bi hoca nasil olduda Trabzonspor un kapisindan hic gecmedi aklim almiyor. " bana senol gunes bjk ye gitti , abdullah avci su demeci verdi demesin kimse gercekci olun taraftarlik disinda hersey duygusal "
İho nun aldığı 60 dan fazla vasıfsız futbolcu kulüpten gönderildi. Son yılların en iyi kadrosu kuruldu. Yıllık Gelir-gider dengelendi. İho döneminde yöneticilerin , başkanın aldığı cezalarla kaybolan itibar tekrar kazanıldı. Ancak yanlış teknik direktör seçimleriyle yaptığı iyi hamlelerin hepsi boşa gitti. Alınan ağır mağlubiyetlerle kredisi oldukça azaldı. Kulüp belli bir seviyeye geldi ancak gereken yükselişi gösteremedi. Aralık 2018 e kadar yönetimin son bir kurşunu kaldı. iyi bir yabancı hoca ile birlikte (preudhomme gibi ) kadrodaki iyi isimlerin yanına altyapıdan 1-2 isim ve 3-4 transferle bu kadro seneye şampiyonluk yarışından yer alabilir. Gelecek seçime kadar inşallah yeni sezonda başarılı olurlar aksi halde inşallah iyi bir başkan adayı çıkar. Gönlümden geçen bir daha ki sezon şampiyonluk yarışında bir Ts olması ve başkanın tecrübelenmiş bir şekilde göreve devam etmesi. Başarısız olması durumunda ise gelecek başkanı gayet iyi bir kadro bekliyor olacak.
Trabzonspor, 19'uncu haftalar karşılaştırıldığında bu sezon elde ettiği 31 puanla son 7 sezonda en çok puan topladığı dönemi yaşıyor. Söz konusu haftalar itibariyle 2010-11 sezonunda topladığı 43 puanla en iyi dönemini elde eden bordo-mavililer, 2016-17 sezonunda 27 puan, 2015-16 sezonunda 24, 2014-15 sezonunda 30, 2013-14 sezonunda 29, 2012-13 sezonunda 23 ve 2011-12 sezonunda 30 puan elde etmişti.
2011-2013 sezonları Sadri Şener'in tesadüfen oluşturduğu elindeki şampiyon kadroyu getirdiği yer.
2014-2016 sezonları İHO'nun teslim aldığı ekonomik olarak nispeten sıkıntısız Trabzonspor'u getirdiği yer.
Son 7 yılın en yüksek puanını toplayan da 2 yıl önce Trabzonspor'u tarihinin açık ara en dip noktasından teslim alan Muharrem Usta'nın getirdiği yer.
Bunlar da takımın Ersun Yanal'ı sabote etmesine ve son 7 yılın aynı zamanda en zor ilk 19 hafta fikstürünü oynamamıza rağmen.
Bongonda ve Volkan’ı gönderdiler ama kanat almadılar.
Neyse ki halka arz işlemleri son sürat devam ediyor.
Üniveristede de işler yolunda.
Trabzonspor’u salla çok önemli değil.
Aynen yüz milyonlarca dolar serveti olan adam dedi ki, şu Trabzonspor'un başına geçeyim, yönetim kurulunda çalıştırdığım şirketleri 30 milyon euro para ödetip takıma sponsor yapayım, milyonlarca insan anama avradıma sövsün de üniversitemde, ne demekse artık; işler yoluna girsin.
Güzel tespit. Tebrikler, kirli oyunları gün yüzüne çıkardın.
Aklı sıra iho’yla aynı kefeye koymaya çalışan peyüg paşgan sevdalıları da var buralarda. Bunların o çakalı desteklediği için hiç konuşmaya hakkı yok ama işte güya kendilerini gizleyip Usta’yı pöyüg paşkanın yanına çekmeye uğraşıyorlar. Bi gidin ya!
