Duyuru

Daraltma
Henüz duyuru yok.

Ahmet Ali Ağaoğlu | 17. Başkan

Daraltma
X

• Zaman
  • Göster
Hepsini Temizle
yeni gönderiler

• seneye büyük ihtimal klübün senelik takım maaş bütçesi 100 milyon tl civarında olacaktır.
    Öyle her oyuncuyu biranda göndermek kolay değil bu adamların sözleşmeleri var.
    Durum çok kötü gelirler temlikli klübe ancak 50 , 60 milyon dolarlık bir gelir gelmesi lazım temliksiz bu şekil dışında seneye ilk 6 ya bile oynayacak kadro kurulması çok zor.

Yorum

• İlk olarak Fatih Özkan tarafından gönderildi Gönderiyi görüntüle
      Kulüp acil satılmalı.
      Battık zaten.
      Bir de küme düşeceğiz bu gidişle.
      Elinde Abdülkadir ve Yazıcı var..

elinde Okay var..

Onur ,Burak ,Sosa,Kucka var sen battık sanıyorsun..

bu Trabzondan yazanlar niye bu kadar negatiffff..
      samanyolu yerine rafet el romanın şampiyonluk için yazdığı şarkısı söylenebilir:..metehants

Yorum

• Usta'nın başarı ile borcu kapatma fikrini hep destekledim..

ama bedava Castro varken Kuckanın alınmasını hiç istemedim..
        yalnız Usta kadar tarafta suçludur..bir iki kişi buraya castroyu alalım demeye korkuyorduk çünkü kasımpaşada oynamış bir oyuncu bize yakışmazdı..
        Kuckayı tanımıyordum ama daha pas oyununa yatkın bir oyuncu bekliyordum(hiç faydasız olacağını düşünmüyorum , kesinlikle faydalanırız ama o fiyata gerek yokmuş)

bu arada Kucka'yı çok net almayalım hayal kırıklığı yaşayacağız diyen tek kişi Jairzinyoydu..

Sosayıda bu yaşta bu maliyetle istemedim..Bedava Japon oyuncu Honda'yı istemiştim..
        aynı şekilde Burak'ıda..

yalnız herşeye rağmen Ustanında kendi sponsorluğu ile maaş bütçesini artırıp kaliteli bir kadro kurduğuna inandım..

ancak yeni dönem daha iyi olabilir..
        ancak şu küçülme fikirlerini bırakın..
        şu batma fikirlerinide bırakın..
        şu ezik tavırlarıda bırakın..
        şu korkak tavırlarıda bırakın..

..........

sadece akıl kullanamadığı için başarılı olamayan bir kulüp var ortada..

Usta zamanında oyuncular arasında takım birlikteliği ve yardımlaşma olmadığı için başarılı olamadık..
        teknik ekibin bu konuda yetersizliği vardı bence..

Usta ve yönetiminin hatalarından birisi ise oyuncularda aidiyet hissinden ziyade para motivasyon kaynağı..

........................

Usta gibi zeki bir adam şöyle yapsaydı en azından şuanda bu kadar borç ve fifa davasından bahsetmiyorduk..

kaba bir hesap yapalım..

Burak...3.5 bonservis 3.250 maaş
        Sosa.....4.5 bonservis 3.250 maaş
        Kucka...5 bonservis 2.0 maaş

21.5 milyon euro gider sadece bu yıl ki maaşlar hemde..bedava bonservisli veya daha uygun bonservisli fayda sağlayacak onlarca oyuncu vardı ve varda..

diyelimki bu 3 oyuncunun giderini 6.5 milyon euro ya çeksen..

elinde 15 milyon euro yaklaşık 75 trilyon bir para olacaktı ve bu parayla rahatlıkla..
        bugünkü durumdan çok daha iyi durumda olurdu hem kulüp hem Sayın Usta..

