Duyuru

Daraltma
Henüz duyuru yok.

Ahmet Ali Ağaoğlu | 17. Başkan

Daraltma
X

• Zaman
  • Göster
Hepsini Temizle
yeni gönderiler

• İlk olarak Fatih Öztürk tarafından gönderildi Gönderiyi görüntüle
    Konu üzerinden gidiyorum, hâlâ demagoji yapıp herife güzelleme çeken sensin.

Matematik der ki; Borcu 397 milyon TL'den alıp 1 milyar küsür TL'den devrediyorsan ortada mali bir başarısızlık var, ve bu işin sonrası yani bu işin teferruatı maval okumaktır.

Tane tane anlatacak saatleri geçtik, 3 tane satamayacağın yani geri dönüşümü olmayacağını bile bile günün kuruyla 200 milyon TL bağlıyorsun bugün o kur 370 milyon TL'ye dayandı bu aptallık değilde nedir.

Sonra da kalkmış ffp bilmem ne uyarısı almadık sıkıntı olmayacak falan diyorsun, bu adamların parasını ödeyemezsen adamın götündeki donu alırlar bunuda benim kadar iyi biliyorsun dimi?
    Senin bilgin yanlış her şeyin başında. Kötü niyetin oradan belli.

Bir kere o 397 milyon dediğin net borç, 1 milyon dediğin toplam borç. Bu falso 1.

Falso 2, direk Muharrem Usta'nın bu konuda açıklamasısnı yapıştırıyorum:

"2015 yılında 30 Ekim’den 10 Aralık’a kadar olan 40 günlük sürede oyunculara 15.5 milyon lira ödeme yapıldığına değinen Usta, "Oyuncu tazminatları olarak 14 milyon lira, icra kapama farkı karşılığı 7 milyon lira, ecrimisil 8 milyon lira, UEFA uzlaşma gideri karşılığı 3,5 milyon lira. yapılandırma vergisinin bozulması 10 milyon lira, maaş vergi sigortası 3 milyon lira, tahakkuk ettirilmemiş futbolcu stopajı 68 milyon lira, Opet davası karşılığı 40 milyon lira, toplamda 169 milyon lira. Yani 397 milyon diye devraldığımız rakam başladığımız gün 566 milyon liraya ulaştı."

Net borçtan devam ediyorum, eğer toplam borç istiyorsan ilkini de toplam borç söyleyeceksin, ya da ikisini de net borç. Karşınızda gerizekalı yok, bu haysiyetsizliğe son verin. 4 Nisan 2018 itibariyle de kulübün net borcu 841 milyon tl idi.

Yani aradaki fark 275 milyon TL. 700 değil. Önce bunu iyice bir anlayın.

Transferleri de 50 bin kere söyledim, yine söylüyorum. 200 milyon TL, 300 milyon TL diyip duruyorsun. Bu adam o sözleşmelerden kurtulmak için senin önüne 10 milyon euro teklifi koydu mu koymadı mı? Sen bunu reddediyorsan bu oyuncuların önümüzdeki 2 yıllık alacaklarından şikayet etme hakkın yok.

O aradaki 275 milyon TL'ye gelince, onun ne olduğunu bir dahaki mali kongrede çok güzel anlayacaksınız. Hani sen diyordun ya kur farkı diye bir şey yok, bırak bu işleri diye bana. Bakalım var mı yok mu.

Trabzonspor büyük takımdır, büyük oynamak zorundadır. Büyük isimler transfer etmek zorundadır. Trabzonspor büyük şirkettir, borçları olmak zorundadır. Trabzonspor finansal amaçları olan bir kurumdur, ödemeleri mümkün mertebe geciktirmek zorundadır, zira para zamanla değer kaybeder. Gereğinin ötesinde zamanında ödeme yapan bir şirket bu yüzden ciddi zararlar eder. Ben bunların üçüne İHO döneminde de ses etmedim, Ağaoğlu döneminde olsa yine ses etmem. Benim rahatsız olduğum ve mali başarısızlık olarak adlandıracağım şey tazminat ödemeleridir, FFP cezalarıdır, haciz davalarıdır, şişkin kadrodur, zayıf kadro mühendisliğiyle yapılmış transferlerdir, kısa ve güçsüz pazarlık süreçleridir, haddini aşan kişisel harcamalardır, ödemelerin yapılamaması sonucu kulübün itibarsızlaşmasıdır. İHO Cardozo'yu aldı, geçmiş yazılarıma bak burada en çok savunan insanlardan biri bendim. Bu adamın gol atacağı belli. 3se 3, 5se 5. Zerre umrumda olmaz. Her şeyden önce sen şampiyonluğa oynayacaksın; ama olur, ama olmaz. Dün Muharrem Usta'yı Trabzonsporu sıradanlaştırmakla suçlayanlar, 3 yıl hiçbir hedef koymuyoruz diyen Ağaoğlu'nu kurtarıcı ilan ediyor. Bu ne perhiz bu ne lahana turşusu.

