İlk olarak Fatih Öztürk tarafından gönderildi
Gönderiyi görüntüle
Bir kere o 397 milyon dediğin net borç, 1 milyon dediğin toplam borç. Bu falso 1.
Falso 2, direk Muharrem Usta'nın bu konuda açıklamasısnı yapıştırıyorum:
"2015 yılında 30 Ekim’den 10 Aralık’a kadar olan 40 günlük sürede oyunculara 15.5 milyon lira ödeme yapıldığına değinen Usta, "Oyuncu tazminatları olarak 14 milyon lira, icra kapama farkı karşılığı 7 milyon lira, ecrimisil 8 milyon lira, UEFA uzlaşma gideri karşılığı 3,5 milyon lira. yapılandırma vergisinin bozulması 10 milyon lira, maaş vergi sigortası 3 milyon lira, tahakkuk ettirilmemiş futbolcu stopajı 68 milyon lira, Opet davası karşılığı 40 milyon lira, toplamda 169 milyon lira. Yani 397 milyon diye devraldığımız rakam başladığımız gün 566 milyon liraya ulaştı."
Net borçtan devam ediyorum, eğer toplam borç istiyorsan ilkini de toplam borç söyleyeceksin, ya da ikisini de net borç. Karşınızda gerizekalı yok, bu haysiyetsizliğe son verin. 4 Nisan 2018 itibariyle de kulübün net borcu 841 milyon tl idi.
Yani aradaki fark 275 milyon TL. 700 değil. Önce bunu iyice bir anlayın.
Transferleri de 50 bin kere söyledim, yine söylüyorum. 200 milyon TL, 300 milyon TL diyip duruyorsun. Bu adam o sözleşmelerden kurtulmak için senin önüne 10 milyon euro teklifi koydu mu koymadı mı? Sen bunu reddediyorsan bu oyuncuların önümüzdeki 2 yıllık alacaklarından şikayet etme hakkın yok.
O aradaki 275 milyon TL'ye gelince, onun ne olduğunu bir dahaki mali kongrede çok güzel anlayacaksınız. Hani sen diyordun ya kur farkı diye bir şey yok, bırak bu işleri diye bana. Bakalım var mı yok mu.
Trabzonspor büyük takımdır, büyük oynamak zorundadır. Büyük isimler transfer etmek zorundadır. Trabzonspor büyük şirkettir, borçları olmak zorundadır. Trabzonspor finansal amaçları olan bir kurumdur, ödemeleri mümkün mertebe geciktirmek zorundadır, zira para zamanla değer kaybeder. Gereğinin ötesinde zamanında ödeme yapan bir şirket bu yüzden ciddi zararlar eder. Ben bunların üçüne İHO döneminde de ses etmedim, Ağaoğlu döneminde olsa yine ses etmem. Benim rahatsız olduğum ve mali başarısızlık olarak adlandıracağım şey tazminat ödemeleridir, FFP cezalarıdır, haciz davalarıdır, şişkin kadrodur, zayıf kadro mühendisliğiyle yapılmış transferlerdir, kısa ve güçsüz pazarlık süreçleridir, haddini aşan kişisel harcamalardır, ödemelerin yapılamaması sonucu kulübün itibarsızlaşmasıdır. İHO Cardozo'yu aldı, geçmiş yazılarıma bak burada en çok savunan insanlardan biri bendim. Bu adamın gol atacağı belli. 3se 3, 5se 5. Zerre umrumda olmaz. Her şeyden önce sen şampiyonluğa oynayacaksın; ama olur, ama olmaz. Dün Muharrem Usta'yı Trabzonsporu sıradanlaştırmakla suçlayanlar, 3 yıl hiçbir hedef koymuyoruz diyen Ağaoğlu'nu kurtarıcı ilan ediyor. Bu ne perhiz bu ne lahana turşusu.
Yorum