Adam o çöplük kadroyu temizledi, kulübü tekrar işler hale getirdi, geçen sene inandığı bir hocayla, inandığı bir idari kadroyla, inandığı bir sistem kurmaya çalıştı. Fakat olmadı, devre arası derhal müdahale etti(mas,perreira, hugo). İkinci yarının büyük bölümünü takım seri galibiyetlerle geçince hocayı tuttu ve yaz dönemi şampiyonluk hedefi koyarak( bence çok erken ve gerçekçi olmayan bir hedefti) pahalı 3 transfer yaptı. Bu sezonun hali de ortada.
Adamın ersun’a gerçekten inandığını ve güvendiğini anlıyoruz, bu sezon gerçekten şampiyon olabileceğimize inanıp Sosa,Kucka,Burak transferlerini yaptı ama olmadı. Ersun’u yazın mı kovacaktı ne olacaktı? Adama güvenip sezona girdi, istikrar adına arkasında durmaya çalıştı işte ne yaptı başka?
Kimse kulübe sponsor olmadı tuttu o kadar para verdi sponsor oldu. Transfer hatası yapmıştır evet, bence Sosa ve Kucka maliyeti nedeniyle yanlış transferdir. Burak bile öyle. Volkan da yanlış transfer. Çok övdüğümüz fiko bile ne fiyasko transferler yaptı ama sonunda Şenol Hoca gibi bir şans çıktı karşısına değerlendirdi. Bu adamı da ersun efendi yaktı işte.
Bu adamın; ne şirket reklamına, ne popüler olmaya, ne menejerlere para yedirmeye ne bi şeye ihtiyacı olduğunu ima ve iddia etmek en hafif tabirle komiktir.
Başka hataları yok mu? Var tabi ki. Panikle Rıza Hoca’yı getirmek bana göre bir hataydı, şu takıma en azından güzel futbol oynatacak biri olabilirdi. Belki Türkiye Kupası’nda devam edebilirdik. Ancak Rıza Hoca’nın ısrarla istediği adamları almaması ve bu devre arası sadece Novak transferi kesinlikle doğru hamlelerdir.
Ben kesinlikle Usta’nın devam etmesini istiyorum ve bekliyorum. Tabi kendi yönetici ekibini de güzel kurması şartıyla.
olmak üzere şu an toplam 27 milyon euro. Muharrem Usta göreve geldiğinde maaş giderlerimiz 50 milyon euroydu.
O dönemki, 50 milyon euroluk kadroda: Özer, Douglas, Constant, Aykut, Yumlu, Salih, Cavanda, Musa Nizam, Sefa Yılmaz, Erkan Zengin, Yusuf Erdoğan, Fatih Atik, Deniz Yılmaz, Waris, Soner, Bourceanu, Serdar Gürler, İshak Doğan ve Yatabare gibi isimler vardı. Ligi 40 puanla 12. bitirdik. Şu an zor fikstürümüze rağmen 15 hafta kala 31 puanla 5.yiz.
Sadri Şener 10-11'de 82 puan toplayan takımla 11-12'de 56, 12-13'de 46 puan topladı.
İHO görevde kaldığı sürede sırasıyla 53, 57 ve 40 puan topladı.
Usta 40 puan toplayan takımda sezon ortasında göreve geldi, ilk sezonunda 51 puan topladı, bu sezon da görünen o ki 60'ı geçecek.
Burada başarı edebiyatı yapan arkadaşlar da bu grafiklerin ve maaş tablolarının üzerine iyi düşünsün. Devralınan enkazın sürekli yükselişi ve bugün geldiği nokta gurur vericidir. Trabzonspor adına neyin iyi olduğu aşikardır.
