İlk olarak Uzunoğlu tarafından gönderildi
Gönderiyi görüntüle

Lafi bu arada kimseye carpmadim, estagfurullah

Bu arada, konuya guya hic girmeyecektim ama, gene dayanamiyorum, ben su konuda israrciligimi devam ettirecegim.
Siz de kabul edersiniz ki, her insan her yasta farkli sureclerden gecebilir, kimi 12 yasinda olgunlasir, kimi 17 yasinda olgunlasir, kimi 20 yasinda olgunlasir, kimi 30 yasinda olgunlasir, kimi belki 45-60 yasinda belli bir olgunluga erisir, kimi de belki 70-80 yasinda hala olgunlasamadan gocer gider bu hayattan. Ben futbolculugu da buna benzetiyorum. Daha once de yazmistim, herkes Owen gibi 17 yasinda ingiliz milli formasi ile dunya kupasinda Arjantin'e gol atarak baslamiyor kariyerine. Bugun cok begendigimiz, hazirlik macinda attigi gollerle yere goge sigdiramadigimiz Gokhan Unal'in (insallah tum sezon boyle devam eder masallah bu arada) ben acikcasi Ergin'in yasinda iken nerede oynadigini hatirlamak bir yana ismini duymamistim, (nacizane takip ederim biraz). Hatta Umut ile beraber Ankara'da beraber oynamislar bir donem. Duyunca sasirmistim. Futbolculuk da bazen ilerliyen yillarda olgunlasabiliyor. Dolayisi ile Ergin'e 19-20 li yaslarda ki hatalarindan dolayi boyle yuklenilmesini ben anlamsiz ve acimasiz buluyorum. Ya insandir, robot degil ki futbolcular, belki baska seyleri dusunmustur o sezon, belki hayatinda kotu bir donem gecirmistir. Bazi arkadaslar kizacak, futbolcunun hakki yok diyecekler belki ama; Ya belki de asik olmustur, bunalima girmistir... Bildigimden degil, varsayimlar uzerine konusuyorum kimse yanlis anlamasin. Ama bakis acisinin biraz genislemesini istiyorum. Futbolculari robot gibi, kurunca sahaya ciksin oynasin, yagini eksiltmedik mi, devrelerini kontrol ettik mi 5 sene her mac cok guzel oynamali diye dusunen ve futbolu boyle goren taraftarimiz var maalesef.
Sonuc olarak duydugum kadari ile kamp suresince o da en az digerleri kadar calisiyor, hatta belki de daha cok calisiyor farki kapatmak icin. Ersun Yenal'da memnun ki biraz kendisinden, hala takimda tutuyor. Hazirlik macinda golunu de atti. Simdi kusura bakmayın iste, ben bu noktada, daha sezonun 3ncu hazirlik macini oynadigimiz bir gunde bu kadar onyargi ve elestiri ile bu oyuncuya haksizlik ettiginizi dusunuyorum...
Yorum