............
        ya bide iki kelam ile kulübün trilyonlarca zararı giderilecek durumlar var insanlar buna nasıl izin veriyor anlamıyorum..
        Tolunay hoca ile anlaşıldı diye biliyordum yukarıda 2 milyon dolar yazılmış..adamı kovmadan konuşsan anlaşamazmısın..
        veya ersun yanal yavşak falan ama git kulüp için aracı gönder konuşsun..hatta iki aylığına falan anlaşılıyordu..başkan kızdı hep kaybettik..
        özer , aykut falan ne ya..bide özevlat deyip durursunuz..en azından alacaklarının bir kısmına anlaş..
        samanyolu yerine rafet el romanın şampiyonluk için yazdığı şarkısı söylenebilir:..metehants

Yorum

• Hasan Tüncel‏Onaylanmış hesap @hasantuncel61
          Ağaoğlu Yönetimi geldiği günden itibaren acil ödemelerle boğuşuyor. Ödenen miktar 8 milyon liraya yaklaştı. Bu ödemelerde icralık davalar, yabancı oyunculara ödeme, transfer taksitleri gibi ödemeler bulunuyor.
          Pazar günü Ankara’da yönetim toplanacak. Başkan Yardımcıları ve yöneticilerin alacakları görevler şekillenecek. Bekleyen ödemeler ve 180 dava için çözüm ve öneriler getirilecek.

Yorum

• İlk olarak jairzinho tarafından gönderildi Gönderiyi görüntüle
            500 bin avroya ayın sonunu getiremezler herhalde.bu durumda zeytin peynir ekmek le idare etsinler.gidecekler aga.başka çözümü yok bunun.tıpkı doğru yönetilen kulüpler gibi reel maaşlar olacak.özellikle ahmet ağaoğlu döneminde
            benim teklifim malum.
            üst sınır yıllık 500 bin avro.resmi maçlarda galibiyete 10 bin avro prim
            şampiyonluk prime 500 bin avro
            ikincilik primi 200 bin avro

bu arada avrupada kemiksiz 500 bin avro alabilmek için 1 milyon euro ya imza atman lazım.avrupada kulüplerde ingiltere hariç diğer 4 büyük lig dahil maaşların yüzde 80 i 100-200 bin avro bandında yıllık.çünkü normal çalışan 2-3 bin avro kazanır.buda senede 30-40 bin avro demek.bunun 3-4 katını verdi mi olay bitiyor.tabi atıf şeşununda röportajda dediği gibi başlangıç için asgari ücretin iki katını alıyormuş fransada aylık 3 bin avro.bi defa maddi hedefleri mutlaka olacak oyuncunun.
            biz ise usta sayesinde asgari ücretle oynayacak ramili daha kariyer başlangıcında dolar milyoneri yaptık.şu gün futbolu bıraksa dolar milyoneri olarak bırakacak.olayın daha da kötüsü ramile 450 bin avro verirken ömüre ve yazıcıya 50 bin avro vermek.üçüde bunların kariyer başlangıçları.ömüre yazıcıya verdiğin doğru.ramilde absürdlük var.ama bu sezon yazıcı ve ömürün maaşlarını yükselteceksin.ramile 50 bin avro versen senden olmuyor kardeşim deyip yollarını ayıracaktın.şimdi ayıramazsın.(artı parantez ramile verilen 450 bin avro nun ne kadarı ramile veriliyor o da soru işareti tabi)

maaşların zamanında ödendiği bir kulüp proje bir kulüp oyuncular için çekim merkezidir.hedefleri olan oyunculara talip olunacak.bugün salzburg 24 yaş ortalaması ile avrupa liginde yarı finalde.maaş ortalaması en fazla 100 bin avrodur.ama başarı geldikçe maaşların artacağını bilirler.

bu arada nice takımının geçen sezon ki oyuncu maliyetleri.brüt aylık.net için ikiye böl yıllık içinde 12 ile çarp.bu takım yakın zamanda zirve mücadelesi yaptı.oynadığı pozitif oyunda malum.

içlerinde seri plea gibi harika oyuncularda var.cyprien ise ilk 10 a girememiş daha maaşta.