Yorum

• Sportif anlamda kume dusme disinda yasamadigimiz rezillik birakmayan ustaya hala bu forumda guzellemeler yapiliyorsa kapatalim dukkani cidden takintili insanlar var bu forumda da ulkede oldugu gibi..
      1-Önce TRABZONSPOR diyeceksin.
      2-Kraldan çok kralcılara ,hadsizlere tahamülüm yoktur.
      3-Saygısızlık yapanlara aynı şekilde cevap verilir.

Yorum

• İlk olarak gurur6134 tarafından gönderildi Gönderiyi görüntüle
        Sportif anlamda kume dusme disinda yasamadigimiz rezillik birakmayan ustaya hala bu forumda guzellemeler yapiliyorsa kapatalim dukkani cidden takintili insanlar var bu forumda da ulkede oldugu gibi..
        Sadri Şener:

İlk sezon puan: 65

Son sezon puan: 46

İHO:

İlk sezon puan: 53

Son sezon puan: 40

Muharrem Usta:

İlk sezon puan: 40

Son sezon puan: 55

Bir küme düşürmediği kalmış.

Yorum

• İlk olarak Karmam tarafından gönderildi Gönderiyi görüntüle
          Sadri Şener:

İlk sezon puan: 65

Son sezon puan: 46

İHO:

İlk sezon puan: 53

Son sezon puan: 40

Muharrem Usta:

İlk sezon puan: 40

Son sezon puan: 55

Bir küme düşürmediği kalmış.
          Alanyaspor icerde 3 0 dan 4 3 akhisar icerde 1 6 antalya deplasman 7 0 kasimpasa icerde 6 0 avrupada yoksun turkiye kupasinda yoksun ersun yerine rizayi getirmese muhtemelen kumeyide gorecektik ersunun takimi biraktigi yere ve kume dusme hattiyla arada kac puan kaldigina bakmak yeterli..ornek verilen adamlar sadri sener sampiyonluk t.kupasi sampiyonlar ligi iho avrupa liginde 2 kez ust uste gurpdan cikma basarisi var sportif sonuclara girmiyorum bile ve hala bunlari burda defalarca yazmamiza anlatmamiza ragmen usta usta usta artik kabak tadi verdi usta trabzonspor tarihinin gelmis gecmis en basarisiz baskanidir tarihe adini altin harflerle yazdirmistir kolayinada degismez istediginiz kadar gormezden gelin balik hafizali olun utanc tablolari kara leke olarak bu klubun sirtinda hep kalacak..
          1-Önce TRABZONSPOR diyeceksin.
          2-Kraldan çok kralcılara ,hadsizlere tahamülüm yoktur.
          3-Saygısızlık yapanlara aynı şekilde cevap verilir.

Yorum

• Usta Aralikda büyük ihtimal aday olur, secilip secilmemesi önemli degil önemli Agaoglunun karsisinda kendisi gibi güclü biradayin olmasi ve ona göre gözünün önüne bakmasi.
            No one wins. One side just loses more slowly.