Üç büyük İstanbul takımının taraftarı bizden kat kat fazla menajer parası öderken, burada cahil cüheyla yerel medyanın çamur atayım da izi kalsın mantığıyla en ufak bir dayanak göstermeden Trabzonspor'a zarar vermesini, kötü niyetli ve akılsız insanların aklı başında olan diğer taraftarların bu yönetime karşı beynini yıkamasına ben elimden geldiğince müsaade etmemeye kararlıyım. Önceden de söyledim, yine söylüyorum. Ne bir tane Trabzonsporlu tanıdığım var, ne yolda bir kere bir kongre üyesini görmüşlüğüm var, ne de şu güne kadar Trabzon'a ayak basmışlığım var. Benim çevrem hep İstanbul takımlarını tutar, sık sık kendimi 10 kişinin alaycı ifadelerine karşı Trabzonspor'u savunurken bulurum. Bunun ağırlığını çok az Trabzonsporlu bilir. Benim için bu takımın başarılı olması çok önemli. Ortada alenen gördüğümü söylüyorum. Bu karalama kampanyası Trabzonspor'a kalıcı zarar verecek. Bunun büyük payını da menajer yalanları oluşturuyor. Hasan Tüncel bugün çıkıp diyor ki Volkan Şen transferiyle ilgili, olan bize oldu, menajerler kazandıklarıyla kaldı. Ne kazandı menajerler açıkla diyorum görmezden geliyor. Bir de bu adam en pasifleri. Asıl benim Fenerli olduğunu düşündüğüm akbaba sürüsü var bu yerel medyada.
N'diaye transferinde GS hem 5 milyon euro üzeri menajer parası ödemiş, hem de alenen taraftarına yalan söylemiş. Bunu haber yapan gazetelere GS taraftarı ateş püskürüyor. Çekin elinizi eteğinizi bu takımdan diye küfrediyorlar. Hayatımda GS taraftarı kadar çok az topluluktan nefret etmişimdir ama bir onlara bak bir bize. Bir kişi de çıksın desin ki BJK, FB, GS, Başakşehir 10 menajer parası ödemiş, biz 20 ödemişiz. İkna olmazsam iki olsun. Gelgelelim tamamen farazi, uydurma konuşmalar. Başkan %10'dan fazlasını cebimden ödedim diyor. Nevzat Aydın imâ ederek diyor ki Kucka ve Medel transferlerinde Özkan Doğan'a 5 milyon euro para verilecekti. Böyle bir iğrençlik olabilir mi?
Herkesin bir ayna karşısına geçmesi lazım. Başkan ne yapsın sahaya inip kademeye mi girsin? Akhisar maçında Akbaş amatörlüğünden 5 tane gol yedirdi. Antalya maçında Esteban'ın üzerine gelen içinden geçti gol oldu. Ne yapsın yani? Yükseliş ortada, aldığı kadroyla bırakacağı kadro ortada, maaş giderleri ortada, itibar ortada, sponsorlar ortada, sosyal medya ortada, FFP ortada, haciz dosyaları ortada, hakemler ortada. Güya başkana yakın olan TSMedya Fener maçından sonra diyor ki bu hakemlere bir şey demeyen yönetim haindir. Serdar diyor ki Malatyaspor'a transfer olan Doria'yı yönetim beceriksizliğinden alamadı. Kaynağın ne diyorum, "benim" diyor, transfer görüşmesine mi girdin diyorum "Aynen sen de gel" diyor. Cevat Kol 6 ay önce diyor ki Sosa transferi konuşulurken, Sosa'ya yıllık 7 milyon euro verilecek, oyuncu giderlerini yarıya düşürmüş olan yönetim için bu yönetim birkaç ay sonra maaşları ödeyemeyecek kulüp batacak buna dur demeyen herkes haindir. Burada yazan bir kongre üyesi devralınan borcu net borç, güncel borcu toplam borç söylüyor. Yetmiyor birini aşağı, öbürünü yukarı yuvarlayıp söylüyor. Kur diyorsun, faiz diyorsun, ya bırak bu ayakları diye cevap veriyor. Zaten borcun büyürse FFP'den ceza yiyeceksin, büyümediği sırf buradan tescilli ama konuşuyor işte. Maksat izini bırakmak.
Daha kim bilir neler neler, takip edemiyorum midem kaldırmıyor. Hepsine soruyorum hiçbirinin bir dayanağı yok. Maksat çamur atmak. Altında bir yorumlar 50 kişi gaza gelip küfrediyor, aynı adamlar buraya geliyor küfrediyor, bunları gören lan bir bildikleri var diye ikna olup o da küfrediyor. Ne diyim yani. Aklı başında arkadaşlar da gözünüzü seveyim susmayın. Baştan sona roman yazın demiyorum ama şu saçmalıklara arada bir iki kelam siz de konuşun yalana yalan saçmalığa saçmalık diyin. Meydanı boş sandılar iyice, Trabzonspor'un akıbeti sahipsiz değildir. Yeter artık bu algı operasyonu. Her şey ortada.