özetle 500 bin avro yıllık net + 10 bin avro galibiyet primi demek aslında avrupada kazandığının en az 2 katını kazanmak demek.

not:bu arada suçu sadece managerlere atmışsın.lakin işin aslı o değil.genel olarak sistem şu şekilde.oyuncuya misal yıllık 2 milyon avro verildiği açıklanır.bunun 1 milyonu belki futbolcuya diğer 1 milyonu ise yönetici manager arasında paylaşılır.maaşların yükselmesinin nedenlerinden biride bu.türkiyedeki genel kulüp ve transfer mantığı bu.yani bi taraf karşı tarafa sürekli para akıtacak ve kendisi yani parayı veren akıtan bundan istifade etmeyecek.buna inanmak safdillik.
            Tamamen algı biliyor musun?Futbolcuların bu kadar para alması,Türkiye gibi bir ülkede soygun,ben Avrupa'daki rakamlarında gerçeği yansıttığını düşünmüyorum ama onlar da vergiden kaçırıyorlar bir şekilde.
            Akhisar'ın yıllık futbolcu ödemesi kaç lira acaba?
            Bu konuda bilgisi olan var mı?
            Bu kadar astronomik rakamların döndüğü ülkenin futbolda en iyi ilk 4 ülkeden biri olması gerekir.
            Durum o kadar garip ki,yıllık 500 bin Avro tepe maaş olmalı dediğimizde ilk itiraz buradan,kulübün yanında olması gereken taraftardan geliyor.
            Bu kadar beyinlere sokulmuş bu rakamlar,500 bin Avro verirsen olmaz,neden olmaz?
            Çünkü piyasa varmış,iyi de o piyasa balon,bir karşılığı yok,doğru düzgün ödeme yapan kaç kulüp kaldı?
            • Memento mori

Yorum

• İlk olarak sasone tarafından gönderildi Gönderiyi görüntüle
              Tamamen algı biliyor musun?Futbolcuların bu kadar para alması,Türkiye gibi bir ülkede soygun,ben Avrupa'daki rakamlarında gerçeği yansıttığını düşünmüyorum ama onlar da vergiden kaçırıyorlar bir şekilde.
              Akhisar'ın yıllık futbolcu ödemesi kaç lira acaba?
              Bu konuda bilgisi olan var mı?
              Bu kadar astronomik rakamların döndüğü ülkenin futbolda en iyi ilk 4 ülkeden biri olması gerekir.
              Durum o kadar garip ki,yıllık 500 bin Avro tepe maaş olmalı dediğimizde ilk itiraz buradan,kulübün yanında olması gereken taraftardan geliyor.
              Bu kadar beyinlere sokulmuş bu rakamlar,500 bin Avro verirsen olmaz,neden olmaz?
              Çünkü piyasa varmış,iyi de o piyasa balon,bir karşılığı yok,doğru düzgün ödeme yapan kaç kulüp kaldı?
              hocam avrupada vergilerden dolayı sıkı denetlenir maaşlar.öyle kolay kolay kaçıramazsın.nadiren kaçıran olursa şak diye yakalanıyor.yani arşive bakın atıf şeşu nun röportajı var.fransada aylık 3 bin avro ya oynamış.bu pro kariyer başlangıcı.oynadıkça süre aldıkça yükseliyorsun.

bu sezon italya ligi maaşlar:

çoğu maaş 0. ile başlıyor.ki bu dört büyük ligden biri.naklen yayın gelirleri daha fazla.biz ise uefa da 10. sıradayız.bu liginde değerini gösterir.haliyle mantık olarak maaşlarında düşmesi lazım.

pro oyuncular için eşik noktası avrupada senelik 100 bin avroya imza atmaktır.maddi açıdan rahatlamak için.rekabet çok fazla hocam.

yukardaki link italya seri a rakamları.bunun belçikasını hollandasını düşün bide.daha da düşük rakkamlar .
              TEKKEBALL

Yorum

• Bu seneden geçti. Dört ayda tüyü dikip gider. Eldeki kadroda ücret indirimi yapamayan bir yönetim kusura bakmasın kimse genç karmayla alt sıraları oynar. Mevcut takımın maaşı istense 20 milyon euro altına çekilir ama eldekilerde para olmayınca sil baştan genç kadro kuracağız. Allah sonumuzu hayr etsin.

Yorum

• Pardon da kulübü kim, niye satin alsin?

Borcunu gectim, kar getirecek neyin var da adamlar seni alsin? Mazosist mi bunlar?

Yorum

• İlk olarak My tarafından gönderildi Gönderiyi görüntüle
                    Ayranımız yok içmeye hala tuvalete atla gidebilirdik diyen arkadaşlar var. Benim gördüğüm Trabzonspor'da deniz bitmiş her şeye b.ka sarmış durumda.

