Duyuru

Daraltma
Henüz duyuru yok.

Ahmet Ali Ağaoğlu | 17. Başkan

Daraltma
X

• Zaman
  • Göster
Hepsini Temizle
yeni gönderiler

• İlk olarak ESER tarafından gönderildi Gönderiyi görüntüle
    Demokrasi ve fasist nazi almanyasi arasinda Ben bir bag kuramadim ama neyse, bile isteye bir fasist diktatorun pesinden giden herkes cahildir .Beyni olan adam fasist olamaz, olmamalidir.Ayrica avrupanin diktatorler cagi demokrasi icin bir olcu ve kiyas olamaz. o yasanan savaslarin tek pozitif yani demokrasinin ne kadar gerekli ve onemli oldugunun anlasilmasini saglamasidir.
    Dostum arkadaş Nazilerin iktidara seçimle yani demokrasiyle gelmesine istinaden "Almanlar cahil mi?" sorusunu yöneltiyor sana..Seçimden sonraki Nazi felaketinden bahsetmiyor
    Before Elvis There was Nothing

John Lennon

Yorum

Demokrasi ve fasist nazi almanyasi arasinda Ben bir bag kuramadim ama neyse, bile isteye bir fasist diktatorun pesinden giden herkes cahildir .Beyni olan adam fasist olamaz, olmamalidir.Ayrica avrupanin diktatorler cagi demokrasi icin bir olcu ve kiyas olamaz. o yasanan savaslarin tek pozitif yani demokrasinin ne kadar gerekli ve onemli oldugunun anlasilmasini saglamasidir.
      hitler kac kez secildi???

gercek demokrasi yasayan sadece isvicre var bence

geri ülkelerde halki sindirmek icin secilmis kisiler arasinda secim yapiliyor halki sindirmek icin...
      "Şairin dediği gibi, ben artık şarkı dinlemek değil, şarkı söylemek istiyorum."

Ünal Karaman

ONUR KALACAK ONURSUZLAR GIDECEK

Yorum

• İlk olarak erenslash tarafından gönderildi Gönderiyi görüntüle
        hocam naber? hocam ilk başlarda ne konuştuk senle ya da sen buarada yazılarında neler söyledin biliyorsunuz yerlide şenol dedik olmadı yabancı dedik bizim klup ayvalara gelmiş Ünal nedir hocam
        İyidir hocam senden naber Ünal seçimi skandal bir seçim ama yapacak bir şey yok bekleyip göreceğiz..Kendisine gelen bu işin üstesinden nasıl geleceksiniz sorusuna "sevgi samimiyet" gibi yuvarlak bir cevap veriyor ve bu cevap benim gibi antrenörlüğün bilim analiz ve ekip işi olduğuna inanan taraftarlara pek iç açıcı gelmiyor..

John Lennon

Yorum

• İlk olarak David_LuiZ4 tarafından gönderildi Gönderiyi görüntüle
          Dostum arkadaş Nazilerin iktidara seçimle yani demokrasiyle gelmesine istinaden "Almanlar cahil mi?" sorusunu yöneltiyor sana..Seçimden sonraki Nazi felaketinden bahsetmiyor
          "dostum" ben de bile isteye bir diktatorun pesinden giden adam cahildir dedim. Hayir bir de secim demek demokrasi demek mi? Iranda da pakistanda da secim yapiliyor. Oralarda demokrasi mi var? Ne yazdim ilk yazimda" demokrasinin tum carklarinin tikir tikir isledigi ulkelerde "dedim. Ve iskandinav ulkelerini ornek gosterdim. Secim demokrasinin tek gostergesi degil en son halkasidir.
          Demokrasi duragan degil degisken bir sistem. 1960 larin sonlarina kadar idam da vardi. Bugun var mi? Antik yunanistandaki demokrasi ile bugunku bir mi? Demokrasi gecmisin birikimini gelecege tasirken surekli kendisini onarir.

Yorum

"dostum" ben de bile isteye bir diktatorun pesinden giden adam cahildir dedim. Hayir bir de secim demek demokrasi demek mi? Iranda da pakistanda da secim yapiliyor. Oralarda demokrasi mi var? Ne yazdim ilk yazimda" demokrasinin tum carklarinin tikir tikir isledigi ulkelerde "dedim. Ve iskandinav ulkelerini ornek gosterdim. Secim demokrasinin tek gostergesi degil en son halkasidir.
            Demokrasi duragan degil degisken bir sistem. 1960 larin sonlarina kadar idam da vardi. Bugun var mi? Antik yunanistandaki demokrasi ile bugunku bir mi? Demokrasi gecmisin birikimini gelecege tasirken surekli kendisini onarir.
            Hitler 1933'de kademe kademe seçimle iş başına geldi tankı topu tüfeği kullanarak gelmedi iyi oku bunu...Ve diktatörlük vaad ederek de iktidarı ele geçirmedi...Ne yaptıysa seçildikten sonra 180 derece dönerek yaptı ve Almanya'yı "demokrasi" zırhıyla felakete sürükledi...Demek ki insan denen fıtratında kompleks kıskançlık ihtiras olan canlı demokrasinin tarihini güzelliğini zedeleyebiliyor demokrasiyi işe yaramaz hale getirebiliyor...