En son Karmam tarafından düzenlendi; 01.02.2018, 01:59.
Ya heeee heeeee arkadas eeee yeter yaa....
Bu adamin niyeti gerçekten hiçbir seyi dinlemeden siyâseti onu bunu sallamadan Trabzonspor'u sampiyon yapmak olsaydi, ffp mfp para yok borç var bahânelerini kullanmaz, konyaspor gençlerbirligi gibi "kendi takiminin üzerinde transfer" yapar, su anda da takimi sampiyonluga oynatirdi... he hocanin onun bunun hatâlari var ama sen al 2 baba topçu, ondan sonra hoca saçmaliyorsa küfret söv döv gönder... ersun aylar boyunca bizimle dalga geçti, simdi Burak varken oynatilmayan Rodallega'yi Burak yokken bile oynatmadi ve haksizlik yapti, o olunca ona tâviz vermesini biliyordu baskan, neredeydi o zaman "bu hocaya transfer yapilmaz"cilar lan ?? neredeydiniz lan utanmaz reziller sizi... ulan 1 kisi yazmadi suraya "bu hoca bizimle dalga geçiyor, buna hiçbir topçu alinmasin" diye... Riza hoca 2 topçu istedi "almayin elindekiyle yetinsin" dedi herkes... zihniyetine tükürsünler böyle kisilerin...
menejerleri baskani onu bunu savunacagim diye orasini burasini yirtanlara lestienne'in malaga'ya kirâlik gitmesi kapak olsun bir taraflarina girsin... utanmazlar... herif oraya gitmeseydi "çok para istediler almadik baskanin ne suçu var yaa" diye zirlayip duracakti bu kisiler... simdi çitlarini çikaramazlar, hayal kirikligina da ugramislardir, ne güzel malzeme vardi beeh o da gitti... haydi bakalim açiklasinlar lestienne transferinin neden olmadigini... hem hoca dolayli sekilde dogruladi onunla ilgilendigimizi, hem de topçunun kendisi açiklamasinda kendisiyle ilgilenen takimlar arasinda oldugumuzu belirtti... kesin la liga için 4'te1 ücrete oraya gitmistir tabi canim, kesin, lig sonuncusuna hem de, haydi ingiltere ligi olsa tamam çitimi çikarmam da, bu malaga olayinda kimse afkurmasin, herifi ciddi sekilde biz istesek pasa pasa gelirdi...
bu yazi da geneledir herkesedir, alinan alinir, alinmayan alinmaz... ihonun mihonun da goyaym kafasina odun...
He bir de, senelerdir "3-4 takviyeyle sampiyonluga oynariz" diyip duruyoruz, 3-4 degil 34 transfer yapiyoruz yine olmuyor... ya birakin yaa baslarim bunlarin yöneticiligine de gadro miendisligine de... sisik kabarik rakamlarla transfer ve sözlesme yapip dururlar, belese ayni kalitede topçular olur almazlar, ondan sonra "surda burda orda eksik var 3 takviye gerek"... he tabi he...
O kadar Castro dedi durdu birçok kisi, yok fuzuliymis o bölgede çok topçu varmis, hani nerde ? Batuhan'i da sayip hattâ A takima çikti çikali o bölgede oynamayan Abdülkadir'i de sayip "orodo çok topço var" yalanini atmakla olmuyor bu isler... haydi diyelim dogru, sol tarafta ayni sekilde ben de derim ki "Olcay Castillo hattâ Rodallega hattâ Damdoy hattâ Abdülkadir var, ne gerek var volkan'a" ?? yoook olmaaazz...