Yorum

• İlk olarak gurur6134 tarafından gönderildi Gönderiyi görüntüle
              Alanyaspor icerde 3 0 dan 4 3 akhisar icerde 1 6 antalya deplasman 7 0 kasimpasa icerde 6 0 avrupada yoksun turkiye kupasinda yoksun ersun yerine rizayi getirmese muhtemelen kumeyide gorecektik ersunun takimi biraktigi yere ve kume dusme hattiyla arada kac puan kaldigina bakmak yeterli..ornek verilen adamlar sadri sener sampiyonluk t.kupasi sampiyonlar ligi iho avrupa liginde 2 kez ust uste gurpdan cikma basarisi var sportif sonuclara girmiyorum bile ve hala bunlari burda defalarca yazmamiza anlatmamiza ragmen usta usta usta artik kabak tadi verdi usta trabzonspor tarihinin gelmis gecmis en basarisiz baskanidir tarihe adini altin harflerle yazdirmistir kolayinada degismez istediginiz kadar gormezden gelin balik hafizali olun utanc tablolari kara leke olarak bu klubun sirtinda hep kalacak..
              Antalya ve Kasımpaşa maçlarının sorumlusu tartışılır. Ersun Yanal'a müdahale etmekte çok geç kaldı. Bunun sonucu olarak futbolcuların Ersun Yanal'ı sabote ettiğini düşünüyorum. 15 Ekim'de Akhisar'a 6-1 yenildik, 14 gün sonra 29 Ekim'de 7'de 7 galibiyet yapan Galatasaray'ı eze eze yendik. Onun dışında bütün başkanların devraldıkları kadrolar ve borçlar ortada. Nuri Albayrak'a büyük haksızlık edilmiş. Galatasaray'ın altyapı sorumlusu Sadri Şener'e 0 borçla güçlü bir Trabzonspor devretmiş.

Yorum

• "Burak kadro dışı kalır mı?

Ağaoğlu: Kadro dışı bir disiplin suçudur. Burak'ın açıklamaları bana yönelik. O yüzden kadro dışı kalma söz konusu değil."

Muazzam bir cevap. Bu takımın şampiyonluk şansı çok çok az. O yüzden o odaklı bakmayıp Ağaoğlu gibi düzgün bir başkanı harcamamalıyız kısa vadede. Ağaoğlu+Ünal hoca ile devam edebiliriz umarım uzun yıllar. Hayrettin Hacısalihoğlu'na ise en kısa sürede yol verilebilir. Dürüst, işine sadık biri gelsin devam etsin o göreve. Liyakat önemli.
                BordoMavi.Net - Erzurum - Ankara - Çanakkale - Trabzon

Yorum

• Bu takımın en yüksek makamındaki başkanına karşı açıklama yapması,onu taraftar önünde yalancı ve suçlu konumuna itmesi en büyük disiplin suçudur.Başkan kızılcık şerbeti içiyor ama gerçeği görmek lazım,devre arasına kadar bu sorunu buzdolabına kaldırdı,Burak konuyu uzatırsa kadro dışı şart olur.
                  Umarım o ergen kafası bunu algılar.
                  • Memento mori

Yorum

• Kulübün borcu İHO yönetiminde yapılan ve tarihte ilk olan bol harca politikasıyla pik yapmıştır.

Süperstar diye getirilen isimlere değinmeden bakacak olursak sefa yılmaza o günkü dolar kuru üzerinden ilk sezon için yılık garanti 1 milyon euro'u bulmak ve ilerleyen sezonlarda artmak suretiyle verilen kontrat.

Gökhan karadeniz ve anıl taşdemir transferlerinin giderleri.

Aytaç ve erkana bağlanan maaş ve bonservis.

bunlar bir çırpıda zaten sırf 2014 yazında 30 milyon euro harcanmış.

ihonun hatırladığım makul transferi medjani ve belkalem başka gelmiyor aklıma. Cardozo, Mbia vs. iyi oyunculardı ama Trabzon sporun doğası gereği o kontratlar onlara ödenemezdi. Şuan burağa sosaya ödenip ödenmediğine dair emin olamadığımız gibi.

Artan döviz kuru, kronik transfer başarısızlığı, takımın hedefsizliği vs. derken ilk kurşun ihoyla sıkılmış oldu. Usta mevcut yönetimin politikasını uygulayacağı yerde ilk sezon darbenin gerçekleştiği bir dönemde kısıtlı zamanda kısıtlı bütçeyle Nevzat aydını ateşe attı. Sonraki sezon ise iho tarzı transferler yaptı. Diğer yönetimsel hataları da cabası. Başkan seçildiği gün tek adam havasına girmişti beyefendi.

