İlk olarak Anıl C tarafından gönderildi
Gönderiyi görüntüle
Duyuru
Daraltma
Henüz duyuru yok.
Ahmet Ali Ağaoğlu | 17. Başkan
Daraltma
X
-
Orta-Uzun Vade planlama: Sezon hedefi, Türkiye Kupasını kazanmak ve Avrupa Kupalarına katılım olarak güncellenmeli ve Newton ile yola devam edilmeli.
Kısa vade planlama: Uğurcan, A Ömür gibi isimler gelecek maçta yedek bırakılmalı (hatta gerekirse Nwakaeme), takıma gözdağı verilmeli.
Acil yapılması gereken: geçen sezon sonundan itibaren takımda devam eden tükenmişlik sendromu ve ölmüşlük/bitmişlik ruh hali acilen düzeltilmeli.SPOR SOSYOLOJİSİ...
Yorum
-
2011'de ben bugünlerin benzerini basketbolda yaşadım. O zaman çok yazdım, uyardım. Kapı kapı dolaştım. Şahidim Zeyyat Kafkas'tır, Hakan Usta'dır. Bir aydır da Newton için uyarıyoruz. Bakın, sene 2011:
Önce: "... TOFAŞ gibi bir takımda önemli başarılara imza attı. Bizi yukarılara taşıyacak bir antrenör. Altyapıya, şehre önem veriyor. Biz de bu şehirden antrenörler yetiştirmek istiyoruz. Trabzonspor'un büyüklüğünden dolayı 10 antrenör bize gelmek istedi. Biz de bu isimlerin arasından kulübe en uygun ismi seçtik."
(Bu koçu yani Tolga Öngören'i en kritik maç öncesi gönderip yerine başkasını - Halil Üner- getirir ve sezon sonunda takım düşer.)
Sonra (2012) : " Trabzonspor Basketbol Takımının küme düşmesinin sorumlusu benim. İlk koçu da sonraki koçu da ben tercih ettim. Binlerce hata yaptık. Bu sene yapmayacağız."
Açıklamalar Mehmet Yiğit Alp'e ait. Trabzonspor'u menajerlik oyununda seçtiği takım gibi görüyor. Önce basketbol, sonra futbol...En son Oğuz ZEYTİN tarafından düzenlendi; 26.10.2020, 23:57.Akıl, öfkeyi ve onunla kolayca birleşen bilgisizliği yener. Aklı kullanmak biraz zahmet, çaba gerektirir.
Yorum
-
Başkanına göre karakteri şekillenen GARİP KLÜP
Aaah gençler deşti yaramı yine, yazayım madem:
1. son Başkan Ağaoğlu
2. Selefi Usta
3. selefi Hacıosmanoğlu
4. selefi Sadri şener
Ağaoğlunu herkes gördü analiz etmeyeceğim...
Usta başlarken HOCA LUCESCU yalanıyla geldi, tüm ülkeye yalanı yediremeden göze soktu, akılalmaz harcamalar-tuhaflıklar bence son 30 yılda olmayanları yaptı, daha ağır yazardım ipi kimde diye neyse ceza almayalım
Hacıosmanoğlu, kabadayı. Şike sürecinde Trabzonspor ne kadar davasında sevimsiz-kavgacı olursa fb ve bjk kurtulur, süreç en rezil nasıl yönetilir dendiyse ülkenin en iyi seçimi yapılmış diyebiliriz
Şener, bende hep güzel izlenim bıraktı, taaki zurawskiyi değil aptal brozekleri alana kadar, belki vizyonu oydu bilemem ama hep iddialı oldu
KOOOCA 10 sene, borç-altyapı-para hesabında en iyi olan Ağaoğlu, rüyayı 1,5 ayda dağıttı, tasfiye etti, saf mı-plana dahil mi bilemem, fb önünü açan açana(Terimi de kovacaklar izleyin, yoksa bu fb nin içinden geçer bu gs)
Ağaoğlu sonrası işimiz zor, hoca bulamıyoruz, çıktığımız kaosa döndük, ligin açık ara en kötü-zayıf-dirençsiz-isteksiz takımıyız, oyuncu kalitesi ilk 4 de ama derinliği kötü takımız.
KONU YİNE MENTALTrabzonspor büyütülmüş İstanbul klüpleri gibi yönetilmemeli, ne pahasına olursa olsun Şampiyonluk hedeflememeli. Maden gibi altyapısına gözbebeği gibi bakıp her yıl geliştirmeli…Sonra; diğer herşey ayağının altına serilecektir!