çok savundugum hocamizin da hatâlari fazla, Kâmil ile görüyoruz ki sol bekte o kadar abartildigi kadar eksigimiz yokmus, ve hattâ ilk yari Mas yerine o oynasaydi kim bilir kaç puan fazlamiz olurdu... gerçi kendi adami Kâmil'i oynatmayan ersun varken Riza hocaya ne diyelim ki... Sosa sorunumuz vardi e megersem yokmus, ben bile tereddütlüydüm, yatacak kasmayacak demeye baslamistim... ulan bu adam kasmasa bile fayda saglar bu takima, bunu gördük anladik... bjk talisca'yi nasil kullaniyor, herif geri gitmiyor, ne oldu öldü mü geberdi mi bjk ?? hay ben bu taraftarlarimizin geriye gelip hattâ çizgiden top çikartip gidip gol atmasini bekledigi oyun kurucu meragina edeyim... taraftarlarimizin çogu stoper falan oynadi herhalde hayatlari boyunca, her nâneyi hücumculardan bekleyip kendileri rahat takilmak isteyen kalas savunmaci zihniyeti...
Demek istedigim, sol bek sorunu yok, Sosa sorunu yok, alinmasi gereken adam akilli sol kanat var, ama yok biz zorla morla kampa da yetistiremeyecek sekilde Novak'i aliyoruz, iyidir kötüdür ayri mesele ama fark yaratir mi puan kazandirir mi ? 10'da 2 belki, ama alirsin baba sol kanat, 10'da 5 puan kazandirma ihtimâli daha fazladir... neymis mas gitmis, gittiyse gitmis ne olur ondan, fuzuli herif, ahan en son yedege çekmisler onu beter olsun hiyar...
sol beksiz yaparsin bir sekilde, ama sol açiksiz ? Olcay'a kalirsin, tikanir durursun...
Remy olayi da ayni Lestienne gibi benzer bir durum, gittigi takma bakin yaa demek bize gelmesi için 4-5 kat fazla vermemiz gerekiyormus yoksa oralarda kalmayi tercih ediyormus he, öyle mi, yoksa isi bozan ya da isi bitirip paralari cukkalamak isteyen pust aracilarin yalanlari mi ??
Yau bize ne gsnin bilmem kimin yedigi nânelerden... he yiyorlarsa da kilifina uyduruyorlar, uydurmasalar da bir sekilde 6 ayda 4-5m€ kâr ederek topçu satabiliyorlar... herif osmanlispor'dan alir ingiltere'ye satar rekor kirar, sen lazio'dan sisire sisire alirsin ingiltere 2.ligine topçu satamazsin yok çalisma izni yok bilmem ne diye, satacagin en iyi fiyat da aldiginin çok az üstü olur... üstelik topçu sana adam akilli fayda da saglamaz, hani desem ki katkisi kâr kaldi...
Diger konularda da yok efendim kaynak yok su bu, yau bjk gs fb kap bildirimi bile yapmiyor, kimse hesap sormuyor, kaynak maynak hak getire, neymis kayagin var miymis... Yâhu stoperin yok, paran az, Doria gibi genç birini kirâlik alma firsatin var, ama yok almiyorsun Malatyaspor'a kaptiriyorsun... kiminle daga geçiyorsunuz yaa ?? Hubocan iyi çikti lafim yok, ama adam 32 yasinda, yilligi da az degil, yâni bu adami almasini biliyoruz da Doria'yi niye almiyoruz, kirâlik ve satin alma hakki al mâkul bir rakama, tutarsa al ve 1-2 sene sonra iyi paraya sat, adam 23-24 yasinda yâhu, al sana firsat... Onazi gibi birine 3,5m€ verince sorun yok, o riski al, Kuçka için de göm parayi, ama belese yakin Doria varken alma... beles Castro'yu da alma.... Onazi gereksizini satip yari fiyatina Poko'yu almak varken hiçbir sey yapma... ondan sonra neymis algi operasyonuymus...
Lestienne de kesin malaga'yi bize tercih etmistir kesin, 5'te1 rakamlara kesiin oraya gitmek için inat etmistir, kesin yasanmistir bu...
çikip da "la ligayi tercih etmistir ne var bunda" diyen olursa, "kaynak?" diye soracagim, ona göre... kaynakmis... görünen köy kilavuz istemez kimse kimseyi salak yerine koymasin...