2015-16 seoznunu ustaya fatura etmek de art niyettir.
                    En son Saint Castillo tarafından düzenlendi; 13.09.2018, 16:13.

Yorum

• Son açıklamadaki tavrı doğruydu. Kadro dışı falan büyük hata olurdu. 4 milyon maaş verdiğin adamdan performans almak zorundasın. Umarım Burak iyi bir şekilde döner de kenardan gelerek bile olsa devreye kadar iyi kötü katkı yapar.

Yorum

• 1 milyar tl borç bugünkü kur ile 140 milyon euro yapar 150 milyon diyelim.. ben borcun tamamımın döviz üzerinden olduğunu sanmıyorum.. Bilmiyorumda..

sadece 5 sene üstüste avrupa kupalarona katılsak tur atlama-tribün geliri-sponsor geliriyle 5 yılda 50-60 milyon euro civarı bütçe elde edersin.. bunun fazlası var

a kadir ile yusuf ve bunların yanına 1-2 oyuncu sıkıştırırsak bonservis geliri elde edecdğimiz 50 milyon euro da buradan gelir elde ederiz..

doğru başkan doğru hocayla 4-5 sene içerisinde biz borcun % 80 nini eritebiliriz bile..

Yorum

• süreç kötü yönetildi, başkan geç de olsa olması gerektiği gibi havayı yumuşattı. yoksa yönetimin burak'ı göndermek, burak'ın da gitmek istediği bir gerçekti.

bizimkiler tok satıcıyı oynadılar, ekonominiz kötü deyip yok pahasına kapmak istemelerine karşı; burak da alacağını bırakma mevzularında anlaşamadı.

bu aşamaya da gelindiyse artık her iki taraf da topa basıp aralık ayını bekleyecekti, olması gereken oldu yani.
                          3 istanbul takımını tutmak vakayı adiyedendir.Trabzonspor'u tutmak, orjinalliktir, başkaldırıdır, istisnadır, kalitedir. Son dönemlerde ise sabırdır, özlemdir, sineye çekmektir. En önemlisi ise sürü psikolojisine inat; ÖZGÜRLÜKTÜR.

Yorum

• İlk olarak Karmam tarafından gönderildi Gönderiyi görüntüle
                            Senin bilgin yanlış her şeyin başında. Kötü niyetin oradan belli.

Bir kere o 397 milyon dediğin net borç, 1 milyon dediğin toplam borç. Bu falso 1.

Falso 2, direk Muharrem Usta'nın bu konuda açıklamasısnı yapıştırıyorum:

"2015 yılında 30 Ekim’den 10 Aralık’a kadar olan 40 günlük sürede oyunculara 15.5 milyon lira ödeme yapıldığına değinen Usta, "Oyuncu tazminatları olarak 14 milyon lira, icra kapama farkı karşılığı 7 milyon lira, ecrimisil 8 milyon lira, UEFA uzlaşma gideri karşılığı 3,5 milyon lira. yapılandırma vergisinin bozulması 10 milyon lira, maaş vergi sigortası 3 milyon lira, tahakkuk ettirilmemiş futbolcu stopajı 68 milyon lira, Opet davası karşılığı 40 milyon lira, toplamda 169 milyon lira. Yani 397 milyon diye devraldığımız rakam başladığımız gün 566 milyon liraya ulaştı."

Net borçtan devam ediyorum, eğer toplam borç istiyorsan ilkini de toplam borç söyleyeceksin, ya da ikisini de net borç. Karşınızda gerizekalı yok, bu haysiyetsizliğe son verin. 4 Nisan 2018 itibariyle de kulübün net borcu 841 milyon tl idi.

Yani aradaki fark 275 milyon TL. 700 değil. Önce bunu iyice bir anlayın.

Transferleri de 50 bin kere söyledim, yine söylüyorum. 200 milyon TL, 300 milyon TL diyip duruyorsun. Bu adam o sözleşmelerden kurtulmak için senin önüne 10 milyon euro teklifi koydu mu koymadı mı? Sen bunu reddediyorsan bu oyuncuların önümüzdeki 2 yıllık alacaklarından şikayet etme hakkın yok.