Yorum
-
İlk olarak Oğuz ZEYTİN tarafından gönderildi Gönderiyi görüntüle2011'de ben bugünlerin benzerini basketbolda yaşadım. O zaman çok yazdım, uyardım. Kapı kapı dolaştım. Şahidim Zeyyat Kafkas'tır, Hakan Usta'dır. Bir aydır da Newton için uyarıyoruz. Bakın, sene 2011:
Önce: "... TOFAŞ gibi bir takımda önemli başarılara imza attı. Bizi yukarılara taşıyacak bir antrenör. Altyapıya, şehre önem veriyor. Biz de bu şehirden antrenörler yetiştirmek istiyoruz. Trabzonspor'un büyüklüğünden dolayı 10 antrenör bize gelmek istedi. Biz de bu isimlerin arasından kulübe en uygun ismi seçtik."
(Bu koçu yani Tolga Öngören'i en kritik maç öncesi gönderip yerine başkasını - Halil Üner- getirir ve sezon sonunda takım düşer.)
Sonra (2012) : " Trabzonspor Basketbol Takımının küme düşmesinin sorumlusu benim. İlk koçu da sonraki koçu da ben tercih ettim. Binlerce hata yaptık. Bu sene yapmayacağız."
Açıklamalar Mehmet Yiğit Alp'e ait. Trabzonspor'u menajerlik oyununda seçtiği takım gibi görüyor. Önce basketbol, sonra futbol...Trabzonspor büyütülmüş İstanbul klüpleri gibi yönetilmemeli, ne pahasına olursa olsun Şampiyonluk hedeflememeli. Maden gibi altyapısına gözbebeği gibi bakıp her yıl geliştirmeli…Sonra; diğer herşey ayağının altına serilecektir!
Yorum
-
30 yıldır bu kulüp sevenlerinin yüzünü güldürmüyorsa derde derman olamıyorsa yaralı parmağa idrarını yapamıyorsa, 30 senedir gelenek halini almış bir dizi hatalar silsilesi yapılıyor, aynı ve köhne metodlar kullanılıyor, çağdaş tedbirler alınamıyor demektir..
Peki hata nerede yapılıyor?
Bir kere bu kulüp son 30 yıldır her defasında her kongre sonrasında memur kafalı ve mikro milliyetçi yönetici ve başkanlara emanet edildi..Çılgın bıçkın iddialı çağdaş basiretli öngörülü bir başkana veya yöneticiye rastlamadım Trabzonspor tarihinde..Mesela futbolun içinden gelmiş bir başkan seçiyorsun fakat kulüp ekonomisine matematiğe kafası basmıyor..Futbolun içinden gelmeyen iş adamı birini başkan seçiyorsun o da futboldan anlamıyor anlamadığı gibi patron benim edasıyla çok bilmişliğiyle saha içi teknik konularda yetkiyi erbabına ustasına vermiyor çalışma ortamını sağlamıyor..Bir başkan seçiyorsun doğru kadro kuruyor yanlış teknik direktör getiriyor bir başkan seçiyorsun doğru teknik direktör getiriyor yanlış kadro kuruyor..Bir başkan seçiyorsun yıldız görmek isteyen gökyüzüne baksın diyor özevlatçılığın anasını ağlatıyor başka bir başkan seçiyorsun takımı yıldızlarla doldurma aşkıyla tutuşup kulübü borca sokuyor..Bu işin ortasını bir türlü bulamıyor kulübü yönetenler..
Bakıyorum son 30 yıla Trabzonspor'u hep Trabzonlular yönetmiş..Demek ki Trabzonlular bu işi bilmiyor..Mikro milliyetçi kafayla kulübe Trabzonluları doldurmakla bu iş olmuyor demekki..Baktığımız zaman kazandığımız şampiyonlukların mimarı da bir Trabzonlu değil..Sanıyorum kendisi Yozgatlı olan bir Trabzonspor sevdalısı Şamil Ekinci..Böyle kıymetli bir adam bugün Trabzon sokaklarında bi tur atsa kimse tanımaz etmez..Normal şartlarda bu adamı Onursal başkan yapıp onurlandırmamız gerekir öyle değil mi? Trabzonlu antrenörler Trabzonlu başkanlar Trabzonlu futbolcular..Hep aynı adamlar..Trabzonspor Trabzonlular için bacasız bir sanayi..Ekmek kapısı...Peki ekmeği hak ediyorlar mı? Kendilerini geliştiriyorlar mı? Trabzonspor'u çağdaşlaştırabiliyorlar mı? Hayır..30 yıldır şampiyon olamamamızın sebebi bu adamlar..
Bir diğer konu memur kafası..