Demokrasi yüzyıllar süren bir geleneği olan halklar içindir ve bir kilise öğretisidir..Bernard Lewis diyor ki "Demokrasi, İngilizce konuşan halklar arasında kamu işlerini yürütmek için kullanılan bir kilise geleneğidir ve bu başka halklara uyar ya da uymaz." Gerçekten de böyledir bu her coğrafyanın insanı demokrasiyi kaldıramaz..Bu bir gelenek işidir..ABD'yi kuran elit kurucu babalar ders verircesine bir anayasa yaptılar ve elitlerin yazdığı bu anayasa bugün hala insanlığa ders veriyor demokrasi dersi..Mesela Amerikan halkı Trump gibi bir cahili seçebiliyor ancak Trump'ı temsiciler meclisi olsun kongre olsun yargıçlar olsun 3 koldan denetliyor...İşte bu 3 kol elitlerdir demokratlar değil..Neye göre denetliyor? Kurucu babaların anayasasına yani Hukuka göre...Hukukun olmadıği ülkede demokrasiden bahsedilemez...Ve hukuk denen olguyu en sağlam şekilde elitler kurar uygular..

Konuyu başka konulara çekmeyin yukarıda bu konuyla ilgili daha önce yazdıklarımı okuyun...Eliti olmayan toplum yol alamaz kendine yol gösterici bulamaz..Topumlar her konunun duayeni olamaz bilmek öğrenmek için elitler mutlaka baş köşede yer almalıdır..

John Lennon

Yorum

• Siyasal Bilgiler Fakültesi koridoruna dönmüş başlık

Güzel güzel, arada farklı konuları konuşmak iyidir.

Yorum

Hitler 1933'de kademe kademe seçimle iş başına geldi tankı topu tüfeği kullanarak gelmedi iyi oku bunu...Ve diktatörlük vaad ederek de iktidarı ele geçirmedi...Ne yaptıysa seçildikten sonra 180 derece dönerek yaptı ve Almanya'yı "demokrasi" zırhıyla felakete sürükledi...Demek ki insan denen fıtratında kompleks kıskançlık ihtiras olan canlı demokrasinin tarihini güzelliğini zedeleyebiliyor demokrasiyi işe yaramaz hale getirebiliyor...

Demokrasi yüzyıllar süren bir geleneği olan halklar içindir ve bir kilise öğretisidir..Bernard Lewis diyor ki "Demokrasi, İngilizce konuşan halklar arasında kamu işlerini yürütmek için kullanılan bir kilise geleneğidir ve bu başka halklara uyar ya da uymaz." Gerçekten de böyledir bu her coğrafyanın insanı demokrasiyi kaldıramaz..Bu bir gelenek işidir..ABD'yi kuran elit kurucu babalar ders verircesine bir anayasa yaptılar ve elitlerin yazdığı bu anayasa bugün hala insanlığa ders veriyor demokrasi dersi..Mesela Amerikan halkı Trump gibi bir cahili seçebiliyor ancak Trump'ı temsiciler meclisi olsun kongre olsun yargıçlar olsun 3 koldan denetliyor...İşte bu 3 kol elitlerdir demokratlar değil..Neye göre denetliyor? Kurucu babaların anayasasına yani Hukuka göre...Hukukun olmadıği ülkede demokrasiden bahsedilemez...Ve hukuk denen olguyu en sağlam şekilde elitler kurar uygular..

Konuyu başka konulara çekmeyin yukarıda bu konuyla ilgili daha önce yazdıklarımı okuyun...Eliti olmayan toplum yol alamaz kendine yol gösterici bulamaz..Topumlar her konunun duayeni olamaz bilmek öğrenmek için elitler mutlaka baş köşede yer almalıdır..
                en önemlisi, ülkenin monarsiden gelen cumhurbaskani hitlerin kazandigi 3 secimde hitlere hükümet kurma hakkini vermedi

basa gelince ne olacagini herkes biliyordu

öyle 180 derece dönüs söz konusu degildi, bilerek gidilen bir yol vardi

Ünal Karaman

Yorum

• İlk olarak selcuk tarafından gönderildi Gönderiyi görüntüle
                  en önemlisi, ülkenin monarsiden gelen cumhurbaskani hitlerin kazandigi 3 secimde hitlere hükümet kurma hakkini vermedi

basa gelince ne olacagini herkes biliyordu

öyle 180 derece dönüs söz konusu degildi, bilerek gidilen bir yol vardi
                  180 dereceden kastım...Almanlar dünyayı fena halde etkileyen ünlü 1929 mali krizinden en çok etkilenen halktı işsizlik hadsafhadaydı bunun yanında 1.Dünya savaşından kalma Versailles Antlaşmasının ezikliğini yaşamaktaydı..Bütün bu sorunları ünlü hitabet tarzıyla çözeceğine dair mitingler yapıyordu...Akıllarda seçilirse savaş çıkar yoktu ama Hitler'in aklında savaş vardı...Sonuçta her şeyi demokrasinin nimetlerinden faydalanarak yaptı asıl mesele bu...