He algi mi yapiliyor, "Hekimoglu gelirse 11 tâne Akbas ile oynayacagiz" diye yalan yanlis algi yapanlara iftirâ atanlara müstehaktir bu, 61 kere haktir, o kadar basit...
En son Sefer A. tarafından düzenlendi; 01.02.2018, 02:34.
Sefer dediğin tür sol açığın kralı bizde ama oynatmaz o tarz adamı Rıza hoca. Castillo, Bongonda hatta Olcay varken Damdoy’u oynatıyordu.
Babel ya da Abdülkadir gibi adamları da alamazsın.
Babel demişken ispanya’da ne kadar alıyordu? Burada ne kadar alıyor? Gerçi Babel’i de oynatacağından emin değilim ya neyse.
Türkiye piyasası çok farklı.
Sinirden yanlış konuşuyorsun sana yakışmıyor. Kendi kendine aslında işin çoğunun hocada bittiğini söylüyorsun. Şenol Hoca Talisca, Babel, Q7, Negredo, Tolgay, Ozzy hepsini sürüyor sahaya, bizdeyken de Jaja, Umut, Burak, Alan, Teofilo vs dolduruyordu sahaya. Rıza hocayı hiç böyle düşünebiliyor musun?
Başkanın yanlışları var ancak olayı iftiraya, küfüre götürenler oluyor. Bu olmaz.
Sefer dediğin tür sol açığın kralı bizde ama oynatmaz o tarz adamı Rıza hoca. Castillo, Bongonda hatta Olcay varken Damdoy’u oynatıyordu.
Babel demişken ispanya’da ne kadar alıyordu? Burada ne kadar alıyor? Gerçi Babel’i de oynatacağından emin değilim ya neyse.
Sinirden yanlış konuşuyorsun sana yakışmıyor. Kendi kendine aslında işin çoğunun hocada bittiğini söylüyorsun. Şenol Hoca Talisca, Babel, Q7, Negredo, Tolgay, Ozzy hepsini sürüyor sahaya, bizdeyken de Jaja, Umut, Burak, Alan, Teofilo vs dolduruyordu sahaya. Rıza hocayı hiç böyle düşünebiliyor musun?
Başkanın yanlışları var ancak olayı iftiraya, küfüre götürenler oluyor. Bu olmaz.
Ffp mfp’ye dikkat etmemek olur mu hiç?
Siyasete girmiyorum.
Ne olur girin şu siyasete artık ya. Düğüm orada çözülüyor zaten. İşbirliği içinde oldukları menajerlerden tut, sürekli dip dibe oldukları medya kuruluşlarına kadar hepsi aynı şeyin laciverti. Hem hakkımızı çalan sisteme veryansın ediyoruz, hem de yönetimimizin onları doyurmasına ve bizden çalmasına göz yumuyoruz.
Milli Takımım TRABZONSPOR
Al aşaa, vur yukari, Dik Oyna!!! Helalin adı kaldı, onu gören yok.
Haram kapışıldı, hâlâ doyan yok. Yusuf Has Hacip
Ffp mfp’ye dikkat etmemek olur mu hiç?
Siyasete girmiyorum.
Âbi kendi kendime derken bilincindeyim bunun, hocayi o kadar savundum ama son 2 haftada sinir bozmaya basladi, ben bile savunamiyorum adami, ama tabi ersun aklima geliyor, ona verilen tâviz geliyor, deliriyorum, Riza hoca da en az onun kadar kalsin diyesim geliyor....
Geçen sene 4-2-4 ile bile oynadi bu adam antalya ile, anlamiyorum bize gelince bu kadar tirsak olmasini yaa... o da mi satiyor bizi tövbe yaa... geçen sene yaptiklarinin tamâmen tersini yapiyor...