Trabzonspor'u 30 yıldır yönetenler bu kulübü başarısızlığa alıştırmışlar..Göreve gelen diyor ki benden öncekiler kulübü şampiyon mu yaptı da benden şampiyonluk bekliyorsunuz..O yüzden tipik bir memur gibi davranıyorlar..Nedir bu memur kafası? Alternatiflerinin ve muhalefetin olmadığını bilirler zorlayanı rekabet ettireni yoktur rahatına düşkündür keyfe keder iş yapar risk almayı sevmez dolayısıyla gelişime kapalıdır memnuniyeti önemsemez..Mesela teşvik ve performans primi adı altında ödüllendirilmediği için hizmet kalitesini düşürürler..Dünyada bürokrasinin başarısızlığının altında yatan nedenler memurların bu özellikleridir..Sosyalist devletler ve sosyalizm bu zihniyet yüzünden çökmüştür..Özel şirketlerin ya da özel sektörün daha kaliteli ve iyi hizmet vermesinin sebebi çalışanlarını zorlaması teşvik etmesidir..Kapitalizmin değirmenine su taşıyan gelişmeyi kaliteyi rekabeti sağlamlaştıran sınıf memur sınıfı değil girişimcilerdir..Bunları Trabzonspor'a başkan seçtiğimiz şahısların kafa yapısını vurgulamak için yazıyorum..
Kaliteli kadro kuracaksın kaliteli teknik adam bulacaksın ve bu teknik adamın etrafını liyakat esasına dayalı olarak iş bilen bilimsel çalışan kendini yetiştirmiş kişilerle donatacaksın..Takımın içindeki para edecek değerli oyuncuların yanına çöp diye tabir ettiğimiz vasat oyuncuları yerleştirirsen elindeki o para edecek oyuncuların değerinin düşeceğini bileceksin..Mesela kaliteli bir geri dörtlü kuracaksın ki Uğurcan'ın performansı bir tık daha yukarı çıksın..Mesela Abdülkadir Ömür'ün etrafını Sosa kalibresindeki adamlarla donatacaksın ki çocuk gelişsin ağabeylerinden bir şeyler kapsın..Sportif başarı böyle gelir..Sportif başarı elde etmeden borçların eritilebileceğini sürdürülebilir bir ekonomi yaratılabileceğini düşünmek ahmaklıktan başka bir şey değildir..İnsanları borcu düşürüyoruz oyuncuların yıllık maaş bütçesini en aza indiriyoruz gibi masallarla kandırmayacaksınız..
Alt yapıdan 5 6 çocuğa 300 bin tl maaş verip çingene pazarından düşük bütçeli kalitesiz topçuları takıma doldurup yıllık maaş bütçesini düşürdüm diye böbürlenmek icraat değildir..Onu herkes yapar..
Geçen sene ne yapılacaktı?
Kadro dağıtılmayacak kaliteli bir teknik adamla anlaşılacak taş üstüne taş koyulacaktı..Yani risk alınacaktı para harcanacaktı..Fakat mikro milliyetçi kafa ile memur kafa yapısı bu riski göze alamadı..
Mehmet Ali YILMAZ 97'de seçildiğinde kongrede şöyle dedi:"Trabzonspor'un rakipleri artık Bayern Münih'dir Real Madrid'dir.." Bu dönemine göre fazla iddialı bir laftı ama bir Trabzonspor başkanının bunu söylemesi böyle düşünmesi gurur vericiydi büyük oynayacağız hissine kapılmıştık..Tabii sonraki 4 senede Trabzonspor'u madara etti aleme o başka konu tabi ama asıl önemli olan Trabzonspor'un şanına büyüklüğüne yakışır laflar etmesiydi..Gerçekten de Yılmaz'da para vardı ama egosu tavandı ayrıca etrafındaki adamlar cahildi..
Uzun lafın kısası Trabzonspor bu iki kafadan sıyrılmadan başarılı olamaz..Neden şampiyon olamıyoruz sorusunun cevabı budur..Before Elvis There was Nothing
John Lennon
Yorum
-
Bu orta saha transferinim önünde kim durdu ?
Yöneticin durduysa neden onu da alıp gitmiyorsun ?
Teknik adamın durduysa neden onu da alıp gitmiyorsun ?
Sen durduysan neden gitmiyorsun ?
Yani şu takımın en az 2 bana göre 3 kaliteli orta sahaya ihtiyacı var ve 10 stoper 10 forvetle lige girerken sadece 3 tane yedek kalibresinde orta saha ile lige girdiniz.