John Lennon

Yorum

Demokrasi ile fakirlesen bir ulke olmamis .
                    Bu demokrasinin uymadigi cografyalara da bir bakmak lazim acaba ne haldeler diye. Simdi isi yok elitler oyle istiyor, ust akil faiz lobisi tadinda tartisirsak bu isin sonu gelmez.
                    Bugun kohne botlarla kamyon kasalarinda olumu goze alip suudi arabistana katara kacmiyor insanlar demokrasiye kaciyor.kacis paraya degil o hani cografyasina uymayan demokrasiye.

Yorum

180 dereceden kastım...Almanlar dünyayı fena halde etkileyen ünlü 1929 mali krizinden en çok etkilenen halktı işsizlik hadsafhadaydı bunun yanında 1.Dünya savaşından kalma Versailles Antlaşmasının ezikliğini yaşamaktaydı..Bütün bu sorunları ünlü hitabet tarzıyla çözeceğine dair mitingler yapıyordu...Akıllarda seçilirse savaş çıkar yoktu ama Hitler'in aklında savaş vardı...Sonuçta her şeyi demokrasinin nimetlerinden faydalanarak yaptı asıl mesele bu...
                      nasil cözecegine dair mitingler yoktu, suclu ilani yapilan mitingleri vardi

biseyde haklisin, kimse isin ucunda savas olacagini düsünemezdi, cünkü yikik ve silahsiz bir ülke vardi, hitler bile bunu düsünemezdi o zamanlar

özellikle disardan öylesine bonkör krediler alinabilecegini ve göbbelsin inanilmaz probaganda yetenegi isi buralara tasidi

hep hitler derken göbbels ve himmlerin unutulmasi ve eisenhower larin kredilerini unutmak büyük hata

Ünal Karaman

Yorum

• Hitler basa geldiginde Almanya yamali bohca gibiydi,30 parcaya bölünmüs, kimse kimseyi sevmiyordu, arti birde 1. Dünya savasindan cikmis bir Almanya, Versay anlasmasinin verdigi eziklik Onurlarini cok incitti ver bir adam cikti ve dedi ki ? Siz asilsiniz cünkü Almansiniz, bu sihirli söz etrafinda herkes birlesti, ve önemlisi Hitleri Hristiyanlik bu hale getirdi Hristiyanligin nererden geldigini söylemeye gerek var mi ?
                        No one wins. One side just loses more slowly.

Yorum

Bu demokrasinin uymadigi cografyalara da bir bakmak lazim acaba ne haldeler diye. Simdi isi yok elitler oyle istiyor, ust akil faiz lobisi tadinda tartisirsak bu isin sonu gelmez.
                          Bugun kohne botlarla kamyon kasalarinda olumu goze alip suudi arabistana katara kacmiyor insanlar demokrasiye kaciyor.kacis paraya degil o hani cografyasina uymayan demokrasiye.
                          bence yanlis bakiyorsun

son yillarda orta avrupaya en cok gelen halk grubu amerikanlar, onlarda mi demokrasiye geliyor?

kesinlikle degil, insanlari politik sistemi cekmiyor, buranin sosyal sistemi gercek mignatis

Ünal Karaman

Yorum

Insanlar Demokrasiye kacmiyor, Insanlar farkinda olmadan Din ile arasina mesafe koyan ülkelere kaciyor, burasi cok önemli.
                            No one wins. One side just loses more slowly.

Yorum

• ESER bey, ben demokrasi o kadar da güzel bir şey değil derken demokrasi yerine diktatörlük gelsin demiyorum. David luiz güzel açıklamış.

Yorum

• İlk olarak Nazim Can tarafından gönderildi Gönderiyi görüntüle
                                Insanlar Demokrasiye kacmiyor, Insanlar farkinda olmadan Din ile arasina mesafe koyan ülkelere kaciyor, burasi cok önemli.
                                Din ile araya mesafe koymak icin de demokrasiye ihtiyac var.
                                En son ESER tarafından düzenlendi; 15.06.2018, 00:18.

Yorum

En Aktif Kullanıcılar

Daraltma

En aktif kullanıcı yok.
                                Yükleniyor...
                                X