Serdar‏ @TSerdarSx <small class="time"> </small>
                    Milan Jose Sosa'nın transfer taksiti ödenmediği Trabzonspor'u FIFA'ya şikayet etti.

San Lorenzo Kulübü Emmanuel Mas'ın transfer taksiti ödenmediği için Trabzonspor'u FIFA'ya şikayet etti.

Emmanuel Mas transferinden dolayı San Martin Kulübüne yetiştirme bedeli ödemediği için Trabzonspor'u FIFA'ya şikayet etti.

Porto Hjun Jun Suk'un transfer bedeli ödenmediği için Trabzonspor'u FIFA'ya şikayet etti.

Dame N'Doye,Ogenyi Onazi,Juraj Kucka gibi oyuncular alacakları ödenmediği için kulübe ihtar çekti.

Trabzonspor Ersun Yanal ve ekibine yaklaşık 2,5 Milyon Euro ödeme yapması gerekiyor.

Trabzonspor Mehmet Ekici'ye yaklaşık 2,5 Milyon TL ödeme yapacak.

Trabzonspor'un QNB Finansbank ile yapmış olduğu 7,5 Milyon $'lık sponsorluk anlaşması temlikli.

Trabzonspor'un Naklen yayın gelirleri ve maç kazanımları 2023 yılına kadar temlikli.

Trabzonspor'un Ülker ile yapmış olduğu 3 Milyon $'lık sponsorluk anlaşması temlikli.

Trabzonspor'un Turkcell ile yapmış olduğu 35 Milyon TL'lik sponsorluk anlaşması parası temlikli.

Trabzonspor'un stadyum seyirci gelirleri 2019 yılına kadar temlikli.

Trabzonspor Kulübü yakın zaman içerisinde kaybettiği dava için Tolunay Kafkas'a 2 Milyon $ civarında para ödeyecek.

Trabzonspor Kulübü Hugo Rodallega için Akhisar Kulübüne 850 Bin Euro ödeme yapması gerekiyor.

Trabzonspor'da İHO döneminde transfer edilen ve sözleşmesi fesh/gönderilen oyuncular olan Aykut Demir,Soner Aydoğdu,Özer Hurmacı vb. birçok oyuncu kulübe İCRA takibi başlattı.

Bu enkazın altından nasıl kalkacaklar benim aklım almıyor valla. Allah yardımcıları olsun.
                    Basit ve olağan mali dinamikler öcüleştirilip bilgisiz insanların önüne yem atılıyor. Bu bilgisiz insanlar bu şekilde manipüle edilip silah olarak kullanılıyor ve kulübün geleceğiyle oynanıyor, OYNANDI.

Bunu yalnızca Muharrem Usta yönetimi için değil, Türkiye'de her kulüp için söylüyorum. Galatasaray'ın mesela bütün gelirleri 2023 yılına kadar temlikli, Beşiktaş'ın şu anda 2 milyar TL borcu var.

Temlik dediğiniz şey hem alacaklı hem borçlu için çıkar sağlayan ekonomik bir uzlaşma çeşididir. Temlik dediğimiz şey bahsi geçen gelirin doğrudan borç ödemek için kullanılması demektir. Tabii ki temlikli olacak, kulübün geleceğine yatırımdır bu, başkası gelip o parayı cebine atmasın diyedir. Bunu ayıp bir şeymiş gibi yansıtanın haysiyetsizliği ne olacak? Bok atıyor 1000 kişide izi kalıyor. Böyle böyle ufak ufak 2 yılda erittiler bitirdiler adamı.

Toplasan şurada yazan borçlar 10-20 milyon euroyu geçmez. Belki ciddiye alınabilecek Fifa şikayetleri var diyeceğim, o da yetiştirme bedeli dediğimiz şey 10 bin euro. Yazan maddeler oldukça küçük meblağlar. Sorun bunlar değil, bunlar doğrudan takıma katkı sağlayan ödemeler. Oyuncu maaşları, aktif oyuncularının bonservisleri vs bunlar işine yarayan gelirlerin götürüleri. Bizim sıkıntımız kredi borcu, kredi faizi ve kur farkı zira bu giderlerin sportif anlamda hiçbir getirisi yok. Umarım algılayabilirsiniz bu ikisinin farkını.