Camiada muhabir yok
Hepsi ağustosta haber kapmak için kafasinı kuma sokuyor
Sezona mal olan hata bir kere sorulmadı bunun sorumluluğu kimde diyeİnsanlar düşünceleri ve davranışları arasında çelişki istemezler. Zayıf insanlar düşüncelerini davranışlarına göre şekillendirirler
-------------
Ben buradayım sevgili meşin yuvarlak ; sen neredesin ?
Yorum
-
Ben bu olanları içime sindiremiyorum. Trabzonspor'un kurumsal aklına ve karakterine yakıştıramıyorum.
Bakın... takım iyi oynuyormuş, kötü oynuyormuş falan bunlar mesele değil. Hocadan memnun değilsen değiştirirsin. Bu kararın da konuşulur, tartışılır. Tutarsızlıktır ama belli kalıplar içerisinde "yeri var" denilebilir.
Ama TRABZONSPOR GÖREVDE HOCASI VARKEN BAŞKA HOCAYLA ANLAŞMAYA ÇALIŞMAZ! Akıl ya hu! Edep ya hu!
Her gün gazetelerde, sosyal medya ortamlarında, televizyonların spor bültenlerinde/programlarında boy boy haber çıkıyor "x teknik direktörle anlaşıldı" , "y kişiye yıllık bilmem kaç paradan bu kadar teklif gitti" diye. Geçtim başkanı, bir tane yönetici çıkıp "Arkadaşlar, bizim görevde hocamız var. Trabzonspor'da işler öyle yürümüyor. Kulüp olarak bağlı olduğumuz etik kodlar var. Buna uygun hareket etmek durumundayız." diyememek acizliktir.
Bunun aynısını 2013 yılında takım Elazığ deplasmanından dönmeden, daha takımın hocası resmen görevi bırakmamışken Tolunay Kafkas'ı uçaktan indiren Sadri Şener de yapmıştı. Bugün kızdığım kadar kızmıştım ona da...
Hocalar gelir gider. Başkanlar, yönetimler, futbolcular gelir gider; ama kimsenin bunu Trabzonspor'a yapmaya hakkı yok.Forum Kurallarına aykırı gördüğünüz mesajları ve üyeleri kullanıcı panelinde bulunanAyağa KALK!(ikaz tuşu) tıklayarak raporlamanızı rica ediyoruz..
Yorum
-
Hata üstüne hata yapıyor. Hata yaptıkça hata yaptığını kabul etmeyip, üstüne daha da hata yapıyor.
Tipik Trabzonlu insan egosu. Bir an durup kendisine ben nerede hata yaptım diye sorsa bir şeyler olacak ama yok.
Koca camianın kaderi bir kişinin kişisel ego ve hırsı yüzünden mahvoluyor. Yanarım yanarım ona yanarım.
Yorum
-
bu sayfalarda hep savundum ama son olaylar gercekten mide bulandiriyor.agaoglu'nun koy kahvesinde oturan emmilerden tek bir farki yokmus.yaziklar olsun.artik suna emin oldum ki kesinlikle ama kesinlikle trabzon kokenli insanlari baskanlik makamindan uzak tutmamiz gerekiyor.aralarinda bu klube kurumsal olarak seviye atlatacak bir tane adam yok.
soyle kurumsal olacagiz boyle sabirli olacagiz planimiz programimiz var diye atip tutup bir kac hafta sonra ilk is olarak hocayi sutlamak.yemin ediyorum buyuk rezillik.bu tip adamlar normal is hayatlarinda nasil basarili oluyorlar bende bunu anlamiyorum.
isin daha da kotusu newton'un sezona nasil basladigi belli.onca eksik,onca hakem hatasi vss..oyun olarak umutlandiracak emareler varken hocayi harcamak yani ne desem bilemiyorum.agaoglu senin hakkinda soylenenlerin hepsi dogruymus..golf gibi elit bir sporla ilgilenip bu kadar dusuk profilli kalabilmek gercekten cok tuhaf.artik bu dakikadan sonra oz kardesim baskanliga aday olsa onu bile desteklemem.nefret ettirdiler.
her galibiyet sonrasi guvenlik kameralarina bile konusan adam kac haftadir hoca tartisilirken cikip iki cift laf etmedi..cunku kafasinda kuvvetle muhtemel newton'u gondermenin planlarini coktan yapmis.yazik cok yazik.bu sekilde 6 hafta sonra da avciyi gonderirler ondan sonra onun yardimcisi feto tartismalari ile unlenen cinconlu orhan ak yeni hocamiz olur.tum bu rezillige boyle final yakisir.
Yorum
En Aktif Kullanıcılar
Daraltma
En aktif kullanıcı yok.
Yorum