O aradaki 275 milyon TL'ye gelince, onun ne olduğunu bir dahaki mali kongrede çok güzel anlayacaksınız. Hani sen diyordun ya kur farkı diye bir şey yok, bırak bu işleri diye bana. Bakalım var mı yok mu.

Trabzonspor büyük takımdır, büyük oynamak zorundadır. Büyük isimler transfer etmek zorundadır. Trabzonspor büyük şirkettir, borçları olmak zorundadır. Trabzonspor finansal amaçları olan bir kurumdur, ödemeleri mümkün mertebe geciktirmek zorundadır, zira para zamanla değer kaybeder. Gereğinin ötesinde zamanında ödeme yapan bir şirket bu yüzden ciddi zararlar eder. Ben bunların üçüne İHO döneminde de ses etmedim, Ağaoğlu döneminde olsa yine ses etmem. Benim rahatsız olduğum ve mali başarısızlık olarak adlandıracağım şey tazminat ödemeleridir, FFP cezalarıdır, haciz davalarıdır, şişkin kadrodur, zayıf kadro mühendisliğiyle yapılmış transferlerdir, kısa ve güçsüz pazarlık süreçleridir, haddini aşan kişisel harcamalardır, ödemelerin yapılamaması sonucu kulübün itibarsızlaşmasıdır. İHO Cardozo'yu aldı, geçmiş yazılarıma bak burada en çok savunan insanlardan biri bendim. Bu adamın gol atacağı belli. 3se 3, 5se 5. Zerre umrumda olmaz. Her şeyden önce sen şampiyonluğa oynayacaksın; ama olur, ama olmaz. Dün Muharrem Usta'yı Trabzonsporu sıradanlaştırmakla suçlayanlar, 3 yıl hiçbir hedef koymuyoruz diyen Ağaoğlu'nu kurtarıcı ilan ediyor. Bu ne perhiz bu ne lahana turşusu.
                            Dostum hep mazeret üreten sensin kötü niyetli olan ben oluyorum nasıl oluyor o iş?

Sadri Şener, İbrahim Hacıosmanoğlu ve Muharrem Usta. Bu başkanlar kulübü devralırken borçtan kuruşu kuruşuna haberi olan insanlardı, hiçbiri aptal değil. Böyle herşeyin açık seçik olduğu yerde vay efendim borcu açıkladığı gibi değil de 200 milyon tl fazla aldım gibi saçma salak şeyleri insanlara yutturamazlar kimse salak değil. Kur olayına gelirsek ben hiçbir yerde kur farkı yoktur diye birşey söylemedim aksine borçları etkilediğini özellikle belirttim, ama borcun asıl artışının kur değil hesapsız harcamalar olduğunuda söyledim. Son 4 yıldır dövizin buralara geleceğini sokaktaki vatandaşın bile rahatlıkla tahmin ettiği yerde koskoca şirketlerin başındaki adamların 30 üzeri bidonlara hesapsızca savurduğu euro'ların bugünlere gelindiğinde kulübe maliyetini öngöremedimi sanıyorsun? Öngörmeyi bırak şeylerinde bile değildi. Adım gibi eminim kendi şirketlerinde kılı kırk yaran, temizlikçinin harcadığı deterjanın fiyatını, çaycısının kullandığı çayın ucuzluğunu bile 40 yerden sorarlar, bu kadar yükseğe çıkan insanların metodu budur.
                            Bak yine söyleyeyim. 6-7'leri yedirten, başkanlığı süresinde Avrupa kupalarını camiaya unutturan son derece başarısız adamı savunmanın hiçbir faydası sana da yok ona da. Gel bunu savunmaktan vazgeç.

Yorum

• S.V.A.K.O
                              FATİH TEKKE

Yorum

• Aralık'tan sonra gidebilirim ifadesi biraz soru işareti oluşturdu. Bir de oyuncuların ücretlerinin verilmesi konusunda hâla ortaya somut bir şey sunmuş değiller. Doğrusu yeni kredi alınması dışında aklıma bir şey gelmiyor...
                                Trabzon bir sevda,
                                Trabzonspor bir destan...

Yorum

En Aktif Kullanıcılar

Daraltma

En aktif kullanıcı yok.
                                Yükleniyor...
                                X