Bu işler böyle değil. Bu şekilde değerlendiremezsiniz. Bunları ortaya çıkaranlar ya cahil ya da kötü niyetli insanlar. Her kurumun bir çalışma ve mali yapısı olur. Bunun içinde ödeme erteleme de olabilir, karşı tarafı dava açmaya mecbur bırakma da olabilir. Bunlar yerine göre çok standart stratejilerdir. Siz muhasebe ve denetim konusunda bilgi ve tecrübeye sahip olmadan, kulübün finansal yapısının ne usülde yürütüldüğünü bilmeden; böyle zorla sivrileştirilmiş maddeler üzerinden yorum YA-PA-MAZ-SIN-IZ.

Ben uzun süredir söylüyorum. Hiç birbirimizi yormamıza gerek yok. Boşa atışıyoruz. Muharrem Usta geldiğinde UEFA'yla bir anlaşma yaptı. Bu anlaşmaya göre Trabzonspor geçtiğimiz 3 yılda borcunu büyüttüyse bu sezon sonunda Avrupa'dan men yiyecek. Orada hepimiz akla karayı göreceğiz zaten. Gerisi boş.

Yorum

• Usta kendisi bile her şey temlikli, El Fatiha diyor, siz ise geleceğine yatırımdır başka biri cebine atmasın diye diyorsunuz. Pes!

Sırf naklen yayın gelirlerini 2023'e kadar topla bakalım, 10-20 milyon € mu?
                      En son Travelair tarafından düzenlendi; 14.04.2018, 09:19.
                      Türkiye'nin zencileri Trabzon'dan çıkar----------------------------------BUGÜN
                      Trabzonspor şükretmedikçe şampiyon olamaz---------------------------TRABZONSPOR
                      Tüketirsen azalır, üretirsen çoğalır--------------------------------------İÇİN
                      Arslanın sırtlanı çok olur-----------------------------------------------NE YAPTIN?

Yorum

• Usta, görevi İho'dan devraldiğinda şöyle hacizler böyle borçlar geldi diyip duruyordu ondan farklı bırakmamış vallaha pes ya, ne sahtekar insan bunlar.
                        2010-2011 ŞAMPİYONU TRABZONSPOR!

O SENE BU SENE! ŞAMPİYON TRABZONSPOR!

Yorum

• İlk olarak Karmam tarafından gönderildi Gönderiyi görüntüle
                          Basit ve olağan mali dinamikler öcüleştirilip bilgisiz insanların önüne yem atılıyor. Bu bilgisiz insanlar bu şekilde manipüle edilip silah olarak kullanılıyor ve kulübün geleceğiyle oynanıyor, OYNANDI.

Bunu yalnızca Muharrem Usta yönetimi için değil, Türkiye'de her kulüp için söylüyorum. Galatasaray'ın mesela bütün gelirleri 2023 yılına kadar temlikli, Beşiktaş'ın şu anda 2 milyar TL borcu var.

Temlik dediğiniz şey hem alacaklı hem borçlu için çıkar sağlayan ekonomik bir uzlaşma çeşididir. Temlik dediğimiz şey bahsi geçen gelirin doğrudan borç ödemek için kullanılması demektir. Tabii ki temlikli olacak, kulübün geleceğine yatırımdır bu, başkası gelip o parayı cebine atmasın diyedir. Bunu ayıp bir şeymiş gibi yansıtanın haysiyetsizliği ne olacak? Bok atıyor 1000 kişide izi kalıyor. Böyle böyle ufak ufak 2 yılda erittiler bitirdiler adamı.

Toplasan şurada yazan borçlar 10-20 milyon euroyu geçmez. Belki ciddiye alınabilecek Fifa şikayetleri var diyeceğim, o da yetiştirme bedeli dediğimiz şey 10 bin euro. Yazan maddeler oldukça küçük meblağlar. Sorun bunlar değil, bunlar doğrudan takıma katkı sağlayan ödemeler. Oyuncu maaşları, aktif oyuncularının bonservisleri vs bunlar işine yarayan gelirlerin götürüleri. Bizim sıkıntımız kredi borcu, kredi faizi ve kur farkı zira bu giderlerin sportif anlamda hiçbir getirisi yok. Umarım algılayabilirsiniz bu ikisinin farkını.