Bizim piyasa farkli tamam ama yâni Babel'i bizim ligde kimse istemiyordu, gitti oraya, fazla kalmadan hemen döndü... Lestienne'i istiyoruz, para da veriyoruz sanirim, o ne yapiyor malaga dandigine gidiyor, bu iste bir sey var milyon kere emînim, kendisi çikip açiklasa la liga istedim diye, inanmam, herif "menejer skintisi oldu" ya da "oraya gitmek için 2 kat fazla para istedim" diyecek degil... öyleyse sneijder'in katar'a gitmesiyle ilgili "parayi degil hedefleri seçtim" demeçlerine de inanalim
ffp mfp olayi bitti, su an o kadar da tâkipte degiliz... ki geçen yaz o kadar para harcadik tâkipteyken, ne oldu bir sey mi oldu ? üstelik adam akilli satis da yapmadik... simdi de beklenmedik bir sekilde, hele hele ersun ihânetinden sonra devreye 7 puan geride baslamisken 2-3 saglam hamleyle ilk 2'yi kesinlestirecekken, yine eski hatâlarin aynisini yapip berbat bir transfer dönemi geçiriyoruz, ama neymis efendim baskan sunu bunu yapmis elestirmeyelim yok yaa ? 30 yil geçse YusufSimsek olayi unutulmayacak, hattâ çalinan sampiyonlugumuza ragmen "o devre arasi brozek yerine baskasini alsaydik 90 toplardik" denecek, ama simdi neymis "habu hocaya dransfer olmaz" "zaden sambiyon olmayacauk" gibi saçma sapan bahânelerle suçu hocaya atip baskani savunmaya kalkiyor çogumuz, bu resmen manyakliktir yaa...
O zaman baskalari da desin ki "bu baskanla sampiyonluk olmaz, 4 kere üst üste ayni karsilasmayi yöneten hakem atamasina ses çikartmayan adam sampiyonlugu hak etmiyor" , kabul edecek miyiz ?? Yau sikeci özkan dogan ile is yapmasina ragmen sampiyon olalim da isterse hava atsin herkese sövsün diyorum Usta baskan için, daha ne diyeyim... yok hocaya transfer olmaz fuzuli harcama olurmus... yok devenin nali yaa...
He simdi herkes kina yakabilir, para harcamadik, ersun için paralar fedâ olsun, baskanimiz o kadar saçmalasin paralar uçsun gitsin, bizzat kendisinin isteyip aldigi M.Demir için 3,75m€ çöpe gitsin, ama simdi son senelerde hiç yaklasamadigimiz hattâ sözünü dahi edemedigimiz hedefe yaklasmisken : para yok, borç var ya bu safsatalari yutmak için saf olmak gerek saftirik... ya da sampiyonlugu çok da istememek, ya da sampiyonlar ligini... e tabi, 5.likle mutlu olacak taraftarlarla doluyuz, ne yapalim, anca bu kadar olur...
En son Sefer A. tarafından düzenlendi; 01.02.2018, 03:10.
Anlasilan bu sene lige tam ayar verilecek, basaksehir 1. , gs 2. olacak, gerisi çok da önemli degil, her türlü avrupa ligine katilir 3. 4. ve çok büyük ihtimal 5. de...
Degisen tek sey eleme sayisi olacak... ama ilk 2 böyle olmali, olmali ki basaksehir öne çikmis olsun, katar matar bilmem kime satilsin, paralar aklansin, gs de krizden kurtulsun, elemeden bir sekilde çikip sampiyonlar ligine katilsin... fb de iyi durumda degil ama acibadem olayiyla biraz kurtardilar, olasi bir ali koç baskanligi ile de iyice katakulli çevirip para skintisini hepten sifira yakin indirirler... bjk zâten hevesini aldi, yapacagini yapti, bundan sonra fazla uçurtmazlar onlari, eski günlerine yavas yavas dönerler... bize ise kimse bakmaz, ya adam akilli babayigitlik yapip istedigimiz kaliteli kim varsa menejeri kimdir kim degildir bakmadan alacagiz, alt yapidan yeteneklilerle harmanlayip ortaligi dagitacagiz, ya da ayni sekilde devâm edip yillarca sampiyonluk hasreti çekecegiz, siyâset/devlet/iktidar bize müsâde edene kadar....
Yorum