Bu işler böyle değil. Bu şekilde değerlendiremezsiniz. Bunları ortaya çıkaranlar ya cahil ya da kötü niyetli insanlar. Her kurumun bir çalışma ve mali yapısı olur. Bunun içinde ödeme erteleme de olabilir, karşı tarafı dava açmaya mecbur bırakma da olabilir. Bunlar yerine göre çok standart stratejilerdir. Siz muhasebe ve denetim konusunda bilgi ve tecrübeye sahip olmadan, kulübün finansal yapısının ne usülde yürütüldüğünü bilmeden; böyle zorla sivrileştirilmiş maddeler üzerinden yorum YA-PA-MAZ-SIN-IZ.

Ben uzun süredir söylüyorum. Hiç birbirimizi yormamıza gerek yok. Boşa atışıyoruz. Muharrem Usta geldiğinde UEFA'yla bir anlaşma yaptı. Bu anlaşmaya göre Trabzonspor geçtiğimiz 3 yılda borcunu büyüttüyse bu sezon sonunda Avrupa'dan men yiyecek. Orada hepimiz akla karayı göreceğiz zaten. Gerisi boş.
                          Muharrem Usta: "İyi bir başarı ortaya çıkması adına kurduğumuz hayaller maalesef istediğimiz gibi sonuçlanmadı. Niye kongreye gitmiş olduk; şimdi, iyi bir takım maliyetli bir takım kurduğunuzda 1 senede şampiyon olamayabilirsiniz iyi bir takımla ama eksikiğinizi tamamlayıp gelecek sene, gelecek sene olabilirsiniz. Ama bu kez ekonomik olarak çok güçlü bir şekilde bunu sürdürebiliyor olabilmeniz lazım. Ben bunun artık sürdürülemeyeciğini gördüğüm içn bizim artık benim düşündüğüm görüşün değil de bir başka görüşün yürümesinin doğru olacağını yani 160 milyon euro borcu olan bir kulübün iddialı hedef koyduğunda ki biz bunu yaptık bu maliyetleri karşılayacak gücünün uzun süre olması lazım. Trabzonspor'un borcu buna müsade etmiyor."
                          En son My tarafından düzenlendi; 14.04.2018, 10:14.
                          Hakan KULAÇOĞLU: "Sabırlı, sistemli ve ekonomik, tüketen değil üreten bir Trabzonspor oluşturmak."
                          Murat

Yorum

• Öğrenmenin sonu yok... Bir arkadaştan nakit akışı dengesinin bozulmasının iyi bir şey olduğunu öğrendik, bir diğer arkadaştan gelirlerin temlikli olmasının iyi bir şey olduğunu öğrendik. Geçmiş yönetimler akıllı işler yapmış, yeni yönetimin eli rahat.
                            7

"Her fikri savunma hakkın yoktur. Bilgi temelli fikri savunma hakkın vardır. Hiçkimse câhil kalma hakkına sâhip değildir." Harlan Ellison

Yorum

• ahmet agaogluna buradan kitap tavsiyesi : dostoyevski yeraltından notlar....

iyi okumalar....
                              ıslak imza....

Yorum

• İlk etapta yapılması gerekenler:
                                -Avrupaya katılım hakkı kazanmak
                                -Transfer yasağının kaldırılması

Bu ikisi gerçekleşirse iyi bir başlangıç olur.Aksi durumlar kötü sonuçlar doğurabilir.
                                Akabinde sezon biter bitmez yeni bir teknik direktör ile anlaşılmalı.(Abdullah Avcı veya Şenol Güneş) ve sağlam bir teknik ekip,scouting kurulmalı.
                                Ortak futbol aklı ile kadro mühendisliği yapılmalı. Burada önemli nokta maaş sınırını ödeyebileceğimiz düzeye getirmek. Futbolcuların düzenli maaşlarını alabilecekleri maaş sınırı neyse ona göre kadro kurulmalı. Maks. maaş sınırı belirlenip,bazı futbolculardan indirim istenmleli,bazılarına zam yapılmalı.(Abdüş ve Yusuf) Maaş dengesi de kurulursa,bir çok şey aşılır.

Bunlar gerçekleşirse o zaman sabır kelimesi bir anlam taşır...
                                Kazım'a da selam olsun,asi çocuklar burada..

Yorum

En Aktif Kullanıcılar

Daraltma

En aktif kullanıcı yok.
                                Yükleniyor...
                                X